Pantofi dubli la câini - definiție, beneficii & dezavantaje

Pantofi dubli la câini - Definiție, Beneficii și Dezavantaje

Haine duble la câini Serviți mai multe scopuri cruciale, inclusiv protecția împotriva vremii dure și protecția împotriva rănilor atunci când lucrează. Învățarea despre rolul stratului dublu vă poate ajuta să înțelegeți mai multe despre motivul pentru care este important să păstrați sănătatea bună a hainei în câinele dvs. Dar care rase sunt acoperite cu dublu? Și cum știi dacă câinele tău are o haină dublă?

A Coat dublu de câine este un tip distinctiv de haină. Alcătuit dintr-un fir de fire sub acoperire și de protecție, haina dublă este un factor definitoriu al mai multor rase de câine populare. Rase ca chow chow, Pomeranian, și Siberian Husky sunt exemple de rase populare de câine dublu. Gata să afle cum să aibă grijă de haina dublă a câinelui tău? Citiți cu noi.

Ce este un strat dublu?

Coaturile duble constau din două straturi; Un substrat dens și un strat de sus alcătuit din părul de protecție. Standacul este de obicei foarte moale, cu o textură lână. Cu aceste adaptări, subsolul vă ajută să vă păstrați pooch-ul cald. Cel mai dens sub acoperiș, fluturele haina câinelui este și cu atât mai mult îngrijirea acestea necesită pentru a preveni covorașele și tangurile. Pe partea de sus a subsolului, părul de protecție respinge umiditatea și ajută la menținerea murdăriei la Bay. Ambele straturi acționează ca o barieră pentru a vă proteja pupa de la razele UV dăunătoare ale soarelui, astfel încât să nu se recomande. Haina dublă diferă de un strat unic în termeni de vărsare și obiceiurile. O dată sau de două ori pe an, câinele își suflă subsolul pentru a se adapta la sezoanele în schimbare pe tot parcursul anului.

Caracteristicile câinilor cu dublă acoperire

Deci, ceea ce face un câine dublu acoperit? În afară de a avea un substrat distinctiv și de acoperire, câinii cu haine duble au Habitele unice de vărsare și diferite tipuri de acoperire. Poochul dvs. dublu acoperit va sufla subaccesul lor o dată sau de două ori pe an pentru a se adapta la vremea în schimbare într-un proces cunoscut sub numele de blocare a stratului.

Vărsarea periodică a părului

Toți câinii vărsați și rase dublu acoperite ca Alaskan Malamutes și Akitas vărsate la fel de mult ca și omologii lor cu un singur acoperiș. Suma exactă pe care o găzduiește un câine va varia de la rasă la rasă, deci este important să cercetați cu atenție câinele dvs. pentru a înțelege obiceiurile sale de vărsare. Severitatea vărsării câinelui tău va depinde, de asemenea, de ele ca individ. Nici doi câini nu sunt la fel, iar un câine de aceeași rasă poate arunca mai mult sau mai puțin decât altul.

Principala diferență de a vărsa obiceiurile este că câinii cu dublă acoperire suferă de a Procesul bi-anual cunoscut sub numele de Blocarea stratului. Când câinele dvs. suflă haina, subaccesul lor moale iese în aglomerări mari pentru a le pregăti pentru lunile mai calde ale anului. Acest lucru poate lăsa haina de povești care se uită nemaipomenit și mai puțin plină până la iarnă. Fiți gata să vă grăbiți mai multe ori în timpul procesului de suflare a stratului și păstrați un aspirator la gata de combatere a pufului din jurul casei dvs.

Păr mai lung, pufier

Câinii cu un strat dublu au de obicei a mai mult, strat de fluture. Unele rase sunt bine cunoscute pentru hainele lor pufoase, iar mulți proprietari sunt atrași de ei pentru plușurile lor, urs-ca aspect. Astfel de rase includ frisa Pomerania și Bichon, două rase de companie populare.

in orice caz, Nu toate rasele cu dublu acoperire au o haină lungă și pufoasă. Exemple de astfel de rase includ Smooth-acoperit varietate de Collie de frontieră si Smooth Collie. Omologii lor cu părul lor mai lung sunt cunoscuți ca "ROUD & # 8221; Tipuri de acoperire. Ambele tipuri de straturi sunt populare pentru muncă, deoarece haina brută nu are un impact semnificativ asupra capacității lor de hrănire.

