Iritarea pielii la câini

Câine zgârierea gâtului

Iritat, pielea mâncărime poate solicita Câini la zgârieturi, linge și se mestecă până la punctul de rănire a pielii. Aceste simptome sunt adesea cauzate de paraziți, infecții sau alergii care au potențialul de a vă face ca câinele să fie mizerabil și să vă lăsați să vă întrebați ce se întâmplă și cum vă puteți ajuta.

Din păcate, astfel Iritații ale pielii sunt comune la câini, dar vestea bună este, ele pot fi tratate sau gestionate efectiv cu o combinație de îngrijire la domiciliu, măsuri preventive și intervenții veterinare.

Cauze de iritare

Există multe motive potențiale pentru dvs câine itchy piele. În unele cazuri, cauza este evidentă, cum ar fi atunci când un câine are o infestare severă de purici. În altele, fixarea problemei poate dura ceva timp și adunător. Odată ce ați ajuns la rădăcina problemei, puteți dezvolta un plan de tratament, astfel încât câinele dvs. va fi confortabil din nou.

Paraziți

Este relativ comun ca câinii să fie afectați de unul sau mai mulți paraziți externi. Acești critți mici trăiesc pe sau în pielea câinelui și pot provoca o mulțime de iritare și mâncărime.

Cei mai frecvenți paraziți ai pielii sunt:

  • Fleas: Dermatita alergiei de purici este o reacție alergică la saliva de purici, care este transferată de mușcăturile de purici.
  • Căpușe: Bușcăturile de bijuterii pot mânca și de la sine sau se infectează. Dacă se întâmplă acest lucru, pielea poate prezenta semne de iritare în câteva zile ale mușcăturii.
  • Mange: Sarcoptic Mange (Canine Scabies) și demodectic mange sunt cauzate de diferite acarieni de piele. Un câine cu sarcoptic Mange experimentează mâncărimea intensă în zonele afectate, în timp ce un număr mare de acarieni demodex cauzează de obicei pierderea părului sau fără mâncărime. Diagnosticul și identificarea corectă a medicului veterinar sunt esențiale pentru tratamentul corect.

Infecții

Infecțiile cutanate apar relativ frecvent la câini. O infecție poate fi cauzată de bacterii microscopice sau de ciuperci care infectează pielea.

  • Infectie cu bacterii: Pyoderma este o infecție bacteriană adesea cauzată de Stafilococ bacterii (numite frecvent Staph), dar pot fi implicate și alte bacterii. Infecțiile bacteriene dezvoltă adesea secundar alergiilor sau altor probleme ale pielii, inclusiv puncte fierbinți la câini.
  • Infecția cu drojdie: Dermatita Malassezia este o infecție fungică cauzată de o supraaglomerare a drojdiului normal al corpului. Infecțiile cu drojdie pot apărea, de asemenea, secundar alergiilor sau altor probleme de sănătate.
  • Pecingine: În ciuda numelui său, acest lucru nu este un vierme real. Este o infecție fungică contagioasă care poate afecta animalele de companie și oamenii. Ringworm cauzează în general patch-uri de piele mâncărime și Pierderea parului.

Dermatita atopică de canină

Dermatita atopică canină este precipitată de către alergeni de mediu, cum ar fi polenul, mucegaiul și acarienii de praf. Reacțiile la aceste declanșatoare pot provoca pielea mâncării, urechile inflamate și, uneori, ochii ploiați în câinele dvs. Există medicamente disponibile pentru a ușura aceste reacții alergice. Pentru Probleme severe ale pielii, VET dvs. poate recomanda testarea alergiei urmată de terapia de desensibilizare.

Alergii la mancare

Este mai puțin frecvent ca câinii să dezvolte alergii la anumite alimente. Majoritatea câinilor cu alergii alimentare sunt alergice la sursa de proteine ​​din alimentele lor, cum ar fi puiul sau carnea de vită. Unii câini sunt alergici la ingrediente de carbohidrați, cum ar fi porumbul sau grâul.

Mulți câini cu alergii alimentare fac bine pe diete cu roman (ceva ce câinele dvs. nu a fost expus) ingredientelor. În general, acest tip de alimente conține o singură proteină principală (E.G., rață sau pește) și un carbohidrat principal (e.G., cartof dulce). O altă opțiune este un aliment hidrolizat realizat cu proteine ​​care au fost împărțite în bucăți mici, care nu stimulează sistemul imunitar. Cele mai bune alimente hipoalergene de câine necesită aprobarea veterinară înainte de a putea fi achiziționată.

Tratament

Multe opțiuni sunt disponibile pentru a vă ajuta calmează pielea câinelui tău. Veterinarul dvs. vă va putea ajuta să începeți un program de tratament care să ofere o ușurare pentru pooch-ul dvs. destul de repede.

Recomandările pot include medicamente alergice, tratamente de purici de prescripție, medicamente pentru a trata mange sau infecții, șampoane medicamentate sau o schimbare a alimentelor. Cu toate acestea, este important să înțelegem că unele probleme cutanate la câini, cum ar fi alergiile, sunt probleme în curs de desfășurare care nu pot fi vindecate și, în schimb, trebuie să fie gestionate în timp.

Prevenirea iritării pielii

Este important să fiți proactivi despre problemele pielii în câinele dvs., astfel încât ei să nu iasă din mână și puteți face o serie de lucruri în mod regulat pentru a împiedica iritarea din nou.

  • Utilizați purici și bifați preventivii în mod regulat și pe tot parcursul anului. Este important pentru toți câinii, dar și mai mult pentru cei care au o istorie de alergii de purici. Doar câteva mușcături de la o purici pot provoca disconfort major sau împiedică eforturile dvs. de tratament.
  • Asigurați-vă că știți cum să Îndepărtați corect căpușele de la câinele dvs., doar în cazul în care se blochează în ciuda precauțiilor dvs. Doriți să trageți direct că bifați fără răsucire sau rotire și fiți foarte atenți să nu strângeți corpul bifați pentru a preveni infecțiile.
  • Mulți preventivi de purici protejează și câinii de la acarienii cu mananci sarcoptice. Un sistem imunitar sănătos este esențial pentru a preveni supraaglomerarea acarienilor demodex, asigurându-vă că câinele dvs. mănâncă bine, primește o mulțime de exerciții fizice și vede medicul veterinar.
  • Asigurați-vă că vă hrăniți câinele o dietă adecvată. Alimentele de înaltă calitate ar trebui să includă substanțele nutritive necesare pentru a promova pielea și haina sănătoasă. Mulți proprietari preferă o Dieta naturală. Lucrați cu veterinarul dvs. pentru a găsi Alimente potrivite pentru câinele tău.
  • Scăldați câinele. Folosind un șampon liniștitor, cum ar fi cei cu fulgi de ovăz sau aloe, poate aduce o mulțime de relief pentru câinii mâncărime. Există multe pe piața care sunt proiectate special pentru pielea iritată. În funcție de starea câinelui dvs., VET-ul dvs. poate recomanda un șampon medicat, de asemenea.
Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Iritarea pielii la câini