Curly-acoperite retriever: profil de rasa de caini

Adult Profil Retriever Curly

Retriever-ul acoperit și plin de înclinat și iubitor arată ca o cruce între un pudel și labrador, dar este o rasă singură. Prejudecată pentru a fi harnici și loiali, acești retrieveri sunt recunoscuți de buclele lor dense, strânse situate aproape de corp într-o culoare ficatului negru sau bogat.

Originarea din Anglia în secolul al XVIII-lea, retrieverul acoperit cu Curly - de asemenea, numit un CRACE sau CCR - este mult mai rar în comparație cu celălalt recunoscut Retrieveri cum ar fi Labrador și Retrieverul de Aur. Cu toate acestea, raritatea lor relativă nu este o reflecție asupra adecvării rasei pentru viață la domiciliu sau în domeniu.

Ca mulți alți câini sportivi, retrieverul acoperit cu Curly are o energie aparent nesfârșită pentru a da atunci când la vânătoare sau angajat într-o sarcină. Acești câini au fost crescuți pentru a prelua jocul timp de ore la sfârșit în condiții meteorologice diferite. Această istorie a dat acestor câini o dependență și o etică a muncii admirabile. La domiciliu, cu toate acestea, sunt un partener calm care se stabilește cu ușurință și este confortabil în compania adulților și a copiilor.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Sportiv

Înălţime: 25-27 inci (bărbați) - 23 până la 25 de centimetri (femele)

Greutate: 65 la 100 de kilograme

Palton: Curbele scurte și strânse care se află aproape de corp

Culoarea stratului: Culoare neagră sau hepatică solidă.

Speranța de viață: 10 până la 13 ani

Caracteristicile retrieverului acoperit cu Curly

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria Retriever-ului acoperit cu Curly

Istoria Retrieverului Curly acoperită nu este clară, fără dovezi documentate când și unde a apărut rasa. Cu toate acestea, în general, se crede că curl este cel mai vechi dintre rasele de retriever.

Piercarea împreună a apariției câinelui în literatura timpurie, cluburile de registry și arată câinele, putem concluziona că rasa a fost dezvoltată în secolul al XVIII-lea în Anglia. Este cel mai probabil ca Retrieverul acoperit cu Curly să fie dezvoltat de la alți câini de joc, cum ar fi spanielul de apă engleză și preluarea setterului. În timp ce aceste două rase de fondare timpurie sunt dispărute acum, retrieverul acoperit curat rămâne în existență, cu populații ridicate în Australia, Europa și Statele Unite.

Alte rase au contribuit probabil la dezvoltarea CCR, așa cum o cunoaștem astăzi. Sf. Johns de apă câine (de asemenea, dispărut) este o posibilitate. În plus, buclele strânse sunt indicatori semnificativi că rasa a beneficiat, de asemenea, de încrucișarea cu spanielul de apă irlandeză și încă mai târziu, pudelul.

În anii 1860, retrieverul acoperit cu Curly a primit atenție la spectacolele de câine din Anglia, continuând să-și dovedească versatilitatea în domeniu ca un partener de vânătoare. Cererea pentru acești canini capabili a crescut și au fost exportate în Australia și Noua Zeelandă. In conformitate cu Akc, Rasa a intrat prima dată în Statele Unite în 1907 și a primit recunoașterea oficială a rasei în 1924.

După cum se spune, restul este istoria. În timp ce este posibil să nu știm prea multe despre originea timpurie a rasei, este clar să vedem dedicarea comunității curly astăzi.

Imagini de carte de arhivă de Internet / Wikipedia Commons "Data-Caption =" Retriever acoperit cu gamed cu gamebird în 1948 "Data-extind =" 300 "ID =" MNTL-SC-BACK-IMAGE_1-0-21 "Container de urmărire =" Adevărat "/ ">

Îngrijirea prelucrătoare curată

Odată cu echilibrul corect al exercițiilor și formării, un retriever acoperit cu Curly face un mare partener pentru gospodăriile active. Acești câini sunt super inteligenți, așa că ei excelează - și stau din necazuri - când i-au dat un loc de muncă. Nu subestimați sau neglijați inteligența retrievelor acoperite cu Curly.

Vânătorii și oamenii în aer liber vor găsi CCR un stil natural la vânătoare și de recuperare a jocului și a apelor de apă. Dar chiar dacă vânătoarea nu este pe radarul tău, CCR va fi fericit dacă îl antrenezi pentru a-și îndeplini mici sarcini sau dându-i o oportunitate de a străluci în agilitate, flyball sau alte sporturi canine. La fel ca majoritatea prejudecată, curul își folosește gura pentru multe lucruri din viață - îi place să transporte sau să mestece obiectele și trebuie să fie învățate să nu-și pună.

