Teste iq pentru câini - cele mai bune metode, cele mai inteligente rase & faqs

Teste IQ pentru câini - cele mai bune metode, cele mai inteligente rase & întrebări frecvente

În timp ce inteligența câinelui dvs. nu va face nici o importanță cât de mult îi pasă de ei, Teste IQ pentru câini vă poate ajuta să decideți pe o nouă pooch.

Testele IQ Dog indică trăsături de trainabilitate și temperament. Acest lucru nu numai că îi ajută pe proprietarii potențiali să aleagă un câine care să se potrivească cel mai bine, dar poate, de asemenea, să le dea o idee despre comportamentul să se aștepte de la noul lor animal de companie.

Ce sunt testele IQ pentru câini?

IQ sau Intelligence Numele este dat unui test care măsoară inteligența. În timp ce testele IQ au fost inițial dezvoltate pentru oameni, există un interes tot mai mare în inteligența altor animale. Acum, este posibil să se măsoare inteligența unei game de specii. Testele IQ pentru câini sunt o modalitate distractivă de a măsura inteligența POOCH la domiciliu. În timp ce acestea nu pot fi 100% exacte, ei pot oferi în continuare o perspectivă asupra activității mentale a animalelor de companie.

Testele IQ pentru a măsura inteligența
Testele IQ sunt folosite pentru a măsura inteligența ființelor și animalelor umane.

Sunt testele IQ pentru câini exacte?

Este important să știți că aceste teste nu sunt întotdeauna corecte ca Inteligența câinilor este foarte subiectivă. În timp ce câinele dvs. ar putea să nu funcționeze bine la rezolvarea problemelor sau raționalizării, ei ar putea avea alte talente care arată cât de inteligent sunt. În plus, ascultarea nu este neapărat un semn al inteligenței sau lipsei acestuia. În timp ce poate fi incorect să pretindă că testele IQ pentru câini sunt măsuri complet exacte ale inteligenței canine, ele încă mai au unele utilizări. Ei ajută proprietarii să evalueze abilitățile de rezolvare a problemelor câinelui, eu și memoria, care pot oferi o imagine de ansamblu asupra inteligentelor lor.

Pentru a măsura inteligența unui câine, trebuie să abordăm mai întâi cele două soiuri de bază ale inteligenței. Primul tip este & # 8220; Instinctiv & # 8221;, care inerent la o rasă de câine. Acesta este tipul de inteligență care face ca coloranii de frontieră să fie mare la oi de vânătoare, iar teritoriul bun la vânătoarea animalelor mici. Celălalt tip este & # 8220; Adoptive & # 8221; inteligență. Acesta este capacitatea câinelui tău de a învăța. Aceasta include învățarea de a efectua sarcini specifice, socializare și înțelegerea limbii.

Dar, la fel ca un om care excelează la un instrument muzical nu este mai bun, nici mai rău decât un om care poate rezolva ecuații avansate în capul lor, un câine care este mai puternic în inteligență adoptiv nu este mai bun sau mai rău decât un câine care excelează instinctiv inteligență. Astfel, atunci când vă dau testele Dog IQ, ar trebui să țineți cont de asta Acestea pot avea abilități naturale pe care testele nu le iau în considerare.

Cele mai inteligente rase de câine

Collele de frontieră sunt considerate pe scară largă Cea mai inteligentă creastă de câini. Granița Collie este o rasă de lucru dezvoltată în frontierele scoțiane pentru creșterea animalelor. Rasa a fost dezvoltată în mod specific pentru inteligență și ascultare. Colonele de frontieră notabile includ Rico, Cine ar putea recunoaște 200 de obiecte după nume, Betsy, care a avut un vocabular de mai mult de 300 de cuvinte și Chaser, care a avut un vocabular de 1.022 de cuvinte.

Pudele sunt considerate ca Cea de-a doua rasă de câine inteligentă. Pudelul este priceput în multe roluri sportive și de lucru. Agilitatea, ascultarea, urmărirea, asistența și herărea sunt doar câteva dintre rolurile pe care le pot îndeplini cu ușurință. Podele răspund foarte bine la instruire și comenzi.

Păstoriștii germani sunt de obicei enumerate ca Cea de-a treia rasă de câini inteligentă. Rasa a fost dezvoltată pentru oi de vânătoare. Din acel moment, ciobanii germani au devenit recunoscuți pentru inteligența, etapenabilitatea și ascultarea și acum lucrează în multe roluri diferite. Poliția, militară, căutare și salvare și lucrările de asistență la invaliditate sunt doar câteva dintre principalele roluri pe care acești câini pot lucra.

Anumite rase sunt susținute a fi mai inteligente decât altele datorită ascultării lor. Însă Dorința și capacitatea de a învăța comenzi nu este singura măsură a inteligenței. Alte rase, cum ar fi Highthounds și câini de sanie, demonstrează inteligența lor în alte moduri.

Cea mai inteligentă creastă câine
Cel mai inteligent dintre toate rasele de câine sunt coloanele de frontieră.

