Cum să creați shiba inus

Cum să creați Shiba Inus

Doriți să învățați Cum să creați Shiba Inus? Această rasă de câine este una dintre cele mai populare din Japonia, datorită aspectului său adorabil, inteligenței remarcabile și temperamentului minunat care combină determinarea și independența cu o mare loialitate pentru familia sa.

Prin urmare, dacă intenționați să începeți a Shiba inu de reproducere Afaceri sau doriți să obțineți un puppy Shiba Inu, atunci ghidul nostru vă va ajuta. Vom aduce o analiză exclusivă a acestei rase, care va acoperi originea, standardele de aspect, profilul de sănătate și Probleme specifice de reproducere.

Contextul lui Shiba Inus

Shiba inu este Cel mai mic câine din cele șase rase Spitz din Japonia, și a fost crescută inițial pentru a vâna un joc mic, cum ar fi iepurii, rațele, gâștele și fazanii. Continuați să citiți mai multe despre originea și popularitatea sa în societatea de astăzi.

Origins & Ancestry

Cercetarea urmărește SHIBA INU înapoi în secolul al XIX-lea ca parte a grupului special de rase bazale - Foarte rasele antice de câini. Au provenit din regiunea Chūbu, unde au fost folosite ca animale de companie și pentru iepuri de vânătoare, rațe și alte păsări. Consultați articolul nostru despre Istoria creșterii câinilor.

Strămoșii săi au venit în Japonia cu imigranții care le-au adus din continentul asiatic în jurul valorii de 7.000 b.C. De atunci au început să crească câini care seamănă cu Shiba. În timpul 7a secolul A.D, Imperiul a avut grijă deosebită de reproducere și păstrarea raselor native de câine din Japonia, o acțiune care a deschis calea către Shiba inu așa cum o știm.

Samurais a folosit Shiba - strămoșul său - în timpul perioadei medievale pentru vânătoarea mică și mistreții. Prin urmare, sa bucurat de prestigiu în acele vremuri.

Crescătorii au unit eforturi pentru a păstra această rasă frumoasă, dar în timpul celui de-al doilea război mondial, aproape a dispărut. Din fericire, trei linii de sânge au reușit să supraviețuiască:

  • Mino Shiba (Provincia mino)
  • San`in Shiba (Tottori și Shimane)
  • Shinshu Shiba (Nagano)

În timpul jumătății a 20 de ania secolul, crescătorii japonezi au reușit să combine aceste trei linii de sânge și le-au standardizat în rasă pe care o cunoaștem ca SHIBA INU. A devenit foarte popular în Japonia, iar în 1979, primul gunter înregistrat sa născut în SUA.

În 1992, AKC a recunoscut-o ca o rasă oficială, un pas important care stimulează mai mulți oameni de a deține un shiba inu și să atragă potențiali crescători pentru a menține această rasă și îmbunătățește-o în continuare.

În 1993, AKC a făcut parte din grupul non-sportiv, permițându-i să participe la spectacole de câini și concursuri, unde a început să acumuleze și mai multe popularități.

Ishi Sekishuken (linia de sânge a lui Shiba inu)
Sekishuken Ishi este strămoșul comun tuturor shiba inus japonez.

În cultura de astăzi

În zilele noastre, Shiba Inu este câinele însoțitor # 1 din Japonia și se situează # 44 din 193 de câini în clasamentul de popularitate AKC. Prin urmare, aceasta vede o cerere sănătoasă și tot mai mare.

Shiba Inus sunt relativ noi în SUA, dar această rasă a devenit deja alegerea preferată a multor familii americane.

Multe personalități celebre dețin acest câine datorită caracteristicilor lor fizice drăguțe. Iată câteva celebrități care dețin un Shiba Inu:

  • Daniel Day Kim
  • Ichiro Suzuki
  • Kelly Osbourne
  • Emma Watson

Acești câini au fost chiar prezenți în ziare. De exemplu, avem Tomi, un Shiba inu care a salvat familia sa de la moarte într-un incendiu. Acum își petrece timpul participând la cele mai prestigioase concursuri, cum ar fi spectacolul de câine din Westminster.

