De ce câinele meu are pielea uscată?

Câine obține o baie

Pielea uscată este o problemă obișnuită la câini, dar pot exista mai multe motive pentru care poate apărea. Unele motive sunt ușor de rezolvat, în timp ce altele indică o problemă mai cronică. Știind ce poate provoca pielea uscată și modul în care poate fi tratată vă poate ajuta să vă păstrați câinele confortabil și sănătos.

De ce este iritat pielea câinelui meu?

Anatomia pielii pentru câini

Pielea câinelui are trei straturi proeminente: epiderma, dermisul și stratul subcutanat. Stratul exterior și stratul care se usucă este epiderma. Acest strat este, de asemenea, stratul care ajută la menținerea în umiditate, face noi celule ale pielii și este stratul de piele pe care îl vedeți sub blană. Păstrarea epidermei sănătoasă este un factor major în prevenirea pielii uscate la câini.

Cauze de piele uscată la câini

Pielea uscată este incomodă pentru câini și poate provoca mâncărime și zgâriere. Din fericire, majoritatea cauzelor pielii uscate sunt sezoniere sau temporare. Dar unele cauze pot fi destul de greu de tratat.

Alergii și sensibilități

Alimente și alergii de mediu sau sensibilități cum ar fi mucegai, polen și iarbă pot provoca pielea uscată la câini. Aceste alergii sunt foarte frecvent văzute și pot fi dificil de gestionat până când știți exact ce câine este alergic sau sensibil la.

Șampoane de uscare

Unele șampoane nu sunt formulate corespunzător pentru pielea unui câine sau conțin ingrediente prea dure și uscate pentru piele. Aceste șampoane pot fi necesare pentru anumite condiții uleioase ale pielii, dar pot usca excesiv pielea dacă sunt utilizate în mod inutil sau prea frecvent. Dar chiar și scălarea frecventă cu șampon regulat poate usca pielea.

Umiditate scăzută

Medii care sunt prea calde cu o căldură uscată sau sunt doar un nivel scăzut de umiditate poate usca pielea. Acest lucru poate apărea atât în ​​interior, cât și în aer liber, dar problemele de piele sezoniere sunt adesea văzute la câini în timpul lunilor mai calde ale anului.

Paraziți externi

Placi și acarieni mușcă și provoacă iritații. Uneori pielea uscată poate apărea la câini cu acești paraziți, mai ales dacă are o alergie la ei. Paraziți pot fi dificil de văzut și poate lua doar câteva pentru a provoca o problemă reală într-un câine sensibil.

Dieta slaba

Dietele care nu oferă o nutriție adecvată pentru un câine poate duce la o varietate de probleme, inclusiv pielea uscată. Acest lucru este adesea văzut la câinii care mănâncă diete gătite acasă sau alimente de câine de calitate scăzută.

Dermatita atopica

O boală dificilă care poate afecta pielea unui câine este numită dermatită atopică sau atopie pe scurt. Această problemă determină multe probleme de piele, inclusiv pielea uscată și este o problemă cronică care implică alergii la diferite lucruri.

Contactați dermatita

Unele substanțe, cum ar fi detergentul de îmbrăcăminte, curățătorii de podea și parfumurile pot provoca iritarea pielii numită dermatită de contact. Acest lucru poate duce, de asemenea, la pielea uscată pe un câine, dar de obicei este ușor rezolvată odată ce determinați ce substanță cauzează problema.

Tratamente pentru pielea uscată la câini

În funcție de cauza pielii uscate ale câinelui, cel mai bun mod de a trata poate varia.

Evitarea și eliminarea

Sensibilitățile, alergiile și dermatita de contact pot fi tratați temporar cu medicamente pentru a ușura simptomele, dar eliminând și evitarea substanței pe care câinele dvs. nu reacționează bine este singura modalitate de a rezolva cu adevărat problema ei uscată a pielii. Poate dura ceva timp pentru a descoperi ceea ce câinele dvs. este sensibil sau alergic la, dar odată ce vă puteți face tot posibilul pentru a evita expunerea câinelui.

Hidratarea și creșterea umidității

Pentru pielea uscată, care este rezultatul umidității scăzute sau căldură uscată, un umidificator în casă poate ajuta la creșterea umidității în aer în care câinele dvs. își petrece cea mai mare parte a timpului. Utilizarea spray-urilor de hidratare concepute pentru pielea de câine poate ajuta, de asemenea, dacă câinele dvs. petrece mult timp în afara mediilor cu umiditate scăzută. Suplimentele care conțin ingrediente precum uleiul de pește și Hardy Kiwi care s-au dovedit a îmbunătăți retenția de umiditate a pielii pot fi, de asemenea, benefice pentru toate animalele de companie cu piele uscată, indiferent de motivul pentru acesta.

Îmbunătățiți rutinele de nutriție și de scăldat

Modificările dietetice și șampoane pot fi necesare dacă pielea uscată este rezultatul nutriției slabe sau a șampoanelor de uscare. Scăderea excesivă ar trebui să fie oprită, de asemenea, pentru a permite pielea să-și păstreze umiditatea naturală dacă încercările dvs. de a vă menține câinele curat sunt puțin excesive. Pur și simplu îmbunătățirea nutriției și practicarea Mai bine rutine de baie poate face o mare diferență în creșterea sănătății pielii.

Utilizați prevenirea parazitului

Medicamentul de prevenire a parazitului extern regulat trebuie administrat câinelui dvs. la preveni infestarea puricilor și acarienii care pot provoca pielea uscată.

Bacsis

Dacă câinele dvs. este diagnosticat cu dermatită atopică, va fi necesară o îngrijire obișnuită a pielii pentru a ajuta la gestionarea simptomelor. Suplimentele și medicamentele orale sunt utilizate în mod obișnuit, alături de injecții ocazionale și terapii topice, dar medicul veterinar va recomanda cel mai bun mod de acțiune pentru problemele specifice câinelui.

Descoperiți 7 remedii naturale pentru a vă calma pielea mâncărimă a câinelui
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinele meu are pielea uscată?