Colonele de frontieră de reproducere - istorie, cele mai bune practici și sănătate

Colonele de frontieră de reproducere - istorie, cele mai bune practici și sănătate

Dacă te gândești Creșterea coloanei de frontieră, Probabil știți că sunteți despre rasa cea mai inteligentă a câinelui rasă vreodată. Collie de frontieră este un câine grațios, inteligent și atletic. Este cunoscut pentru instinctul său incredibil de herding, precum și pentru agilitatea lui minte.

Colletele de frontieră au tendința de a fi extrem de loiali și dacă căutați o rasă de câini de lucru sau o rasă de agilitate, granița Collie trebuie să fie în partea de sus a listei dvs. Ei excelează la tot ceea ce fac în inel, în încercări și pe teren.

Având în vedere ascultarea și reacția lor la formare, coloana de frontieră fac de asemenea Mare câini de poliție Pe măsură ce multe țări încep să le testeze. Ei sunt, de asemenea, tovarăși incredibili pentru oameni orbi. Oh și pentru anecdotă, o collie de frontieră a fost prezentată în faimosul film Prunc!

Pe scurt, întrebându-se Cum să reproduceți coloanele de frontieră este foarte normal; și nu veți regreta! Acest articol vă va ajuta cu Ins și Outs de a deveni un crescător de frontieră Collie.

Istoria graniței Collie

Rădăcinile cuvântului "Collie" sunt îndoielnice. Termenul "Frontiera Collie" în sine se crede că a fost folosit pentru prima dată în jurul anului 1915 în Regatul Unit. Printre nenumărate surse pe care termenul le atribuie, una dintre cele mai plauzibile explicații pare a fi că este derivată din limba germană. Termenul Kuli, care a fost argumentat ca fiind baza pentru termenul Collie, se traduce la A muncitor in engleza. Când considerăm că granița Collie este o rasă de câine de lucru, atunci acest lucru pare să aibă sens perfect.

O altă origine plauzibilă a termenului este faptul că Se crede că collie de frontieră are originea într-un loc numit Northumberland în Anglia. După cum știți unii dintre voi, acesta este un loc care se află la granița dintre Anglia și Scoția. Prin urmare, această explicație este, de asemenea, foarte plauzibilă. Este practic imposibil să fii sigur de astfel de lucruri din cauza tot timpul care a trecut. Cu toate acestea, munții dintre apropierea graniței Angliei și Scoției, precum și instinctul extraordinar de răsturnare a rasei conduc toți să creadă că Northumberland este locul de naștere al Collie de frontieră.

Primul știfturi de graniță

Rasa poate fi urmărită înapoi la o sursă primară, Vechea cânedă, Cine este cunoscut ca tatăl rasei de graniță Collie. Viteza veche este atribuită cu fapte uimitoare și toate coloranii pură de frontieră în viață astăzi pot urmări o linie ancestrală înapoi la cânepă veche minunată.

Vechiul câneoară Collie Istorie
Imagine a vechii cânepi, granița originală Collie Stud.

Capacul Wiston este o altă rasă asociată care se crede că a influențat collie de frontieră, iar Collie rasa, cu linia de sânge care apare în cele mai multe linii de sânge ale Collie-ului modern.

Collie de graniță are un sentiment intrinsec al herdingului; Prin urmare, a fost câinele ideal de vânătoare pentru animale. Din punct de vedere istoric, granița Collie a câștigat proeminență deoarece necesită îndrumare umană minimă și este cunoscută pentru performanța sa ridicată. Colletele de frontieră au capacitatea de a trata ore lungi, ceea ce îl face pe unul dintre cei mai preferați câini de lucru din lume.

Cele mai bune practici la reproducerea coloanei de frontieră

Fiecare crescător de câini trebuie să acorde o atenție deosebită celor mai bune practici și nu este diferită cu crescătorii "Collie Border". Există reguli generale pe care trebuie să le urmați, fără de care nu veți putea obține cele mai bune rezultate din collie de frontieră și acest lucru va ajunge să aibă un efect dăunător asupra relației dvs. cu câinele dvs.

Akc a recunoscut oficial Collie oficial în 1995, dar cea mai importantă organizație pentru toți crescătorii de la collie de frontieră este Societatea internațională de câini de oaie (adesea denumite ISDS.)

Coats, culori și modele

Rasa de graniță Collie este permisă să aibă tipuri de haine foarte diferite, culori straturi și modele. Poate fi dificil de înțeles că suntem adesea conștienți de coloana de frontieră alb-negru, dar există mult mai mult.

