15 Rase cu cele mai mici probleme de sănătate

În timp ce nu există garanții atunci când vine vorba Pentru sănătatea oricărei rase, unii câini sunt pur și simplu mai sănătoși decât alții și nu la fel de predispuși la anumite probleme de sănătate, în special tulburări genetice. Mai jos sunt unele dintre rasele cunoscute ca având cele mai mici probleme de sănătate și sunt statistic cele mai sănătoase dintre toate populația canină.

Au fost o cantitate imensă de cercetare în domeniul geneticii canine și modul în care este legat de sănătate și viață pe câini. Am investigat anterior aceste studii În articolul nostru Despre sănătate și câini Canine cu cele mai lungi durate de viață. Toate constatările sugerează că există corelații directe între genele unui câine (prin rasă) și probabilitatea de a dezvolta o serie de boli, care sunt, de asemenea, corelate cu durata de viață a unui câine.

De asemenea, citiți: 15 rase de câine care au cea mai lungă durată de viață

Australian Shepherd Hearthing

Shepherd australian

Această rasă este bine cunoscută pentru că este foarte activă și sănătoasă. Păstorii australieni nu sunt la fel de predispuși la condițiile de piele, blănuri și oase ca și alți câini. Cu bună grijă, acești câini pot trăi până la 15 ani. Pe de altă parte, această rasă nu este complet imună și este încă predispusă la câteva probleme de sănătate, în special anomalia de ochi collie, care este o condiție genetică congenitală.

Engleză Foxhound Health

Engleză Foxhound

Rasele de lucru (cu câteva excepții) sunt în general considerate cele mai sănătoase rase, ceea ce este, de asemenea, cazul aici. Toate rasele Foxhound sunt câini foarte sănătoși, la fel ca foxhoundul englez care are o durată medie de viață de 11 până la 13 ani. Cu toate acestea, ei necesită exerciții regulate pentru a-și păstra sănătatea la nivel optim și uneori suferă de leucodystrofie, o tulburare genetică rară.

Australian Bovine Dog Health

Câine de bovine australiene

Aceasta este o altă rasă de câine de lucru care posedă agilitate și putere uimitoare. Ele sunt, de asemenea foarte inteligent și excelează la rezolvarea problemelor. Ei pot trăi până la 13 ani cu îngrijire adecvată și rareori au probleme de sănătate majore. De fapt, Cel mai lung câine viu în lume a fost un câine australian de bovine numit Bluey care a trăit 29 de ani și 5 luni. Ele sunt câini de înaltă energie care necesită stimulare mentală și fizică constantă. Acestea sunt, totuși, predispuse la displazie și surzenie, mai ales în anii lor seniori.

Engleză Springer Spaniel Sănătate

Engleză Springer Spaniel

Spaniolii de primăvară engleză sunt cunoscuți pentru sănătatea lor, deoarece rareori suferă de boli genetice grave care ar fi legate de rasa lor. Cu toate acestea, ele sunt predispuse la probleme minore ale ochilor. Lifespanul mediu al limbii engleze Springer Spaniel este de aproximativ 14 ani. Ei sunt vânători puternici și musculari și câini de mare energie care se bucură de plimbări lungi, jucând preluarea și înotul.

Germană Pointer Pointer Sănătate

Pointerul german de scurte

Această rasă prolifică de vânătoare este bine cunoscută pentru inteligență și pricepere în vânătoare diferite tipuri de joc, dar este, de asemenea, una dintre cele mai sănătoase rase de câine. Durata medie de viață a acestor câini este de 12 până la 14 ani. Ele sunt de mare energie și necesită o mulțime de exerciții fizice și stimulente mentale. Deși sunt mai puțin predispuși la problemele majore de sănătate, ele pot suferi adesea displazie de șold sau torsiune gastrică.

Frontieră Collie Health

Collie de frontieră

Toată lumea știe și îi place o collie de frontieră, și aceasta este încă o nouă rasă de mare energie cu o mare stare de sănătate. Durata lor medie de viață este de 10 până la 14 ani și sunt extrem de active și agile, care sunt responsabile de lipsa unor probleme majore de sănătate. Cu toate acestea, ele sunt predispuse la hipertiroidism, epilepsie și anomalie ochi de collie. Dacă aveți o collie de graniță, asigurați-vă că își petrece o mulțime de timp în aer liber.

Chihuahua Sănătate

Chihuahua

Chihuahua este una dintre cele mai lungi rase vii. În condiții ideale, aceștia pot trăi până la 18 ani, ceea ce reprezintă un fapt incontestabil al unei sănătăți bune. Ei nu necesită prea multă exercițiu datorită dimensiunii lor, spre deosebire de cele mai multe dintre cele mai sănătoase rase. Condițiile de sănătate care afectează adesea Chihuahuas includ hipoglicemia și stenoza pulmonară, care este o tulburare a supapei inimii.

