20 Cele mai sănătoase de câini cu cele mai mici probleme de sănătate

20 cele mai sănătoase de câini cu cele mai mici probleme de sănătate

Dacă nu doriți să suferiți pierderea timpurie a prietenului dvs. cu patru picioare, atunci trebuie să căutați rase de câini care sunt mai puțin predispuse la bolile grave. Nu vă faceți griji, vă vom ajuta! Cu acest scop, am făcut o listă cu cele mai sănătoase rase de câine. Este adevărat că, dacă sunteți un proprietar care îi pasă sincer despre animalul lor de companie, veți face întotdeauna imposibilul de a oferi cel mai bun stil de viață. Care include o pregătire adecvată, rutine de exerciții și o luăm la verificări continue.

Cu toate acestea, acest lucru ar putea fi încă suficient pentru a le menține într-o stare bună. Există rase de câine sănătoase, dar există alții care sunt mai predispuși să sufere de boli severe. În acest ghid, vă vom prezenta cele mai sănătoase rase de câini. Descriind motivele pentru care au o durată de viață mai mari și personalitățile lor.

Unele rase sunt mai sănătoasă decât alții, și asta poate cântări în ora de a alege primul sau următorul catelus. Mai jos, găsiți perspectivele noastre exclusive care vă vor ajuta să luați cea mai bună decizie.

1. Câine de bovine australiene

Câine de bovine australiene este prima pe lista noastră de rase de câine cu cele mai mici probleme de sănătate. Durata lor de viață este între 12 și 16 ani, făcând-o una dintre cele mai sănătoase rase de câine.

Această rasă nu este cunoscută numai pentru ridicarea sa IQ și nivel ridicat de energie, dar și pentru ea agilitate și putere. Ei iubesc să fie în aer liber, mergând pe aventuri cu familia, și ajutându-i pe fermieri să mențină turmele în cec. În plus, sunt într-adevăr atletice și active. Acesta este probabil motivul pentru care rămân în stare bună de sănătate.

Desigur, ele nu sunt perfecte și pot suferi de probleme comune, dar aceste probleme pot fi gestionate cu o intervenție chirurgicală și odihnă. Un fapt uimitor este că un câine australian de bovine numit Bluey deține Guinness World Record pentru că sunt cel mai vechi câine. El a murit la 29 de ani. Incredibil!

2. Shepherd australian

Shepherd australian este cunoscut ca câine de vânătoare de cowboy de alegere pentru legăturile sale istorice cu vestul sălbatic. Ei tind să trăiască între 12 și 15 ani.

Acest lucru se datorează faptului că au un stil de viață destul de activ. Ele sunt energice, bucurați-vă de exercițiu și sunt ușor de antrenat. Aceste caracteristici le-au făcut perfect pentru familiile care fac activități în aer liber și care sunt bucuroși.

În timp ce alte rase suferă de boli osoase, blană și piele, păstorul australian este bine cunoscut pentru a fi o rasă sănătoasă care nu este cu adevărat predispusă la acele condiții. Trebuie doar să fii atent când îmbătrânesc pentru că unii dintre ei sunt susceptibili la displazia șoldului.

Australian Shepherd Life
Australian Shepherd Life

3. Basenjis

Basenjis au fost în jur de o perioadă foarte lungă de timp. Ele sunt considerate una dintre cele mai vechi rase de câine din lume. Ceea ce a fost secretul lor de a continua existența în ciuda multor generații?

Cunoscut pentru a fi "câini care nu latră niciodată", acești prieteni independenți și liniștiți cu patru picioare pot Trăiți până la 14 ani. Ele sunt foarte puternice și energice, ceea ce le-a permis să păstreze în formă bună și, bineînțeles, să devină una dintre cele mai sănătoase rase de câine. Ele pot suferi de unele boli cum ar fi atrofia retiniană progresivă și sindromul Falconi. Cu toate acestea, ele nu sunt la fel de predispuse la problemele grave de sănătate ca și alte rase.

Basenjis sunt una dintre cele mai sănătoase rase mici de câini pe care nu le-am vărsat. Prin urmare, ele sunt ideale dacă locuiți într-un apartament, deoarece nu sunt zgomotoși, vor rămâne cu tine de mult timp și vor avea părul scurt, așa că nu trebuie să vă faceți griji foarte mult despre îngrijire.

