Cum își comunică câinii unul cu celălalt?

Cum își comunică câinii între ei?

Ai vrea sa stii Cum își comunică câinii unul cu celălalt? Ca noi, ei au modalități diferite de a comunica, pentru că probabil știți că trupurile noastre pot exprima mai mult decât cuvintele noastre. Același lucru se întâmplă la câini, dar într-o măsură mai mare. Ei folosesc, de asemenea, acțiuni pentru a arăta ceea ce simt și ce vor să-și exprime.

Acest ghid este perfect pentru dvs. ca proprietar de câine, deoarece majoritatea proprietarilor nu au nicio idee despre Comunicarea între câini. Este esențială pentru a înțelege comportamentele specifice ale animalului dvs. de companie, cum ar fi mirosul și mirosul, precum și anumite posturi. Această cunoaștere vă va permite să înțelegeți mai bine câinele dvs. și, prin urmare, să vă îmbunătățiți ca proprietar.

Vedem câinii care comunică unul cu celălalt aproape în fiecare zi. La parc, acasă, pe străzi. Se întâmplă, dar Doar câțiva oameni pot decoda mesajul. Datorită acestui ghid, veți face parte din acel club exclusivist. Vă vom arăta toate semnalele de comunicare câinilor, așa că puteți Înțelegeți animalul dvs ca nimeni altcineva.

Prin parfum

Aceasta este probabil cea mai puțin înțeleasă a semnalelor de comunicare a câinilor. Mirosurile reprezintă o modalitate eficientă de a obține un mesaj peste Printre câini, deoarece simțul mirosului este mult mai puternic. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, au 300 de milioane de receptori olfactivi, întrucât oamenii au doar 6 milioane de receptori, care, în consecință, o face de 50 de ori mai importantă!

De exemplu, ei sniff alți câini pentru a afla mai multe despre ei, deoarece mirosul lor poate spune vârsta, sexul și statutul lor în grup, toate acestea fiind informații vitale. Care include oamenii, de asemenea, deoarece animalul dvs. de companie poate spune cum vă simțiți pe baza mirosului dvs.

Urina - imprimarea degetului canin

Știați că urina câinilor conține mirosuri care sunt la fel de unice ca amprentele umane? Prin urmare, ele sunt o modalitate excelentă de a comunica și, bineînțeles, sunt o mare sursă de informații. De exemplu, în acest studiu, au aflat că Câinii Bush pot recunoaște sexul unui alt câine doar pe baza mirosului urinei sale.

Acum puteți înțelege de ce câinii miroase hidranți, copaci, tufișuri, polonezi electrici și practic oriunde ar fi putut fi supărat un câine. Când câinele dvs. o face, primește mesaje importante pe care alți câini au plecat, cum ar fi câți câini au fost în acea zonă marcată sau dacă există o femeie din apropiere în căldură.

Urina joacă, de asemenea, un rol important în timpul unei căldură, deoarece urina unui câine de sex feminin în căldură Conține feromoni speciali, care spun câinilor de sex masculin că este în sezon. Prin urmare, urina este cea mai puternică modalitate de a comunica prin mirosuri și mirosuri.

Dincolo de urină

Deși urina este una dintre cele mai importante modalități de a comunica prin mirosuri, nu este unic. Scaunele, saliva și glandele anale pot conține, de asemenea, informații Pentru a transmite mesaje importante. Acum puteți înțelege de ce câinele dvs. se oprește la scaunele de sniff pe care le găsiți atunci când mergeți sau când câinii se opresc să miroase reciproc din spate.

De ce câinii folosesc mirosul?

Acum, că știți ce mirosuri folosesc pentru a comunica și rangul lor respectiv, întrebarea predomină, cum face ca câinele dvs. să utilizeze mirosul de a comunica? Ce lucruri comunică în beton? Ce scop servesc ei? Găsiți răspunsurile de mai jos.

Mark Teritoriul

Urina, așa cum am văzut, conține mirosuri unice și, prin urmare, câinii iubesc să-l folosească pentru a-și marca teritoriul, pentru a lăsa și alți câini că o astfel de zonă îi aparține. Este, de asemenea, calea lor de a face un loc să se simtă ca acasă și, prin urmare, crește confortul.