Teste IQ pentru câini

Mai jos sunt câteva teste ușoare pe care le puteți face cu câinele dvs. Aceste sarcini vă vor ajuta să evaluați animalul dvs. de companie Abilitatea de a învăța, raționa și rezolva problemele. Se oferă, de asemenea, un sistem de notare. Aceste teste sunt adaptate de la Hill`s Pet Nutrition.

Testul 1: Aruncați un prosop pe capul câinelui

Prima sarcină este simplă. Plasați un prosop mare sau o pătură peste capul animalului tău. Acest test ar trebui să ofere o perspectivă asupra abilităților de rezolvare a problemelor câinelui dvs.

Dați-le trei puncte dacă se gândesc cum să se elibereze în cincisprezece secunde. Dacă durează treizeci de secunde să-și dea seama, să le acorde două puncte. Câinele dvs. a fost confuz și nu s-au eliberat mai mult de treizeci de secunde? Asta este un punct.

Acest test oferă o perspectivă asupra modului în care câinele dvs rezolvă problemele. Geniul tău canin scutură prosopul de pe capul lor? Trageți-l cu o laba? Sau stau doar și acceptă acest tratament? Câinele dvs. mai rapid răspunde la problemă, cu atât mai bine. În același timp, eșecul de a elimina prosopul din capul lor nu înseamnă în mod necesar că pupul tău nu este inteligent! Un câine foarte tolerant ar putea să vă las să plasați obiecte pe capul lor, deoarece doresc să vă mulțumească.

Testul 2: Ascundeți un tratament sub o ceașcă de hârtie

A doua sarcină vă implică prindeți un tratament gustos și trei cești. Trei găleți pot fi de asemenea utilizate dacă sunt preferate. În timp ce câinele dvs. se uită, ascundeți un tratament sub una dintre cupe. Probabil știți deja cum se întâmplă acest lucru - amestecați cupele astfel încât să fie mai greu pentru ca puștii dvs. să localizeze tratamentul.

Dați puii dvs. trei puncte dacă merg direct la recipientul corect. Două puncte pentru verificarea unui container incorect înainte de a găsi cel potrivit. În cele din urmă, dați-vă un punct de companie un punct dacă verifică ambele containere incorecte înainte de a găsi cel potrivit.

Acest test oferă o perspectivă asupra puilor tăi Motivarea și abilitățile de memorie. Dacă câinele dvs. excelează la acest exercițiu, ar putea indica faptul că au abilități bune de rezolvare a problemelor și își pot aminti lucrurile bine. Această sarcină servește drept exemplu de permanența obiectului, de asemenea.

Testul 3: Lăsați câinele dvs. să găsească un tratament sub canapea

A treia sarcină necesită o bucată de mobilier și un tratament. Plasați tratamentul sub mobilier doar în cadrul unei atingeri ale paharului. Asigurați-vă că păstrați acest târg de sarcină - poate cainele dvs. să se potrivească în mod rezonabil unei labe sau botul lor în interiorul decalajului?

Dacă vă duce câinele sub un minut pentru a ajunge la tratament, folosind doar labele lor, acordați-le trei puncte. Au încercat să se potrivească mai întâi în spațiu în spațiu și apoi să-și folosească labele? Sunt două puncte. Dacă au renunțat în întregime, acordați doar un singur punct.

În teorie, acest test oferă o perspectivă asupra unui câine abilități de rezolvare a problemelor. Problema este că tratamentul este dificil de atins și trebuie să-și dea seama de cea mai bună modalitate de a ajunge la ea. Dacă animalul dvs. de companie nu reușește acest test, nu fi prea dezamăgit. Există multe motive pentru care câinele dvs. nu poate să-și dea seama această sarcină, așa că nu fi rapid să discreditați potențialul genius al lui Canine!

Testul 4: Vedeți dacă câinele dvs. ia un tac

Pentru acest test, tot ce aveți nevoie este Leșia câinelui tău. Îți iei câinele la o plimbare la o anumită perioadă de zi? Ridica lesa la un moment diferit. Ce se întâmplă?

Dă-ți câinele trei puncte dacă fac imediat conexiunea și arată entuziasm. Premiul două puncte în cazul în care câinele dvs. răspunde doar odată ce ați mers la ușă. În cele din urmă, este un punct dacă câinele dvs. pare să nu aibă nici o idee despre ce se întâmplă.

În teorie, acest test rapid arată dacă câinele tău are Abilitatea de a păstra asociațiile. În psihologie, se numește Condiții clasice. Dezavantajul acestui test este că nu ține cont de personalitatea câinelui. În timp ce un câine ar putea înțelege că ridicarea leșiei înseamnă că este timpul pentru o plimbare, nu înseamnă întotdeauna că vor fi încântați de asta.

Testul 5: Rearanjați camera dvs

Câinele dvs. are un loc favorit la salon în cameră? Dacă da, trimiteți-le din cameră și apoi rearanjați unele mobilier. Lăsați câinele înapoi în camera rearanjată. Merg imediat la locul obișnuit?

Dacă puiul dvs. merge direct la locul favorizat, dați trei puncte. Investigarea camerei înainte de a găsi fața permite două puncte. Un punct poate fi dat dacă câinele dvs. nu reușește să meargă la fața locului.

