Pierderea părului câinelui: 5 motive pentru care se întâmplă și ce să faceți

Nu este neobișnuit ca un câine să sufere din alopecie, subțierea și pierderea părului. Această condiție este separată de actul natural de blană de vărsare. Vărsarea este când câinii natural își pierd părul vechi sau deteriorat, cu cantitatea și frecvența în funcție de sănătate și de rasă. Alopecia la câini sau la pierderea părului este o tulburare comună care provoacă pierderea parțială sau completă a părului. Nu numai că va afecta pielea animalului dvs., ci și sistemul lor endocrin, sistemul limfatic și sistemul imunitar. Alopecia poate afecta câinii de toate vârstele, rasele și sexul.

În cea mai mare parte, pierderea părului câinelui va fi foarte vizibilă proprietarilor și poate apărea în diferite modele și forme. Poate fi pierdere sporadică sau simetrică a părului sau poate fi afișată ca cercuri chel. Ambele pot fi însoțite de cruste și inflamație a pielii câinelui. În cazuri foarte rare, câinele poate avea și scalarea pielii.

De asemenea, citiți: 9 moduri de a îmbunătăți pielea câinelui și sănătatea hainei

Ce cauzează căderea părului câinelui?

Pierderea părului la câini Poate fi cauzată de o multitudine de motive, inclusiv alergii, infecții și paraziți. În funcție de cauza subiacentă, alopecia canină poate fi însoțită de infecție și iritare, împreună cu posibila înroșire a pielii și a zonei afectate. Există cinci cele mai frecvente cauze ale căderii părului câinelui pe care le vor întâlni proprietarii de animale de companie, împreună cu tratamente și măsuri preventive care pot ajuta la îngrijirea poochiei dvs.

Căderea părului câinelui din cauza alergiei

1. Alergii

Alergiile sunt o cauză comună de bază a multor simptome experimentate de câini. Ele pot acționa ca un declanșator pentru pierderea părului animalelor de companie ori de câte ori câinele are o reacție alergică la mediul, alimentele sau paraziți. Câinii suferă adesea de o alergie la purici, ceea ce poate duce la creșterea linsului și a mușcării zonelor iritate. Mușcătura de purici poate crea o reacție alergică care poate dura zece zile, oferind câinelui o nevoie extinsă de mâncărime, zgârieturi, linge și irită pielea deja iritată, provocând în cele din urmă căderea părului.

Descoperirea a ceea ce alergenul exact poate ajuta la prevenirea reacțiilor alergice la câini. Dacă este o alergie alimentară, comutați branduri sau tipuri de alimente sau încercați Rețete de casă. Dacă sunt purici, luați măsuri preventive, cum ar fi medicamentele lunare de purici; și dacă există o infestare pe câine, spălați-vă pooch-ul folosind a Șampon de fulgi împreună cu să-i dea un puric care îndepărtează medicamentele orale care ucide puricii în 2-8 ore. Dacă poate fi un alergen de mediu, discutați cu medicul veterinar despre începerea medicamentelor de alergie sau a fotografiilor pentru a reduce iritarea lor.

Pierderea părului în câine

2. Boala lui Cushing

Hiperadrenocorticism, sau Boala lui Cushing, este o condiție cauzată de o supraproducție a unui hormon numit cortizol, care ajută câinii să răspundă la stres și să moduleze sistemul imunitar. Pierderea părului de câine nu este singurul simptom al bolii Cushing - este de obicei însoțită de o lipsă de energie, vânătăi, obezitate și creșterea foametei, sete, urinare și gâfâie. Aceasta afectează în principal vârsta de vârstă mijlocie pentru câinii mai în vârstă, mai degrabă decât cățeluși sau câini adolescenți.

După ce VET a stabilit oficial că poochia ta are o boală de Cushing, tratamentul va varia în funcție de cât de severă este condiția. Dacă este cauzată de medicamente, ei vor apărea încet câinele de pe medicament. Când câinele se confruntă cu simptome ușoare, acestea vor fi monitorizate în loc de tratate imediat. Dacă simptomele câinelui se înrăutățește, un veterinar va prescrie trilostan. Acest medicament vine cu efecte secundare periculoase, motiv pentru care medicul veterinar va aștepta până când este necesar să o specificați mai degrabă decât să o utilizați ca măsură preventivă.

