Cum să creați câinii de bovine australieni

Cum să creați câinii de bovine australieni

Vreau sa invat Cum să creați câinii de bovine australieni? Ne-am luat spatele. Câini de bovine australiene (sau pur și simplu, câini de bovine și # 8221;) sunt crescute pentru bovine. Droving este actul de a păstra animalele împreună într-un efectiv în timp ce traversează. Dacă vreun animal din turma se rătăcește, acești câini îi aduc înapoi.

Câinele de bovine australiene este una dintre cele mai iubitoare și active rase din lume. Pentru oamenii care caută un cartof de canapea, acest lucru nu este rasa potrivita. Dar dacă gândul unui câine dinamic, dar ascultător vă excită, atunci aceasta este rasa ideală în cazul dvs. Doriți să aflați totul despre Creșterea câinilor de bovine australiene? Să se aruncăm în dreapta.

Contextul creșterii câinilor de bovine australiene

Înainte de a intra în detaliile de reproducere pentru acest câine, trebuie să înțelegeți mai întâi originea și aspectul său. Aceste informații sunt vitale pentru toți crescătorii, deoarece joacă o parte importantă în înțelegerea ce fel de așternut vă căutați.

În special, cunoașterea standardelor de rasă pentru câinii de bovine australieni (pe care o vom discuta în Secțiunea "# 8221; Secțiunea) este vitală.

Origine

Originea câinelui de bovine australiene este destul de interesantă. Originea sa din Australia datează din secolul al XIX-lea. Cu toate acestea, a fost în secolul al XX-lea când a devenit popular în SUA.

In Australia

Câinele de bovine australiene, pur și simplu cunoscut sub numele de câine de bovine, a fost crescut în primul rând în - credeți sau nu - Australia! Creșterea câinilor de bovine australiene a fost realizată în anii 1800 pentru a face bovinele mai ușor.

Droving bovine a fost foarte popular în Anglia, SUA și Australia în anii 1800, când proprietarii de animale ar avea animalele traversate de-a lungul kilometrelor de a ajunge pe piețe. Această practică a avut săptămâni la sfârșit și au existat rute speciale de viteze pentru acest scop. Câinii au ajutat la supravegherea acestor acționări și ar păstra vitele strânse împreună. În același timp, ei ar aduce înapoi orice animal care se rătăcește.

Câinele de bovine australiene are, de asemenea, A & # 8230; Ei bine, "twin distant, numit Australian Sticky coada de câine de bovine. Ambele rase au coborât dintr-un experiment de succes efectuat de un fermier de vite - Hall Thomas.

Sala Thomas a deținut bovine masive în valea vânătorului și se căuta să se extindă spre nord. Cu toate acestea, a fost destul de greu pentru el să conducă bovinele până la piețele din Sydney, pe măsură ce traseul era de mii de kilometri.

Sala a fost frustrată cu situația. În mod obișnuit, el a pierdut sute de bovine în călătorie. De fapt, nota sa scrisă de mână își descrie disperarea pe pierderea de 200 de bovine în tufișuri. Avea nevoie de un câine care ar putea să conceapă bovinele; un câine cu o alertă și o deformare rapidă. Cu toate acestea, cele deja disponibile au fost de coborâre în limba engleză și nu au fost atât de bune la conducerea pe distanțe lungi. Asta când sala a început să-și creeze propria rasă de droguri prin traversarea câinilor Drăguț din Northemburland cu Dingoes.

Sala Thomas a creat astfel holele de hol, o rasă care a rămas în familie până la moartea sa în anii 1970. După moartea lui Hall, cu toate acestea, familia lui a licitat câinii. Că ii în care halele de hol a găsit calea lor în publicul larg.

In Statele Unite

În anii 1940, unul dintre cele mai neobișnuite evenimente a avut loc în istoria de reproducere a câinilor australieni. Alan Mcniven a desfășurat un program de reproducere la acel moment și a fost încrezător că a creat câinele de bovine perfect australian. El și-a creat rasa prin trecerea multor câini, inclusiv Dingo și Houndul Kangaroo.