Acest test evaluează câinele dvs raționament și memorie. Câinele dvs. ar trebui să fie capabil să explice că, chiar dacă mobilierul sa mutat, ei pot accesa în continuare locul lor preferat de odihnă. Acesta este un exemplu de permanența obiectului. În același timp, nu fi prea descurajat dacă pooch-ul dvs. nu reușește acest test. Câinele dvs. ar putea să nu înțeleagă că doriți să-și găsească locul preferat. Ei ar putea, de asemenea, pur și simplu să nu dorească la fața locului în acel moment.

Sistem de punctare

Este timpul să adăugați toate punctele dvs!

  • 15 puncte: Felicitări! Câinele dvs. este un geniu.
  • 13-15 puncte: Pumpul tău are o mulțime de lapte. Păstrați antrenamentul greu!
  • 9-12 puncte: Pupul tău este peste medie! Buna treaba.
  • 5-8 puncte: Câinele dvs. este de inteligență medie.
  • 1-4 puncte: Câinele dvs. nu trebuie să fie inteligent pentru a vă da dragoste - asta contează cu adevărat!

Teste IQ pentru câini - Întrebări frecvente

Aveți întrebări despre testele IQ pentru câini? Simțiți-vă liber să consultați secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe despre testele Dog IQ.

Câinii au un IQ?

Măsurarea IQ-ului câinelui nu este la fel de ușor ca doar un test, nu au un IQ ca al nostru. Spre deosebire de oameni, câinii nu pot primi doar întrebări pentru a răspunde - în schimb, Trebuie să găsim alte modalități de a explora inteligența lor. De asemenea, trebuie să luăm în considerare diferitele tipuri de inteligență canină. În timp ce testele IQ pentru câini nu sunt întotdeauna corecte, este încă posibil să se identifice ce rase de câine sunt cele mai inteligente.

IQ sau Intelligence Numele este dat unui test care măsoară inteligența. Testele IQ au fost inițial dezvoltate pentru oameni. De-a lungul timpului, behaviori au găsit modalități de a aplica testele IQ la alte specii, cum ar fi câinele domestic.

Cum testezi un IQ de câine?

Deși testele nu sunt 100% exacte, este posibilă investigarea inteligenței puilor la domiciliu. Puteți testa inteligența lor oferindu-le probleme pentru a rezolva, Obiecte de reținut. și asociațiile să reacționeze la. Testele nu trebuie să fie complexe. Pentru a recapeta tipurile de testare IQ:

  • Puneți un prosop peste capul câinelui
  • Ascunde un tratament sub o ceașcă
  • Ascundeți un tratament sub unele mobilier
  • Ridica lesa într-un timp neobișnuit
  • Rearanjați camera

Este un câine care urmărește televiziunea un semn de inteligență?

Câinii sunt suficient de inteligenți reacționează la televizor și Acesta este un semn al inteligenței superioare. Un studiu publicat în Cunoașterea animalelor a constatat că câinii sunt capabili să identifice imaginile altor câini printre imaginile altor animale folosind viziunea. Un articol similar de la National Geographic sugerează că câinii sunt suficient de inteligenți pentru a recunoaște imaginile pe ecran ale animalelor, așa cum ar fi în viața reală. De asemenea, pot recunoaște sunetele câinelui de la un televizor. Cu toate acestea, modul în care un câine urmărește televizorul este destul de diferit de modul în care un om ar fi.

În loc să stai liniștit, Câinii se angajează cu TV în explozii scurte. Ele vor aborda adesea ecranul pentru a investiga și a merge în mod repetat între televizor și proprietarul acestora. În esență, aceștia sunt spectatori interactivi. Câinii au reușit doar recent să se uite la televizor ca oamenii. Acest lucru se datorează faptului că televizoarele moderne au o rată mai mare de cadre decât televizoarele mai vechi. Pentru câinii din trecut, vizionarea unui televizor era ca și cum ați viziona o lumină strobe.

Ce rasă de câine are cel mai mare IQ?

Cercetarea actuală sugerează că Coliciile de frontieră, Publici și păstorii germani sunt primele trei rase de câine inteligente. Clasarea ridicată pe listă alături de aceste rase sunt: ​​Retrieverii de Aur, Doberman Pinschers, Sheetland Sheepdogs, Labrador Retrievers, Rottweilers, și Papilonii.

La discutarea inteligenței de rasă, este important să recunoaștem că ascultarea nu este singurul semn al lui Canine Smarts. Alte rase afișează inteligența în moduri diferite. Doar pentru că pooch-ul tău nu este pe listă, nu înseamnă că nu poate fi de asemenea inteligent!

Testul IQ de câine
Testele IQ sunt modalități distractive de a măsura inteligența puilor.

În concluzie, testele IQ pentru câini sunt pur și simplu o modalitate distractivă de a măsura inteligențele puilor. Știm deja că prietenii noștri blană sunt inteligenți, dar este, fără îndoială, distractiv de a explora cât de departe pot merge abilitățile animalelor noastre.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Teste iq pentru câini - cele mai bune metode, cele mai inteligente rase & faqs