American apa spaniel: profil de rasa de caini

Apa americană Spaniel

Spaniel american de apă (AWS) este o rasă rară care provine din regiunea marilor lacuri din Statele Unite. Ele sunt cunoscute pentru abilitățile lor puternice de recuperare a apei. În ciuda lipsei lor de popularitate, ei pot face animale de companie excelente de familie, oferind că au un exercițiu suficient pentru a-și îndeplini nivelul ridicat de energie. Smart, vesel și entuziasmat, ei dezvoltă legături puternice cu membrii familiei lor.

grup: Sportiv
Înălţime: 15 până la 18 inci
Greutate: 30 până la 45 de lire sterline (bărbați) - 25 până la 40 de lire sterline (femeie)
Coat și culoare: Haina dublă groasă, care poate fi ondulată sau strânsă, vine în trei nuanțe de ficat solid, maro sau ciocolată neagră. Uneori au alb pe degetele de la picioare și / sau piept.

Speranța de viață: 10 până la 14 ani

Caracteristică a spanielului american de apă

Nivelul de afecțiuneÎnalt
Prietenie Înalt
Copil prietenos Înalt
Prietenos cu animalele de companie Înalt
Nevoi de exerciții Înalt
JucăușăÎnalt
Nivelurile de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria rasei

Având în vedere toate marile calități ale acestui mic câine de vânătoare, este o surpriză să știți că rasa nu a fost niciodată extrem de populară.

Originile lor exacte sunt neclare. Se crede că au fost dezvoltate dintr-o combinație de alte rase de lucru, cum ar fi spanielul de apă irlandez și retrieverul acoperit cu Curly. Ele sunt unul dintre câțiva câini care sunt indigeni în Statele Unite și au fost folosite pentru prima oară de vânătorii din jurul zonei Marelui lacuri, la mijlocul secolului al XIX-lea. Hainele lor dense și calde, abilitățile fantastice de înot, inteligența, loialitatea și entuziasmul le-au făcut câinii perfecți pentru recuperarea apei de apă din apele înghețate din jurul regiunii.

Cererea pentru acești lucrători mici a dispărut ca câinii de recuperare mai mari provenind din Anglia, ca și Labrador, au crescut în popularitate. Dacă nu ar fi fost pentru un entuziast avid Aws de la Wisconsin, DR F.J. Pfeifer, rasa poate fi dispărut. Pfeifer a format un club de rasă, iar Clubul American Kennel a recunoscut oficial spaniel american de apă în 1940.

În 1985 au fost numiți ca câine de stat oficial al Wisconsin.

Acestea sunt încă o rasă rară - se crede că în prezent nu există mai mult de 3.000 de spanioli americani de apă din întreaga lume. Acest lucru le face un câine mic special și unic.

Apa americană Spaniel Care

AWS, cu fundalul lor de lucru, este o rasă foarte activă care are nevoie de o mulțime de exerciții fizice și de stimulare pentru a se asigura că comportamentele problematice nu funcționează ca rezultat al plictiselii. Acestea se potrivesc unei familii energetice care se bucură de faptul că se află în mare în aer liber. Ei adoră, de asemenea, în apă. Dacă locuiți lângă un lac sau la mare - cu atât mai bine.

Ei dezvoltă atașamente puternice cu proprietarii lor și sunt afectuosi și prietenoși. Ei tind să se întâlnească cu alți câini și, deși nu sunt la fel de eficienți cu străinii, ei vor da, de obicei, o primire călduroasă la vizitatori. Ei nu sunt un câine de a alege pentru trăsăturile lor de protecție.

Dacă nu li se acordă suficientă atenție sau îmbogățire, ele pot deveni stresate și distructive și pot fi cunoscute de coaja și urâtul. Acestea ar fi cele mai potrivite pentru o casă în care au companie pentru cea mai mare parte a zilei.

Spanielurile americane de apă sunt foarte motivați, dornici să vă rog, și foarte inteligenți, ceea ce înseamnă că răspund foarte bine Formare pozitivă de armare Metode. Îi place să aibă un "muncă" de făcut și pot face excelent Dog sport concurenți.

Acești câini pot avea uneori o lovitură încăpățânată. Asigurați-vă că aveți o pungă plină de bunătate pentru a le încuraja pozitiv ar putea fi de ajutor.

Haina americană de apă de apă nu necesită prea multă întreținere. Ele sunt niște coze minime, dar haina lor groasă poate deveni mată și încurcată dacă nu este dată o perie regulată. Unii proprietari de câini de lucru aleg să păstreze haina închisă aproape pentru a evita să devină împodobită cu burze după o fugă prin subțire. Haina lor este și uleioasă și nu ar trebui să fie spălată prea frecvent. Slama poate îndepărta stratul de calități naturale de izolare și impermeabilizare.