Apariția standard

Shiba inu este faimos datorită aspectului său minunat. Pentru a păstra aceste caracteristici frumoase, cluburile de canisaj și autoritățile relevante au oferit anumite standarde pentru această rasă. Iată aspectul standard al lui Shiba inu.

mărimea

Shiba inu este un câine de dimensiuni medii. Acestea sunt măsurile preferate pentru această rasă:

  • Înălţime: 14 ½ inci la 16 ½ inci (Bărbații) și 13 ½ până la 15 ½ inci (Femei)
  • Greutate: 23 de lire sterline (Bărbații) și 17 de lire sterline (Femei)

Dacă doriți ca câinele să fie luat în considerare pentru spectacole, atunci trebuie să se încadreze în aceste măsuri.

Corp

Acest câine este de dimensiuni medii și are un cadru compact cu mușchi bine dezvoltați. Este puternică fără a exuberața grosolanii. Următoarele caracteristici cheie definesc corpul Shiba inu:

  • Cufăr: Adâncimea este aproximativ aceeași înălțime de la greabăn la pământ, iar Fore-pieptul este bine dezvoltat
  • Coaste: Ele sunt spructuale în moderare
  • Abdomen: Tucked-up și solid
  • Înapoi: Puternic și ferm
  • Loas: Puternic și ferm

Corpul său îi permite să fie ideal pentru vânătoare, care a fost scopul original al acestei rase. În consecință, este de asemenea mare pentru activitățile în aer liber, deoarece are calitățile fizice și nivelurile ridicate de energie.

Palton

Acest câine are o haina dublă. Stratul exterior este drept și rigid, în timp ce stratul interior este gros și moale. Conform standardelor de rasă, există doar trei culori oficiale:

  • Roșu (cel mai popular și de dorit)
  • Cremă
  • Susan
  • Negru și Tans

Variațiile extreme ale culorii sunt penalizate în spectacolele de câine și, prin urmare, nu sunt acceptabile.

SHIBA INU GENETICS COLOR
Culoare Locus & # 8220; A & # 8221; - probabilitate shiba inu

Cap

Dimensiunea craniului Shiba Inus este moderată și bine proporționată cu corpul. De asemenea, are o frunte plat și largă, care se termină cu o ușoară brazdă.

Ochii, care sunt ușor triunghiulară și profundă, aduc acest câine o priveliște încrezătoare, care completează expresia sa puternică și blândă.

Urechi

Similar cu ochii, urechile au, de asemenea, o formă triunghiulară. Ele sunt mici și prickle și sunt bine proporționate în relație cu corpul și capul.

Dinți

Din moment ce Shiba inu a fost inițial crescat ca un câine de vânătoare, este doar natural că are și dinți ascuțiți de ras. În mod ideal, un Shiba inu ar trebui să aibă o mușcătură perfectă și # 8221; cu o maxilară puternică.

Îngrijirea

Datorită hainei lor duble, SHIBA INUS trebuie să fie îngrijită de cel puțin 2-3 ori pe lună. Cu toate acestea, în timpul primăverii, trebuie să le îngrijiți de cel puțin 1-2 ori pe săptămână. Asta pentru că primăvara este sezonul lor de vărsare.

Nivelul lor de vărsare este moderat în jurul anului, dar crește în mod specific în primăvară și cădere. Prin urmare, ei nu sunt câini buni pentru persoanele alergice la Pooches. Clipping obișnuit de haina lor este, de asemenea, recomandat, în general de un groomer profesional.

SHIBA INU Dimensiune așternut de pui
Femeia Shiba Inus dă naștere în general la oriunde de la trei la cinci pui.

Temperament

Shiba Inu este un amestec de caracteristici care fac temperamentul său unic. Potrivit multor proprietari, temperamentul lor este pisica, datorită aloofness-ului, independenței și naturii deținute atunci când interacționează cu străinii.

Binele

Natura independentă a lui Shiba Inus este un lucru bun dacă nu vă place câinii aglomerări. Cu un Shiba inu, veți obține un câine care nu are nevoie de niveluri ridicate de afecțiune și atenție.

Ele sunt foarte inteligente și, prin urmare, pot procesa bine pregătirea. Cu toate acestea, datorită temperamentului lor puternic și naturii independente, poate fi o provocare pentru noii proprietari.

Shiba Inus sunt hiper-alertă, ceea ce le face priveliști ideale. Ei vă vor avertiza și vă vor avertiza ori de câte ori ceva este în afara sau pericolul este în apropiere.