4. Beagle

Beagles Faceți câini de familie excelenți, deoarece sunt prietenoși sunt buni cu copiii. Și chiar dacă au tendința de a Scoarță și Howl foarte mult, au multe calități care alcătuiesc pentru acele mici inconveniente.

În ciuda dimensiunilor lor mici, Beagles sunt tovarăși loiali. Ei au, de asemenea, un simț uimitor de abilități de vânătoare și de vânătoare savury. Și surpriza! Ele sunt foarte sănătoase.

Desigur, ele sunt predispuse la câteva boli, cum ar fi atrofia retină progresivă, dar sunt de obicei asociate cu vârsta înaintată. Prin urmare, cu o pregătire și atenție adecvată, ei pot trăi între 10 și 15 ani.

5. Belagian Malinis

Belagian Malinis Rasa este incredibil de ascultătoare și inteligentă. De aceea lucrează pentru armată și sunt instruiți pentru Skydive. Cât de nebun este? Nu numai că, dar pot trăi între 14 și 16 ani.

Suntem aproape siguri că le-ați văzut uneori pentru că urechile lor periculoase și fața întunecată sunt ușor de recunoscut.

Acești câini sunt dornici să vă mulțumească, au un nivel ridicat de energie și pot efectua multe trucuri dacă le înveți. Creșterea lor extrem de selectivă adăugată la faptul că sunt atât de activi, alcătuiesc motivele pentru care sunt considerate o rasă sănătoasă.

6. Bichon Frise

Dacă sunteți îndrăgostiți de câini drăguți. Apoi, nu puteți pierde acest lucru. Bichon Frisdes nu sunt doar extrem de fermecătoare, dar și super sănătoase.

Aceste bile de mini-blană cunoscute pentru haina lor de culoare albă moale au o durată medie de viață 12 până la 14 ani. Chiar dacă pot suferi de displazie cot, și surditate, ele nu sunt predispuse la boli grave. Suntem siguri că Bichon Frisde vă va supraîncărca cu tandrețe. Ei au o expresie dulce și un zâmbet mare care captează atenția tuturor.

În plus, ei nu sunt la fel de energici ca și ceilalți câini. Prin urmare, ei se vor bucura de plimbări scurte și care vor fi suficiente pentru ei. Plus, ei nu coacă sau deranjează. Ei pot să nu fie cei mai buni cu copii, dar asta nu înseamnă că ei iubesc petrecerea timpului cu proprietarii lor. Ce altceva puteți cere? Dacă primiți unul, va fi ca și cum ați avea un câine de jucărie adorabil acasă!

7. Collie de frontieră

Collele de frontieră sunt cunoscute pentru multe lucruri. Să mergem peste unele dintre ele. Ele sunt inteligente și empatice. De aceea sunt perfecte pentru primii proprietari. Nu numai că, dar sunt, de asemenea, foarte răbdători și inteligenți.

Cu toate acestea, nu fi păcălit. Colonele de frontieră sunt foarte departe de a fi cartofi de canapea. Ele sunt atletice, agile și, de asemenea, foarte puternice. Climatele extreme nu reprezintă amenințări la adresa lor, deoarece sunt buni la durata temperaturilor la rece și la cald.

Ei pot trăi între 12 și 15 ani. Prin urmare, faptul că sunt o rasă destul de sănătoasă este doar un alt motiv pentru care sunt atât de incredibili. Ei pot suferi de anomalii de ochi collie și hipertiroidism, dar dacă ai grijă de ei, le vei avea de mult timp cu tine.

8. Chihuahua

Ați așteptat ca această rasă să fie pe această listă? Ei bine, credeți sau nu, Chihuahua este una dintre cele mai sănătoase rase mici de câini. Ele sunt deja super-populare. Prin urmare, dacă doriți să obțineți unul, acesta va fi un alt motiv pentru a face acest lucru - pentru că acest mic câine este printre cele mai sănătoase rase de câine.

Incredibil, în condiții ideale, acești "câini de pungi" pot Trăiți până la 18 ani. Aceste informații demonstrează cât de sănătoși sunt. Chihuahuas iubesc să se înghesuie și sunt foarte inteligente și energice. Ei nu necesită prea multă exercițiu.

Dacă vrem să sapă mai adânc, pot suferi de hipoglicemie și stenoză pulmonară. Cu toate acestea, vă spunem acest lucru deoarece faptul că sunt sănătoși nu înseamnă că nu veți acorda atenție îngrijirii lor.

9. Dachshund

Veți recunoaște probabil această rasă, deoarece sunt cunoscuți că au un corp lung și picioare scurte. Nu încă? Ei bine, dacă vă spunem că ne referim la "câine Wiener"? Acum ai inteles. Dachshunds sunt, de asemenea, foarte sănătoase. Ei au o durată medie de viață 12 până la 16 ani.

Acești câini au o mulțime de rezistență și energie. Prin urmare, ei iubesc să ia a mers pe jos sau să joace în aer liber. Și dacă nu era suficient, ei sunt, de asemenea, foarte activi în interiorul casei. Care poate fi unul dintre motivele pentru care dachshunds nu tind să se îmbolnăvească. Doar fii atent să nu le-ai depășit, pentru că dacă nu, pot suferi de la spate și alte probleme.

În ciuda dimensiunii lor, ei sunt marii vegheri pentru că pot lătra foarte mult când simțind ceva suspicios. Cu toate acestea, în mod normal, sunt prieteni iubiți și prietenosi.

10. Pinscherul german

Pinschers germani sunt energice și au IQ înalte, dar nu sunt toate, ele sunt, de asemenea, foarte sănătoase. Ei pot trăi între 12 și 14 ani.

Oamenii le descriu ca o rasă elegantă pentru corpurile lor musculare. Ele sunt întotdeauna pregătite pentru orice aventură, deoarece sunt atletice și active.

Chiar dacă sunt cunoscuți pentru lătrat foarte mult, ei nu au tendința de a mușca și pot fi instruiți să fie selectiv agresivi. În acest fel, ei vor face mari vegheri.

11. Pointerul german de scurte

Pozițiile germane scurte sunt unice datorită blănurilor lor modelate, care nu este obișnuită să se găsească în alte rase.

Aceasta este o rasă de câine sportivă, deci au nevoie de o mulțime de exerciții viguroase. De fapt, ceea ce îi ține pe tineri și într-o stare bună este viața lor activă. Acești câini iubesc alerga și ar putea să o facă pentru o lungă perioadă de timp.

Ei pot Trăiți până la 14 ani Dacă le oferiți provocărilor mentale și fizice pe care le doresc. Ele nu sunt doar active, ci și jucători jucători și afectuosi.

12. Ogar

Ogar este una dintre cele mai sănătoase rase de câine uriașe. Puteți observa că de la mile depărtare din cauza aspectului lor atletic. Ele sunt lungi, înguste și slabe.

Nu numai că, dar sunt, de asemenea într-adevăr, foarte repede (Ei pot rula până la 45 de mile pe oră!). Fiind atât de energic și activ, îi face să aibă un stil de viață sănătos. Ei rareori suferă de probleme de sănătate. Ei pot trăiesc între 10 și 13 ani.

Această rasă este cunoscută ca fiind cu adevărat inteligentă și loială. Ei pot efectua mai multe trucuri dacă sunt predate și sunt afectuoase cu copii și alte animale de companie. Prin urmare, dacă vă place să faceți exerciții și să alergați, acesta poate fi partenerul perfect pentru dvs.

Cele mai sănătoase rase de câine gigant
Greyhounds se numără printre cele mai sănătoase rase de câini.

12. Havanese

Havanese este o rasă nativă din Cuba. Acești câini adorabili sunt mici, dar au corpuri robuste. Câinii havaneze pot Trăiți până la 13 ani. Și contrar ceea ce trebuie să vă gândiți, ele nu sunt la fel de activi ca alte rase. Prin urmare, ei necesită foarte puțin exerciții fizice.

Ei pot avea într-adevăr o predispoziție genetică la surditatea ereditară, dar sunt destul de sănătoși, în general.

Ei sunt lapdogs prin definiție deoarece sunt extrem de afectuoase. Câinii havanezi sunt, de asemenea, inteligenți, ceea ce le face ușor tren.

14. Miniatura Schnauzer

Faptul că Miniatura Schnauzers au corpuri musculare și o atitudine fără teamă contribuie că rămân în formă bună și întotdeauna activi. Ele sunt extrem de extrovertite și energice, așa că trebuie să-și exercite foarte mult. Având acest stil de viață, pot Trăiți până la 15 ani.

Formarea acestora pot fi ușor pentru că sunt inteligenți. Ele sunt, de asemenea, afectuoase, și câini amuzanți care vă vor face să râdeți în fiecare zi.

Dimensiunea lor este mică, dar personalitatea lor este de două ori mai mare ca și corpurile lor.

15. Pomeranian

Pomeranian poate fi o rasă mică, dar îngrijirea ei, nu va avea o viață scurtă. Ei au o durată medie de viață 12 până la 16 ani.

Pomeranii au un corp robust. În plus, au un strat texturat abundent care le protejează de vreme rece și îi păstrează cald. Problemele de sănătate pe care le pot suferi sunt legate de lipsa de atenție la îngrijire și curățarea dinților lor, urechi și ochi.

Prin urmare, ei vor rămâne sănătoși atâta timp cât le păstrați într-o stare bună și dându-le exercițiul de care au nevoie. Pomeranii sunt câini prietenoși, inteligenți și jucăuși. Ele sunt întotdeauna alerte și neînfricate.

16. Pudel

Pudel este una dintre cele mai populare rase din lume. Deoarece sunt mici, nu sunt cei mai buni câini de pază. Cu toate acestea, există și alte motive pentru care mulți oameni doresc să aibă unul.

Acești câini sunt prietenoși cu toți oamenii, nu contează dacă sunt străini sau copii. Se întâlnesc cu toată lumea. Plus, părul lor, care este unul dintre cele mai mari farmece, cu greu vreodată.

Ei au o durată medie de viață 10 până la 16 ani și poate trăi atât de mult timp, deoarece sunt sănătoși. Podele sunt extrem de atletice, deoarece au fost crescuți ca câini de vânătoare și de rață. Ele pot fi predispuse la probleme comune, în timp ce îmbătrânesc, dar cu dieta corectă și exercițiile fizice, pot trăi vieți lungi.

17. Mops

Ești surprins că Mops este pe această listă? Ei bine, poate fi pentru că această rasă este cunoscută pentru corpul său compact și robust. Cu toate acestea, dacă aveți grijă de ele și păstrați-le în formă bună, ei sunt cu adevărat sănătoși.

Acești câini, a căror față în mod rigid este cea mai remarcabilă caracteristică, sunt energice și jucăușă. Pugs iubesc să fie cu familia și lipind în jurul oamenilor pe care se simt aproape. Trebuie să profitați de asta pentru a petrece timp cu ei jucând sau de mers pe jos.

Amintiți-vă că Pugs iubesc mâncarea, deci depinde de dvs. să le hrăniți cu porțiuni adecvate pentru a evita să le puneți în pericol obezitate. Ele sunt, de asemenea, predispuse la leziuni oculare, deoarece au ochi mari. Cu toate acestea, dacă urmați sfatul nostru și au o viață activă, vor rămâne cu tine de mult timp. Ei pot Trăiți până la 15 ani.

18. Shiba inu

Shiba inu este o rasă japoneză cunoscută pentru aspectul său asemănător vulpelor. Acești câini pufos pot trăi pentru aproximativ 16 ani, ceea ce le permite să câștige un loc pe această listă. Desigur, ele fac parte din cele mai sănătoase rase de câini.

Shiba Inus sunt prietenoși și jucăuș, dar, de asemenea, independent și liniștit. Ei au nevoie de Socializarea timpurie deoarece acestea tind să fie în jurul străinilor, și un pic agresiv.

Proprietarii trebuie să fie răbdători și încrezători, astfel încât ei să le poată instrui corect. Dacă nu, acești câini pot deveni teritoriali deoarece au fost inițial crescuți să vâneze.

19. Shih Tzu

Această rasă este una dintre cele mai drăguțe. Shih Tzus sunt predispuși să sufere de câteva probleme de sănătate, cum ar fi patellasul de lux, și anomaliile oculare. Cu toate acestea, ele sunt o rasă destul de sănătoasă care poate trăi între 10 și 16 ani!

Acești câini de jucărie nu sunt conștienți de dimensiunea lor mică, deoarece sunt departe de a fi frică, ei sunt jucăuși și de ieșire. Shih Tzus sunt cunoscute a fi afectuos și fac tovarăși de familie perfecți pentru că iubesc copiii. Ei au, de asemenea, o haină frumoasă pe care nu le au multe rase.

