Diaree în puii

Boxer Puppy în scaunul din spate al mașinii

Diareea este o problemă comună pentru cățeluși, astfel încât să fiți familiarizați cu tratamentele cu diaree pentru câini este importantă pentru proprietarii de animale de companie. Cazurile ușoare pot fi tratate la domiciliu, dar cazurile mai severe de diaree pot fi morți pentru cățeluși. In timp ce diaree nu este A boală, Este un semn de boală, cauzată de multe condiții diferite.

Avertizare

Diareea poate indica condiții care ar putea să vă omoare catelul. Nu așteptați - deshidratarea rezultată poate face ca puii să fie și mai bolnavi. Există anumite semne de diaree care necesită un medic veterinar imediat, cum ar fi deșeurile care caută neagră cu o consistență asemănătoare gudronului, mirosind extrem de fault, care conține cantități mari de sânge roșu, sau sunt însoțite de simptome cum ar fi vărsături, dureri abdominale severe, febră, pierdere a apetitului sau letargie.

De ce puii primesc diaree?

Diareea poate fi asociată cu viruși precum parvovirus și dezintegrare. De asemenea, poate fi cauzată de paraziți intestinali, cum ar fi viermii de viermi și viermi, protozoare, cum ar fi Giardia și bacteriile, cum ar fi Salmonella și E. coli. Unele tipuri de paraziți intestinali pot necesita mai multe teste (peste săptămâni) pentru a obține un diagnostic. Puii pot dezvolta, de asemenea, diaree dintr-o schimbare bruscă de mediu, cum ar fi schimbările abrupte în dietă, stresul de a veni într-o casă nouă, fiind supraîncărcat sau de la mâncarea nediscriminatorii (cum ar fi gunoiul sau obiectele de ridicare din exterior).

Viruși și infecții

Sistemele imune ale puiilor nu sunt pe deplin dezvoltate atunci când sunt foarte tineri și nu și-au terminat set complet de vaccinuri.Aceasta înseamnă că sunt, în general, mai susceptibile decât câinii adulți la infecții bacteriene sau virale.

Avertizare

Ambele tipuri de infecții ar trebui abordate imediat deoarece au potențialul de a fi fatal. Infecțiile bacteriene comune includ Salmonella și E. coli, Dar există multe alte bacterii care vă pot infecta animalul de companie.

Infecții virale, cum ar fi parvovirus și distemper, precum și coronavirus, poate infecta un catelus nevacinat și provoacă diaree, iar toate sunt periculoase. Dacă catelul dvs. suferă de o infecție acolo este o șansă bună, veți vedea simptome suplimentare, cum ar fi febra, letargia și / sau lipsa apetitului.

Paraziți

Puii pot dobândi anumiți paraziți intestinali, cum ar fi viermii rotunzi și Giardia de la mamele lor foarte curând după naștere. Ei pot să le iau de la sol sau de apă infectată în timpul ieșirii. Cele mai comune paraziți intestinali pot fi tratați cu medicamentele potrivite de la veterinarul dvs., dar unele, dacă nu sunt tratate, pot fi periculoase pentru sănătatea pe termen lung a animalelor de companie.

Dietă

Sistemele digestive ale puiilor se dezvoltă încă, iar unele pui pot avea stomacuri sensibile sau pot avea un timp greu anumite branduri sau tipuri de alimente. Majoritatea vor răspunde, de asemenea, prost la o schimbare rapidă a dietei. Câțiva au alergii alimentare care pot duce la diaree. Verificați cu medicul veterinar pentru a vă asigura că mâncarea pe care ați selectat-o ​​este o potrivire bună pentru nevoile cățelușului dvs. - există multe tipuri diferite de alimente, iar unul va fi cu siguranță potrivit pentru animalul dvs. de companie.

În plus față de sistemele digestive sensibile, puii sunt, de asemenea, curioși și pot ingera aproape tot ceea ce găsesc interesante. Acest lucru poate include șir, gunoi sau practic tot ce găsesc pe teren. În unele cazuri, acest lucru poate fi periculos - anumite obiecte pot provoca blocaje intestinale, în timp ce altele pot fi toxice.