În primul rând, tipurile de acoperire permise sunt:

  • Haina brută - Coaturile brute moderate și extreme se găsesc în rasă, cu o lungime mai scurtă pe burtă
  • Coat neted - Coloanele de frontieră cu părul scurt, care permit prezentarea unei structuri frumoase
  • Curly Coat - foarte rare, dar totuși existente, sunt coloanele de frontieră acoperite cu Curly
  • Bărbos - Extrem de rare, de asemenea, este varietatea barbă de collie de frontieră

Mai multe culori și modele de acoperire sunt permise la creșterea coloanei de reproducere:

  • Alb negru - cea mai comună și, probabil, combinație de culori clasice, în întreaga rasă
  • Tri-colorat - Alte modele cele mai aparice, Collies Tricolor pot veni în orice altă culoare, dar de obicei negru, alb și bronz
  • Rosu alb - De asemenea, numit ciocolată și alb, acest model este în prezent în creștere în popularitate
  • Saby & White - rar în zilele noastre, stratul de bronz cu sfaturi negre a fost comună în secolul al XIX-lea
  • Albastru alb - o culoare complexă genetic, albastru este adesea un albastru diluat recesiv
  • Liliac - culoarea rară care este maro și albastră în același timp și este o diluare dublă
  • Merle - mai mult de un model decât culoarea Pe măsură ce puteți avea Merle Red, Albastru Merle, Slatice Merle, Sable Merle, etc.

În toată onestitatea, există și mai multe combinații de culori, precum și tipurile de acoperire, în cadrul rasei de la Collie de graniță și ar fi greu să le enumeră pe toți. BC Muzeu este un loc bun pentru a citi mai multe despre diferitele straturi din rasă.

Collie de frontieră
Infographic: Culorile și modelele cele mai comune ale stratului și modelele din coloana de frontieră

Un astfel de număr enorm de variații de acoperire se datorează faptului că collie de frontieră a fost întotdeauna, în primul rând, o rasă de lucru. Prin urmare, aspect și arată, în general, au importanță foarte puțin, Dacă este cazul. Cu timpul, indicarea și liniile de agilitate au câștigat în popularitate până la punctul de a fi collie de frontieră Mainstream și # 8221; Astăzi, cu toate combinațiile acum parte a rasei.

Dimensiune, greutate și dimensiunea medie a gunoiului

Desigur, nu cei mai mari câini din lume, Colonele de frontieră se încadrează pe undeva în categoria de dimensiuni medii. Înălțimea medie a unei collie a graniței este de aproximativ 20 de centimetri; greutate medie este de aproximativ 30-45 de lire sterline.

Colletele de frontieră masculine au tendința de a fi mai mari decât omologii lor de sex feminin, dar nu prea mult. La fel, colabile de frontieră de sex feminin sunt, de asemenea, puțin mai ușoare decât omologii lor de sex masculin. Diferența atât în ​​înălțime, cât și în greutate între coloana de frontieră de sex masculin și cea de sex feminin nu este suficient de semnificativă pentru ca acestea să fie grupate în diferite categorii.

C-secțiune

De obicei, veterinarii vor lăsa alegerea de a efectua sau nu o secțiune C, cu excepția cazului în care este o urgență, iar secțiunea C trebuie efectuată cu orice preț. Asigurați-vă întotdeauna că aveți un pic de bani în plus atunci când granița dvs. Collie este însărcinată doar în cazul în care ajungeți să mergeți pentru o secțiune de urgență.

Instruirea riguroasă necesară

Primul lucru pe care crescătorii trebuie să-l aibă în vedere când vine vorba de colaboratorii de frontieră este că ei nu sunt câinii tipici cuddly pe care îi poți păstra acasă toată ziua. În plus, plimbarea scurtă scurtă aruncată în trei ori pe zi nu o reduce, dacă nu este pregătită de la o vârstă fragedă.

Colonele de frontieră sunt extrem de active și necesită o cantitate extraordinară de activitate pentru bunăstarea lor naturală. Ei trebuie să fie instruit în mod regulat și ar fi prudent să-și înceapă pregătirea cât mai curând posibil. Într-adevăr, profesioniștii au arătat că câinii răspund mai bine la comenzi și de formare în general când se face la o vârstă fragedă. Intuitiv, ea are sens - chiar și ființele umane sunt sfătuite să învețe limbi și abilități la o vârstă fragedă, deoarece tinde să fie mai ușor de ridicat lucrurile la acel moment în general.

Întreținere redusă

Un alt factor reconfortant din perspectiva unei persoane care caută să reproducă o collie de frontieră este că nu este chiar aproape de a fi un câine de mare întreținere. Nu trebuie să-l periați energic în ziua și ziua. in orice caz, Periajul săptămânal este ideal mai ales în timpul sezonului de vărsare Dacă aveți o collie cu frontieră acoperită.

Băile frecvente nu sunt necesare decât dacă lucrați mult în aer liber cu câinele dvs. Pentru toți ceilalți, Să vă îmbogățiți collie O dată la câteva luni ar trebui să fie mai mult decât adecvați în majoritatea cazurilor. Între băi, utilizarea Șervețele de câine pot veni foarte la îndemână!

Curățarea urechii și periuță de dinți din granița dvs. Collie ar trebui să aibă o importanță considerabilă. Aici bacteriile sunt cel mai probabil să formeze și să facă ca câinele să se îmbolnăvească, într-un fel sau altul.

Dietă

Având în vedere natura foarte activă a coloanelor de frontieră pe care le-am menționat mai devreme. Prin urmare, Este imperativ ca ei să aibă o dietă bogată în proteine ​​și grăsimi sănătoase (acizi grași omega-3 și omega-6) pentru a-și menține masa musculară. Desigur, o dietă dezechilibrată bogată în proteine ​​ar putea provoca mai mult rău decât bine, prin urmare, o dietă echilibrată este importantă.