Dar Clubul Kennel al Societății Agricole Royal (acum cunoscut sub numele de Câini noi din New South Wales) au avut alte planuri. Ei au refuzat să-și înregistreze câinii, chiar dacă Mcniven credea că câinii săi să se conformeze tuturor standardelor de rasă ale câinilor australieni de bovine.

La a fi refuzat pentru înregistrare, McNiven a dat ziare false de înregistrare câinilor săi; cele care au aparținut inițial câinilor morți. Pentru aceasta, a fost eliminat din club pentru totdeauna.

În mod ironic, câinii lui Mcniven sunt considerați printre primii câțiva câini de bovine australieni care urmează să fie importate în SUA. El le-a exportat prin ajutorul prietenului său Greg Lougher. În anii 1930, AKC a adăugat această rasă de câine în categoria diversă. Cu toate acestea, ei au ezitat să înregistreze oficial câinele australian de bovine.

Problema a fost că au nevoie de un registru oficial pentru această rasă de câine în SUA care ar putea urmări linia de sânge a câinelui înregistrat înapoi la originalele din Australia. După cum vă puteți imagina, a fost o sarcină grea. Dar la sfârșitul anilor 1960, un club național pentru câinele de bovine australieni a început să se formeze. Membrii au început să cerceteze rădăcinile propriilor câini și să ghicească pe cine s-au întors pentru ajutor? Nici unul altfel decât Alan Mcniven, crescătorul expulzat de la Clubul Kennel al Societății Agricole Royal.

Membrii fondatori au observat că mulți dintre câinii lor ar putea fi efectiv urmăriți înapoi la linii de sânge australian. Și așa au format Clubul de câini de bovine australieni din America (ACDCA). În 1980, AKC a recunoscut această rasă.

Popularitate

Câine de bovine australiene Ranks 55 din 191 pe lista AKC a raselor de câini înregistrate. Popularitatea câinilor australieni de bovine a fost în creștere din ultimii ani. Cu toate acestea, în ciuda prieteniei lor și a legăturii umane, ele nu sunt pentru toată lumea.

Pentru început, ei nu renunță la calitatea lor de herding și, astfel, va încerca să conducă alți membri ai familiei, copii sau chiar bătrâni. Câinii de bovine australieni ascultă doar un maestru și nu pot lua ordine de la restul familiei. Ei au o mulțime de energie stocată, așa că trebuie să le oferiți o priză pentru asta.

Câinii de bovine australieni sunt, de asemenea, extrem de renumiți pentru a fi inteligenți. Aceasta este importantă având în vedere că sunt crescuți ca câini de lucru. Ei sunt, de asemenea, foarte loiali și ar merge la lungimi mari pentru a urma ordinele. Această rasă este renumită pentru a vă bucura de exerciții fizice, a sporturilor și a formării fizice.

Dar, chiar dacă popularitatea lor se ridică, este important să aducem un câine de bovine australian în familia ta din motive corecte. Acesta este un câine de lucru care genetic, are nack-ul de a suporta încet. Asta e cum ghidează bovinele. Dar există o mare șansă ca acest comportament de suport să persiste cu copii și alte animale, de asemenea.

Aspect

Rasa de câine de bovine australiene are un aspect fascinant cu albastru și roșu fiind culorile acceptabile. Aceste culori sunt motivul pentru porecla "albastru Heeler & # 8221; și Heeler roșu și # 8221; pentru câinii de bovine.

Acesta este un câine puternic cu un fizic de lucru bine construit. Rețineți că câinele de bovine australieni nu trebuie să fie prea acuzat, deoarece acesta poate reduce capacitatea de a lucra.

AKC și ACDCA au muncit din greu pentru a elabora Standardele de rasă Pentru acest câine. La 11 ianuarie 1999, standardul actual de rasă a fost aprobat. Iată o defalcare.

