Boala hepatică la câini

Câine mic așezat lângă un castron alimentar

Ficatul este responsabil pentru mai multe procese în corpul unui câine. Creează bilă pentru a ajuta digestia și ajută la eliminarea corpului deșeurilor. Ficatul ajută, de asemenea, un câine metabolizează grăsimi, proteine, carbohidrați, vitamine și minerale. În plus, ficatul filtrează toxinele și deșeurile găsite în alimente și medicamente.

Un câine cu boală hepatică poate avea probleme cu îndeplinirea unor astfel de procese biologice, ceea ce poate duce la o cu adevărat bolnav de companie. Cu toate acestea, unele probleme hepatice sunt mai grave decât altele. Învățând cum să observați problemele hepatice înainte de a deveni o boală plină de suflare poate împiedica leziunile hepatice și a obține un câine bolnav înapoi la sănătatea completă.

Avertizare

Păstrați toate substanțele toxice - cum ar fi antigel și vopsește solvenții - blocați în sus și în afara câinelui dvs.

Ce este boala hepatică?

Boala hepatică se referă la orice anomalie din ficat care împiedică funcționarea normală. Există mai multe tipuri diferite de boli hepatice. Obstrucția canalului biliar apare atunci când tuburile care transportă bilă din ficat la vezica biliara deveniți blocați. Un șunt portosistemic (numit și un șuncă ficat) se întâmplă atunci când sângele din stomac, intestine, pancreas și splină bypass ficatul, împiedicând ca sângele să fie detoxified corespunzător. Boala autoimună poate provoca cicatrizarea ficatului. Tumorile hepatice, cele mai frecvente în Câini mai în vârstă, poate fi canceros sau pot fi benigne, dar totuși afectează animalul dvs. prin apăsarea ficatului din jur sau a altor organe.

Simptomele bolii hepatice la câini

Multe tipuri de probleme hepatice pot apărea într-un câine, provocând o multitudine de simptome specifice tipului. De multe ori nu există simptome până când boala este foarte progresată, motiv pentru care examenele regulate și munca de sânge sunt importante, în special la animalele mai vechi. Icter-o îngălbenire a ochilor, a limbii, a pielii sau a membranelor mucoase - este un semn de poveste că ceva este în afara ficatului câinelui tău. Un câine bolnav ficat poate, de asemenea, să prezinte:

  • Letargie
  • Vărsături, pierderea apetitului sau diaree
  • Abdomenul a dispărut
  • Ieșire
  • Febră
  • Seizure

Desigur, orice semn de boală poate fi cauzat de o problemă în organism care nu are legătură cu ficatul. O vizită la medicul veterinar va deduce problema.

Cauzele bolii hepatice

Boala hepatică are multe cauze diferite, în funcție de tip. Fiecare tip este unic pentru o formă particulară a bolii. Boala hepatică acută se poate dezvolta după expunerea la o substanță toxică sau otravă, sau de la expunerea la căldură excesivă (nu lăsați niciodată animalul de companie într-o mașină fierbinte!). Unele toxine pot provoca chiar organe diferite, ceea ce duce la deteriorarea hepatică secundară. Obstrucția ductului biliar prezintă de la inflamație generalizată, o infecție, o tumoare, o tumoare, o bulgărească sau o acumulare de bilă îngroșată în biliară, numită Mucocele. Un șunt portosistemic poate fi prezent la naștere sau se dezvoltă din cauza unei alte probleme hepatice. Hepatita activă cronică poate fi cauzată de un sistem imunitar hiperactiv, o infecție, toxine, o acumulare de cupru în ficat (de obicei genetică) sau prin alte daune pe care ficatul nu le-a putut recupera complet.

Infecțiile virale, bacteriene, fungice sau parazitare pot provoca probleme cronice hepatice Leptospiroza, De exemplu, este o bacterie găsită în urina rozătoarelor și a faunei sălbatice. Această bacterii, atunci când sunt contractate de un câine nevaccinat, poate provoca leziuni hepatice majore.

Tratament

Dacă se suspectează boala hepatică, un Vet va comanda muncă de laborator Pentru a evalua funcția de organe.Enzimele hepatice crescute găsite în sânge, cum ar fi alanină transaminază (ALT), aspartat transaminază (AST) și fosfatază alcalină (ALP), pot indica o problemă. În plus, nivelurile sanguine ale bilirubinei, o substanță găsită în bilă și albumină, o proteină realizată de ficat, oferă informații despre sănătatea totală a ficatului. Nivelurile de zahăr din sânge, colesterolul și nivelurile de azot uree - un produs secundar al metabolismului proteic - pot, de asemenea, să dea informații cu privire la faptul dacă nivelul bolii hepatice constituie insuficiență hepatică. Un număr complet de sânge poate indica prezența unei infecții sau a inflamației. Imagistica abdominală, cum ar fi radiografiile (razele X) sau o ultrasunete, pot dezvălui țesutul cicatricial și tumorile în sau în jurul regiunii hepatice. O biopsie hepatică poate fi recomandată pentru a verifica prezența bacteriilor, a celulelor canceroase și a mai mult și este adesea singura modalitate de a obține un diagnostic definitiv pentru cauza bolii hepatice.

Opțiunile de tratament pentru boala hepatică acută depind de tipul de boală și de gradul de deteriorare efectuată la ficat. Fluidele și electroliții și activitatea restrânsă sunt protocolul recomandat pentru animalele de companie care acționează bolnav. Medicamentele și suplimentele hepatice sunt adesea folosite. Obstrucția canalului biliar poate fi uneori remediată cu medicamente precum Ursodiol. Cu toate acestea, pentru obstrucția totală a canalului, intervenția chirurgicală este adesea necesară. Chirurgia are o rată mare de succes pentru șuntele hepatice și poate fi un remediu pentru majoritatea câinilor, însă nu toate șunturile pot fi reparate chirurgical și aceste cazuri vor avea nevoie Gestionarea medicală pe tot parcursul vieții cu dietă și medicamente. Antibioticele și medicamentele antivirale pot fi date în prezența infecției. Cu toate acestea, hepatita cronică activă - care nu este reversibilă sau curabilă - este adesea gestionată cu medicamente și o dietă restrânsă. Tratamentul pentru tumori hepatice sau cancer va depinde de rezultatele testelor și poate implica o intervenție chirurgicală, chimioterapie și administrarea medicamentelor.

Medicamente și suplimente, cum ar fi Denamarin, poate ajuta mulți câini cu boală hepatică sau daune vii de ani de zile cu simptome minime. În unele cazuri, sunt necesare și schimbările dietetice. Răspunsul la tratament depinde de câinele individual, dar respectarea proprietarului este o componentă majoră la succes. Asigurați-vă că aderă la recomandările dvs. pentru medicamente, dietă și urmărire și examene de urmărire.

Cum de a preveni boala hepatică

În timp ce țineți câinele sănătos implică Examenele de bunăstare de rutină, Există și alte modalități de a asigura sănătatea ficatului său. Abțineți de la hrănirea alimentelor grase de câine, deoarece acest lucru poate provoca pancreatită, care poate afecta în al doilea rând ficatul. Asigurați-vă că ați făcut-o PET este complet vaccinat Pentru a preveni cauzele infecțioase ale bolii hepatice, cum ar fi canin adenovirus și leptospiroza.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Boala hepatică la câini