Acesta este motivul pentru care câinii tind să urină peste tot atunci când vă mutați într-o casă nouă. Ei se simt ca niște străini și, prin urmare, trebuie să-și marcheze teritoriul.

Determină rangul

Câinii au o ierarhie și, prin urmare, trebuie să stabilească rânduri. Cea mai bună modalitate de a aduna informații de la un câine este să-l miroasă și de aceea mă mirosesc reciproc. Pe baza unor mirosuri, ei pot spune profilul complet despre câine și, prin urmare, pot determina cine este cel mai dominant câine.

De obicei, cel mai dominant câine va mirosi mai întâi câinele subordonat. Este calea lor de a determina ierarhia fără a folosi violența.

Salut

Câinii folosesc, de asemenea, mirosuri pentru a-și saluta reciproc și pentru a obține informații vitale despre câinele pe care se întâlnesc. După cum am văzut, pot descoperi cu ușurință sexul, vârsta și statutul bazat pe mirosuri.

câinii miroase reciproc
Câinii au un sentiment de miros de 50 de ori mai puternici decât al nostru ca oameni.

Sunet și auz

După miros, modalitatea preferată de comunicare între câini este prin sunete. Ei emit mai multe sunete decât doar lat. Aici este lista completă:

  • Lătrat
  • Mârâind
  • Baying
  • Urlă
  • Hămăit
  • Whining

Vom discuta fiecare, pe scurt, pentru a vă informa mesajul din spatele lor. Acest lucru vă va permite să reacționați corect atunci când câinele dvs. emite anumite sunete în fața altor câini, animale sau persoane.

Dacă vă întrebați cum câinii comunică între ei și cu oamenii, sunetul și lătratul sunt cele mai evidente. Dar există mult mai mult!

Lătrat

Cel mai frecvent și mai important sunet și poate exprima multe lucruri diferite:

  • Alerta: Este ascuțită și intensă și, în multe cazuri, este un sunet staccato. Vor să vă avertizeze despre ceva necunoscut sau periculos
  • Plictiseală: Este repetitiv și monoton. Se pare că nu se va opri niciodată. Ele prezintă acest tip de comportament atunci când nu primesc suficientă stimulare fizică și mentală
  • Frică: Este tare, persistent și frustrant. Ea întruchipează frica în întregul spectru. Este un scenariu comun atunci când câinele dvs. nu a fost socializat în mod corespunzător, deoarece chiar obiectele normale de la domiciliu pot să o declanșeze. Același lucru este valabil și pentru alți câini, animale și oameni
  • Suferință: Este repetitiv, persistent și înalt. Este o situație comună când câinii suferă de anxietate de separare
  • Joaca: Sună doar ca jucăuș. Tonalitatea normală, pasul mediu și nu este repetitiv. Câinii o folosesc când se distrează

Acum știți că, în funcție de teren, tonalitate și situație, poate însemna lucruri diferite. Acum că știți, de asemenea, despre scenarii frecvente, puteți face remedii rapide pentru a rezolva problemele cum ar fi plictiseală.

Mârâind

Contrar credinței populare, creșterea nu este întotdeauna un avertisment înainte de agresiune. Poate însemna lucruri diferite și mai jos explorează diferite scenarii:

  • Avertizare: Când este câinele tău mârâind agresiv și tare, și afișează limbajul corpului sfidător, cum ar fi arătarea colții, atunci este gata să atace dacă sunteți un alt câine sau un alt animal persistă pe ceea ce fac ei. Aveți grijă de acest semn atunci când vă plimbați câinele sau socializați-l
  • Joaca: Câinii au tendința de a cultiva atunci când se joacă. De obicei, se moară de obicei și fără semne de agresivitate. Limba corpului său va fi relaxată și jucăușă; Va transmite vibrația de răcire și de joc
  • Plăcere: Animalul dvs. de companie poate, de asemenea, mârâit când se simte plăcere. Este un scenariu obișnuit când îl mângâiați și acordați atenție. Unele rase sunt mai predispuse pentru a afișa acest comportament decât altele, de exemplu, Rottweilers. Ei vor doar să vă spună că se simte bine.

