Creșterea shih tzus - context, sănătate și viitor

Creșterea Shih Tzus - context, sănătate și viitor

Creșterea câinilor Shih Tzu este atât știință cât și artă care include un entuziasm pentru rasă, un pic de noroc și o mulțime de muncă grea. Unii crescători ar adăuga, de asemenea, că câinii de reproducere Shih Tzu nu este pentru cei slabi de inimă, dar se face ca o muncă de dragoste.

Un shih tzu care intră într-un spectacol de conformație poate fi unul dintre câinii cei mai coafurați din Caninedom, dar întrebați orice proprietar Shih Tzu și temperamentul câștigă peste aspect, mainile jos. Ei ar trebui să fie încrezători, prietenoși, de ieșire, de încredere și cel mai important afectuos. Shih TZU bine crescute nu este timid sau agresiv, dar alertă și plin de viață - un adevărat însoțitor loial.

Contextul creșterii câinilor Shih Tzu

Nou-veniții care sunt interesați de reproducere shih tzus ar trebui să se familiarizeze cu rasa lor standard, preocupările de sănătate ale rasei și găsiți un mentor dacă este posibil.

În mod normal, câinii de reproducere Shih Tzu nu este dificil, dar ar trebui abordate unele particularități. niste Probleme de reproducere care se pot dezvolta include:

  • Cicluri de căldură neregulate
  • Infertilitatea în principal din cauza problemelor de sincronizare
  • Criptorchidele sau numărul de spermatozoizi scăzut la bărbați
  • Probleme de la distanță, cum ar fi distocia

Acești câini sunt extrem de orientați spre oameni care se dezvoltă trăind și fiind cu oameni zilnic. Câinii Shih Tzu nu fac bine în canise. Cele mai multe sunt cele mai fericite atunci când locuiesc în casele crescătorilor, Whelp și în spatele puilor în ochii vigilenți ai crescătorului. Cumpărătorii doresc să vadă cum sunt ridicate puii și vor dori, de asemenea, să întâlnească părinții, în special mama.

Dimensiunea gunoiului

Dimensiunea medie a unui gunoi de pui este cuprinsă între 1 și 6 grâu. Singletons sunt relativ rare, cu excepția femelelor mai în vârstă. Mai mult de șase într-o gunoi sunt, de asemenea, considerate rare. Femelele sunt cele mai fertile între 1½ și 6 ani de viață. Ei nu ar trebui să fie crescuți în timpul primului ciclu de căldură, iar unii crescători chiar sugerează că așteaptă până la al treilea ciclu. Mortalitatea infantilă este rară, dar când se întâmplă, poate fi adesea urmărită înapoi la condițiile de mediu slabe.

Istoria rapidă a shih tzu

Rasa Shih Tzu este cu adevărat veche, Mergând înapoi pentru un mileniu sau mai mult. Oamenii de știință au hotărât că rasa este una care posedă un ADN vechi, făcându-i printre alții foarte aproape de precursorii lor de lupi.

Rasa este interconectată în istoria Chinei și, deși înregistrările de reproducere au fost rareori păstrate în antichitate, există dovezi ale unei rase emergente în lucrarea dinastiei Tang (618-907). Mai târziu, Marco Polo menționează că împăratul Kublai Kahn avea câini mici asemănători cu Shih Tzu.

Shih Tzu se traduce la câinele Lion în chineză
Numele lui Shih Tzu înseamnă "Lion Dog & # 8221; in chineza. Câinele a fost crescut pentru încrederea și puterea mentală.

A fost întotdeauna multă speculație cu privire la rasele care au contribuit la Shih Tzu modern. Tusea probabil, Lhasa Apso, pechinez, și Tibetan Spaniel și-au adăugat genele la piscină.

Popularitatea acestor câini mici a crescut atunci când Împărăteasa din China Tzu HSI a devenit îndrăgită după primirea primilor câini De la al 13-lea Dalai Lama în 1908.

