Probleme de unghii la câini

Probleme de unghii la câini

Câinii își folosesc unghiile pentru o varietate de scopuri. Cel mai important ele oferă tracțiune și stabilitate atunci când stau, mersul pe jos și alergând. De asemenea, ei ajută atunci când vine vorba de activități cum ar fi jocul, săpat, și apucarea obiectelor.

Asigurarea unuighiilor câinelui dvs. sunt păstrate o lungime adecvată și alimentarea cu o dietă echilibrată și nutritivă poate ajuta la prevenirea dezvoltării problemelor, dar leziunile, bolile și infecțiile sunt încă posibile.

Problemele grave de unghii pot avea un impact semnificativ asupra calității vieții câinelui dvs. Durerea de unghii la câini este de obicei mai rea decât la om, deoarece câinii au pus greutate pe unghiile lor în timp ce mersul pe jos. Detectarea precoce poate face tratament mai ușor și poate ajuta la prevenirea durerii și disconfortului continuu pentru câinele dvs.

Anatomia unui cui de câine

Unghiile de câine conțin un vas de sânge și nervos încadrat în keratină groasă și tare. Partea din interiorul unghiei cu vasul de sânge și nervul este adesea numit "rapid."Nervul și vasul de sânge al unghiului se termină în mod obișnuit înainte de coaja de keratină, astfel încât să puteți observa că restul cuiului este goală sau chiar umplut cu murdărie. Locul în care iese unghii din cifra labei este numit patul de unghii.

Semne de probleme de unghii la câini

Problemele de unghii la câini pot prezenta în moduri diferite, în funcție de cauza problemei. Oricare dintre următoarele semne poate indica o problemă care necesită o atenție veterinară.

  • Limpezind sau ținând laba
  • Lingerea excesivă a labelor sau unghiilor
  • Unghii fragile
  • Unghii decolorate
  • Sângerarea sau descărcarea de la unghii sau patul unghiilor
  • Umflături și / sau roșeață a unghiului sau a patului unghiilor

Cauze comune ale problemelor de unghii la câini

Problemele cu unghiile câinilor sunt adesea cauzate de leziuni, boli sau chiar nutriție slabă. Unele dintre problemele mai frecvente sunt prezentate mai jos.

Accidente de tăiere a unghiilor

Mulți dintre noi au experimentat șocul lui Trimirea unui cui de câine prea îndeaproape. Este destul de ușor să faci acest lucru "care va sparge" accidental și are ca rezultat severizarea vasului de sânge și a nervului în interiorul unghiului. Sângerarea grea este comună și tinde să fie foarte dureroasă câinelui.

Dacă ați tăiat accidental în mod rapid, sunt recomandate următoarele pași:

  1. Încercați să rămâneți calm. Sângerarea poate părea profundă, dar vătămarea nu este probabil la fel de rea cum pare.
  2. Aplicați presiune cu o cârpă sau un prosop de hârtie în timp ce obțineți ceva pentru a opri sângerarea.
  3. Dacă aveți pulbere stiptică (un nume de marcă este Kwik Stop), puteți înmubiți unghia într-o pudră și apăsați pulberea până la capătul cuiului de sângerare. Dacă nu aveți acest produs, amidonul de porumb sau făina poate funcționa într-un vârf, dar este mai puțin eficient și mai lent pentru a opri sângerarea.
  4. Încercați să păstrați calmul câinelui și încă în timp ce așteptați ca sângerarea să se oprească.
  5. Contactați medicul veterinar dacă sângerarea continuă pentru mai mult de aproximativ 15 minute, cuiul sau laba arată umflat, sau câinele dvs. este limpede sau țineți laba.

Leziuni de unghii

Leziunile unghiilor sunt relativ frecvente la câini. Ele pot fi ușor prinse pe lucruri în timp ce se rostogolesc, făcând cavaul să se rupă sau să se despartă.

Daca tu crezi Câinele dvs. are o vătămare a unghiilor, ia timpul pentru a inspecta îndeaproape laba. Opriți orice sângerare și curățați zona dacă câinele dvs. vă va permite. Dacă numai partea de keratină a unghiei a fost rănită, ar trebui să puteți tăia margini ascuțite și apoi să monitorizați laba.