Baying

Bearingul este mai frecvent în rândul accentelor, cum ar fi Hound Basset sau Beagle. Se pare că o umezeală profundă și câinii afișează de obicei atunci când urmăresc prada. Prin urmare, este, de asemenea, comun printre câinele de vânătoare. Dacă animalul dvs. de companie emite acest sunet atunci când urmărește un alt animal sau animal de companie, atunci puteți spune că îl vede ca o pradă.

Urlă

Este un alt sunet comun și sunete de înaltă calitate, cum ar fi sirenele, alarmele și focul pot să o declanșeze. Cu toate acestea, poate însemna, de asemenea, lucruri diferite:

  • Comunicare: Câinii o folosesc, de asemenea, pentru a localiza alți membri ai grupului
  • Suferință: Dacă câinele dvs. urlă în mod constant fără niciun motiv, atunci poate fi un semn de suferință și anxietate. De asemenea, este obișnuit atunci când câinele dvs. nu primește suficientă atenție și stimulare fizică și mentală
  • Semnalizare: În cazuri foarte specifice, pot urca pe Cue. Cu toate acestea, doar câțiva proprietari îi învață ca câinii să o facă.

Yelping și Whining

Ilpingul este, de obicei, o afișare de durere și, prin urmare, este un simptom comun în diferite boli variind de la artrită la gastroenterită hemoragică. Prin urmare, dacă câinele dvs. începe să strige dintr-o dată, ar trebui să acordați mai multă atenție la ceea ce se întâmplă, pentru că poate exista o cauză gravă care stă la baza.

Câinele dvs. va plânge când vrea ceva sau vrea să meargă afară. Ele sunt înalte și emise cu o gură închisă. Se afișează că câinele dvs. este anxios și stresat. Dacă câinele dvs. emite acest sunet persistent, atunci trebuie să îl stimulați mai mult fizic și mental și, bineînțeles, să-i acorde mai multă atenție.

Comunicarea vizuală și limbajul corpului

Great Ted vorbesc despre animale și limbă!

Limbajul corpului este, de asemenea, foarte important atunci când vine vorba de comunicarea caninei. Ei folosesc o multitudine largă de gesturi, posese și semne fizice pentru a afișa ceea ce simt și gândesc. Vom discuta diferitele scenarii de mai jos.

Alerta

Când ceva vă avertizează câinele, de exemplu, o posibilă amenințare sau o situație nouă, el îl va afișa prin înclinarea înainte, închizându-și gura și își pune urechile înainte. Dacă consideră că este o amenințare, atunci ei pot să-l afișeze cu mârâie sau baying.

Relaxat

Când câinele dvs. este calm, va avea o poziție relaxată a corpului cu o coadă relaxată care ar putea fi pasivă. Arată că câinele dvs. este confortabil într-o astfel de situație. În general, ei nu emit sunete când se simt relaxați.

Supus

Când câinele dvs. se înclină în coada și labele sale și se întinde pe spate, atunci este pentru că dorește să afișeze o poziție supusă. Câinii o fac atunci când recunosc un câine mai dominant sau sunt speriate. Este modul lor de a vă preda și a vă spune să nu-l răniți.

Jucăuş

Câinele tău va fi slăbit și wiggly, bouncing într-o poziție de arc în mod repetat. În plus, o mulțime de mișcări, expresii faciale exagerate și pauze scurte îl însoțesc. În plus, ei tind să-și închidă coada. Ei îl pot însoți cu lătratul jucăuș sau cu mârâie mică.

Dominant

Când doresc să afișeze un comportament dominant, mai ales când au determinat că sunt mai mari în ierarhie decât câinele (câinele) cu care se interacționează, câinele dvs. își va ține coada mare și va ține o poziție fermă, înainte și înaltă. Este modul lor de a impune respectul și de a spune altor câini că sunt gata să-și apere poziția.

Nerăbdător

Când animalul dvs. de companie se simte nervos sau anxios, acesta va afișa gesturi fizice specifice, cum ar fi urechile înapoi, înclinarea înapoi și coada scăzută. Când simt în acest fel, ei au tendința de a arăta albul ochilor lor, ca să-și lingă buzele și căsca.