Wendy M Allen ;"Date-Caption =" Un așternut de apa americană Spaniel Puppies "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-BACK-Image_1-0-30 "Container de date =" Adevărat "/">

Probleme comune de sănătate

AWS-ul este în general considerat ca fiind o rasă sănătoasă, dar, ca și cu toți câinii de rasă de rasă, există câteva condiții genetice pe care sunt mai susceptibile. Un crescător bun va economisi întotdeauna părinții potențiali de sănătate pentru a ajuta la minimizarea șanselor căței care dezvoltă condiții moștenite cunoscute.

Unele dintre condițiile pe care le pot fi predispuse la:

Displazie de șold: Aceasta este atunci când îmbinările de șold se dezvoltă anormal și poate provoca dureri și lame. Tratamentul poate include administrarea medicamentelor antiinflamatori și dureri, terapie fizică, modificări ale regimurilor de exerciții fizice și a programelor de scădere în greutate. În cazuri extreme, poate fi necesară o intervenție chirurgicală.

Probleme oculare: Inclusiv Atrofia retină progresivă, Cataracta și displazia retinei

Mielopatie degenerativă: Această afecțiune implică o deteriorare a măduvei spinării. Simptomele tind să arate la câini mai mari de opt ani de vârstă. Un simptom inițial comun este tragerea degetelor de la picioare, iar acest lucru progresează treptat la o pierdere completă de utilizare a picioarelor posterioare.

Alopecia / chelie de model: De obicei, acest lucru apare în tineri și este aparent aleator, mai degrabă decât fiind asociat cu alte alergii sau condiții de piele. Studiile în curs sunt efectuate pentru a înțelege mai multe despre această condiție specifică de rasă.

Dieta și nutriția

Toți câinii ar trebui să fie hrăniți o dietă de înaltă calitate și o dietă controlată cu atenție pentru a le ajuta să păstreze sănătatea bună și să evite obezitate. Spanielul american de apă nu este o excepție. Cantitatea regulată cu VET și verificarea pentru a vă asigura că au o talie vizibilă poate ajuta. Dacă acestea sunt un câine deosebit de activ, puteți dori, de asemenea, să luați în considerare hrănirea unei diete destinate lucrărilor sau raselor active. Acest lucru se va asigura că primesc suficienți substanțe nutritive pentru a-și satisface nivelul de energie.

PROS
  • Afectuos și dornic să vă rog

  • Potrivită unei familii care se bucură de a fi activă și în aer liber

  • Foarte inteligent și răspunde bine la instruire

Contra
  • Poate deveni vocală și distructivă dacă este lăsată pe cont propriu

  • Poate avea o lovitură încăpățânată

  • Nu este potrivit pentru o casă de sedenatar

Unde să adoptați sau să cumpărați un spaniel american de apă

Pentru că sunt o rasă atât de rară, ei nu sunt ușor să vină. Există doar o mână de crescători înregistrați. Ar trebui să vă gândiți mult și greu despre dacă puteți oferi casa potrivită la rasă. Ați putea fi nevoit să fiți pe o listă de așteptare cu un crescător, iar potențial ar putea să călătoriți la o distanță mai departe pentru a vă găsi catelul.

Întotdeauna faceți cercetările dvs. pentru a vă asigura că obțineți un catelus de la a Crescător de reputație și etic. Ei ar trebui să vă permită să vizitați mama și gunoiul într-un mediu de îngrijire a casei. Puii ar trebui să fi fost verificați, și nu ar trebui să meargă la noile lor case până când nu au cel puțin opt săptămâni și înțepenite pe deplin.

Un loc bun pentru a începe cercetarea dvs. ar fi cu American Water Spaniel Club.

Ar fi puțin probabil să găsească un AWS în salvare. Dacă sunteți în căutarea unui tovarăș de afectuos, de înaltă energie, nu uitați, există o mulțime de ceilalți câini merituoși în adăposturi din întreaga țară Așteaptă să fie adoptată.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă sunteți interesat de rase similare, de ce nu verificați următoarele:

Există o mulțime de fantastice rase de câini acolo, toate cu propriile lor trăsături distinctive. Cu o mică cercetare, puteți lucra care tip poate fi cel mai potrivit pentru stilul dvs. de viață și familia.

10 cele mai bune rase de câine energic pentru persoanele active
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » American apa spaniel: profil de rasa de caini