O vătămare a unghiilor care afectează patul rapid sau de unghii sau care apare roșu, umflat sau produce o descărcare ar trebui să fie văzută de un medic veterinar.

Infecții cu unghii

Câinii pot dezvolta Paronychia, o infecție a patului de unghii. Cu toate acestea, infecțiile unghiilor pot fi, de asemenea, legate de alergii, alte probleme de piele, leziuni sau tulburări ale unghiului. Infecțiile cu pat de unghii sunt, de obicei, bacteriene sau fungice.

  • Infecții cu unghii bacteriene: Acestea cauzează adesea umflarea la baza cuiului și a cifrei labe. Zona poate fi roșie și caldă la atingere. De asemenea, poate exista o descărcare din zona care arată ca puroi sau fluid. Este obișnuit ca câinele să lingă sau să mestece laba afectată și lampi. Infecțiile bacteriene pot fi cauzate de o vătămare care nu a primit o îngrijire medicală adecvată, dar ar putea fi, de asemenea, legată de alte tulburări de unghii și / sau de piele.
  • Infecții cu unghii fungice: De asemenea, numit onychomycosis, acestea pot provoca unghiile să se usuce, fragile și fricoase. Pentru a diagnostica corect și a trata o infecție fungică, VET dvs. va trebui să ia o răsturnare a zonei afectate pentru a identifica ciuperca și va prescrie, în general, produse antifungice topice sau orale pentru a trata problema.

În plus față de antibiotice sau medicamente antifungice, tratamentul pentru infecțiile cu unghii includ diverse medicamente topice și / sau orale și eventual laborarea piciorului medicamentos. Unele infecții durează mult timp pentru a rezolva și necesita îngrijiri diligente atât atât de veterinar, cât și de către proprietar.

Alimente sau mediu alergii care provoacă mâncărime și mestecare pot fi, de asemenea, vinovați comuni pentru infecțiile cu pat de unghii rezultate. Câinele dvs. poate fi necesar să se supună stilului de viață și / sau schimbări de dietă pentru a reduce reacția alergică.

Nutriție slabă

Unele semne comune că un câine nu primește echilibrul potrivit de vitamine, minerale și alți nutrienți din dieta lor includ unghii fragile, o calitate slabă a hainei, pierderea în greutate și letargia.

Veterinarul dvs. va lucra cu dvs. pentru a veni cu a Planul de dietă care vă ajută câinele. Nu hrăniți niciodată o dietă de casă sau să oferiți suplimente fără a vă consulta mai întâi VET-ul.

Tulburări autoimune

Unele tulburări autoimune afectează unghiile, în timp ce altele afectează întregul corp. Poate dura ceva timp pentru veterinarii pentru a diagnostica tulburările autoimune cât mai multe teste trebuie efectuate pentru a determina problema. Tratamentul variază în funcție de tulburare, dar implică adesea utilizarea pe termen lung a medicamentelor imunosupresoare.

Tumorile

Tumorile poate crește pe labe sau pe paturile de unghii și pot afecta creșterea unghiilor. Unele dintre aceste tumori sunt canceroase și pot fi foarte distructive pentru zona afectată. VET-ul dvs. poate fi necesar să ia mostre și să efectueze radiografii (raze X) pentru a obține o idee mai bună despre ceea ce este tratat. Tratamentul poate implica o intervenție chirurgicală, chimioterapie și / sau radioterapie.

Cum de a preveni problemele de unghii la câini

Cel mai bun mod de a preveni o problemă de unghii pentru câinele dvs. este de a avea grijă de ele. Menținerea unghiilor tăiate (având grijă să nu tăiați rapid) vă poate ajuta câinele să evite rănile. De asemenea, tăierea regulată vă permite să vă uitați la unghiile câinelui dvs., potențial văzând o problemă înainte de a deveni severă.

Dacă observați o problemă de unghii, contactați-vă imediat medicul veterinar pentru sfaturi. De asemenea, asigurați-vă că luați câinele dvs. în veterinar pentru examenele de bunăstare de rutină o dată sau de două ori pe an, dar veterinarul dvs. Hrănirea unei diete de bună calitate care este completă și echilibrată în funcție de standardele dvs. de veterinar este, de asemenea, important.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Probleme de unghii la câini