Standardul de câini de bovine australieni
Ilustrații ale standardului australian de câine de bovine.

Cap și craniul

Șeful unui câine australian de bovine nu este nici prea mic, nici prea mare. De fapt, ar trebui să pară întotdeauna potrivită pentru dimensiunea câinelui. Capul curbe atât de ușor între urechi, mergând în mijloc. Acest câine nu are obraji proeminenți, deși sunt musculari cu un rezultat proeminent.

Câinele de bovine are ochi bine stabiliți. Nu-i veți găsi prea adânc sau prea evident. Cu un bot regulat, dar puternic, oferă o privire generală puternică. Cu un nas negru și buzele curate, este cu adevărat o rasă de câine frumoasă.

Ochi

După cum sa menționat mai sus, ochii nu sunt prea proeminenți sau scufundați. De fapt, ochii lor în formă de ovală sunt doar dimensiunea potrivită și descriu inteligența. Cu toate acestea, dacă câinele nu te cunoaște, el vă va da o strălucire sceptică și nemulțumită.

Urechi

Câinele de bovine australiene are urechi groase, de piele și sensibile, care îi ajută să ridice cele mai mici sunete. Aceasta este ceea ce face un câine de lucru fantastic. Veți găsi urechile care vor fi așezate pe cap, arătând spre exterior. Vârful lor nu este nici rotund, nici punct, mai degrabă o atingere în mijloc. Urechea interioară are o mulțime de păr.

Gură

Am menționat deja mai sus că câinele de bovine australieni are buze curate. Dinții sunt foarte importanți pentru această rasă, deoarece este un câine care folosește și # 8220; Heeling & # 8221; pentru a muta bovinele. Heining-ul se referă la actul de niminare sau mușcă încet la călcâiele de bovine pentru a le ghida și a le menține în mișcare.

Câinele de bovine australiene are o mușcătură de foarfecă ideală, cu incisivii inferiori, abia mângâind partea interioară a incisivilor superiori.

mărimea

Greutatea medie a câinelui de bovine este de 15-22 kg, ceea ce îl face o rasă destul de mare de dimensiuni medii. Acest lucru permite ca rasa să rămână agilă în timp ce are o dimensiune considerabilă.

Câinele de bovine este puțin mai lung decât este înalt. Dacă măsurați lungimea acestuia de la piept la fese și comparați-o cu înălțimea sa până la greabăn, veți primi un raport de 10: 9.

Personalitate și temperament

În orice moment, un crescător de câini de bovine australieni ar trebui să încerce să reproducă așternutul care are rezistență și agilitate. Acestea sunt două dintre cele mai de dorite trăsături ale acestei rase. Amintiți-vă că câinele de bovine este o rasă de lucru. Motivul principal pentru reproducerea acestui câine este de ao folosi pentru darea și gestionarea bovinelor. Deci, dacă nu poate face asta, atunci este cu siguranță un defect de reproducere.

Acest câine este unul extrem de vigilent și de alertă. Cunoscut pentru inteligența sa, este, de asemenea, vigilent și va ști când ceva este rău. De multe ori, acest câine se va auto-numi în calitate de gardian al casei dvs., făcându-l util ca un ceas de supraveghere.

Acum, venind la cât de bine această rasă se ridică cu oamenii. În general, câinele australian de bovine este o rasă foarte obedientă care ar merge în mare parte (literal) pentru a vă urma ordinele. Cu toate acestea, are o problemă de niminare. După cum sa menționat mai sus, acest câine mușcă sau se agită la călcâiul bovinelor să le ducă.

Dacă nu este conținut, câinele dvs. poate încerca și cu dvs. Ne putem aștepta la un câine de bovine neinstruit să călcați și la rularea copiilor. Din acest motiv, este cu siguranță cea mai bună opțiune pentru o casă cu copii.

