Infecții ale urechii la câini

Timp pentru verificarea sa anuală

Infecțiile urechilor sunt printre cele mai multe Probleme comune de sănătate canine, în special printre anumite rase. Există o mână de motive comune pentru infecțiile urechii canine și cel mai mult răspund la tratament. Din fericire, infecțiile urechii sunt rareori grave și sunt, de obicei, tratate cu medicamente ușor disponibile.

Care sunt infecțiile urechilor la câini?

Infecții ale urechii apar atunci când sebumul, ceara, părul, umiditatea și resturile se acumulează în canalul urechii, oferind terenul de hrănire perfectă pentru drojdie și bacterii.

Partea vizibilă a urechii unui câine (clapeta sau punctul de piele) se numește Pinna. În interiorul urechii câinelui care poate fi văzut din exterior se numește canalul urechii exterioare. Această parte începe cu canalul vertical, apoi face o întoarcere și devine canalul orizontal. Apoi este o bucată subțire de țesut care alcătuiește urechea (membrană timanică). Eardrumul separă canalul extern din urechea mijlocie și interioară a câinelui.

Infecțiile urechilor încep adesea în canalul urechii exterioare, care include atât canalele verticale cât și orizontale. Căptușeala canalului produce sebum (ulei) și ceară.

Simptome

Câinii cu infecții ale urechii tind să prezinte semne specifice.

  • Tremurând capul frecvent
  • Zgârierea la urechi
  • Miros de la urechi
  • Excesul de resturi în urechi și / sau evacuare din urechi
  • Urechile roșii, iritate (uneori dureroase)
  • Scaburi și / sau căderea părului în jurul urechilor (de la zgârieturi)
  • Înclinare a capului (mai ales dacă andrumul este rupt)

Complicațiile infecțiilor urechii cronice sau netratate

Dacă o infecție a urechii nu este tratată, pot apărea deteriorarea ulterioară a urechii. Complicații grave pot rezulta dacă o infecție a urechii se răspândește dincolo de canalul urechii exterioare la urechea interioară / mijlocie. Pierderea auzului, Paralizia nervului facial, disfuncția vestibulară, problemele oculare și alte probleme pot apărea.

Un câine cu o infecție a urechii netratate poate dezvolta un AURAL HEMATOMA. Acest lucru se întâmplă atunci când un câine își scutură capul atât de mult încât un vas din clapeta urechii (Pinna) izbucnirea și sângele umple clapeta urechii. Pinna va arăta ca o pernă sau balon de apă, iar un medic veterinar va trebui să trateze urechea (uneori chirurgicală).

Infecțiile cronice ale urechii pot provoca pielea canalului urechii să devină îngroșată și înțepenit. Canalul în sine devine închis (stenotic), făcându-l și mai dificil de tratat infecțiile. În cele mai grave cazuri, medicii veterinari recomandă o intervenție chirurgicală pentru a îndepărta canalul urechii și pentru a închide urechea permanent, o procedură numită o ablație totală a canalului urechii și o osteotomie Bulla (cunoscută sub numele de TeCA).

Cauze

Când excesul de bacterii și / sau drojdie cresc în canalul urechii, canalul extern al urechii devine inflamate - aceasta se numește otita externa.

  • Câinii cu urechi floppy pot fi mai predispuși la infecțiile urechilor decât cele cu urechi erecte.Anumite rase de câine, cum ar fi Hounds Basset și Spaniels Cocker, sunt deosebit de susceptibile la infecțiile urechii.
  • Unii câini secretă mai mult Earwax și Sebum decât alții. Unii au prea mult păr în interiorul urechilor. Aceste condiții fac ca urechile să dezvolte infecții.
  • Câinii cu alergii sunt mai predispuși să dezvolte infecții ale urechii, deoarece inflamația în urechi poate apărea secundară alergiilor.
  • Câinii care înotă foarte mult pot avea umiditate excesivă în urechile lor, ceea ce duce la overgrowth bacteriană și / sau drojdie.

Obținerea unui diagnostic

Ar trebui să vă aduceți câinele la medicul veterinar la primul semn al unei infecții ale urechii. În mod tipic, VET sau VET Tech va folosi un tampon pentru a obține o probă de resturi de urechi / descărcare. Eșantionul va fi examinat sub microscop pentru a determina dacă există drojdie sau bacterii prezente. Acest proces este adesea numit citologie de ureche și este un instrument important de diagnosticare.