Coat dublu de câine
Nu toate rasele cu dublu acoperire au o haină lungă și pufoasă.

Beneficiile unui strat dublu la câini

Păturile duble la câini au mai multe beneficii, inclusiv Menținerea temperaturii și protecției corpului bun față de răniri în domeniu. Și, pentru noi, hainele duble fac ca câinii noștri să arate mult pufier care adaugă la atracția lor estetică.

Reglează temperatura corpului

Păturile duble la câini au un rol crucial în termoregularea câinelui. Puiul tău Coat dublu este un izolator puternic. Fufful izolator al subsolului ajută la reducerea schimbărilor de temperatură a câinelui dvs., ceea ce înseamnă că nu trebuie să lucreze atât de greu pentru a păstra o temperatură confortabilă. Stratul superior, care este alcătuit din părul de protecție, este adesea impermeabil și oprește apa să ajungă la pielea câinelui tău. Acest lucru ajută la menținerea lor calde chiar și atunci când lucrați vreme rece.

Deși poate părea ca o haină dublă, vă permite ca câinele să rămână cald, De asemenea, le poate ajuta să rămână, de asemenea. Multe rase se vor vărsa în mod natural pufos Strat în primăvară pentru a se pregăti pentru lunile mai calde, ceea ce permite aerului rece să circule mai aproape de pielea puilor. Cel mai bine este să permiteți acest proces să apară mai degrabă decât să vă rade haina câinelui, deoarece părul de protecție servesc un rol de protecție crucial.

Protejează de rău

Hainele duble la câini sunt importante pentru protejarea poochei de rău. Haina dublă face acest lucru prin protejarea pielii, care este de obicei roz pal în rasele dublu acoperite, de la razele dure ale soarelui și de căldură extremă. Această adaptare ajută astfel la scuturați câinele de la arsurile solare. La câinii cu piele palidă, această protecție este deosebit de importantă, deoarece lipsa de pigment le lasă vulnerabilă la arsurile solare dureroase și cancer de piele.

Multe rase de lucru au un strat dublu. Deși poate părea că având blană suplimentară ar avea un câine înapoi în câmp, ea servește de fapt un scop de protecție crucial. Topcoat Protejează câinii de lucru de pe spini, spurs și mușcături de insecte. Acest lucru este util în special pentru câinii care au nevoie să lucreze în medii de lemn.

Dezavantaje ale câinilor cu dublu acoperire

Mulți părinți de animale de companie noi ai câinilor cu dublă acoperire își găsesc căpușe de puști pentru a fi mult mai intense decât se așteptau. Ca o soluție rapidă, unele recurgeri pentru a-și rade complet poochia lor. in orice caz, ras un câine dublu acoperit numai cauzează mai multe probleme atât pentru tine, cât și pentru prietenul tău blană.

Unele câini cu dublă acoperire se dezvoltă post-clipping alopecie După un rave complet. Un câine cu alopecie post-tăiat are un regrowth patchy. Această nouă creștere a stratului este redusă cu o textura lipicioasă și poate fi chiar o culoare diferită. Din păcate, acest lucru cauzează deteriorarea permanentă a stratului unui câine. Rasul hainei vă expune și câinele arsuri solare, cancer de piele și hipertermie. Acest lucru se datorează faptului că rasul stratului îndepărtează părul de protecție de protecție și reduce subsolul izolator, expunând pielea la elemente.

Rasul stratului dublu nu ajută alergii. Dacă câinele dvs. este ras, mai multă piele și drand sunt expuși la mediul înconjurător, făcându-l mai ușor să ridicați uleiul atunci când îi mângâie. Câinele tău se poate pantaloni mai mult sau linge pe ei înșiși mai mult din cauza disconfortului de bărbierit complet, care poate elibera în continuare alergeni în casa dvs.

Pantofi dubli la câini - FAQ

Au mai multe întrebări sau preocupări haine duble la câini? Simțiți-vă liber să navigați în secțiunea Întrebări frecvente pentru mai multe detalii. Dacă aveți îndoieli, întrebați întotdeauna veterinarul dvs. pentru sfaturi.

