Vitiligo la câini

Doberman Pinscher

Vitiligo este o tulburare care poate afecta oamenii, precum și câinii. Acesta modifică pigmentarea pielii unui câine sau a blănurilor și poate fi foarte mult în cazul în care un proprietar de animale de companie nu înțelege ce este. Din fericire, Vitiligo nu este o boală care amenință viața în ciuda schimbărilor vizibile pe care le cauzează.

Ce este vitiligo la câini?

Vitiligo este o piele rară și tulburare de blană care afectează melanocitele. La fel ca la oameni, melanocitele sunt celule în piele care sunt responsabile pentru colorare, astfel încât acestea sunt deteriorate, pielea sau blana își vor pierde pigmentul. Vitiligo nu este același lucru ca și blănurile care se transformă în mod natural și a fost inițial menționat la câini în 1971. Este o boală și mai rară a pisicilor.

Semne de vitiligo la câini

  • Luminarea sau albirea patch-urilor de blană, în special pe față sau nas
  • Lipsa pigmentului în piele

Lumina aparentă a pielii, a mucoasei și a blănurilor este evidentă pentru majoritatea proprietarilor de câini, mai ales dacă acele zone erau colorate în întuneric. Aceste semne clasice de vitiligo pot apărea oriunde pe un câine și pot fi și simetrice.

Gingiile și buzele sunt cele mai comune site-uri pentru primele semne de vitiligo. Apoi se poate răspândi în botul, planul nazal, în interiorul gurii și pe palatul dur și mucoasa, pleoapele, ochelarii și urechile. Dar vitiligo poate apărea și pe picioare, unghii, picioare, gât și alte locuri de pe corp.

Cauze de vitiligo la câini

Nimeni nu înțelege cu adevărat exact ce cauzează deteriorarea melanocitelor și rezultă în vitiligo. Se consideră a fi o condiție ereditară, care se dezvoltă la câinii care au o istorie familială a tulburării sau o boală autoimună datorită naturii sale misterioase.

Diagnosticarea vitiligo la câini

Pentru a diagnostica un câine cu Vitiligo, un medic veterinar va efectua o examinare fizică completă și va revizui istoricul medical al câinelui dvs. Vizualizarea depigmentării poate fi singurul lucru care poate ajuta un medic veterinar în diagnosticul lor, dar pot fi recomandate biopsii cutanate pentru a confirma sau a exclude alte condiții mai grave. Din moment ce vitiligo nu este dureros și nu provoacă probleme pentru un câine, nu este o referire la diagnosticare.

Tratamentul vitiligo la câini

Deși nu există un protocol de tratament oficial și eficient pentru un câine cu Vitiligo, unii proprietari de animale de companie vor încerca tratamente care sunt uneori utilizate la persoanele cu aceeași tulburare a pielii. Medicamentele imunosupresoare topice și fototerapia ultravioletă sunt două opțiuni care pot fi discutate cu medicul veterinar, dar rezultatele sunt de obicei neimprimate. Deoarece vitiligo nu este o tulburare dureroasă și nu interferează cu viața de zi cu câine, majoritatea proprietarilor de animale de companie optează să nu urmeze tratamente, mai ales că nu sunt foarte eficiente. Unii câini Amy își recâștigă în mod spontan o pigmentare în zonele afectate de vitiligo fără tratament.

Câinii cu vitiligo vor trăi în continuare o viață fericită și nu vor fi afectați negativ de schimbările de pigmentare. Câinii nu-i pasă cum arată ca schimbările de multe ori deranjează proprietarul mai mult decât animalul de companie.

Cum de a preveni vitiligo la câini

Câinii care au vitiligo nu ar trebui să fie crescuți pentru a reduce probabilitatea de a trece la descendenți în cazul în care este ereditară. În caz contrar, deoarece nimeni nu știe cauza exactă a stării, nu există nici o modalitate reală de ao împiedica să apară.

Alte motive pentru schimbările de pigmentare la câini

În afară de ea, în mod natural, mergând în mod cenușiu, deoarece alte probleme, în afară de Vitiligo, pot provoca un câine să piardă pigmentarea în blană, piele sau mucoasa. În plus față de vitiligo, Hipotiroidismul, Rinichiul și boala hepatică, precum și stresul au fost cunoscute pentru a provoca schimbări de pigmentare la câini.

Factori de risc pentru dezvoltarea vitiligo

În timp ce orice câine, inclusiv rase mixte, poate dezvolta vitiligo, anumite rase de câine pot fi la un risc mai mare de ao dezvolta. Aceste rase includ:

Vitiligo contagioasă?

Nu, Vitiligo nu este contagios pentru oameni sau alte animale. Nu este o boală infecțioasă sau zoonotică.

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. THAM, H.L., Linder, K.E. & Olivry, t. Bolile autoimune care afectează melanocitele pielii la câini, pisici și cai: vitiligo și sindromul uodermermatologic: o revizuire cuprinzătoareBMC VET RES, 15, 251 (2019). DOI: 10.1186 / s12917-019-2003-9

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Vitiligo la câini