Câine cu mange

3. Mange

Mange este o boală inflamatorie cauzată de Mite-ul demodex. Pe măsură ce numărul acarienilor care trăiesc în foliculii de păr și pielea câinelui crește, acesta poate duce la leziuni, infecții și căderea părului câinelui. Mange poate fi fie localizată, care afectează numai zonele specifice ale pielii câinelui, fie poate fi generalizată și afectează întregul corpului puilor. De obicei, acarienii care locuiesc pe suprafața câinelui nu își schimbă părul sau pielea, dar când numerele cresc de control, devine dăunătoare pentru blana lor.

Mange nu necesită tratament atunci când este într-o mică măsură. Acesta va dispărea, de obicei, pe cont propriu, făcând astfel spontan. Ori de câte ori atinge o etapă severă, adesea atunci când este generalizată și nu sporadică, VET va recomanda medicamente pe termen lung pentru a controla starea. Dacă câinele este o femeie, ar trebui să fie spionați. Fluctuațiile din hormoni pot exacerba simptomele. Schimbarea la alimente de câine de înaltă calitate și un mediu cu stres scăzut poate fi capabil să reducă flare-up-urile.

Ringworm în câine

4. Pecingine

Pecingine este o infecție fungică care trăiește și crește în foliculii de piele și păr de câini infectați, ocazional, infectează și unghiile. Infecția este în mod normal doar o infecție de suprafață și afectează doar câteva zone ale corpului câinelui. Orice câine poate obține cânturile de apel, deși afectează mai mult puii, câini în vârstă și câinii imunocompromiși mai intens și poate duce la infecții cu viermi pe scară largă pe corpurile lor. Ringormul este infecțios și se răspândește prin contact direct, obiecte contaminate și oameni. Pierderea părului câinelui este unul dintre simptomele comune ale acestei condiții.

Din nou, tratamentul acestei infecții depinde de severitatea sa, făcându-l un câine prin caz de câine. VET va determina de obicei severitatea după un examen fizic și un test de diagnosticare utilizând un eșantion de părul PET și / sau celulele pielii. În mod obișnuit, procesul de tratament trece prin trei etape. În primul rând, se va sugera o terapie topică constând fie din o cremă, unguent, fie să fie sugerată șampon medical. În al doilea rând, ei vor prescrie un medicament oral anti-fungic pentru a lupta împotriva infecției. A treia etapă constă în decontaminarea mediului. Îndepărtarea și curățarea tuturor firelor libere găsite pe canapele, unelte de îngrijire, mobilier, îmbrăcăminte și așternuturi pentru a elimina sporii infecțioși.

Erupții cutanate și urticarie în câine

5. Erupții cutanate și stupi

Mușcăturile de insecte, plantele, substanțele chimice, șampoanele și medicamentele pot provoca erupții cutanate și urticarie pe corpul câinelui și apoi duc la alopecie la câini. Acestea pot include, de asemenea, erupții alergice, care sunt separate de alergii. Erupții alergice și stupii apar în mod obișnuit în câteva ore și, uneori, minute de expunere, în timp ce alte simptome pot apărea, cum ar fi căderea, febra și vărsăturile. Site-ul erupției alergice / stupului la câini merge adesea chel, deoarece reacția determină ca părul să cadă sau să fie iritat până când puștiul tău îl mestecă afară.

Erupțiile și stupii alergici necesită un tratament suplimentar decât îndepărtarea pur și simplu a alergeni. Aceasta este adesea o reacție care necesită tratament imediat de la veterinar pentru a preveni o stare mai substanțială și mai completă a corpului.

Citiți următorul: Cele mai bune alimente pentru câini pentru pielea sensibilă

PIN-ul și împărtășiți cu alți proprietari de câini:

Pierderea părului câine - Top 5 motive pentru care se întâmplă și ce să faceți

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pierderea părului câinelui: 5 motive pentru care se întâmplă și ce să faceți