Stres

Dacă catelul tău tocmai a fost separat de mama și frații săi, sunt șanse să se simtă un anumit nivel de stres.Stresul poate fi exacerbat de factori precum alte animale de companie din casă, sunete neașteptate sau mirosuri, alimente noi și noi programe. Puteți ajuta câinele dvs. să depășească stresul oferind un program calm, previzibil, hrăniri și exerciții regulate și o mulțime de afecțiune.

Tratament

Este întotdeauna cel mai bine să obțineți mai întâi o verificare VET, dar el sau ea poate recomanda ca formele mai blânde de diaree să fie tratate acasă. De exemplu, dacă a trecut mai puțin de trei zile, catelul dvs. încă mai simte și acționează bine, iar diareea are un aspect de budincă, îngrijirea la domiciliu este de obicei potrivită.

Până când vedeți VET, totuși, reține alimentele (dar niciodată apă) timp de 12 până la 24 de ore. Acest lucru permite integrării să se odihnească și dă iritarea o șansă de a se vindeca. Cu toate acestea, nu reține alimentele la mai mult de 24 de ore fără direcție de la medicul veterinar.

Asigurați-vă că apa este întotdeauna disponibilă pentru catelul dvs., deoarece este foarte ușor să deveniți rapid deshidratat. Plus, diaree apoasă bruscă poate vărsa cantități mari de fluid și electroliți importanți din corp. Dacă animalul dvs. de companie este reticent să bea, să ofere cuburi de gheață la linge. Pedialyte sau gatorade jumătate diluată cu apă pot contracara și deshidratarea.

Pepto-bismol și kaopectat poate ajuta, de asemenea, puii. Utilizați o seringă fără ac sau o curcan de curcan pentru a împrăștia medicamentul în gura lui sau în gură. Dacă este cazul pentru situația puilor, veterinarul dvs. va cunoaște doza corespunzătoare.

De obicei durează câteva zile pentru că burta supărată a catelusului pentru a se calma, deci este sugerată o dietă slabă. Oferta de orez alb fiert sau simplu, moale, macaroane gătite într-un bulion de pui fără sare. Pentru mai multă aromă, puteți să vă amestecați într-o lingură de brânză de grăsime cu conținut scăzut de grăsimi sau de iaurt simplu. Iaurtul conține bacterii benefice care pot ajuta la reechilibrarea întreruperii cauzate de diaree în catelul dvs. De asemenea, puteți încerca să adăugați un puțină aromă de dovleac, deoarece conținutul său ridicat de fibră poate ajuta constipație sau diaree, permițând ca scaunul să se normalizeze.

Prevenirea

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru cățelușul dvs. este să vă asigurați că există o mulțime de sănătate și alimente echilibrate și exercițiul oferit zilnic. Noile diete ar trebui să fie transferate încet când puii sunt tineri. Este posibil ca catelul dvs. să intre în unele alimente rasfatate prin gunoiul poate, astfel încât să nu vă atingeți și să fiți stricți de a nu vă hrăniți cățelușul nici o resturi alimentare umane este esențială. De asemenea, veți dori să rămâneți curenți pe vaccinările puilor și să verificați orice paraziți persistenți.

Când vine vorba de mediul cățelușului, asigurați-vă că este fără stres. Dacă catelul dvs. este într-o canisa cu alte animale de companie, veți dori să vă asigurați că este curat și dezinfectat. Puii sunt sensibili la mediul înconjurător, așa că este util să rămâneți într-o rutină obișnuită pentru somn, mâncare, exerciții și plimbări. Un alt lucru care poate ajuta este oferirea unor formări săptămânale de ascultare. Pe plimbări, veți dori să păstrați un ochi pentru orice consum de plante sau bătăi, deoarece pot fi prezente fecale care pot duce la diaree. Când nu puteți să vă supravegheați catelul, poate doriți să o păstrați kennetled Pentru a preveni orice accidente.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.

Urmăriți acum: tot ce trebuie să știți despre cățeluși

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. De ce suferă catelul meu de diaree?. Hudson spitalul veterinar, 2020

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Diaree în puii