Keeshond: profil de rasă de câine

Un keeshond adult ședinței în aer liber

Numită "Câinele olandez Barge", Keeshond este un câine de dimensiuni medii care a fost inițial creat pentru a viziona barjele care călătoresc de-a lungul multor canale și râuri. Astăzi, ești mai probabil să găsești un Keeshond (pronunțat Kayz-Hawnd) cuddled pe canapea, mai degrabă decât să păzească un râu sau un barje de canal, dar nu există nici o îndoială că keesonii moderni și-au păstrat ochii vigilei strămoșilor - care Adesea au marcaje negre, asemănătoare ochelarilor - și laturile lor cu voce tare.

Latrările lor nu sunt singurele lucruri mari despre Keeshonds, fie. Keeshonds sunt bine-cunoscuți pentru dens, lung, pufos straturi care cuprind trei straturi: un strat dublu dublu gros, un substrat în picioare și o haină lungă exterioară. În ciuda straturilor lor pe straturi de păr, Keeshonds sunt surprinzător de o întreținere redusă în ceea ce privește îngrijirea.

În ciuda atacurilor lor puternice și abilități excelente de supraveghere, Keeshonds sunt un câini extrem de iubiți, loiali care formează legături strânse cu oamenii lor și se înțeleg cu copii, alte animale de companie și străini, la fel. De fapt, Keeshonds sunt atât de prietenoși față de străini, nu sunt recomandați ca câini de protecție reală - deși coaja lor poate sperie potențialii intruși.

Keeshonds sunt ideale pentru familiile care sunt de multe ori - dacă sunt lăsate singure pentru prea mult timp, au fost cunoscute pentru a coaja neîncetat sau chiar devin distructive. Keeshonds sunt potrivite pentru proprietarii de câini de prima dată, deoarece sunt extrem de inteligenți și relativ ușor de antrenat, precum și oamenii care trăiesc în apartamente sau spații mai mici. Deoarece Keeshond a fost crescută să trăiască pe barje mici, pot prospera să trăiască într-o varietate de spații - dintr-un apartament mic, într-o casă mare.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Grupul non-sportiv

Înălţime: 18 inci (bărbați) și 17 inci (femei)

Greutate: 35 până la 45 de lire sterline

Palton: Foarte gros, cu un strat dublu superior, sub acoperire cu nisip și haina exterioară lungă

Culoarea stratului: Vine în variații de culoare cremă, negru și gri - marcajele negre, în formă de ochelari în jurul ochilor lor

Speranța de viață: 12 până la 15 ani

Caracteristicile Keeshond

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăMediu
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria lui Keeshond

Pe parcursul secolului al XVII-lea și al XVIII-lea, Keeshonds au fost alegeri populare ca tovarăși la-și vegheri pentru operatorii de barje, prin urmare, porecla "câine barge olandeză."Șarpele lor puternice, pupa au păstrat hoții potențiali departe de încărcătura barjelor.

Un văr apropiat la Samoyeds, Chows și Pomeranii, Keeshond a devenit mai târziu oarecum un mascotă în Olanda în câțiva ani de neliniște intensă politică. În acest timp, Olanda a fost împărțită în două partide distincte: urmașii prințului portocalii și patrioților. Liderul patrioților a ținut un Keeshond ca tovarășul său, iar membrii grupului Patriot au devenit în cele din urmă cunoscuți ca Keezen prin opoziția lor politică. În cele din urmă, Keeshond a devenit simbolul partidului de patriot rebel și, la rândul său, a devenit popular printre oamenii non-regali care trăiesc în Olanda.

După ce urmașii lui Prințul Orangeului au răsturnat partidul Patriot, Keeshonds a căzut din popular, deoarece mulți oameni credeau că au reprezentat o cauză pierdută. Din acest motiv, din păcate, mulți keeshond au fost uciși. Câțiva câini rămași au trăit pe fermele de diutch și au continuat să călărească râurile și canalele cu operatorii de barje.

În 1905, rasa a fost redescoperită de o femeie numită Miss Hamilton-Fletcher. În timp ce într-o călătorie în Olanda, ea ia convins pe părinți să aducă două cățeluși acasă în Anglia - iar acei câini au devenit temelia rasei din afara Olandei. Când Hamilton-Fletcher a descoperit că unii keeshonds locuiau încă în fermele olandeze sau barje, ea a lucrat cu proprietarii lor pentru a propaga rasa. După doar 10 ani, suficienți Keeshonds fusese crescuți pentru a forma clubul olandez Keeshond.

Primul gunoi american de Keeshonds sa născut în 1921. Doar câțiva ani mai târziu, în 1930, primul Keeshond a fost înregistrat la Clubul American Kennel.

Keeshond Care

Nu lăsați Keeshonds dens, haina pufoasă vă păcăliți - sunt de fapt destul de mici întreținere la mireasă. Pentru a evita maturi și încurcări, asigurați-vă că vă periați keeshondul de cel puțin două ori pe săptămână. Este important să rețineți că Keeshond are două perioade majore de vărsare în fiecare an în care întreaga acoperire este vărsată imediat. Această perioadă de vărsare poate dura până la trei săptămâni. Planificați să vă scăldați keeshond aproximativ la fiecare trei luni.

