Ovare chistice în cobai

Porc alb și roșu de guinee pe fundal alb

Porcinele de guinee de sex feminin, care sunt denumite și cavii, au organe de reproducere care pot deveni infectate, afectate de cancer, impregnate, chistice și Dezvoltați alte probleme dacă nu sunt eliminate. Ovarii, la fel ca la femeile umane, pot dezvolta chisturi care pot provoca o serie de probleme, inclusiv durerea, în dvs porcușor de Guineea Dar, din fericire, aceste probleme chistice pot fi evitate cu o simplă procedură chirurgicală.

Ce sunt ovarele?

Ovarii sunt ouă excreția de ouă a tractului reproductiv la om și animale. Acestea sunt situate la ambele capete ale uterului în formă de "V" pe care porcii de la Guineea de sex feminin și sunt, de asemenea, glande mici care secrete hormoni. Aceste glande sunt foarte complicate și dezvoltă lucruri normale, importante, inclusiv foliculi, corpus luteum din foliculul gol și ouăle, dar pot crea, de asemenea, chisturi pline de fluid care provoacă probleme pentru porcii de sex feminin care nu au fost spionați.

Ce sunt chisturile?

Un chist este pur și simplu un buzunar în țesutul care este umplut cu un fel de material cum ar fi aerul, puroi sau un alt fluid. Chisturile ovariene sunt buzunare umplute cu fluid sau bule în interiorul ovarelor feminine de cobai care se dezvoltă atunci când foliculii din interiorul ovarelor nu eliberează ouăle pe care trebuie să le facă. Oamenii primesc, de asemenea, multe tipuri diferite de chisturi ovariene.

De ce sunt ovare chistice o problemă în cobai?

Cea mai mare preocupare cu ovarele chistice la porcii Guineei este atunci când au izbucnit. Nu numai că chisturile de spargere extrem de dureroase pentru porcul dvs. Guineea, dar efectele secundare ale durerii pot chiar să o omoare. Un porc de guinee este deja inconfortabil înainte de o izbucnire cu chisturi și, din moment ce porcii de la Guineea vor înceta să mănânce și să deterioreze atunci când se confruntă cu disconfort sau durere, pur și simplu având chisturi, chiar dacă ei nu pop, poate fi viața care pune viața în cazul în care porcul dvs. Guineea dezvoltă ileus. Ileus, sau staza GI, va provoca un porc de guinee să moară dacă nu este abordat imediat.

De unde știi dacă porcul dvs. Guineea are ovare chistice?

Un simptom evident al chisturilor ovariene este alopecia simetrică asupra abdomenului de cobai. Această pierdere a părului care este aceeași pe ambele părți ale buricului de porc Guinee este un semn de poveste că are probleme ovariene. Mulți proprietari își aduc porcul de la Guineea în Exoticul lor Vet pentru căderea părului gândesc că animalele lor de companie are un fel de parazit extern ca păduchi și, în schimb, descoperi că există un motiv mult mai mare pentru alopecie.

Exoticul dvs. veterinar poate fi capabil să simtă un chist mare sau o pereche de chisturi în interiorul cobaiului dvs., împreună cu disconfortul abdominal când efectuează un examen fizic. Medicul veterinar poate recomanda apoi o radiografie sau ultrasunete abdominale pentru a confirma prezența sau absența ovarelor chistice. Ele pot, de asemenea, să încerce să eșantioneze lichidul în chist prin introducerea unui ac în abdomen și în chist pentru a face un diagnostic.

Ce se poate face pentru ovare chistice?

Singura modalitate de a "repara" ovare chistice, eliminându-le. În mod obișnuit, o ovarioisterectomie completă, adesea numită spay, este recomandată cât mai curând posibil pentru cobaiul dvs. Exoticul dvs. Vet va spuma cobaiul vostru, așa cum ar fi în mod normal, chiar dacă nu aveau ovare chistice și Theis va scăpa de problemele de coborâre ale guinei și să le împiedice să se întâmple din nou.

Ce alte probleme pot avea ovarele de porci din Guineea?

În plus față de dezvoltarea chisturilor, ovarele de porci Guineea pot, de asemenea, să dezvolte, de asemenea, tumori și cancer. Nimeni nu știe sigur ce cauzează cancer ovarian în cobai, dar cel mai bun mod de a preveni să apară în cobaiul tău este să-l spui. Spaying un porc de guinee îndepărtează complet ovarele dacă se efectuează o ovariohisterectomie. În oameni, o histerectomie este de obicei făcută și nu o ovarioisterectomie. Aceasta înseamnă că numai uterul este îndepărtat în oameni, dar, de obicei, ovarele sunt îndepărtate împreună cu uterul în animale de companie. Aceasta este o procedură de rutină pentru orice veterinar cu experiență cu cobai.

Ovarii joacă, de asemenea, un rol important în a permite unui cobai pentru a rămâne însărcinată. Dacă porcul dvs. Guineea are ovare și petrece timp cu un porc de guinee de sex masculin care nu a fost sterilizat, ovarele eliberează ouăle necesare pentru a crea un porc de guinee pentru copii. Baby Guineea Pigs nu sunt ceva ce mai mulți proprietari de animale de companie doresc, deoarece au nevoie de mai mult timp, spațiu și finanțe pentru a avea grijă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Ovare chistice în cobai