În mod surprinzător, în ciuda temperamentului lor puternic, ele sunt bune în casă. Atâta timp cât rămâneți ca alfa a gospodăriei, atunci această atitudine de rasă va rămâne în limite.

Răul

Din păcate, temperamentul lor puternic vine cu tot felul de provocări:

  • Dorința de a domina
  • Natura manipulativă
  • Gândire independentă, care poate fi o mare provocare pentru mulți proprietari
  • Tendința puternică de a fugi de tine
  • Tendința de moodiness, care poate duce la agresiune față de alte animale și câini de același sex

Prin urmare, ei necesită o pregătire consecventă și fermă pentru a le arăta ceea ce este acceptabil și ceea ce nu este.

Care este proprietarul ideal Shiba Inu?

Temperamentul lui Shiba Inu o face o mare provocare, dar este aceeași trăsătură care o face să strălucească. Dacă vă puteți descurca, atunci veți avea un timp uimitor și poate fi chiar fantastic la reproducerea Shiba Inus.

Cu toate acestea, recomandăm această rasă pentru proprietarii de câini cu experiență, în special cei care doresc un câine cu niveluri scăzute de anxietate de separare. Mai mult, amintiți-vă că au nevoie de o mulțime de exerciții fizice și stimulente mentale.

De asemenea, nu recomandăm acest câine pentru casele cu copii mici datorită naturii sale agresive. Deoarece acestea sunt teritoriale și aloof, poate duce la probleme.

Probleme de sănătate la reproducere Shiba Inus

La reproducerea Shiba Inus, este important să fiți conștienți de problemele de sănătate care tind să le afecteze pe acești câini.

Cu toate acestea, ele sunt o rasă sănătoasă, care poate trăi în jur de 12 până la 15 ani. Cu o dietă adecvată, un exercițiu suficient și o stimulare mentală optimă, Shiba Inu poate trăi mulți ani cu dvs.

Mai jos veți găsi ghidul nostru complet cu privire la toate preocupările de sănătate ale acestei rase. Cu toate acestea, nu înseamnă că catelul dvs. îi va dezvolta, numai că sunt mai probabil să.

Alergii

SHIBA INUS sunt predispuse la dezvoltarea alergiilor, fie datorită dietei sau factorilor externi, cum ar fi poluarea și alergeni. Aceste alergii sunt cauzate de o serie de probleme, cum ar fi inflamația, problemele gastrointestinale și mâncărimea.

Rasa Shiba Inu este deosebit de sensibil la alergii cutanate, în special Dermatită de piele atopică, care provoacă mâncărime extreme și tinde să devină progresivă mai rău.

Prin urmare, trebuie să rămâneți vigilenți pentru a detecta ce elemente ar putea fi declanșați alergii în câinele dvs., astfel încât să vă puteți descurca cu promptitudine.

Glaucom

Glaucomul provoacă o presiune anormală asupra ochiului, ceea ce duce la drenaj de lichid inadecvat. Provoacă daune progresive nervului optic, care poate duce în cele din urmă la orbire.

Acestea sunt cele mai frecvente simptome:

  • Roșeață în albul ochilor
  • Blingerea corneei
  • Ochii umezi
  • Cruciş

Pentru a împiedica să provoace orbirea totală, tratamentul imediat este obligatoriu.

Cancer

Cancer afectează toate rasele, dar Shiba Inus prezintă un risc mai mare, deoarece trăiesc mai mult. Cu toate acestea, ele sunt deosebit de vulnerabile la limfomul canin, care atacă țesuturile limfoide. Este foarte agresiv și tinde să se dezvolte în câini de rang înalt și bătrâni.

Iată simptomele cancerului la câini:

  • Umflături neobișnuite sau bulgări
  • Miros
  • Umflarea abdominală
  • Evacuează din gură, urechi, ochi sau rect
  • Scăderea sau creșterea apetitului
  • Răni și răni care nu se vor vindeca

Din fericire, potrivit crescătorilor Shiba Inu, Testul de laborator VDI este o modalitate excelentă de a detecta cancerul în stadiile incipiente. Prin urmare, ar trebui să o utilizați pentru a monitoriza sănătatea animalului dvs. de companie.