Acest câine ar face probabil bine cu alte animale de companie în cazul în care acestea sunt expuse la ei la o vârstă fragedă. S-ar putea să trebuiască să o învățați să nu luați în considerare celelalte animale de companie ca cină. Dar ca o rasă inteligentă, vă puteți aștepta să înțeleagă. Cu toate acestea, animalele și animalele și animalele nefamiliare ar putea să nu fie în siguranță cu ea.

Iată o defalcare a personalității albastre sau roșii.

Pro:

  • Inteligent
  • Agil
  • Ascultător

Contra:

  • Nipping
  • Nu sunt bune cu animale de companie necunoscute și animale

Probleme de sănătate la reproducerea câinilor de bovine australieni

Deci, până acum, am acoperit totul despre istorie, aspect și temperament al câinelui de bovine. Acum, consumăm această secțiune unui aspect foarte important al creșterii câinilor de bovine australiene și că este problemele de sănătate pe care le fețele de rasă.

În general, rasa de bovine australiene este o rasă foarte robustă și sănătoasă, cu o durată medie de viață de 13-15 ani. Dar, cu încrucișări excesive și încrucișări, există multe boli care au intrat în piscina genetică.

Un crescător de câini de bovine australieni ar trebui să știe cu siguranță despre toate aceste condiții de sănătate, astfel încât să poată lucra la eliminarea acestora din așternutul său.

Atrofia retină progresivă

Atrofia retină progresivă (PRA) este o afecțiune genetică care afectează ochii. În această stare, celulele din ochi se deteriorează în timp, ceea ce duce încet la orbire. De cele mai multe ori, veți găsi că celulele tijei și conului se deteriorează în timp. Aceasta se numește Degenerarea progresivă a conului (PRCD), care este cel mai comun tip de PRA.

Aceasta este o boală autosomal-recesivă, ceea ce înseamnă că un câine poate acționa ca un transportator pentru aceasta, fără a avea boala. Acest lucru ar putea fi norocos pentru acel câine individual, dar pune generații viitoare în pericol deoarece folosesc acest câine în dvs Programul de reproducere poate permite boala să treacă în jos linia de sânge.

În prezent, PRA nu are tratament. Deci, cel mai bun mod de a vă menține gunoiul în siguranță este să eliminați orice câine din piscina de reproducere dacă are PRA.

Displazie de șold

Displasia de șold canin este o condiție genetică în care îmbinarea mingii și soclu a șoldului nu funcționează corect. Nu este totul comună în câinii australieni de bovine, dar este încă sfătuit să-ți verifice câinii înainte de reproducere.

De obicei, mingea și soclul se potrivesc bine în șold, permițând mișcării maxime. Cu toate acestea, la câinii care cresc prea repede sau cei care sunt supraponderali, mingea și soclul se pot freca și se mănâncă unul împotriva celuilalt în loc să se miște în mod normal.

Următoarele sunt câteva simptome cunoscute ale displaziei de șold canin:

  • Activitate redusă și mobilitate
  • Lameness
  • Reducerea dimensiunii mușchiului coapsei
  • Reticența de a se muta
  • Schimbarea mersului
  • Durere
OFA DYSPLASIA
Ghid: OFA Sistem de clasificare

Displazia de șold canin este o tulburare genetică care se manifestă încă de patru luni în viața câinelui. Cu toate acestea, poate apărea și mai târziu în viață împreună cu osteoartrita.

În 1997, a studiu Publicat în Jurnalul Asociației Americane Veterinare a arătat că, prin alegerea celor mai buni candidați pentru reproducere, crescătorii de câini ar putea reduce procentajul de displazie de șold canin în așternutul lor. Folosind această metodă pentru mai puțin de 5 generații, displazia de șold canin în păstorii germani a fost redusă de la 55 până la 24%. Retrieverii labrador au arătat chiar rezultate mai bune cu procentul de displazie de șold canin, reducând de la 30 la 10% În mai puțin de 5 generații.

