Alopecia la câini

Alopecia la câini

Alopecia este definită ca zone de pierdere anormală a părului pe un câine, dar aceste locuri chele sunt de obicei semne de o problemă de sănătate mai mare. Există multe cauze ale alopeciei, cu unele fiind ușor fixate, în timp ce altele sunt cauzate de probleme mai cronice. Prin înțelegerea diferitelor motive pentru care un câine poate dezvolta alopecie, un proprietar de câine va fi mai bine pregătit pentru a ajuta la tratarea pierderii părului în timp util.

Ce este alopecia?

Alopecia este un alt cuvânt pentru căderea părului și există multe tipuri diferite de alopecie care pot afecta câinii. Aceste tipuri sunt clasificate de locația sau cauza căderii părului.

Mâncărimea și inflamația pielii pot, de asemenea, să însoțească alopecia. În funcție de cauza alopeciei, pot exista zone rotunde, focale ale căderii părului, un aspect mâncat de blană sau chiar pierderea părului simetrică pe ambele părți ale corpului.

Cauzele alopeciei

Alopecia poate apărea din cauza mai multor motive, dar cauzele sunt în mod obișnuit lumped în două categorii: congenital sau dobândit. Unele cauze ale alopeciei au nume specifice, în timp ce altele sunt pur și simplu considerate căderea părului din cauza unui motiv subiacent. Unele tipuri specifice de alopecie includ:

  • Alopecia areata: Zonele focale ale căderii părului sunt clasice cu acest tip de alopecie. Aceasta este o boală auto imunică rară, care de obicei nu are inflamație. Este de obicei văzut pe cap și gât.
  • Displasia foliculară: Acest tip de alopecie afectează rasele specifice și provoacă un strat de păr sărac care este adesea descris ca fiind mâncat în aparență. Diluția culorii Alopecia și lipidoza foliculară sunt forme specifice de displazie foliculară și se datorează unei cauze genetice.
  • Alopecia post-injectabilă: După anumite tipuri de injecții, unii câini dezvoltă alopecie la locul injectării. Alopecia post-injectabilă a avut loc după vaccinarea împotriva rabiei sau injectarea cu steroizi și se datorează inflamației acestor injecții pot provoca pielea.
  • Alopecia post-clipping: Uneori, când blana unui câine este ras, blana nu se întoarce în zona tăiată. Cauza acestui tip de alopecie nu este cunoscută.
  • Baldness model: Această pierdere a părului are o cauză necunoscută, dar este văzută în unele rase de câini, cum ar fi Dachshunds. De asemenea, provoacă adesea o hiperpigmentare a zonelor subiacente ale pielii.
  • Alopecia de tracțiune: Uneori proprietarii de câini folosesc barrette sau cravate de păr pentru a stilul părului câinelui lor. Dacă aceste stiluri de păr trag prea tare pe foliculii de păr, acesta poate provoca alopecie.
  • Pinnal alopecia: Izolate la clapetele urechii, alopecia pinnală determină căderea părului pe urechi datorită părului de a fi mai mic și mai mic în această zonă.

Alopecia poate apărea, de asemenea, datorită paraziților, cum ar fi acarienii sau Fleas, alergii de mediu sau alimentare, infecții bacteriene sau fungice, chestiuni hormonale, cum ar fi hormonul tiroidian scăzut (hipotiroidism) sau cortizol ridicat (boala Cushing`s), unele tumori, medicamente topice și chiar fluctuații sezoniere.

Cum să diagnosticați alopecia

Dacă pierderea părului este observată într-un câine, medicul veterinar va încerca să determine cauza ei. Așezările cutanate pentru paraziți, examinarea fizică, testele de sânge și culturile de piele sau biopsii pot fi recomandate pentru a descoperi motivul alopeciei. Unele forme de alopecie nu au teste specifice, dar sunt de obicei diagnosticate după alte motive sunt excluse.

Tratamentul alopeciei

Tratamentul pentru alopecie la câini va varia în funcție de motivul subiacent al căderii părului. În unele cazuri, anti-paraziții, antibioticele, anti-fungalele sau alte medicamente pot fi necesare pentru a vindeca pierderea părului prin fixarea cauzei subiacente. Alteori nu există nici un tratament pentru alopecie datorită cauzelor auto-imune sau genetice.

Cum de a preveni alopecia

Unele tipuri de alopecie sunt prevenite în timp ce altele sunt în afara controlului proprietarului câinelui. Folosind controlul parazitului și asigurându-vă că orice accesorii de păr nu sunt aplicate prea strâns sunt cele mai bune modalități de a preveni aceste tipuri de alopecie care pot fi evitate. Alte tipuri de alopecie care se datorează unei cauze genetice sau autoimune nu pot fi prevenite, dar pot fi diminuate pentru generațiile viitoare cu reproducere selectivă.

Este alopecia contagioasă?

Pierderea părului în sine nu este contagioasă, dar pot fi unele cauze ale alopeciei. Dacă paraziți, infecții bacteriene sau fungice sunt motivele alopeciei, acestea pot fi transmisibile la alte animale de companie, precum și persoanelor.

Factori de risc pentru alopecie la câini

Anumite rase de câini sunt predispuse la dezvoltarea alopeciei împreună cu câinii care nu sunt pe medicamente de control paraziți. Rasele care sunt frecvent afectate de diferite tipuri de alopecie includ:

Surse de articole
Animalele de molid utilizează numai surse de înaltă calitate, inclusiv studii evaluate de colegi, pentru a sprijini faptele din cadrul articolelor noastre. Citiți procesul nostru editorial pentru a afla mai multe despre modul în care verificăm și păstrați conținutul nostru precis, fiabil și demn de încredere.
  1. Pierderea părului (alopecia) la câini. Merck Manual veterinar.

  2. Hytönen, M.K., Lohi, H. O inserție de frame SGK3 duce la o lipsă de păr recesivă în Deerhounds scoțian: o genă candidată pentru condițiile alopecie umaneHum genet 138, 535-539 (2019). DOI: 10.1007 / s00439-019-02005-9

  3. Riscuri de boală pentru câini în setările sociale. Asociația medicală veterinară americană.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Alopecia la câini