Câine de apă portugheză (porties): profil de rasă de câine

Câine de apă portugheză

Câinele de apă portugheză este un câine de dimensiuni medii cu un strat cu un singur strat cu un singur strat pufos Nu vărsați în mod semnificativ, făcându-le o rasă preferată printre cei care suferă de alergii. Ei lucrează câini și sunt, în general, prietenoși, iubitoare și inteligent. Ei iau rapid abilități de pregătire și ascultare și din cauza acestui lucru, câinii de apă portugheză fac animale de serviciu excelent.

Deși rasa a fost înregistrată pentru prima dată de un călugăr la sfârșitul celui de-al 13-lea cenutie, au devenit deosebit de cunoscuți în ultimul deceniu. Acest lucru este datorită fostei u.S. Președintele Barack Obama și familia sa, care avea doi câini de apă portugheză - Bo și însorit - în timpul lor în Casa Albă.

Privire de ansamblu de rasă

  • Grup: Lucrul (AKC)
  • Greutate: 42 la 60 de kilograme pentru bărbați și 35 până la 50 de kilograme pentru femei
  • Înălţime: 20-23 inci pentru bărbați și 17 până la 21 de centimetri pentru femei
  • Coat și culoare: Ondulat sau strâns curbat- negru, negru și alb și maro, deși culoarea stratului poate fi, de asemenea, alb sau argintiu
  • Speranța de viață: 10 până la 13 ani

Caracteristicile câinelui portughez de apă

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu-înalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria câinelui de apă portugheză

Câinele de apă portugheză este o rasă veche - prima descriere scrisă a rasei a apărut într-un cont scris de un călugăr în 1297. Câinii portughezi de apă, adesea numiți "Porti", sunt rude apropiate ale unei alte rase antice, pudezul. Se crede că câinii și podelele de apă portugheză moderne s-au dezvoltat din aceeași piscină genetică, cu căi istorice distincte care separă rasele în ceea ce privește personalitatea, aspectul și temperamentul.

Câinii portughezi de apă au devenit tovarășii apropiați ai oamenilor, datorită predispoziției lor la viață pe mare. Ei au lucrat îndeaproape alături de pescarii portughezi, înotând între bărci și ajutând la recuperarea pierderii pierdute și peștii de turmă în plase. "Sirele fondatoare" a câinilor de apă portugheză modernă a fost o canină numită Leão, care a fost deținută de un om de afaceri portughez bogat pe nume Vasco Bensaude în anii 1930. Se crede că mai mult de jumătate din linii de apă portugheză de apă pot fi urmărite înapoi la Leão.

Porties au fost popularizate în state la începutul anilor 1970, cu crearea clubului de câini de apă portugheză din America și, în timp ce ei sunt încă cunoscuți pentru tendințele lor iubitoare de apă, câinii sunt venerați astăzi în cea mai mare parte pentru prietenii lor și spectacolul lor - Calități de calitate.

Portugheză Water Dog Care

Portiurile sunt câini de lucru de înaltă energie care necesită exerciții regulate pentru a opri plictiseala. În plus față de plimbări regulate (și o mulțime de înoată, Dacă este posibil), câinii de apă portugheză se dezvoltă în activități bazate pe formare, cum ar fi agilitatea, Nosexualul, Docking Dock, munca de terapie și ascultarea. Plimbări zilnice lungi, împreună cu o mulțime de activități de joc și activități de creștere a creierului, sunt obligați să păstreze câinii de apă portugheză la cel mai bun mod mental și fizic.

În timp ce câinele de apă portugheză nu scade, această rasă de câine are nevoie încă de îngrijirea regulată și adesea extinsă. Portiurile ar trebui să fie periat de două până la trei ori pe săptămână și să fie tăiate o dată pe lună pentru a-și păstra blănurile să devină încurcat sau matted. