American wirehair: profil de rasă de pisică

O pisică americană Wirehair

American Wirehair este o rasă nouă și una care este încă relativ rară. Nativ să-și susțină New York și strâns legată de American Shorthair, această pisică este specială din cauza hainei sale unice.

Ei pot face animale de companie mari de familie și sunt cunoscute pentru că au personalități asemănătoare, blânde și afectuoase.

Privire de ansamblu de rasă

Greutate: 3 până la 8 kilograme

Lungime: 12 până la 15 inci

Palton: Mediu-scurt, drept

Culoarea stratului: O mare varietate de culori și modele

Culoarea ochilor: De obicei de aur, dar și albastru sau chihlimbar

Speranța de viață: 14 până la 20 de ani

Caracteristicile americanului WireHair

Nivelul de afecțiune Înalt
Prietenie Înalt
Copil prietenos Înalt
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exerciții Mediu
Jucăușă Înalt
Nivel de energie Mediu
Inteligență Înalt
Tendința de a vocalizaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria firmei americane

Introducerea acestei rase poate fi urmărită în mod specific în 1966, într-o fermă în Upstate New York. Pisica de fermă, un scurtcircuit intern, a avut o gunoi de pisoi și, din păcate, doar doi dintre ei au supraviețuit. Micul bărbat special de ghimbir și alb îi prinse imediat fermierii, deoarece avea un strat foarte diferit.

El a contactat un crescător local și bine respectat pentru a veni și a arunca o privire și ea a fost surprinsă de aspectul pisicilor. Ea a fost de acord să le cumpere imediat imediat pentru a le permite să încerce să reproducă acest haină internă în programul ei de reproducere.

Acest tip de strat unic este considerat că a avut loc ca urmare a unei mutații spontane rare. Este o mutație dominantă, deci înseamnă că cel puțin jumătate din pisoii născuți de la un părinte cu această mutație vor fi, de asemenea, născuți cu WireHair.

Rasa a fost recunoscută în primul rând de calea Asociației Cat Fanciers înapoi în 1967 și a fost apoi acceptată pentru competiția de campionat în 1978. Deși sunt încă relativ rare, acum pot fi găsite chiar în Statele Unite și sunt mult iubite de entuziaștii de rasă.

American Wirehair Care

Cunoscut pentru că a fost puțin rezervat inițial, odată ce vă cunosc, firma americană este extrem de afectuoasă și prietenoasă.

Din cauza acestei tendințe față de reticență, asigurându-se că au fost bine socializate, deoarece pisicile sunt importante.

Odată ce se stabilesc într-o casă nouă, au tendința de a fi rezistentă, au naturi foarte aflate și pot fi aluat, clovni cu inima caldă.

American WireHair nu este o rasă care va fi mulțumită doar de a se culca în jurul tău toată ziua. În timp ce se bucură de a primi afecțiune, ele sunt, de asemenea, o rasă agilă și energică. Ei vor avea nevoie de o mulțime de Exercitarea și îmbogățirea pentru a le menține să se plictisească.

Dacă sunteți în cea mai mare parte a zilei, atunci WireHair american nu este cea mai bună rasă de a alege. Îi place să fie înconjurați de companie. Ei adesea se ocupă bine cu copiii respectuoși și chiar câini de familie, oferind că sunt introdus cu atenție.

În timp ce această rasă nu este cunoscută pentru a fi vocală, ele sunt adesea purresori prolifici, și veți ști când se simt conținut.

Din cauza rădăcinilor lor ca pisici de fermă, pot avea un instinct puternic de vânătoare. Dacă merg afară, poate doriți să utilizați un clopot pe gulerul lor și să fiți conștienți de faptul că se pot întoarce cu mândrie acasă cu un pic cam prezent pentru dvs.

Îngrijirea ar trebui luată dacă le aduceți într-o casă care găzduiește alte blanuri mici sau păsări. Ei pot trăi împreună, Dar ar trebui să fiți dispuși să acceptați că acestea ar putea fi întotdeauna păstrate separate.

Natura roșie, dură a stratului poate varia și depinde de textura straturilor părintelui. Unele fire americane au o haină puțin mai ușoară, pot avea wirt whiskers, dar haina nu va fi la fel de grosieră. Pisicile care sunt considerate cele mai bune din rasa lor vor avea o haina foarte dur wiry. Ele vin într-o mare varietate de opțiuni de culoare și model.

Haina este o întreținere redusă. Ei nu aruncă o mare afacere și o perie o dată pe săptămână pentru a îndepărta orice păr mort ar trebui să fie suficient pentru ao păstra în stare bună, strălucitoare.

În timp ce sunt similare în aparență față de rudele lor americane de scurtă durată, haina lor și mai proeminenți, pomeții puternici, dau un aspect distinctiv pe toate acestea.

Probleme comune de sănătate

WireHair american este considerat pe scară largă ca fiind una dintre cele mai sănătoase rase de acolo. Acestea au fost supuse unui program de reproducere foarte riguros și de reputație și sunt în general considerate o rasă tare.

Ei trăiesc adesea vieți foarte lungi și sănătoase și, în prezent, nu există condiții moștenite despre care se știe că suferă de.

Din cauza naturii grosiere a hainei lor, îngrijirea ar trebui să fie luată întotdeauna atunci când îmbăierea sau îngrijirea. Firele de păr pot fi mai predispuse la ruperea mai ușor decât pe alte rase.

Ele pot uneori suferiți de o creștere mai mare a ceară dacă au părul grosier în interiorul urechii lor. Ar trebui să le inspectați în mod regulat și să utilizați un cleanser foarte blând dacă faceți toate problemele.

Dieta și nutriția

Ca orice pisică, WireHair-ul dvs. american ar trebui să fie hrănit o dietă de înaltă calitate. Pisicile sunt obligate de carnivore și, ca atare, au nevoie de o dietă bogată în proteine ​​cu un echilibru atent de vitamine și minerale.

Acestea sunt cele mai populare rase de pisici
PROS
  • Afectuos și jucăuș

  • Liniște

  • Cunoscut pentru a fi o rasă foarte sănătoasă

Contra
  • Ele sunt rare și pot fi greu de a veni

  • Ei pot fi vânători de experți

  • Nu este potrivit să rămână singur pentru prea mult timp

Unde să adoptați sau să cumpărați un WireHair american

Întotdeauna faceți cercetările dvs. pentru a vă asigura că găsiți un crescător de reputație. Este încurajator să știm că, în general, crescătorii americani Wirehair sunt cunoscuți că sunt foarte responsabili.

Deoarece sunt încă relativ rare, este posibil să trebuiască să călătoriți mai departe sau să mergeți pe o listă de așteptare dacă doriți să oferiți o casă la această rasă.

Nu excludeți afară Adoptarea unei pisici- Poate fi incredibil de recompensare. Ajungeți la adăpostul local.

Mai multe rase de pisică și cercetări suplimentare

Dacă doriți să aflați mai multe despre rasele similare cu WireHair american, de ce nu luați în considerare:

Există sute de rase de pisici acolo și câteva moguri frumoase de rasă încrucișată. Cu o mică cercetare, veți fi sigur că veți găsi potrivirea perfectă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » American wirehair: profil de rasă de pisică