Dacă detectați aceste semne, luați câinele pentru un tratament imediat, deoarece cu cât faceți mai devreme, cu atât mai bine.

Chylothorax

Chylotoraxul este o afecțiune rară provocată de acumularea progresivă a lichidului limfatic în cavitatea toracică a câinelui dvs. Afectează funcționarea normală a plămânilor, deoarece această acumulare îi împiedică să se extindă în mod corespunzător. În consecință, aceasta duce la dificultăți de respirație și probleme respiratorii.

Aceasta tinde să prezinte următoarele simptome:

  • Dificultăți respiratorii
  • Tuse frecventă
  • Slăbiciune
  • Letargie
  • Cianoză (o nuanță caracteristică albastră la piele sau mucus)
  • Scăderea apetitului

În prezent, veterinarii folosesc Limfografie pe bază de CT în care injectă un agent de contrast în țesutul subcutanat perianal pentru a diagnostica această boală și pentru a determina cauzele după intervenția chirurgicală.

Epilepsie

Epilepsia este cea mai comună tulburare neurologică la câini, deoarece afectează aproximativ 0.75% din toți câinii in lume. Cu toate acestea, rata incidenței este mai mare în anumite rase. Din păcate, acesta este cazul pentru Shiba Inus.

Dacă Shiba Inu suferă de epilepsie, atunci Acesta va începe să arate primele semne de convulsii în jur de 6-36 de luni de vârstă. Mai mult, merită menționat faptul că există trei tipuri de convulsii:

  1. Primar: epilepsie idiopatică
  2. Secundar: cauzate de traume, accident vascular cerebral sau tumorile
  3. Reactive: cauzate de alți factori, cum ar fi scăderea zahărului din sânge și anumite toxine

În cazul în care catelul dvs. este diagnosticat cu epilepsie idiopatică, atunci va avea nevoie de medicamente pe termen lung și ar trebui să fie exclusă de la reproducere, pentru a ajuta la curățarea grupului de gene al acestei rase.

Cum să creați Shiba Inus
Ghidul nostru pentru reproducerea Shiba inus etic!

Luxarea patellară

Luxarea patellar este a Problema comună de sănătate în Shiba Inus. Această boală ortopedică dislocă genunchiul din poziția sa normală în canelura femurului. Din păcate, este un defect congenital și va afecta catelul dvs. de la o vârstă fragedă.

Dacă shiba inu este afectată, atunci va afișa următoarele semne:

  • Lameness
  • Plâns
  • Durere în genunchi
  • Linge genunchiul
  • Imposibil de mers în mod normal

Dacă luxarea patellar a câinelui dvs. este gradul 4 - cronică - atunci va trebui să se supună unei intervenții chirurgicale. Pentru cazuri mai blânde, terapia și medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală, împreună cu limitările de exerciții, vor fi suficiente.

Hipotiroidismul

Hipotiroidismul este o boală metabolică care handicapează capacitatea glandei tiroidei de a produce suficient hormon tiroidian. Această boală se manifestă în orice fel de probleme de sănătate:

  • Imposibil de menține greutatea
  • Creșterea bruscă a greutății
  • Slăbiciune
  • Letargie
  • Intoleranță la exerciții fizice
  • Pierderea parului
  • Intoleranță la frig

Shiba Inus devin mai vulnerabile la această boală atunci când devin seniori. Din fericire, cu diagnosticare timpurie și tratament imediat, puteți contracara aceste simptome.

Atrofia retinei progresivă (PRA)

PRA este o boală congenitală a ochilor care provoacă degenerarea treptată a retinei - în principal celulele fotoreceptor ale conului și tija - ceea ce duce la orbirea totală.

Acestea sunt cele mai frecvente semne ale atrofiei retiniene progresive:

  • Problemele de vizibilitate în lumină scăzută sau în întuneric
  • Pupile dilatate
  • Dezorientare

Nu există nici un tratament pentru PRA și, prin urmare, cel mai bun mod de a vă ocupa este diagnosticul precoce, astfel încât medicul veterinar să vă poată ajuta să faceți acest lucru și să îmbunătățiți calitatea vieții pentru animalul dvs. de companie.

În plus, Shiba Inus cu PRA ar trebui să fie exclusă din reproducere pentru a ajuta la eliminarea acestei boli din piscina genetică.