După moartea ei, unii dintre câinii ei au fost obținuți de indivizi bogați care mai târziu au format un club de kennel în 1923. Până în anii 1930, unii au fost importați în Marea Britanie.

Când comuniștii au invadat Beijing în 1949, toată creșterea câinilor au ajuns la o oprire și la Revoluția culturală a condus la dispariția multor rase de câine în China.

Azi, Fiecare Shih Tzu în existență poate urmări originea lor la doar 7 femele și 7 bărbați, plus adăugarea unei peziune prin eforturile crescătorilor devotați în Anglia, Irlanda, Norvegia și U.S. Acest lucru este considerat a fi a Mai degrabă o piscină genetică mică pe care să se stabilească o rasă.

Un curcubeu de culori

Unul dintre cele mai uimitoare lucruri despre această rasă este Numărul de culori care apar în puii. Chiar mai surprinzător este numărul de schimbări de culoare pe care un catelus le poate suporta înainte de a ajunge la maturitate. Cumpărătorii de catelusi insistă adesea asupra culorilor specifice, deci una dintre primele lectii pe care le invata noi cresteri Shih Tzu este aceea de Genetică de culoare.

Genetica de culoare este complicată și merge mult dincolo de simplă Mendalin Genetics că majoritatea crescătorilor își amintesc de la clasa de biologie. Merită înțeles, totuși, pentru că vor apărea întrebări. Vestea bună despre culoare în această rasă este asta Toate culorile sunt acceptabile și nici o culoare nu a fost asociată cu alte probleme cum ar fi surzenia.

Preocupări de sănătate ale rasei Shih TZU

Nici o rasă de câine nu este gratuită de toate Probleme de sănătate genetică, iar Shih Tzu nu este o excepție.

Ochi

Problemele oculare se numără printre cele mai frecvente probleme legate de crescătorii și proprietarii de animale de companie. Ochii lor proeminenți sunt predispuși la tulburări moștenite, precum și primii candidați pentru rănire.

Noii crescători ar trebui să fie conștienți de diferitele tipuri de boli oculare și să depună eforturi Obțineți câinii testați pe o bază anuală. Din păcate, există o listă extinsă de tulburări oculare care au fost identificate în această rasă, inclusiv cele de mai jos, printre altele:

  • Lagophthalmos - Incapacitatea de a închide complet pleoapele,
  • Distichiaza - creșterea anormală a genelor de origine,
  • Entropia - afecțiune medicală în care pleoapele (de obicei mai mici) se îndoaie spre interior,
  • Cataractă - Opacitatea în obiectivul ochiului unui câine, făcându-i să aibă o viziune mai mică și mai neclară sau o orbire totală,
  • Atrofia retină progresivă (PRA) - Degenerarea bilaterală a retinei care cauzează pierderi de viziune progresivă,
  • și Keratoconjunctivita Sicca - sindromul de ochi uscați.

Toate stocurile de reproducere Shih TZU ar trebui să fie examinate anual de către oftalmologii veterinari certificați de bord, iar deciziile de reproducere ar trebui să se bazeze pe rezultate.

Brachycephalic Sindrom

Dincolo de ochi, Mulți câini Shih Tzu suferă de probleme de respirație deoarece sunt considerate a Brachycefalică rasă. De-a lungul timpului, fețele plate au devenit și mai pronunțate, făcând respirația mai dificilă, Contribuția la sforăitul și provocarea problemelor respiratorii care limitează cantitatea de exerciții pe care unii dintre acești câini pot tolera.

Sindromul Airway Brachycephalic nu este unic pentru câinii Shih Tzu, dar își ia taxa. Nu este o boală în sine ci mai degrabă o combinație de anomalii anatomice care reduc fluxul optim de aer. Cea mai bună modalitate de a asigura puii sănătoși este de a Alegeți câinii sănătoși de reproducere care au dimensiuni decente nares (deschideri nazale), nas mai lungi mai lungi, iar cele care sunt libere de probleme de respirație.