Siberia Husky Highty

Siberian Husky

În timp ce Siberian Husky poate trăi până la 13 ani, ceea ce nu este la fel de impresionant de viață în comparație cu alte rase, au un profil fizic uimitor și sănătate. Deoarece au fost crescuți ca câini de sanie, sunt obișnuiți cu condiții dure de viață, care este motivul principal pentru sănătatea lor mare în condiții de viață regulate. Problemele lor comune de sănătate sunt în principal oftalmologice și includ cataractă, distrofie corneană și atrofie retină.

SĂNĂTATEA HAVENII

Havanese

Această mică rasă de câine renumită pentru comportamentul său prietenos are o durată medie de viață de 12 până la 14 ani și rareori suferă de probleme grave de sănătate. Cei care le afectează în mod obișnuit includ displazia cotului și surzenie. Nu sunt câini de mare energie, ceea ce înseamnă că plimbări scurte sunt suficiente pentru a-și satisface nevoile de exerciții.

Bichon Frize Health

Bichon Frise

Nu vă lăsați păcăliți de apariția acestei rase drăguțe, deoarece este o rasă de câine foarte rezistentă și dură. În timp ce au tendința de a obține supraponderali și sunt predispuși la cataractă, ele sunt în general rase extrem de sănătoase. Durata lor medie de viață este între 12 și 14 ani. Cu toate acestea, Bichon Frize necesită o mulțime de îngrijire pentru a reduce șansele anumitor infecții.

Greyhound Health

Ogar

O privire la o gardă și fizicul lor slab spune multe despre sănătatea lor remarcabilă. Ele sunt una din Cele mai rapide rase, Dar, de asemenea, una dintre cele mai vechi rase din lume de la originea lor datează în vechea Egipt și Mesopotamia. Acești câini inteligenți pot trăi până la 13 ani fără a fi grav bolnavi. Cu toate acestea, ele sunt predispuse la cot și displazie de șold, precum și hipotiroidismul.

Păstorul belgian de sănătate

Shepherd belgian

Shepherd belgian, cunoscut și ca Malinois, este unul dintre cei mai versatili câini de lucru, care face, de asemenea, unul dintre cei mai sănătoși câini din lume cu o durată medie de viață de 12-14 ani. De vreme ce au fost crescuți strict pentru performanța lor, au o predispoziție excepțional de scăzută la multe boli degenerative și ereditare, dar ele sunt predispuse la displazie de șold și unele probleme oftalmologice.

Finlandeză Spitz Health

Finlandeză Spitz

Acest câine mic, dar neînfricat de vânătoare este un atlet mare și rezistent la dezvoltarea bolilor degenerative. Diabetul poate fi o preocupare cu câinii finlandeză de spitz, dar o dietă adecvată este de obicei suficientă pentru a preveni acest lucru. Sindromul HIP Dysplasia și Shaker sunt unele dintre problemele comune de sănătate ale acestei rase, în special la vârsta înaintată. SPITZ finlandeză are o durată medie de viață de 13 până la 15 ani.

Basenji Health

Basenji

Basenji este considerat ca fiind cea mai veche rasă de câine din lume, indigenă în Africa. Acest lucru au realizat datorită puterii lor fizice remarcabile și sănătății. Basenji este, de asemenea, una dintre Cea mai liniștită rase de câine și cunoscut sub numele de "câine care nu lansează", ci "Yodels". Această rasă trăiește până la 14 ani. Ele sunt predispuse la atrofia retină progresivă și unele probleme de rinichi, cum ar fi sindromul Falconi.

Băuturi mixte de sănătate

Rase mixte

Au existat o mare dezbatere față de afirmația că mutturile minunate sunt, în general, mult mai sănătoase decât câinii de rasă pură, inclusiv rata inferioară a displaziei șoldului și a multor boli de inimă, precum și a fi mai puțin predispuse la cea mai mare parte a pielii, creierului, sângelui, rinichiului și ficatului Boluri. În timp ce dezbaterea continuă cu privire la măsura în care acest lucru este adevărat, unele studii au arătat că rasele mixte au o sănătate mai bună și că sunt mai puțin predispuși la multe boli genetice.

Citiți următorul: 30 cele mai sănătoase rase de câine cu durată lungă de viață

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Top 15 rase cu probleme de sănătate

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 15 Rase cu cele mai mici probleme de sănătate