Surditate

Surzenii la câini pot apărea din cauza obstrucției în ureche, dar poate fi, de asemenea, o problemă genetică. Potrivit unui studiu în care au participat 899 de câini de bovine australieni, 10.8% dintre aceștia s-au dovedit a fi surzi. De asemenea, studiul a arătat că câinii de bovine fără o mască de față și patch-uri de corp pigmentate au avut o șansă mai mare de surditate.

După altul cercetare, Genele de pigment alb sunt strâns asociate cu surditatea caninei. Acest studiu afirmă că câinii cu ochi albaștri sunt mai predispuși la surditate. Ca și oamenii, o capacitate de audiere a câinelui poate reduce, de asemenea, cu vârsta.

Dr. Nancy Kay, DVM, sugerează cu tărie semnale de predare a câinilor cu probleme de auz. În mod ideal, ar trebui să includeți întotdeauna semnale de mână cu indicii verbale când începeți să vă antrenați câinele ca un catelus.

Spondiloză

Spondiloza este o afecțiune în care se formează spurtele osoase, de obicei de-a lungul măduvei spinării. Spursurile osoase sunt creșteri de oase suplimentare de-a lungul marginilor articulațiilor. De obicei, câinii le primesc mai târziu în viață la vârsta de 10 ani.

Puteți găsi cel mai frecvent aceste spori osoase pe coloana vertebrală sau partea inferioară a câinelui. Adesea, un câine cu spondiloză ar putea să nu afișeze simptome. Dar ai putea să simți spiritele osoase dacă îți conduci mâna pe spatele câinelui tău.

Dar asta nu înseamnă că spondiloza este complet asimptomatică (fără simptome). Dacă sporii de creștere provoacă daune nervoase, atunci această afecțiune s-ar putea dovedi extrem de dureroasă pentru câinele dvs. australian de bovine. În funcție de cazul dvs., câinele dvs. ar putea avea nevoie de terapie, medicamente sau chiar chirurgie.

Cot dispăsia

Displazia cotului este destul de similară cu displazia de șold canin; O condiție genetică pe care am făcut-o deja acoperită în această listă. În displazia cotului, articulația cotului nu stă perfect, determinând oasele să se frece în articulație. Acest lucru poate provoca în continuare oasele să se deterioreze. In conformitate cu Colegiul American de Chirurgi Veterinari, Displazia cotului poate duce în cele din urmă la artrita progresivă.

Artrită

Artrita de canină apare atunci când cartilajul dintr-o articulație degenerează în timp. Ca rezultat, oasele din articulație se încheie cu frecarea împreună și provocând frecare. Acest lucru poate fi destul de dureros pentru câine și, de asemenea, reduce mobilitatea.

Potrivit Fundației Artritei, 20% de câini din SUA au artrită. Această boală poate fi genetică, cu toate acestea, alți factori, cum ar fi greutatea și vârsta, pot, de asemenea, să se concentreze în debutul său. Artrita poate duce mai departe la boli cum ar fi spondiloza și poate provoca spursuri de creștere. De asemenea, poate rezulta din cauza altor afecțiuni cum ar fi displazia de șold și cot.

Artrita la câini
Glucozamina pentru câini este excelentă pentru menținerea cartilajului și prevenirea artritei.

Pyometra

Pyometra la câini nu este încă complet înțeleasă. Cu toate acestea, cercetătorii consideră că această boală apare din cauza infecției bacteriene, cel mai frecvent de E. coli. În această boală, uterul pare plin de puroi.

Sistemul de reproducere a lui Bitch se pregătește pentru inițierea sa prin ciclul hormonal. În timpul acestui ciclu există un anumit moment în care expunerea la aceste bacterii poate duce la pyometra. Încă nu mai sunt cercetări asupra subiectului. Cu exceptia Colegiul American de Chirurgi Veterinari consideră că, deoarece majoritatea bacteriilor implicate în această infecție ar putea fi găsite în vagin sau tractul urinar, este posibil ca această infecție să fie una ascendentă din vagin sau intestine.

Pyometra este o urgență de sănătate și ar trebui tratată astfel. După tratament, Veters recomandă spaying.