Agresiv

Când câinele dvs. este gata să atace, va avea o poziție înaltă și rigidă, fluturând coada ca un steag și va ține hackles. Ochii lor se vor uita direct la tine sau pe celălalt câine și o vor însoți cu o mârâire puternică, deoarece avertizează că sunt dispuși să atace dacă este necesar.

Dacă vă întâlniți vreodată în această poziție, încetați tot ce faceți acest lucru este declanșarea acestui comportament în câine. În plus, nu rulați, stați liniștit și priviți departe.

Excitat

Când câinele dvs. se simte emoționat, de exemplu, când vă întoarceți după multe ore, va mișca foarte repede coada, și-a pus urechile înainte și se pregătește să urmărească sau să pună. Ei pot, de asemenea, să o însoțească cu o scădere scăzută, să-și afișeze plăcerea.

Speriat

Un câine înspăimântat va aplatiza urechile, își dăruiește coada și își înculse corpul. În plus, blana de pe spate tinde să stea drept și însoțesc această postură a corpului cu lătratul, mârâirea sau înfundarea.

Limbajul corpului câinelui
Infographic: o reprezentare vizuală a celor mai frecvente comportamente ale unui câine și a limbajului corpului.

Prin comportament

În cele din urmă, un câine vă poate oferi perspective asupra modului în care se simte și ceea ce se gândește la baza comportamentului său. Vom analiza și vom discuta scenarii specifice, astfel încât să puteți înțelege mai bine animalul dvs. de companie.

Căscat

Este modul lor de a reduce presiunea și stresul și, prin urmare, înseamnă că câinele dvs. este stresat sau îndreptat spre un fel de pericol. În plus, poate, de asemenea, căscat atunci când se simte epuizat sau confuz.

A da din cap

Câinele tău își va scutura capul când se simte ușurat. Este modul lor de a-și exprima relieful și îl prezintă adesea după trecerea de la vigilență și agresivitate la calm.

Capul înclinat într-o parte

Un câine își va înclina capul într-o parte Când se simte incertă sau confuză cu privire la un lucru care și-a captivat atenția. În plus, este modul lor de a solicita mai multe informații și, prin urmare, este comună în timpul proces de instruire.

Euaruri

Animalul dvs. de companie va mișca urechile atunci când vrea să asculte ceva, mai ales dacă este un sunet nefamiliar. Ei tind să amestece acest comportament prin înclinarea capului într-o parte.

Linge buzele

Multe pui tind să-și lingă buzele și este complet normal, deoarece înseamnă că sunt nesiguri în legătură cu lumea nouă care le înconjoară. Cu toate acestea, la câinii adulți, înseamnă stres excesiv.

Deschiderea ochilor și privirea

Când câinele își deschide ochii largi și se uită, atunci înseamnă că este alertă. Cu toate acestea, dacă observați că animalul dvs. își îngustă ochii și se uită decisiv și cu intensitate, atunci este doar o modalitate de a afișa dominația.

Creșterea labelor

Câinele dvs. va avea tendința de a-și ridica labele când vrea ceva de la dvs., de exemplu, o amenințare sau o jucărie. În plus, ei fac, de asemenea, atunci când vor să joace sau să afișeze afecțiunea față de dvs., mai ales dacă vă ating.

Mersul în cercuri și culcat

Comportament normal pe care câinii îl folosesc pentru a găsi locul cel mai confortabil pentru a sta, mai ales dacă același lucru este nou pentru ei.

Humping

Poate însemna lucruri diferite. Dacă o fac la alți câini, atunci se datorează faptului că doresc să afișeze dominanța totală. Dacă ei acoperă obiecte, atunci este un semn de avertizare de suferință și anxietate. Cu toate acestea, dacă câinele dvs. vă umilește, atunci ar trebui să înțelegeți că este o modalitate specifică de a solicita atenția sau, alternativ, pentru amenințările sale preferate.

Acum aveți toate răspunsurile despre Cum își comunică câinii unul cu celălalt. După cum ați văzut, sistemul lor de comunicare este mai complex decât pare. Acum că aveți aceste informații, veți putea înțelege animalul dvs. mai bun decât majoritatea proprietarilor de câini, iar acest lucru vă va ajuta să îl instruiți ca un profesionist și să participați perfect nevoile sale.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum își comunică câinii unul cu celălalt?