Retrieverul acoperit cu Curly este o canină de legi și atletic, care ar trebui să vă dea un indicator că acești câini nu sunt meniți să fie cartofi de canapea. Dați-vă curat cel puțin 30-60 de minute de exerciții viguroase pe zi împreună cu o mulțime de stimulente mintale pentru un câine bine echilibrat.

Dacă sunteți familiarizați cu natura gregară a Retrieversilor de la Labrador și a retrieverilor de aur, ați putea fi surprinși să aflați că Retrieverul acoperit cu Curly este semnificativ mai rezervat. Nu sunt prea timid sau timid - de fapt, mulți oameni descriu acești câini ca având un aer demn de încredere, demn. Cu toate acestea, ei nu sunt la fel de dornici de a saluta cu excitat fețe noi. Din acest motiv, este important să se asigure că tinerii căii sunt bine socializați. Cât de bine o fac cu străinii, alte animale de companie, iar copiii vor depinde adesea de cât de multă socializare devreme au.

Probabil caracteristica cea mai recunoscută a CCR este buclele sale. În timp ce corpul este acoperit într-un strat dens de bucle, trebuie remarcat faptul că fața, antelele și picioarele au o blană scurtă, dreaptă. În comparație cu alți preceseri și multe rase de câine, în general, retrieverul înconjurat este o întreținere foarte scăzută când vine vorba de îngrijire. Curtele distincte beneficiază cel mai mult de o ștergere rapidă cu o cârpă umedă, deoarece periajul lor duce la frizz. Luați în considerare scăldat CCR atunci când este necesar, dar fără acoperiș uleios, nu trebuie să se facă adesea. Acești câini au vărsat de două ori pe an, timp în care s-ar putea să doriți să utilizați o rake îngrijire pentru a elimina părul liber.

Probleme comune de sănătate

Retrieverele acoperite cu Curly prezintă, în general, sănătate și rezistență. Cu toate acestea, ei au câteva probleme comune de sănătate pe care ar trebui să le cunoașteți. Cancerul poate fi predominant în rasă și displazie de șold și cot dispăsia este ceva de vizitat pentru. O varietate de probleme oculare pot, de asemenea, să cumpere recuperate acoperite cu Curly. Baldness-ul modelului nu este amenințător de viață, dar a fost observat la câțiva câini, ducând la o piele expusă care trebuie protejată de soare.

Clubul național de rasă recomandă să solicitați un crescător pentru următoarele evaluări de sănătate din fiecare părinte:

  • Evaluarea șoldului
  • Evaluarea oftalmologului
  • Examenul cardiac
  • Testarea ADN-ului GSD IIA - starea enzimelor metabolice
  • EIC TEST ADN
  • Cord-1 PRA TEST ADN

În general, fiți în căutarea simptomelor legate de următoarele condiții de sănătate:

Dieta și nutriția

Curly-acoperit cu Curly sunt o rasă activă, atletică, deci este important să hrăniți alimente bogate în proteine ​​și de înaltă calitate. Din moment ce pot fi predispuși la umflături, poate fi recomandabil să hrănească două mese pe zi sau să permită câinelui dvs. să se hrănească libertatea de a reduce nevoia de a arunca o masă mare prea repede.

10 cele mai bune rase de câine pentru activități de înot și apă
PROS
  • Foarte inteligent și instruit

  • Nevoi minime de îngrijire

  • Natura demnitară și liniștită

Contra
  • Necesită exerciții zilnice viguroase

  • Pot fi rezervate cu străini

  • Predispuse la cancer și unele condiții de sănătate moștenite

Unde să adoptați sau să cumpărați un retriever acoperit cu Curly

În timp ce curiii sunt unul dintre cele mai vechi tipuri de preluare, popularitatea lor este departe eclipsată de Labrador și de Aur Retriever. Chiar și totuși, există o comunitate dedicată de crescători CCR. Asigurați-vă că faceți cercetările dvs. despre orice crescător pe care îl gândiți - și fiți pregătit să petreceți timp pe o listă de așteptare pentru un catelus, dacă este necesar.

În plus, există grupuri de salvare CCR naționale și regionale. Aceasta poate fi o modalitate excelentă de a adăuga unul dintre acești canini speciale familiei dvs. De asemenea, puteți dori să verificați cu grupurile de salvare Retriever.

Verificați aceste resurse de rasă:

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Retrieverul acoperit cu Curly oferă agilitatea și inteligența că sunt cunoscute recuperate, cu o personalitate iubită și un strat unic. Adună mai multe informații despre această rasă capabilă pentru a vedea dacă este potrivirea potrivită pentru gospodăria dvs. și stilul dvs. de viață.

Aici câteva rase de recuperare pentru a lua în considerare:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Curly-acoperite retriever: profil de rasa de caini