Care sunt exemple de rase de câine dublu acoperite?

Există multe rase de câine dublu acoperite pentru a alege de la. Multe dintre acestea sunt rasele Spitz și rasele de lucru, care câștigă protecție și izolație din haina dublă groasă. Astfel de rase includ Akita, Chow Chow, Lapphund finlandeză, Shiba Inu, Siberian Husky, Shetland Sheepdog, Pomeranian, și Shih Tzu. Unele rase vin, de asemenea, într-o & # 8220; neted & # 8221; și / # 8220; varietate, cum ar fi collie și collie de frontieră. Soiul dur se referă la câini cu părul lung, în timp ce netezi se referă la câini mai scurți.

Care este cea mai bună perie pentru îngrijirea unui câine dublu acoperit?

Vă recomandăm A perie slicker Pentru periajul unui câine dublu acoperit. Perii de perii s-au împachetat strâns, care țintă în mod eficient tangles și noduri în blană mai lungă, lăsând haina super-moale și netedă. Ele sunt, de asemenea, utile pentru îndepărtarea părului liber și penetrarea în subsol. Asigurați-vă că utilizați cu atenție peria de slicker, deoarece acest tip de perie poate fi aspru pe pielea câinelui. Nu aplicați prea multă presiune atunci când utilizați peria pentru a evita rănirea prietenului tău blană.

Este bine să radeți un câine dublu acoperit?

Nu este recomandat să vă radeți câinele cu dublă acoperire. Asta pentru ca bărbierea se deteriorează permanent stratului câinelui. Rasul unui câine dublu acoperit poate provoca alopecia post-tăiată. Cu această condiție, regrowth-ul părului este neatins și nu se potrivește cu culoarea sau textura originale a stratului. Pe lângă alopecia post-tăiat, rasingul câinelui cu dublă acoperire vă poate expune pooch-ul la arsuri solare, hipertermie, hipotermie, și cancerul de piele. Acest lucru se datorează faptului că eliminarea părului de protecție protejată expune pielea palidă la elemente.

Câinii cu dublă acoperită au vărsat mai multe?

Având un strat dublu nu înseamnă neapărat că câinele tău va vărsa mai mult. Cu toate acestea, înseamnă că câinele dvs. va fi supus unei haine și a loviturii și # 8221; o dată sau de două ori pe an. În timpul unei lovituri de haină, câinele dvs. își va vărsa subsolurile în aglomerări mari. Acest lucru poate lăsa haina câinelui dvs. care se uită la patchy, deoarece subsolul este expulzat. În timpul iernii, totuși, un câine dublu acoperit în mod obișnuit, în timp ce câinele trebuie să păstreze subsolul pentru a-și menține temperatura.

Cum îmi pot ajuta câinele cu creșterea părului înapoi?

Primul si cel mai important, Câinele dvs. are nevoie de o dietă de înaltă calitate pentru a sprijini creșterea blănurilor. Blana este o parte din corpul câinelui tău și are nevoie de hrană și de îngrijire să strălucească. O dietă săracă duce astfel la o creștere slabă a blănurilor și la o haină nesănătoasă. De asemenea, puteți lua în considerare adăugarea ulei de pește la dieta câinelui tău. Uleiul de pește este ridicat în acizii grași omega-3, care sunt bine cunoscuți pentru rolul lor în susținerea creșterii sănătoase a stratului. Ca întotdeauna, asigurați-vă că vă consultați cu VET dacă se schimbă sănătatea câinelui. Pierderea părului poate fi un semn al mai multor probleme diferite, inclusiv stres, paraziți și condiții ca hipotiroidismul.

Păturile duble la câini protejează, izolați și adăugați volumul la haina câinelui. Aceste adaptări sunt esențiale pentru câțiva câini de lucru, care beneficiază de protecție împotriva spinilor și a mușcăturilor de insecte atunci când lucrează în domeniu. Din cauza acestor beneficii, este important să nu vă radeți câinele cu dublă acoperire. Astfel, nu numai că elimină protecția și izolația, dar vă expune pooch-ul pentru a posta alopecia, arsurile solare și problemele care reglementează temperatura acestora.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pantofi dubli la câini - definiție, beneficii & dezavantaje