Chesapeake bay retriever (chessie): profil de rasă de câine

Un Retriever Bay Chesapeake

Chesapeake Bay Retriever (adesea denumit chessie) este o rasă care provine din statul Maryland unde au fost dezvoltate pentru abilitățile lor excelente de recuperare a păsărilor. Ele sunt o rasă foarte inteligentă, tenace, loială și atletică. Spre deosebire de rudele lor de la Labrador și Aur Retriever, deși nu au personalități atât de ușor și pot fi foarte puternice. Aceasta înseamnă că nu sunt întotdeauna o alegere bună pentru un proprietar de câini novice.

Privire de ansamblu de rasă

grup: Sportiv

Înălţime: 23 - 26 inci (bărbați) - 21 până la 24 de centimetri (femele)

Greutate: 65 până la 80 de kilograme (bărbați) - 55 până la 70 de lire sterline (femele)

Coat și culoare: Strat scurt, ondulat, impermeabil, care vine în nuanțe solide de maro, mortass și sedge

Speranța de viață: 10 până la 12 ani

Caracteristici ale lui Chesapeake Bay Retriever

Nivelul de afecțiune Înalt
Prietenie Mediu
Copil prietenos Mediu
Prietenos cu animalele de companie Mediu
Nevoi de exerciții Înalt
Jucăușă Mediu
Nivel de energie Înalt
TrainitateÎnalt
Inteligență Înalt
Tendința de a bloca Mediu
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria lui Chesapeake Bay Retriever

Chessie a fost dezvoltată în mod special ca un retriever de rațe de la estuarul Bay Chesapeake, care trece prin statele din Maryland și Virginia. Golful este casa unui număr mare de apă de apă în timpul migrației lor de iarnă.

Se crede că originea rasei au venit după sosirea a doi câini noi în zona de la începutul secolului al XIX-lea. După ce a fost crescut cu câinii locali, sa născut primul dintre câinii de la Chebapeake Bay Retriever. Rasa a fost dezvoltată pentru a rezista la temperaturile de îngheț ale apei din golf. Ele au un strat foarte gros, dublu, uleios, impermeabil, care este un izolator eficient. Ei sunt înotători superbi cu un fizic muscular și atletic și picioarele webbed. Ei au, de asemenea, o mare capacitate de tenacitate și de parfumare, adică că sunt capabili să recupereze sute de păsări într-o singură zi. De asemenea, ei au fost adesea folosiți pentru a proteja captura zilei, iar acest instinct de păzire rămâne puternic până în prezent.

Rasa a fost recunoscută oficial de Clubul American Kennel din 1918 și a devenit câinele oficial al Maryland în 1964 și este adesea văzută în cazul notei turistice pentru zonă.

Ele sunt încă folosite ca câini de vânătoare până în prezent. Inteligența lor și simțul acut al mirosului înseamnă că sunt adesea folosite pentru căutarea și salvarea lucrărilor și uneori chiar și detectarea bombelor și a medicamentului.

Chesapeake Bay Retriever Care

Spre deosebire de rudele lor mult mai ușoare, Labrador și Retrieverul de Aur, Chessie nu este o rasă care este în mod normal recomandată pentru un proprietar de câini novice.

În timp ce sunt la fel de inteligenți, ele sunt, de asemenea, mult mai puternice și conduse. Ei au o etică de muncă serioasă și au nevoie de o casă foarte activă și stimulată pentru a preveni comportamentele problematice pe care le-a oferit o lipsă de îmbogățire adecvată. Ele sunt o rasă care excelează în multe Sporturi de câine competitive- De la agilitate la ascultare, la studii decent. Dragostea lor de apă înseamnă că sunt frecvent văzute și în concursurile de scufundări docking.

Ele sunt o rasă care dezvoltă o legătură puternică cu familia lor. Ei se dezvoltă pe compania oamenilor lor și vor lega adesea puternic cu alți câini din gospodărie. Chessies sunt un câine care va fi mai fericit într-o casă unde au companie pentru cea mai mare parte a zilei. Când vine vorba de străini, totuși, ei au tendința de a fi mult mai departe și stagnați.

Această loialitate înseamnă, de asemenea, că pot fi câini de protecție excelentă și sunt adesea puternic protejați de familia și teritoriul lor. Trebuie să aveți grijă să se asigure că acest tip de comportament nu este în afara controlului, deoarece acest lucru poate duce la agresiune.

Ele sunt o rasă foarte inteligentă și sunt, de obicei, foarte dornici să-i placă proprietarii. Ele tind să fie extrem de tenace, iar acest lucru poate fi interpretat uneori ca încăpățânat - pacientul și formarea clară este necesară pentru a focaliza această tenacitate într-un mod pozitiv. Chessies poate fi o rasă sensibilă și poate răspunde cel mai bine pentru a fi consecvente Metode de formare a armăturii pozitive.