De fapt, ei necesită exerciții minime și sunt fericite doar jucând în interior pentru o perioadă scurtă de timp. Prin urmare, ele pot trăi cu ușurință într-un apartament sau în curte.

20. Siberian Husky

Cine nu știe Huskies siberiană? Acești câini sunt considerați unul dintre cele mai bune rase de câine nu numai pentru frumusețea lor, ci și pentru a fi sănătoși. Acești câini de lupi pot Trăiți până la 13 ani. Doar căutând la ele, puteți spune că sunt foarte puternice și inteligente. În plus, au un corp puternic și atletic construit.

Huskies Siberian pot trăi în condiții dure fără probleme datorită stratului dublu gros. Ele sunt perfecte pentru Drumeții, Plimbare și amici de jogging. Acestea sunt motivele pentru sănătatea lor fantastică în condiții de viață regulate.

Deși sunt predispuse la probleme oftalmologice, probabilitatea de a suferi de aceste boli este scăzută. În plus, cu instruire și socializare timpurie, Huskies Siberiană sunt foarte prietenoși, afectuosi și ieșiri.

Siberia Husky Highty
Huskies siberiană pot trăi până la 13 ani.

Să facem un rezumat, precum și să vă scufundați mai adânc în întrebările din jurul celei mai sănătoase rase de câine.

Ce rasă de câine este cea mai sănătoasă și trăiește cea mai lungă?

Cea mai sănătoasă rasă de câine este Câine de bovine australiene. Cu toate acestea, există rase de câine care au o durată mai lungă de viață decât altele. De exemplu, cea mai lungă rasă de câine de viață este Chihuahua, Potrivit ghidului nostru, deoarece acestea pot trăi până la 18 ani.

Cu toate acestea, a existat un câine australian de bovine numit Bluey care a trăit timp de 29 de ani! Ea este în prezent câinele care a trăit cel mai lung. Luați în considerare faptul că speranța de viață a acestei rase este între 12 și 16 ani, acest lucru este uimitor.

Prin urmare, nivelul de atenție și îngrijire pe care îl veți oferi câinele dvs. joacă un factor foarte important. Acest lucru poate face să rămână sănătos și să trăiască de mai mulți ani decât cel estimat.

Câinii de rasă mixtă au probleme mai puține de sănătate?

Acest lucru a fost un subiect care a ridicat multe controverse. Cu toate acestea, potrivit studiilor recente, da, Câinii mixi tind să aibă mai puține probleme de sănătate. Asta pentru că au o piscină genetică extrem de largă, care le face mai puțin predispuși la piele, creier, sânge, rinichi și boli hepatice. Cu toate acestea, ca toate rasele, se pot îmbolnăvi, doar într-un procent mai mic comparativ cu câinii de rasă de rasă

Ce câine are cea mai bună sănătate?

Este dificil să răspundeți cu exactitate la această întrebare. Mulți câini pot avea gene foarte bune care le fac mai puțin predispuse la boli grave. Cu toate acestea, dacă nu exercită în mod regulat și nu au o dietă adecvată, atunci ei pot dezvolta probleme de sănătate.

De la câinii foarte impunători și mari, ca și gelul și husky-ul Siberian, la cele mai mici și cele mai adorabile, cum ar fi Shih Tzu și Frize Bichon. În lista noastră, puteți vedea care sunt rasele de câine care pot trăi mult timp dacă le oferiți cu grijă de îngrijirea de care au nevoie.

Ce rasă de câine este cel mai puțin probabil să obțină cancer?

Dacă vorbim în mod specific despre cancer, atunci aceste trei rase de câine care se află pe lista noastră sunt mai puțin probabil să sufere de această boală: Belianul Belgian, Chihuahua, și Pomerania.

Începând cu Malinoisul belgian, ele au o rată extrem de scăzută a cancerului din cauza procesului de reproducere selectivă, așa cum am afirmat înainte.
În timp ce Chihuahuas și Pomeranii pot suferi de probleme de sănătate, dar nu includ niciodată cancer

Faceți unele dintre rasele din această listă vă surprind? Spuneți-ne mai multe în comentariile de mai jos!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 20 Cele mai sănătoase de câini cu cele mai mici probleme de sănătate