Nevoile exacte vor fi diferite de câine la câine, în funcție de nivelul de activitate al fiecărui individ și de metabolism.

Deoarece collie de frontieră sunt în mod natural pentru toate activitățile, așa cum pot fi, este important să se ofere de la o vârstă fragedă o cantitate bună de Suplimentarea pentru a preveni artrita de câine într-o etapă ulterioară în viață. Acesta este cel mai bun mod de a vă întări articulațiile și oasele de la collie.

Preocupări de sănătate la reproducerea coloanei de frontieră

Speranța medie de viață a unui collie de frontieră este 12 până la 15 ani. Această speranță de viață ar putea fi redusă prin mai multe condiții, prin urmare, vă rugăm să vă asigurați că obțineți controalele și clearanțele necesare înainte de reproducere Collie de frontieră.

În primul rând, nu ar trebui să creați niciodată două coloane de frontieră Merle împreună. Creșterea Merle-To-Melle va provoca în mod inevitabil surzenie, precum și probleme de vedere în generațiile viitoare, din cauza conflictului genetic. Creșterea coloanei de frontieră Merle-To-Merle sunt făcute numai de către fermierii iresponsabili și ignoranți. În general, pentru a deveni merle într-o gunoi de graniță, Un crescător trebuie să se reproducă pentru acea culoare (care este bine, atâta timp cât nu este prin reproducerea a două meriple împreună.)

Exemplu de collie de frontieră albastră
Exemplu de collie de frontieră albastră

Collie Eye Anomaly este una dintre cele mai grave condiții posibile care afectează coloanele de frontieră. Deși rata de risc nu este prea mare, nu există practic nici o modalitate de a detecta această condiție. Dacă câinele dvs. prezintă semne de orbire, ia-o la veterinar cât mai curând posibil.

Rasa este, de asemenea, vulnerabilă la Epilepsia idiopatică, O condiție medicală moștenită destul de comună în coloanele de frontieră. Simptomele tipice apar în general între 1 an și 4 ani; De obicei, prin intermediul unor ședințe vizibile, convulsii sau convulsii. Astfel de potriviri pot fi îngrijorătoare și trebuie să abordăm situația cu VET dvs. de la prima dată când le observați. Deși bunăstarea câinelui este rareori nucleul problemei, astfel de convulsii și convulsii pot pune câinele într-o situație dăunătoare și adesea terorizează câinele, care acum trăiește în frică și anxietate.

Displazie de șold este oarecum răspândită printre coloanele de frontieră, mai ales atunci când crescătorii nu își scriu stocul de reproducere. Displasia de șold și cot sunt aproape imposibil de eradicat și pot fi adesea liniștiți numai folosind medicamente.

Viitorul rasei de graniță Collie

După cum sa menționat mai devreme, istoric, coloanele de frontieră au fost folosite în primul rând ca o rasă de lucru. Sentimentul lor înnăscut al lui Herding le-a făcut cele mai populare Sheepdog. De fapt, atât de intrinsecă este o mentalitate de vânătoare de frontieră că are tendințe la turmele, copiii și orice se mișcă ca un grup. Pe scurt, a fost văzută ca câinele perfect fermierului. Cu toate acestea, acest lucru se schimbă rapid.

Deși instinctul unui collie de frontieră asociat cu loialitatea sa va face întotdeauna o mare rasă de lucru, tot mai mulți crescători de câini au preferat să utilizeze metode de formare de agilitate pentru a-și instrui coloanele de frontieră. După cum ați văzut mai devreme, coloanele de frontieră sunt incredibil de inteligente, rapide și reactive. Acest lucru le face ideale pentru pregătirea agilității. În plus față de aceasta, coloanele de frontieră sunt foarte inteligente, ceea ce înseamnă că își pot găsi în jurul obstacolelor care sunt atât de esențiale atunci când vine vorba de rasele agilității.

O astfel de inteligență este adesea considerată a fi inițiată după generațiile de Creșterea selectivă Când agricultorii au vrut ca câini foarte inteligenți să lucreze la o distanță lungă.

Pur și simplu, coloanele de frontieră au trecut de la a fi văzute ca o rasă de herding pentru a fi văzută ca o rasă de agilitate. Nu veți vedea o listă a celor mai bune rase de agitate fără a găsi o mențiune despre collie de graniță undeva în partea de sus (în general, în general.) Acest lucru nu mai este de spus că nu mai sunt folosiți pentru herding, dar a existat o schimbare în utilizarea generală a acestora la formarea agilității și în imaginea lor văzută ca o rasă de agilitate.

Vorbind despre collie de frontieră nu poate ajunge niciodată la sfârșit, mai ales dacă sunteți cineva atât de îndrăgostit de acești câini minunați.

Creșterea coloanei de frontieră
Ghidul nostru gratuit pentru creșterea coloanei de frontieră - împărtășiți-l!
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Colonele de frontieră de reproducere - istorie, cele mai bune practici și sănătate