Alte probleme majore de sănătate

Celelalte probleme principale care au fost identificate în rasă includ Probleme de rinichi ca Dysplasia renală și Probleme hepatice ca Portalsystemy Shunt. Ambele sunt proprietarii de viață care pune viața în pericol și devastatoare pentru că nu există nici un tratament. Prevenirea este singura opțiune în momentul acestei scrieri. Prevenirea bolii cade în mâinile crescătorilor în timp ce fac decizii educate care câini să se reproducă.

Alte probleme ar trebui, de asemenea, adăugate la listă, inclusiv alergii, Tulburări de sângerare ca boala von willebrand și Probleme endocrine. Există verificări pentru problemele endocrine și boala lui Vonwilebrand, dar cu toate testele genetice, nu există garanții.

Problemele ortopedice, cum ar fi displazia șoldului și luxarea patelard, au fost de asemenea raportate. Crescătorii pot reduce incidența displaziei de șold și a luxării patellar prin ajutorul medicului veterinar. Șoldurile lui Dames și Sires pot fi raze X și genunchii pot fi palpați.

Deciziile de reproducere pot fi apoi făcute cu toate rezultatele sănătății.

Shih Tzus sunt predispuse la probleme oculare, displazie renală, tulburări de sângerare și probleme endocrine
Nicio rasă de câine nu este liberă de toate problemele de sănătate genetice, iar Shih Tzu nu este o excepție.

Acum și în viitor

Din cauza popularității acestei rase, Mulți câini au fost produse cu o sănătate mai mică decât perfectă. Alergiile și problemele urechii sunt omniprezente și chiar herniile ombilicale și problemele dentare severe nu sunt neobișnuite.

Există, de asemenea, o tendință tot mai mare în Crearea câinilor mai mici și mai mici. Acest pitic în jos pentru a produce câini mici cu mult sub standarde din cluburile principale ale canisei ale lumii a condus la crescători de noi nume noi pentru aceste mini versiuni ale standardului Shih Tzu cum ar fi "Ceamp, miniatură și imperiali" pentru a comanda prețuri mai mari.

Cu tot respectul față de crescători, totuși, o mare parte din această tendință a fost încurajată și cerută de consumatori care doresc câini mai mici și mai mici. Dacă aceste mici versiuni ale standardului Shih Tzu devin o nouă rasă, așa cum ar dori unii sau rămân ca parte a rasei Shih Tzu, rămân să fie văzute.

Câinii europeni Shih Tzu tind să fie puțin mai mari decât omologii lor americani, dar chiar și în Europa, cererea de versiuni mai mici ale rasei este în creștere și înfloritoare ca urmare a importurilor americane.

În U.S., Popularitatea rasei a scăzut ușor în ultimii ani, conform AKC RASS Statistici, Dar rasa este încă prima alegere printre cei care iubesc aspectul și personalitatea acestor câini mici. Acest lucru nu poate avea nimic de-a face cu câinii mai mici și mai mult de-a face cu proprietarii de animale de companie care nu își înregistrează câinii de rasă pură.

Cu atât de mulți care iubesc rasa, viitorul de reproducere Shih Tzus, Barting orice dezastre neprevăzute, rămâne excelent.

Creșterea Shih Tzus
Ghidul nostru gratuit pentru reproducere Shih Tzus - Împărtășiți-l!

Autor Bio

Janice Jones este un crescător de lungă durată, iubitor de câine și scriitor. Ea este editorul, editorul și contribuția principală la 3 bloguri de câini diferite, inclusiv Miracle Shih Tzu. Ea locuiește în u.S. Cu ei 15 câini Shih Tzu și vinde puii de la casa ei ohio.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Creșterea shih tzus - context, sănătate și viitor