Samoyed (sammie): profilul rasei de câine

Un samoyed

Samoyed este o rasă mare și blândă de câine care este ușor de recunoscut de grosul său și pufos haina alba. Adesea denumită Sammies, Samoyeds își doresc atenție și sunt mai mult decât fericiți să pună un pic de muncă pentru oamenii lor, fie că este înjunghiat, vânătoare sau tragând o sanie.

Sammies sunt perfect optimizate pentru a rezista la vreme rece. Ele au un strat dublu incredibil de eficient, care le izola împotriva temperaturilor de îngheț și o gură răsturnată care împiedică zgomotul și astfel ghemiclele - de la formarea la buze. În ciuda durității lor inerente, Samoyeds sunt la fel de bucuroși să se bucure ca un animal de companie de familie, deoarece ei trebuie să dețină un loc de muncă. Și cu natura lor prietenoasă și personalități ușor de făcut, Sammies fac tovarăși de animale excelenți - cu condiția să obțină o mulțime de dragoste și atenție.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Lucru

Înălţime: 21-23.5 inci (bărbați) - 19 până la 21 de centimetri (femele)

Greutate: 45 la 60 de kilograme (bărbați) - 35 până la 50 de lire sterline (femele)

Coat și culoare: Scapă groasă sub un strat moale, pufos și drept, în principal alb strălucitor, deși unele sunt mai crete sau biscuiți (maro extrem de deschisă)

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile Samoyed

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu
InteligențăMediu
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria Samoyed

Poate că nu este o surpriză faptul că Samoyed SamoWed Hardy, grosime originare din Rusia, o țară în care temperaturile frigidei solicită o barieră bine izolată împotriva frigului. Numele lor provine de la poporul Siboyede Semi-nomade din Siberia, care s-au bazat pe rasa de secole pentru lucruri cum ar fi vanatoarele, reni vindecarea, tragerea sanilor si sfâștindu-se pentru căldură pe nopțile arctice înghețate.

Sammies sunt clasificate ca o rasă bazală, adică existența lor prestabilită originea celor mai moderne rase de câine. Etica lor puternică a muncii și natura incredibil de prietenoasă le-au făcut un partener bun pentru oameni de-a lungul existenței lor lungi, care a ajutat la proliferarea rasei. A fost exploratorii arctici care au adus mai întâi rasa în Anglia la sfârșitul secolului al XVIII-lea, unde haina regală a lui Samoyed și personalitatea caldă le-au făcut un favorit rapid printre elita engleză. Ei au fost rasa de alegere pentru Alexandra din Danemarca, care a devenit regina Regatului Unit și a Dominiilor Britanice în 1901 după moartea reginei Victoria.

În 1906, un câine pe nume Moustan din Argenteau a fost primul Samoyed înregistrat oficial de Clubul American Kennel (AKC) în Statele Unite. În timp ce Sammies a câștigat deja popularitate în rândul mușcăților nord-americani, recunoașterea de către AKC marchează prima instanță oficială a lui Samoyeds, fiind sancționată ca un premier, spectacol demnă de spectacol.

Îngrijirea SamoWed

Că stratul pufos nu vine fără responsabilitățile sale. Samoyeds sunt niște cizme intense și necesită îngrijire frecventă pentru a rămâne în căutarea și simțul lor. Din cauza hainei lor duble, murdăria și resturile se pierd în blana lor, rezultând covoare și încurcări. Perii regulate reprezintă o parte esențială a îngrijirii samoyed, în special în timpul sezonului de vărsare a vârfului, care se întâmplă de obicei de două ori pe an. Deși este posibil să mireze în mod corespunzător un Samoyed la domiciliu, se recomandă deseori ca Sammies să primească servicii profesionale de îngrijire pentru a se asigura că băile și perdelele lor se fac cât mai bine posibil.

În ceea ce privește exercițiul, Samoyeds au nevoie de plimbări zilnice și o mulțime de atenție de la tovarășii lor umani. Un Sammie care este mai des decât să nu fie lăsat la dispozitive proprii, poate acționa din cauza frustrărilor fizice și mentale. Plimbări lungi, sesiuni active de joc și o doză zilnică bună de timp de legătură unu la unu ajută Samoyeds să rămână fericită și stimulată. Pentru că sunt destul de acceptând alți câini, având un coleg de joacă canine pentru Sammie dvs. este o modalitate bună de a se asigura că toate nevoile lor de energie sunt îndeplinite.

Formarea unui Samoyed este adesea ușoară, deoarece au legături puternice cu oamenii lor și au scopul de a le mulțumi. În timp ce un Sammie poate fi un pic încăpățânat în legătură cu luarea unor noi comportamente, lucrul activ la antrenament ajută la consolidarea legăturii lor și joacă pe istoria de lucru a lui Sammie. Nosarul, agilitatea și herding sunt toate modalitățile bune de a folosi talentele naturale ale lui Sammie.

Probleme comune de sănătate

Similar cu alți câini de rasă pură, Samoyeds au probleme comune de sănătate, deși sunt, în general, cunoscute pentru că sunt câini destul de sănătoși. Dacă achiziționați un Samoyed de la un crescător, cereți o istorie completă de sănătate a liniei lor genetice, astfel încât să știți dacă câinele dvs. va avea o înclinație mai mare pentru una dintre aceste condiții mai comune de sănătate samoy.

Dieta și nutriția

Samoyeds nu necesită nici un fel de dietă specială. Cele mai multe sunt perfect fericite și sănătoase mâncând alimente comerciale de înaltă calitate sau acasă gătite, deși cu toți câinii, ar trebui să fie urmăriți pentru semne de creștere în greutate și să-și limitate dietele limitate în consecință dacă se împachetează prea multe kilograme. Dacă observați creșterea necontrolată a greutății, alergii alimentare potențiale sau primejdie gastrică, discutați cu medicul veterinar despre personalizarea unei diete care va funcționa cel mai bine pentru Samoyed dvs. În plus față de mese, Samoyeds au nevoie de multă apă dulce.

Cum de a alege alimentele potrivite pentru câinele dvs
PROS
  • Temperament blând și placid

  • Poate rezista la climatul rece

  • Mare pentru familiile cu copii și / sau alte animale de companie

Contra
  • Cantități mari de vărsare

  • Are nevoie de mult timp și atenție

  • Pot dezvolta obiceiuri cum ar fi mobilierul de mestecat dacă este lăsat singur

Unde să adoptați sau să cumpărați un samoyed

Dacă credeți că doriți să adoptați un Samoyed, începeți să contactați una dintre următoarele organizații:

Aceste grupuri vor putea oferi îndrumări și pași următori pentru adoptare și vă pot trimite chiar la o sucursală locală sau salvare. Dacă nu sunteți sigur că rasa este potrivită pentru dvs., este posibil să încercați să încurajați un sammie pentru a vedea dacă sunt o potrivire bună pentru casa ta.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Există un câine perfect pentru toată lumea. Continuați să citiți prin profilurile noastre de câine pentru a afla despre alte rase populare și cum să vă îngrijiți sau să mergeți la un adăpost și să vă conectați cu diferite tipuri de câini pentru a găsi un partener ideal de companie.

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

În caz contrar, verificați tot celălalt câine Profiluri de rasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Samoyed (sammie): profilul rasei de câine