Prezența drojdiei, a bacteriilor sau a ambelor confirmă diagnosticarea infecției urechii. Câinii cu infecții ale urechii legate de drojdie au adesea resturi de culoare maro închis sau negru în urechi. Câinii cu infecții ale urechii bacteriene pot avea resturi galbene sau puroi în urechi. Cu toate acestea, fără dovezi microscopice, nu se poate fi sigur de tipul de infecție a urechii prezenți.

Tratament

Odată ce o infecție a urechii a fost diagnosticată, VET dvs. va discuta tratamentul și modalitățile adecvate de a preveni re-apariția. În multe cazuri, veterinarul dvs. vă va curăța urechile câinelui. Dacă există părul excesiv de ureche, poate fi smuls (dacă urechile câinelui nu sunt prea dureroase). Îndepărtarea excesului de resturi / descărcări / părul este, în general, un pas important pentru a începe procesul de vindecare și pentru a permite medicamente să funcționeze.

VET dvs. poate prescrie medicamente pentru urechea lichidă să fie plasată direct în urechi. De obicei, va trebui să aplicați medicamentul urechii de una de trei ori pe zi. De asemenea, puteți fi trimis acasă cu o soluție de curățare a urechii sau cu urechea Cum să curățați urechile câinelui in mod regulat.

Una sau mai multe medicamente orale (e.G., Antibioticele, antiinflamatorii) pot fi, de asemenea, prescrise de către VET dvs. Acest lucru depinde de severitatea infecției și de decizia VET privind cel mai bun tratament.

Este foarte important să se respecte recomandările dvs. veterinar atunci când vine vorba de gestionarea infecțiilor urechii. În caz contrar, se pot dezvolta complicații grave și potențial ireversibile. Nu opriți tratamentul mai devreme dacă credeți că infecția a dispărut. Dacă credeți că câinele dvs. este mai bun sau dacă tratamentul nu pare să funcționeze, contactați medicul veterinar pentru sfaturi.

Nu încercați să tratați infecția urechii câinelui folosind remedii acasă fără sfaturile veterinarului. EARDRUMUL poate fi rupt, făcându-l periculos să pună ceva în ureche.

Așa cum este esențial să urmați cu tratamentele recomandate ale veterinarului, este, de asemenea, foarte important să vă aduceți câinele înapoi pentru reformări dacă sunt recomandate (sau dacă urechile nu se îmbunătățesc).

Câinii cu infecții cronice ale urechii necesită întreținere pe tot parcursul vieții. Nu există nici o "vindecare" pentru infecțiile cronice ale urechii. În schimb, este vorba despre păstrarea urechilor curate, păstrând alergenii la minim și prevenirea infecțiilor de la obținerea controlului. Unii câini vor trebui să vadă VET la fiecare câteva luni sau mai mult pentru gestionarea infecțiilor urechii.

Prevenirea

La domiciliu, depinde de dvs. să împiedicați recurența infecțiilor urechii. Dacă infecțiile urechii ale câinelui dvs. se datorează alergiilor, aflați cum vă puteți ajuta Gestionați alergiile.

Indiferent de cauza infecției urechii, unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a preveni reapariția este să începeți un regim de curățare a urechii. Adresați-vă medicului veterinar pentru a recomanda un bun de curățare a urechii, care este blând și usucă urechile.

2:11

Urmăriți acum: cum să curățați urechile câinelui

Majoritatea veterinarilor recomandă curățarea săptămânală a urechii în timp ce infecția urechii este încă prezentă. După ce infecția urechii devine mai bună, ar trebui să verificați urechile la domiciliu cel puțin o dată pe săptămână. Urechile ar trebui să fie curățate ușor ori de câte ori vedeți resturi. Pentru câinii predispuși la dezvoltarea infecțiilor urechii, ar trebui să obțineți un program regulat pentru a curăța urechile. Curățați mai puțin sau mai mult în funcție de nevoile câinelui dvs.

Dacă câinele dvs. tinde să aibă o creștere a părului în interiorul canalelor urechii, părul ar trebui să fie scos în mod regulat (de obicei la fiecare 2 luni, în funcție de rata de creștere). Adresați-vă unui tehnic veterinar, asistent medical sau groomer câine pentru a vă arăta cum. Sau, a stabilit întâlniri regulate pentru a avea un groomer de câine prindeți urechile câinelui dvs.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Infecții ale urechii și otita externa la câiniManualul veterinar, 2020

  2. AURAL HEMATOMAColegiul American de Chirurgi Veterinari, 2020

  3. Infecții ale urechii canineBluepearl Pet Hospital

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Infecții ale urechii la câini