Din fericire, eforturile de crescătorilor au reușit să-și reducă rata de incidență la câini, reducând procentajul câinilor afectați până la 0.7%.

Displazie de șold

Hip displazia este una dintre cele mai frecvente boli ortopedice și congenitale din Shiba Inus. Aceasta determină deformarea socket-ului de șold, ceea ce duce la probleme de mișcare, precum și la riscul de a dezvolta artrită.

OFA DYSPLASIA
Citiți ghidul nostru pentru OFA Sistem de clasificare

Dacă catelul dvs. suferă de displazie de șold, atunci va afișa următoarele semne:

  • Lameness (mai ales în spate)
  • Grătare în comună ori de câte ori câinele dvs. merge sau se mișcă
  • Intoleranță la exerciții fizice
  • O gamă limitată de mișcare (în comparație cu înainte)
  • Plâns

Alți factori, cum ar fi obezitatea și exercițiul excesiv, pot agrava boala. Veterinarul dvs. va determina cel mai bun tratament, care implică în mod normal modificatori ai fluidului comun, medicamente antiinflamatoare și schimbări dietetice împreună cu terapia fizică.

Coada de urmărire

Coada de urmărire este cea mai clară semn al tulburării compulsive canine (CD) și este surprinzător de comun printre Shiba Inus și alte rase japoneze. Își provoacă câinele dvs. să-și alunge coada în cercuri strânse și are tot felul de consecințe negative cum ar fi:

  • Agresiunea când a încercat să se oprească
  • Dezinteresul în activități fizice, altele decât urmărirea coastei sale
  • Lifuzarea de a mânca
  • Abraziunile pielii și infecțiile ulterioare
  • Fracturi

Potrivit dovezilor, urmărirea de coadă are cauze mediologice și genetice, iar în cazul celor din urmă, studiile subliniază acest lucru Canin cromozom 7 locus ar putea face caini mai susceptibili la acest comportament.

Cel mai bun tratament pentru această boală este terapia comportamentală suplimentată cu medicamente speciale, cum ar fi fluoxetină, acepromazină și gabapentin.

Cum să creați Shiba Inus

Acum că sunteți conștient de cele mai comune probleme de sănătate din creșterea lui Shiba Inu, originea lor și temperamentul complex, este timpul să revizuiți punctele specifice de reproducere.

Dacă te-ai întrebat vreodată cum să-l reproducă pe Shiba Inus, atunci această secțiune este pentru tine.

Dimensiunea medie a gunoiului unui shiba inu

Shiba inus au un Dimensiunea medie a gunoiului a trei pui și poate varia de obicei de la doi la cinci pui. Acest Dimensiune mică de gunoi se datorează micului construit de acest câine. În plus, merită remarcat faptul că această rasă are a coeficientul de încrucișare din 6.9%, care este puțin mai mare decât media recomandată pentru câinii de rasă de rasă (6.25%).

Pentru a vă asigura că mama oferă un număr excelent de cățeluși, este important să o completați cu o dietă bună, să păstrați stresul asupra mediului la un minim minim și să-l ia pentru verificări regulate pentru a diagnostica problemele potențiale la începutul.

Probleme de naștere

Potrivit dovezilor, Shiba Inus nu este probabil să sufere Probleme de naștere. Cu toate acestea, acest studiu arată că unii câini de spitz pot suferi de distocia din cauza fetalului Anasarca.

În plus, deoarece această rasă este considerată medie de dimensiuni medii, Ele sunt la un risc ușor mai mare de la suferința problemelor legate de disticie cum ar fi inerția de urină completă și orientarea anormală a fătului.

Prin urmare, merită să examinați mama înainte de reproducere pentru a găsi factori materni potențial problematici, cum ar fi dimensiunea necorespunzătoare a canalului de naștere, precum și în timpul sarcinii, pentru a detecta factorii fetali, cum ar fi un făt supradimensionat.

Prețuri

Un catelus sănătos Shiba inu va costa între tine $ 800- $ 4.000 USD. Factorii cei mai influenți sunt reputația crescătorului, tipul de înregistrare, linia de sânge și pedigree, certificatele de sănătate și temperamentul părinților.

