Labrador speranța de viață prin culoare: laboratoarele de ciocolată sunt mai puțin sănătoase decât laboratoarele negre sau galbene

Culoarea blănurilor lor nu este problema reală. Mai degrabă, este modul în care acestea sunt crescute care ar putea fi dăunătoare genelor acestor animale. Și studiile arată că laboratorii colorați de ciocolată sunt mai puțin sănătoși decât laboratoarele negre sau galbene.

Una dintre cele mai populare rase de câine din lume este Retrieverul Labrador. Aceste animale vin în general în trei culori diferite: negru, galben (maro deschis) și ciocolată (maro închis).

Relațiile dintre culoarea stratului și boala pot reflecta o consecință inadecvată a reproducerii anumitor pigmentări.& # 8221;

Dar un nou studiu a sugerat ca printre labradorii, este cei cu blana de ciocolata care au o viata mai scurta si mai multe probleme de sanatate. Experții din Sydney și Londra au studiat un studiu de 33.000 de labradori pe baza înregistrărilor medicilor veterinari britanici. Constatările lor au fost publicate în jurnal Canina genetică și epidemiologie.

Mai multe riscuri pentru sănătate pentru laboratoarele de ciocolată

Experții au determinat în cercetarea lor că laboratorii galbeni sau negri trăiesc cu 10% mai mult decât laboratoarele de ciocolată. Vârsta medie normală pentru cele două seturi de laboratoare a fost de 12 ani, în timp ce laboratorul de ciocolată a fost doar până la 10 ani.în vârstă de 7 ani.

Laboratoarele de ciocolată suferă, de asemenea, mai multe probleme de sănătate frecvent decât celelalte omologii lor. Ele sunt mai mult la riscurile dezvoltării bolilor urechii și a pielii.

De asemenea, experții au stabilit că laboratorii de ciocolată au mai multe puncte fierbinți pe corpul lor decât laboratoarele negre sau galbene. Pielea lor este atât de sensibilă încât o tăiere minoră a părului sau o infecție din dăunători, cum ar fi purici sau căpușe, ar putea provoca deja răni.

Direcționarea bazei de gene

Dar cercetătorii au clarificat faptul că acești profesori de viață și probleme de sănătate nu sunt legați de pigmentarea genei. Mai degrabă, acesta este rezultatul modului în care sunt crescuți.

Gena de ciocolată este aparent o genă recesivă. Pentru a reproduce un labrador de ciocolată maro, crescătorii trebuie să se asigure că părinții catelului sunt purtători ai acestei gene de ciocolată.

Dar atunci, când crescătorii fac acest lucru, atunci se îngustează efectiv bazinul genei Labrador prin direcționarea numai a transportatorilor de gene de ciocolată specifică. Rezultatul poate produce procente mai mari de gene care sunt mai predispuse la infecții ale urechii sau condițiile pielii, care vor afecta în cele din urmă durata de viață a câinelui.

LEGATE DE: 30 cele mai sănătoase rase de câine cu durată lungă de viață

Importanța culorii hainei câinilor

Importanța câinilorCuloarea stratului este un determinant vital în sănătatea unor animale. De exemplu, lupii gri nord-american au blană neagră pentru a le ajuta să lupte împotriva inflamației și a infecției, conform unui studiu publicat în Ştiinţă revistă.

Lead Studiu Autor Paul McGreevy a spus în comunicat de presa că probabil aceleași principii se aplică cu labradorii de ciocolată. Este, de asemenea, posibilă că culoarea hainei lor are legături cu această tendință de rasă pentru orbire sau surditate.

Experții speră că, odată cu constatările, veterinarii și proprietarii de la Labrador să devină mai prudenți în verificarea regulată a câinelui, mai ales dacă animalul lor este maro de ciocolată. În general, totuși, un Retriever Labrador este una dintre cele mai lungi rase ale câinilor, potrivit un alt studiu În același jurnal.

Culorile materiei în Labradors

Aparent, crescătorii de câini asociază diferite roluri pentru Labradors, în funcție de culoarea hainei lor. Cele galbene sunt mai capabile să lucreze ca ghiduri orb și câini de service. Cele negre sunt pentru vânătoare și de lucru pe câmp, în timp ce laboratoarele de ciocolată sunt pentru inelul de spectacol și ca animale obișnuite de casă.

Laboratoarele galbene au un temperament cald, iar cele negre sunt destul de active și agile decât celelalte omologii lor. Laboratoarele de ciocolată pot, de asemenea, să vâneze, dar sunt cele mai potrivite ca animale de companie familiale.

În ultima vreme, în special în u.K., Alte culori labrador au apărut de asemenea. În afară de negru, galben și maro, puteți găsi, de asemenea, lamaie de culoare lamaie palidă, labradorii roșii de culoare roșie care arată ca niște vulpi și labradorii acoperiți cu argint. Acestea au fost, de asemenea, dezvoltate de crescători.

Citiți următorul: 20 de fapte de retriever labrador pe care nu le cunoașteți

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Labrador speranța de viață prin culoare: laboratoarele de ciocolată sunt mai puțin sănătoase decât laboratoarele negre sau galbene