Cum de a traduce vârsta păsărilor în anii umani

Budgerigar pe Birdcage. Budgie

S-ar putea să fiți familiarizați cu transformarea vârstei câinelui de la "ani câini" la "ani umani" pentru ao relaționa într-o viață umană. Dar această comparație nu funcționează la fel de ușor pentru a Pasăre de viață. În funcție de specie, așteptările vieții aviare variază pe scară largă, cu păsări mari, având în general o durată de viață mai lungă decât păsările mici. De fapt, majoritatea specii de papagal mari au o durată de viață similară cu oamenii sau chiar mai mult timp în unele cazuri. Cu toate acestea, pentru alte păsări, trebuie să faceți o mică matematică pentru a calcula unde sunt în viață.

Pet Bird Lifespans

Rata la care corpurile multor papagali mari este remarcabil de similar cu cea a persoanei medii. Aceasta înseamnă că păsările intră în stadiile lor de viață, cum ar fi vârsta medie și vârsta înaintată, la aproximativ același timp pe care oamenii o fac. Și dezvoltă probleme legate de sănătate legate de vârstă, cum ar fi artrita, în timpul acelorași etape de viață, deși acest lucru depinde în mare măsură de genetica, dieta și regimul de exerciții fizice.

Nu este la fel de simplă pentru a identifica stadiul de viață al multor specii mai mici, deoarece durata lor de viață sunt mult mai scurte. Câteva exemple ale acestor păsări care sunt populare ca și animalele de companie includ cockatiels, Lovebirds, și Quaker Parrots. Aceste specii particulare au o speranță medie de viață de aproximativ 20 de ani cu îngrijire de calitate.

Speranța medie de viață pentru un om este de aproximativ 80 de ani. Deci, cineva putea spune un cockatiel care are 10 ani, este de fapt de aproximativ 40 de ani în "ani umani."Este adevărat că cocoșul este de vârstă mijlocie în acel moment. Cu toate acestea, acest tip de calcul nu va funcționa întotdeauna. Cockatiels ajunge în general la vârsta adultă la vârsta de 1 an, dar oamenii nu ar fi considerați adulți la vârsta de 4 ani.

Păsările de toate dimensiunile tind să ajungă la maturitate mai repede decât oamenii, ceea ce le dă o șansă mai bună de a supraviețui și de a reproduce în sălbăticie. Dar nu sunt suficiente cercetări pentru a determina exact ceea ce o pasăre devine de vârstă mijlocie și când este un senior. Totuși, ca și oamenii, vă puteți aștepta la prima treime din viața unei păsări care să fie o creștere în vârsta adultă, următoarea treime a fi maturitate cu câteva probleme legate de vârstă, iar ultima treime pentru a arăta declinul legat de vârstă.

Îngrijirea păsării dvs. de companie pentru a obține o viață lungă

Pe măsură ce pasărea devine mai în vârstă, este important să-și sprijine corpul cu o dietă sănătoasă care include o mulțime de verzi cu frunze, altele legume, unele fructe, boabe, nuci, semințe și pelete. S-ar putea chiar să doriți să învățați cum să faceți a toca Pentru a vă asigura că există varietate în dieta zilnică a păsărilor. "Chop" se referă pur și simplu la un amestec de alimente proaspete, nutritive pentru pasărea pe care o faceți într-un lot mare și înghețați porțiunile de masă.

Mai mult, fiți conștienți de faptul că un Dieta de semințe nu este de obicei recomandată pentru păsări. Semințele sunt bogate în grăsimi și deficitare în multe vitamine și minerale. În plus, multe amestecuri de semințe comerciale au frecvent aditivi nesănătoși, cum ar fi colorarea artificială. Păsările care mănâncă doar sămânța au adesea pene care apar plictisitoare și fragile. Și complicații mai grave de sănătate din această dietă, cum ar fi boala ficatului gras, pot apărea, mai ales odată ce păsările lovește vârsta medie. Unele sămânțe pot fi o componentă a unei diete de aviație sănătoasă, dar nu ar trebui să fie singurul lucru pe care îl hrăniți păsării dacă doriți să maximizați durata de viață.

Un alt factor pentru a vă menține păsările sănătoase și fericite este rutina ei. Planificați un program care include o cantitate adecvată de exerciții, precum și aproximativ 12 ore de neîntrerupt dormi in fiecare noapte. Păsările care nu li se dă suficient spațiu și încurajare (cum ar fi jucării) ca fiind activi din punct de vedere fizic, de obicei, au o durată de viață mai scurtă, la fel ca omologii lor umani care nu au suficient exercițiu.

În cele din urmă, programați verificări de wellness regulate cu un Avian veterinar pentru pasărea ta. Prinderea problemelor de sănătate în stadiile incipiente pot însemna viață sau moarte pentru o pasăre. În plus, veterinarul dvs. poate determina dacă pasărea dvs. începe să dezvolte probleme legate de vârstă, cum ar fi rigiditatea comună. Există adesea pași pe care îi puteți lua pentru a atenua aceste simptome și pentru a vă extinde anii de viață a păsărilor dvs. de viață.

Dacă bănuiți că animalul dvs. este bolnav, apelați imediat medicul veterinar. Pentru întrebări legate de sănătate, consultați întotdeauna medicul veterinar, deoarece au examinat animalul dvs. de companie, cunosc istoricul sănătății animalului și pot face cele mai bune recomandări pentru animalul dvs. de companie.
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum de a traduce vârsta păsărilor în anii umani