Infertilitate

Infertilitatea în câinele australian de bovine, fie masculin sau Femeie, poate fi rezultatul unui număr de motive. La femele, se poate întâmpla din cauza calendarului necorespunzător al reproducerii, ceva pe care l-am discutat cu atenție în articolul nostru Când să reproduc o cățea. Conform Dr. Toamna P. Davidson DVM, Ovulația necorespunzătoare, problemele de concepere și stocarea spermei sunt alte motive care pot duce la infertilitate la cățele. Infertilitatea la câinii de sex masculin poate fi ca urmare a pierderii în dorința sau problemele sexuale în producția sau depozitarea spermei.

Cum să creați câinii de bovine australieni

Există o mulțime de factori care trebuie luați în considerare la creșterea câinilor de bovine australieni. Pentru una, trebuie luate în considerare practicile de reproducere etică. Ca un crescător de câini de bovine australieni, ar trebui să știți, de asemenea, cum să alegeți barajul drept și să fiți pentru reproducere. Noi vom acoperi toate acestea și multe mai multe în această secțiune.

Dimensiunea medie a gunoiului

Dimensiunea gunoiului unei intervale de câini de bovine australiene de la 1 la 7 pui, Cu toate acestea, un gunoi de câte 5 grâu este cel mai frecvent.

Câinii, în medie, au o dimensiune de gunoi de 5-6. Deci, este sigur să spunem că câinii de bovine australieni se compară bine cu alte rase în această privință. Acest lucru este bun pentru dvs. ca un crescător, deoarece dimensiunea așternuirii acestei rase pare să fie plină de satisfacții pentru stabilirea unei afaceri de reproducere a câinilor.

Infografia care arată factorii care influențează dimensiunea unui așternut de catelus
Factori care influențează dimensiunea unui gunoi de catelus. O infogramă prin afaceri de reproducere.

Probleme de naștere

Problemele de naștere sunt menționate ca distocia și pot fi cauzate din cauza unor motive. Acestea includ un făt supradimensionat, poziționarea necorespunzătoare sau moartea fetală. Dystocia este comună în toate tipurile de câini, inclusiv rasa de câine de bovine australiene. De asemenea, distocia poate apărea dacă contracțiile uterine nu reușesc să inițieze sau să continue din cauza oboselii.

În general, puteți considera că un câine suferă de dystocia dacă se confruntă cu contracții persistente de peste 30 de minute fără livrare. Doar un veterinar poate spune cu adevărat dacă un câine suferă de dystocia. Există o serie de teste pe care un veterinar le-ar desfășura înainte de a ajunge la această concluzie.

În cazul în care câinele dvs. suferă de această problemă, veterinarul poate avea nevoie să repoziționeze fătul astfel încât să fie ușor pentru câine să dea naștere. În caz contrar, poate fi necesară livrarea manuală. Dacă VET nu reușește să livreze așternutul în treizeci de minute, acesta semnalează că poate fi necesară o secțiune C.

Prețuri

In medie, Un câine de bovine australian costă de la 800 până la 1.200 $. Cu toate acestea, prețul variază în funcție de trăsăturile fizice și de genul câinelui. Un câine de bovine australian de cea mai bună calitate, cu toate lucrările de înregistrare și testele de sănătate ar putea costa 1800 de dolari - 5500 $, mai ales dacă a fost instruit devreme.

Cum vă prețuiți așternutul depinde foarte mult de cât de bine sunteți în stare să comercializați. Deci, asigurați-vă că sunteți în căutarea în marketingul social media pentru canisa dvs. La urma urmei, cine nu vrea să vadă imagini de catelus drăguț?

În acest articol, am încercat să acoperim totul Creșterea câinilor de bovine australieni. Doar aminteste-ti; Ca un crescător, sunteți, de asemenea, responsabili pentru a vă asigura că câinii dvs. merg la proprietarii potriviți împreună cu menținerea practicilor de reproducere adecvate.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să creați câinii de bovine australieni