Demodicoză - canine demodex mite

Infestație demodex activă În recuperare

Demodex acarienii sunt locuitori normali microscopici ai pielii de câine. Într-un animal sănătos, acarienii sunt puțini în număr și nu provoacă probleme cu pielea. În unele cazuri, acarienii sunt capabili să prolifereze excesiv, ceea ce duce la o afecțiune numită demodecoză sau "mange". Aflați despre tipurile de mange demodectic și diferite opțiuni de tratament pentru acest parazit de piele.

Cine primește demodicoză?

Demodicoza poate fi localizat, care afectează numai patch-uri mici de piele, sau generalizat, Implicarea zonelor din fața, picioarelor și corpului câinelui. Demodecoza generalizată are loc și atunci când leziunile încep să se răspândească în jurul corpului sau persistă timp de cel puțin șase luni.

Câini tineri: Demodecoza este de obicei văzută la puii și câini tineri mai puțin de doi ani. Acest lucru se consideră că se datorează unei tulburări genetice și / sau imunologice care contribuie la proliferarea inițială a acarienilor. Factorii de risc pentru demodecoza juvenilă sunt rasă (terrierii americani Staffordshire, Terriers Staffordshire Bull, și Chinezesc Shar PEIS), parazitismul intestinal (coccidioză, hookorms) și lungimea părului.

Multe cazuri tinere de câine "depășesc" demodicoza fără tratament în termen de 1-2 luni. Acest lucru se datorează faptului că sistemul lor imunitar se maturizează și păstrează Demodex Populația populației sub control. Unele pui au nevoie de tratament medical, inclusiv câini în care boala devine generalizată.

Câini adulți: Dacă un câine pentru adulți se descompune cu demodicoză, VET dvs. va dori să caute motive pentru care sistemul lor imunitar poate fi slăbit. Posibile motive includ cancer, Dezechilibrele hormonale (boala tiroidă, croidări), utilizarea corticosteroizilor prelungiți sau alte modificări ale sistemului imunitar care apar secundar îmbătrânirii.

Există o componentă ereditară pentru demodicoză și câinii afectați nu ar trebui să fie crescuți.

Cum arata demodica?

Căderea părului este cel mai frecvent semn. În cazuri mai severe sau generalizate, pielea prezintă ca chel, infectată, mirositoare și scalabilă. Unii câini sunt mâncărime, în timp ce alții nu sunt. Infecțiile secundare ale pielii sunt comune.

Cum este diagnosticată demodicoza?

Microscopul Demodex Mite trăiește adânc în foliculii de păr. Diagnosticul este sugerat prin vizualizarea leziunilor cutanate și confirmată cu o rătăcire a pielii și observând Demodex acarieni în eșantion.

VET va stoarce ușor o zonă a pielii și va freca o lamă de scalpel peste creasta pielii pentru a colecta acarienii să se uite sub microscop. Acest lucru nu face rău animalul, chiar dacă acest lucru provoacă o cantitate mică de sângerare.

Este demodicoza contagioasă?

Canin demodectic mange nu contagios la oameni. Acarienii sunt specifici specifici, adică că stau pe câini. Acest acarian este trecut cu mama-la-pui și, eventual, câine-câine, dar pentru animalele cu sisteme imunitare sănătoase, acest lucru nu provoacă boală.

Cum se tratează demodicoza?

Opțiunile de tratament variază pe scară largă pe baza severității cazului și a protocoalelor preferate ale medicului veterinar. În unele cazuri, o abordare de șampon medical și "ceas și așteptare" este singurul tratament și pentru alții, sunt necesare mai multe opțiuni de tratament pentru a aduce populația acarmentală și infecția secundară a pielii sub control.

Cazuri ușoare / localizate: Shave Area afectată. Spălați pielea cu un șampon de peroxid de benzoil pentru a ajuta la "spălați" foliculii de păr și menținerea infecțiilor bacteriene secundare sub control.

Cazuri generalizate: Ca și cazurile localizate, zonele afectate de bărbierit și spălați pielea cu un șampon de peroxid de benzoil pentru a ajuta la "spălați" foliculii de păr și menținerea infecțiilor bacteriene secundare sub control.

Opțiunile de tratament veterinar suplimentar pentru demodicoza generalizată includ, dar nu se limitează la:

  • Ivermectin - a considerat cea mai bună opțiune de tratament de către mulți veterinari. Acest medicament este folosit în afara etichetei pentru Demodex acarieni și să nu fie folosiți în Collies sau Collie-Crosses.
  • Amitraz (Mitaban) DIPS - aprobat de FDA, dar nu să fie folosite la câini mici sau câini mai mici de 4 luni. Munca intensivă de aplicat, necesitând mai multe tratamente distanțate la 2 săptămâni. Efectele secundare pot fi ușoare și tranzitorii, dar uneori severe.
  • Milbemycin Oxime (Interceptor) - Această preventivă a inimii, atunci când este utilizată zilnic, poate fi eficientă împotriva demodicozei generalizate. Costul poate fi un factor de interzicere, cu toate acestea.
  • Promeris / Avantaj Multi - au fost utilizate cu rezultate mixte pentru demodicoză. Consultați-vă cu medicul veterinar.

Câinii afectați de demodicoză trebuie verificați pentru alții paraziți (piele, urechi, intestinale) și tratate corespunzător. Acestea ar trebui să ingera o dietă sănătoasă și echilibrată și să aibă alte probleme de sănătate abordate pentru eficacitatea maximă a tratamentului demodicosimic. Câinii tratați pentru demodicoză nu trebuie să li se administreze corticosteroizi. Câinii cu infecții cu piele bacteriene concurente au adesea nevoie de antibiotice orale sau injectabile.

Demodicoza este adesea un protocol de tratament prelungit de săptămâni sau luni. Două scrapii negative ale pielii, o distanță de o distanță confirmă un tratament de succes.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Demodicoză - canine demodex mite