Cât timp trăiesc caii?

Bond Hory-Horse

Mulți cai trăiesc să se termine treizeci de ani, mult mai mult decât cele mai vechi pisici sau câini. De fapt, mulți cai trăiesc dincolo de vârsta de 30 de ani, cu o bună îngrijire - unii cai seniori sunt încă călătoriți sau condusi ușor.

Variații în longevitatea calului

Avansurile în înțelegerea îngrijirii animalelor și a medicinei veterinare au sporit durata de viață a caii, la fel ca și îmbunătățirea cunoștințelor medicale și nutriționale au beneficiat de oameni. Aceasta înseamnă că caii și ponei trăiesc mai mult decât oricând sunt la fel de mulți oameni. Cu toate acestea, realitatea este că unele rase trăiesc mai mult decât altele.

Durata medie de viață a unui cal casnic este de 20-30 de ani. Mulți cai merg mult dincolo de această medie. Ponies tind să trăiască mai mult, cu multe ponei care încă mai slujesc ca școală în vârstă de 30 de ani. Câteva ponei și cai pot ajunge chiar la vârsta de 40 de ani sau peste. Caii mai mari ca proiectele de rase nu sunt, în general, la fel de mult timp ca rase mai mici, cum ar fi arabi. Desigur, există excepții de la fiecare regulă. Există unii cai cu adevărat în vârstă acolo.

Poate fi greu să știi vârsta unui cal

Vârsta de bătrână extremă poate fi greu de verificat, în special dacă caii nu au documente de identificare și au schimbat proprietarii de mai multe ori. Puteți spune vârsta aproximativă prin privirea la dinții unui cal, dar dinți nu sunt o modalitate exactă de 100% pentru a-și determina vârsta, mai ales pe măsură ce avansează în vârstă dincolo de vârsta de douăzeci de ani. Deci, cu excepția cazului în care un cal are un fel de pașaport de competiție sau lucrări de înregistrare care verifică identitatea sa, informațiile despre vârstă pot fi pierdute.

Ajutați-vă calul să trăiască o viață lungă și sănătoasă

Mulți oameni raportează că, cu bună grijă, caii lor seniori continuă să trăiască vieți sănătoase și utile. Cu o atenție deosebită întreținerii de bază a unui cal senior, cum ar fi îngrijirea furajelor, dentarului și a copiilor, mulți cai pot rămâne sănătoși și utili în anii lor seniori și rămân bucurie proprietarilor lor chiar și atunci când se pensionează complet. Unii pot fi utilizați în continuare pentru a oferi lecțiilor de copii în timp ce alți cai de rang înalt și pensionari păstrează o companie tinere de cai și să-i învețe maniere bune de cai. Altele sunt doar savurate pentru personalitatea și prezența lor.

Uneori, o problemă de sănătate va forța un proprietar să-imeneze un cal înainte de a-și trăi viața naturală. Complicațiile din colic vor forța o decizie sau un cal poate fi în durere constantă dintr-o problemă de soliditate. Deși nu pare naturală și este o decizie foarte dificilă, eutanasia este preferabilă calului care trăiește o viață de durere și luptă. Cu toate acestea, caii în formă fizică bună au o șansă mult mai mare de a trăi o viață sănătoasă și utilă cu mult peste cai cu câteva decenii în urmă.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Hoffman, Jessica M., și Teresa G. Valencak. O viață scurtă în fermă: îmbătrânirea și longevitatea în mamifere agricole, mariGeroscience, vol 42, nu. 3, 2020, pp. 909-922. Springer știință și business media LLC, DOI: 10.1007 / s11357-020-00190-4.

  2. Giteri, Anderson și colab. Apariția, protocoalele de tratament și rezultatele colicii la cai din județul Nairobi, KenyaLumea veterinară, vol 10, nu. 10, 2017, pp. 1255-1263. DOI: 10.14202 / vetworld.2017.1255-1263.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cât timp trăiesc caii?