Probleme frecvente ale urechii la câini

Probleme frecvente ale urechii la câini

Există o serie de probleme la urechi care pot afecta câinii. Infecțiile urechilor sunt deosebit de comune, dar pot apărea și alte probleme precum rănirea sau surditatea.

Ca proprietar de câine, puteți ajuta la prevenirea unor probleme majore cu urechile câinelui dvs. prin învățarea modului de detectare a problemelor timpurii. Curățarea periodică a urechii este o măsură recomandată. Vizitarea medicului veterinar pentru Examenele de bunăstare de rutină poate contribui, de asemenea, la identificarea problemelor înainte de a deveni severe.

Cele mai multe probleme ale urechii provoacă mâncărime sau durere în urechi. Poate fi, de asemenea, roșeață, miros și / sau descărcare. Unii câini își vor scutura capetele și / sau își vor ține capul într-o înclinare atunci când au probleme cu urechile lor. Este important să contactați medicul veterinar la primul semn al problemelor urechii în câinele dvs.

01 din 06

Infecțiile sunt de departe cele mai frecvente probleme ale urechii văzute la câini, în special în rasele cu urechi lungi. O infecție a urechii se numește otita externa, un termen care înseamnă inflamația canalului urechii externe (în afara timpanului).

Infecțiile urechilor sunt de obicei cauzate de overgrowth de drojdie și / sau bacterii. Această supraaglomerare poate apărea în al doilea rând la inflamația în ureche care începe cu alergii sau iritarea urechii.

Infecțiile urechilor la câini pot afecta una sau ambele urechi. Semnele includ mâncărime și zgârieturi, agitarea capului, mirosul murdar, roșeața pielii în urechi și resturile excesive sau descărcarea în canalul urechii.

Cele mai multe infecții ale urechii se vor înrăutăți fără tratament medical, ducând la deteriorarea permanentă a țesutului și chiar la surditate.

  • 02 din 06

    Un hematom aural este un buzunar plin de sânge pe clapeta urechii (Pinna). Hematoamele urechii apar atunci când un vas de sânge izbucnește în Pinna și sângerează până când spațiul sub piele este plin. Această traumă la vasele de sânge este adesea cauzată de agitarea excesivă a capului. Majoritatea câinilor cu hematoame aureni au avut mai întâi infecții ale urechii care le-au determinat să-și scuture capul prea mult. Cu toate acestea, alte leziuni ale urechii pot provoca, de asemenea, hematoame.

    Multe hematoame auratice pot fi ușor văzute și simțite pe urechea Pinna. Zona va fi moale, caldă și se simte pline de fluid. Zona poate sau nu poate fi dureroasă. În interiorul urechii, puteți vedea semne de infecție a urechii.

    Majoritatea hematoamelor urechii trebuie să fie drenate de un medic veterinar și tratați cu medicamente. Unele necesită intervenție chirurgicală. Hematoamele urechii recurente pot provoca excesul de țesut cicatricial care face ca clapea urechii să se vindece cu un aspect anormal.

  • 03 din 06

    Iarii de urechi sunt paraziți microscopici care se hrănesc cu sângele gazdei lor. Ele sunt contagioase între animale, dar nu la om. Este nevoie doar de câțiva mușcături de ureche pentru a provoca mâncărime și inflamație a canalului urechii. Într-un timp scurt, urechea poate deveni roșie și poate produce resturi. Acest lucru poate duce la o infecție a urechii secundare.

    Dacă VET suspectează acarienii urechii, primul pas este de a face un tampon de ureche urmat de analiza microscopică pentru a căuta prezența acarienilor sau a ouălor lor.

    Acarienii urechii sunt de obicei tratați cu un medicament topic disponibil de la medicul veterinar. Toate animalele din casă trebuie verificate pentru acarienii urechii și tratați dacă este necesar. În caz contrar, animalele pot continua să treacă acarienii între ele.

  • 04 din 06

    Traume urechii

    Leziunile urechii pot apărea după o Câinele este lovit de o mașină, devine atacat sau lupte cu un alt animal, are o cădere sau devine zgâriat sau tăiat de un obiect. Accidentele urechii pot afecta canalul urechii exterioare sau doar pinna (clapeta urechii).

    Este esențial să vă aduceți câinele la un medic veterinar după Orice fel de traume. Dacă câinele dvs. a experimentat o vătămare a urechii, atunci poate exista, de asemenea, traume cap. VET dvs. va efectua un examen aprofundat și, eventual, efectuați teste de diagnosticare pentru a determina amploarea rănirii. Chirurgia poate fi necesară în unele cazuri.

    Continuați până la 5 din 6 de mai jos.
  • 05 din 06

    Este posibil ca un câine să obțină un obiect străin așezat în canalul urechii sau în piele / păr în jurul urechilor. Vindirile comuni includ și iarbă și alte semințe ghimpate din plante cum ar fi Foxtail și Cheatgrass. Aceste obiecte se pot atașa pe piele ca un câine trece prin pădure sau iarba înaltă. Ele pot fi în cele din urmă să se aprindă sub piele, ducând la inflamație și infecție. Alte materiale vegetale sau chiar elemente mici de om pot deveni corpuri străine în sau în jurul urechilor.

    Dacă găsiți un articol mic laplat în blană sau piele, utilizați mănuși pentru a încerca să-l eliminați. O perie sau o pieptene poate ajuta. Cu toate acestea, dacă pielea apare foarte roșie, iritată sau rănită, este mai bine să lăsați acest lucru unui profesionist veterinar. Chirurgia sau otoscopia poate fi necesară dacă obiectul străin este așezat în canalul urechii sau este încorporat sub piele.

  • 06 din 06

    Unii câini sunt născuți surzi din cauza defectelor congenitale ale nașterii sau a condițiilor ereditare. Alți câini devin treptat surzi pe măsură ce îmbătrânesc. Cu toate acestea, problemele cronice ale urechilor care nu sunt tratate corespunzător pot duce, de asemenea, la deteriorarea auzului. Acesta este motivul pentru care este atât de important să vă vedeți veterinarul la primul semn al unei probleme ale urechii în câinele dvs.

    Din fericire, este posibil ca un câine surd să trăiască o viață fericită și sănătoasă. Mulți proprietari își antrenează câinii lor surzi folosind semnale de mână și limbajul corpului. Aceasta este o modalitate excelentă de a comunica cu toți câinii, chiar și cei cu o audiere bună.

  • Skicka ett socialt nätverk:

    Springa
    » » Probleme frecvente ale urechii la câini