Pentru a vă oferi o idee mai bună despre cât de mult vinde un cățeluș de obicei, aici aveți câteva exemple reale ale puilor Shiba inu de vânzare:

  • Un catelus de sex feminin dintr-o linie de sânge campion cu toate certificatele de sănătate, înregistrarea completă, microcipul, garanția de 10 ani, pedigree FCI, vaccinări, să prezinte certificarea de calitate și una care îndeplinește toate standardele de aspect vă va costa în jur $ 4.100 USD
  • Un catelus cu înregistrare ICA, garanție de sănătate, vaccinări și teste de sănătate vă va costa aproximativ $ 800 USD

După cum puteți vedea, calitatea liniei de sânge, a înregistrării și a aspectului au o influență imensă asupra prețului lui Shiba Inus. Totul depinde de ce fel de câine doriți.

Dacă doriți să o utilizați pentru spectacole și concursuri, atunci va trebui să investiți mai mult. Pe de altă parte, dacă doriți doar un tovarăș iubitor, atunci puteți găsi o opțiune mult mai competitivă.

Un alt factor care conduce prețul puii este cererea lor ridicată. Dacă răsfoiți piața, veți observa că multe pui sunt rezervate chiar înainte de naștere.

Vânzarea de pui la prețul potrivit
Vânzarea propriilor pui nu ar trebui să fie niciodată o cursă în partea de jos. Nu vă reduceți prețurile sau veți începe în curând reducerea calității dvs. de reproducere.

Shiba Inu Rass Faq

În timpul fazei noastre de cercetare, am găsit aceste patru întrebări pentru a fi cele mai frecvente printre proprietarii de asspiri și crescători. Veți găsi un răspuns concis pentru fiecare mai jos.

Sunt câini de protecție calificată Shiba Inus?

Shiba Inus nu sunt câini de gardă calificată datorită dimensiunilor lor moderate și ușoare. Chiar dacă sunt alerte, îndrăznețe, asertive și agresive atunci când este necesar, construirea lor nu este potrivită pentru a se confrunta cu intruși.

De când au fost întotdeauna folosite pentru vânătoarea dăunătorilor și animalelor mici, tot ce este mai mare este prea mult de o provocare pentru Shiba inu. Cu toate acestea, ei sunt supraveghetori buni, deoarece sunt alertă și întotdeauna suspicioasă de străini. De asemenea, aceștia pot răspunde rapid la schimbări în mediul înconjurător.

Sunt Shiba Inus potrivit pentru proprietarii novici?

Shiba Inus nu sunt o alegere bună pentru proprietarii novici, deoarece au un temperament provocator. Deoarece sunt independenți, aloof, dominant și manipulativ, au nevoie de formare strictă și consecventă, împreună cu impunerea unui proprietar alfa în gospodărie.

Prin urmare, ar trebui să dețineți un shiba inu dacă aveți un anumit grad de experiență sau, alternativ, puteți închiria un antrenor profesionist de câini pentru a vă ajuta.

Sunt Brighii EXCESIVE SHIBA INU?

Nu, Shiba Inus nu sunt barkeri excesivi, deoarece doar coacăi să vă avertizeze sau să vă avertizeze. Deoarece acestea sunt independente și, prin urmare, nu sunt nevoiașe sau aglomerate, ei nu vor folosi lătratul de a vă cere atenția.

Să o limiteze și mai mult, o pregătire adecvată și socializarea timpurie vor ajuta la blocarea la un minim gol în Shiba Inus.

Sunt shiba inus periculoase?

Shiba Inus poate fi periculos când nu primesc o pregătire adecvată. Prin urmare, această rasă este mai potrivită pentru proprietarii experimentați, deoarece au nevoie de formare fermă și de prezența unui proprietar asertiv.

Pe partea de sus a având o forță puternică de pradă, ele sunt independente, intenționate, dominante și manipulative, ceea ce le face periculoase atunci când nu sunt socializate și instruite în mod corespunzător. Cu toate acestea, cu pregătirea corespunzătoare, sunt însoțitori excelenți.

Acum știi Cum să creați Shiba Inus. După cum puteți vedea, ele sunt o rasă minunată cu un set unic de provocări. Prin urmare, ele nu sunt ideale pentru toată lumea. Dar dacă întâlniți profilul unui proprietar ideal Shiba Inu, atunci, prin toate mijloacele, mergeți mai departe și cumpărați această remorcă minunată câine.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să creați shiba inus