Valori incomplete în reptile

Gecko vărsând pielea

Există multe probleme care pot contribui la vărsarea problemelor sau la incomplete Valoare, Dar cea mai frecventă problemă în nivelurile de umiditate inadecvate. Alți factori includ infecțiile cutanate, rănile pe piele (inclusiv cicatrici vechi), paraziți, malnutriție și încălzirea inadecvată sau iluminatul. Din acest motiv, dacă aruncarea incompletă este o problemă, este o idee bună să se consulte cu un medic veterinar de reptile pentru a exclude cauzele medicale. Este întotdeauna important să vă asigurați că furnizați niveluri adecvate de umiditate pentru a preveni vărsarea problemelor, dar amintiți-vă că prea multă umiditate poate provoca alte probleme. Aflați umiditatea ideală pentru orice specie pe care o păstrați și obțineți a higrometru Pentru a vă asigura că păstrați umiditatea în intervalul corespunzător pentru reptile dvs. De asemenea, asigurați-vă că furnizați intervale de temperatură adecvate, iluminare (e.G. lămpi de calitate UVB pentru specii care au nevoie de ele) și o dietă ideală.

Vărsând probleme în șerpi


Șerpii își scot în general pieile într-o foaie completă, începând cu nasul și lucrează până la coadă (pielea lor coboară puțin ca o șosete care se întoarce înăuntru, deoarece este îndepărtată). Când există probleme cu vărsarea, pielea vărsată nu este completă și pielea coboară în patch-uri (și, în unele zone, pielea nu poate ieși deloc). Capacele de ochi reținute, În cazul în care scala de protecție care acoperă ochiul nu este vărsată cu pielea, poate fi, de asemenea, o problemă.

Pentru un șarpe cu probleme cu vărsarea, puteți încerca să înmuiați șarpele într-o cadă de apă caldă de câteva ori pe zi. Asigurați-vă că apa acoperă corpul, dar nu este prea adâncă sau șarpele dvs. se poate îneca și vă poate supraveghea șarpele în timpul înmuierii. Împachetarea șarpelui în prosoapele umede calde poate funcționa, de asemenea, ca fricțiune de pe prosoape, pe măsură ce șarpele dvs. se mișcă în jur poate ajuta la îndepărtarea pielii - unii păzitori plasați șerpi cu dificultăți de spălare într-o pungă de pânză umedă (o astfel de pernă) timp de câteva ore. Furnizarea A umiditate ascunde este, de asemenea, o modalitate bună de a da un acces la șarpe la o zonă de umiditate mai mare. Pentru șerpi arboreali, încercați în mod regulat.

Dezvoltarea problemelor în șopârle

Șopârlele își scot de obicei pielea în patch-uri, dar problemele pot apărea atunci când părțile pielii nu se stinge în timpul vărsarii. Acest lucru poate fi în special o problemă în jurul degetelor de la picioare, coada și baza spinelor dorsale (e.g în iguanas). În aceste zone, pielea care nu se stinge poate să se usuce și să se contracte în jurul degetelor de la picioare, coadă sau spinelor și poate provoca pierderea acestor apendice. Vărsarea este de obicei finalizată în decurs de o săptămână sau două și, uneori, căștile apar una deasupra celeilalte, așa că uneori poate fi greu să spună dacă o magazie progresează în mod normal sau nu. În general, toată pielea ar trebui să fie vărsată în câteva săptămâni odată ce vărsarea a început.

Pentru șopârle cu probleme de vărsare, tratamentul este la fel ca și pentru șerpi. Oferind o înmuiere caldă de câteva ori pe zi poate ajuta. A umiditate ascunde poate fi, de asemenea, foarte util pentru niște șopârle, cum ar fi leopard geckos - pentru alții, cum ar fi dragonii de apă, încercați să scoateți regulați. Din nou, asigurați-vă că incinta este păstrată în intervalul de umiditate ideală pentru specia pe care o păstrați. Piele de piele în jurul degetelor de la picioare, spini dorsali și sfaturi de coadă pot fi nevoie să se mascheze ușor, dar să fie deosebit de atenți cu coada, deoarece unele șopârle își vor scădea cozile ca o apărare.

Dezvoltarea problemelor în țestoasele

Țestoasele aruncă pielea pe capete, cozi și picioare. Pielea pe corpul lor este adesea vărsată în bucăți zdrențuite. Pentru speciile acvatice, problemele cu vărsarea pielii nu sunt comune. Pentru speciile terestre, înmuierea sau scufundarea este de obicei suficientă pentru a ajuta la vărsare. Speciile acvatice au vărsat, de asemenea, stratul exterior al Scuze pe cochilii lor. Reținute scutece, unde stratul exterior al scutecului nu este vărsat, poate fi o problemă. Scuzele reținute sunt predispuse la infecție și sunt, de obicei, un rezultat al problemelor de creștere. În special, țestoasele ar trebui să se aprindă din apă suficient de lungă pentru a usca cochilii (coborâți temperatura apei un pic dacă broasca țestoasă nu iese la BASK). De asemenea, expunerea suficientă la lumina UVB și nutriția bună sunt importante în vărsarea corectă a scutetelor. Dacă broasca țestoasă se păstrează scutece, vedeți VET-ul dvs. de reptil pentru sfaturi.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Valori incomplete în reptile