Keeshonds nu sunt foarte tolerante la căldură, dar ar trebui nu Împingeți-vă Keeshond-vă în vară. Poate părea contraintuitivă, dar haina groasă a lui Keeshond acționează ca izolație împotriva temperaturilor calde. În plus, rasul hainei lui Keeshond îl poate face mai susceptibile de a dezvolta arsuri de soare sau chiar cancer de piele.

În afară de îngrijirea regulată, este important să examinați urechile Keeshond în fiecare săptămână. Dacă câinele dvs. are acumularea sau resturile în urechile ei, ușor curat cu un tampon moale, de bumbac. Evitați tampoanele de bumbac, deoarece acestea pot deteriora structurile delicate, interioare. Dacă urechile câinelui sunt roșii, umflate sau miros amuzant, contactați imediat medicul veterinar - acestea pot fi semne ale unei infecții ale urechii.

La fel ca toate rasele, este important să vă periați în mod regulat dinții lui Keeshond pentru a reduce riscul de boală orală și a plăcii de plăci. Periajul zilnic este ideal, dar periajul de câteva ori în fiecare săptămână poate oferi și o protecție.

Datorită istoriei lor ca câini de barja, Keeshonds poate prospera în spații foarte mici - și nu au nevoie de un exercițiu foarte mare. Mai multe plimbări sau una mai lungă, o plimbare mai viguroasă în fiecare zi vă va păstra Keeshond exercitat, sănătos și fericit. Deoarece Keeshonds sunt foarte inteligenți, ei excelează Cursuri de agilitate, puzzle-uri și altele Jocuri care le provoacă mintea.

După cum sa menționat anterior, Keeshonds nu-i place să rămână singuri. Dacă familia dvs. este adesea din casă, poate doriți să luați în considerare o altă rasă. Keeshonds au fost cunoscuți pentru a coaja fără sfârșit când sunt lăsați singuri.

Probleme comune de sănătate

Deși Keeshonds sunt, în general, câini sănătoși, aceștia pot fi susceptibili la anumite condiții de sănătate. Nu există nicio garanție că câinele dvs. va dezvolta (sau nu va) aceste condiții, dar este important să cunoaștem semnele, ar trebui să apară în animalul dvs. de companie.

Unele probleme de sănătate care sunt observate în mod obișnuit în Keeshonds includ:

Displazie de șold: O condiție ereditară care afectează articulațiile șoldului, displazia de șold este văzută în toate rasele. Dacă câinele dvs. începe să prezinte slăbiciune, lamerie sau durere în șoldurile sale, discutați imediat cu veterinarul dvs.

Luxarea patellară: Comună la câinii mici, această afecțiune este caracterizată de capacul genunchiului care se deplasează și în afara locului. Poate duce la dureri severe, dar mulți câini pot trăi vieți lungi și fericite cu grija corectă.

Cataracta: La fel ca oamenii, mulți câini dezvoltă cataractă pe măsură ce îmbătrânesc. Câinii cu cataracta pot avea o vedere neclară sau tulbure, dar în unele cazuri pot fi tratate cu o intervenție chirurgicală.

Dieta și nutriția

Dieta câinelui dvs. depinde în mare măsură de vârsta, sexul, nivelul de activitate și metabolismul, dar vă puteți aștepta să vă hrăniți Keeshond One la două cești de alimente de câine de înaltă calitate împărțite în două mese în fiecare zi.

Este important să urmați ghidul de hrănire al alimentelor pentru câini, deoarece supraeminarea poate duce la condiții de sănătate periculoase cum ar fi obezitatea caninei, boala cardiacă, sau Diabet. Dacă nu sunteți sigur cât de mult să vă hrăniți Keeshond, medicul veterinar poate contribui la dezvoltarea unui plan de dietă sănătoasă.

PROS
  • Extrem de iubitoare și loiale membrilor familiei

  • Prietenos cu copii, animale de companie și străini

  • Întreținere redusă în ceea ce privește îngrijirea și exercițiul și poate prospera în spații mici

Contra
  • Experimentează perioade intense de vărsare de două ori pe an

  • Are o coajă de tendință cu voce tare - și de multe ori

  • Are nevoie de o mulțime de atenție de la membrii familiei și poate deveni distructivă când este plictisită

Unde să adoptați sau să cumpărați un Keeshond

Mulți sunt dificil să găsești un keeshond la adăpostul local, deci verificați grupurile de salvare din zona dvs. Site-uri ca Petfinder facilitează căutarea animalelor de companie adoptate de către rasă.

Dacă vă decideți să achiziționați un Keeshond de la un crescător, este vital să vă faceți cercetările și să vă asigurați că sunt etice, reputate și morale. Dacă este posibil, vizitați site-ul de reproducere și cereți-i să întâlnească părinții gunoiului. Să fie în căutarea semnelor de creștere a curților, cum ar fi câini nesănătoși sau condiții nesanitare.

Mai multe rase și cercetări suplimentare

Keeshond este o alegere excelentă pentru familiile, locuitorii de apartamente și proprietarii de câini de primăvară, la fel. Nevoile lor scăzute de îngrijire și exerciții, precum și inteligența lor și ușurința de antrenament, le fac pe toți câinii cu întreținere redusă.

Dacă sunteți interesat să aflați despre rasele similare cu Keeshond, consultați:

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Keeshond: profil de rasă de câine