Rasa nu are un regim de îngrijire mare de întreținere. Stratul lor dublu scurt, uleios nu necesită tăiere. Ei au vărsat excesiv în timpul mușcăturii anuale, deci a Dispozitiv de aspirator bun și un instrument eficient de descărcare, ca a Furminator, este recomandat.

Din cauza iubirii lor de apă, este, de asemenea, important să se asigure că urechile lor sunt curățate și inspectate în mod regulat pentru a se asigura că nu dezvoltă niciun infecții urât.

Probleme comune de sănătate

În timp ce în general, considerată o rasă sănătoasă, Chesapeake Bay Retriever poate fi supus unui număr de condiții ereditare. Dacă cumpărați un catelus, puteți reduce riscul de a dezvolta aceste tipuri de condiții, căutând un crescător de reputație. Ei vor fi realizat o examinare adecvată a sănătății asupra părinților potențiali.

Unele dintre condițiile pe care le pot fi predispuse la:

Displazie de șold: Aceasta este considerată cea mai frecventă problemă cu care se confruntă rasa și este important să selectați un crescător care efectuează screening-ul de sănătate al părinților.

Atrofia retinei progresivă (PRA): Aceasta este o condiție degenerativă care are ca rezultat o eventuală orbire. Nu există nici un tratament și în timp ce un câine care devine orb poate duce în continuare o viață de înaltă calitate, din nou este important să căutați un crescător care efectuează screening-ul de sănătate.

Infecții cronice ale urechii: Din cauza iubirii lor de apă și a urechilor lor cu suspendare scăzută, rasa poate fi predispusă la dezvoltarea infecțiilor serioase a urechii. Ar trebui să efectuați controale regulate și să vă uitați la semne, cum ar fi mirosurile rele care provin din ureche, zgârieturi mai frecvente sau tremurând capul. Dacă acestea sunt lăsate netratate, poate duce la deteriorări ireversibile și chiar la surditate.

Dieta și nutriția

Ca și cu toți câinii, un chessie ar trebui să fie hrănit o dietă de înaltă calitate și în mod corespunzător pe porțiuni. Dacă Chessie este un câine de lucru care este în mod regulat în domeniu, ei pot avea nevoie de o dietă care să-și îndeplinească cerințele energetice, cu un conținut mai mare de proteine.

10 cele mai bune rase de câine energic pentru persoanele active
PROS
  • Dacă conduceți un stil de viață foarte activ, atunci Cheresie de înaltă energie este probabil să se potrivească exact în

  • Nu ai putut cere un tovarăș mai loial și mai ferm. Cheresie formează o legătură puternică cu familia lor

  • Ele sunt o rasă extrem de inteligentă și răspund bine la formarea pozitivă de armare

Contra
  • Drive-ul, tenacitatea și natura protectoare înseamnă că acestea nu sunt cele mai potrivite pentru proprietarii de câini novice

  • Ei tind să fie înlăturați cu oameni și câini noi, deci dacă căutați un câine super sociabil, atunci un Chessie nu este cea mai bună alegere

  • Dacă sunteți în căutarea unui joc fericit, Goofy, atunci Chesie nu este pentru dvs. Ele sunt de obicei grave și sensibile.

Unde să adoptați sau să cumpărați un Retriever Chebapeake Bay Retriever

Când căutați un catel Chessie, este vital să faceți cercetarea dvs. și căutați un crescător de reputație și responsabil. Ar fi trebuit să efectueze controale adecvate de sănătate asupra părinților, puii ar trebui să se afle într-un mediu de casă de îngrijire alături de mama lor și nu ar trebui eliberate în noile lor case până când nu au cel puțin opt săptămâni.

Clubul american Chesapeake ar putea fi un loc bun pentru a începe în ceea ce privește găsirea crescătorilor respectați.

Adoptarea unui câine poate fi o experiență extrem de plină de satisfacții. În timp ce ar fi neobișnuit să găsim un chessie în kilogramul dvs. local, există câteva salvări specifice de rasă acolo, făcând o mare muncă.

Acestea includ:

Chesapeake bay retriever relief și salvare,

și Chesapeake Safe Harbour

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă sunteți un proprietar de câine nou și gândiți-vă că Chsapeake Bay Retriever poate fi prea mare de o provocare sau nu se va potrivi cu stilul dvs. de viață, există o mulțime de alte dog rases acolo pentru ca tu să faci cercetările tale.

De ce nu luați în considerare:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Chesapeake bay retriever (chessie): profil de rasă de câine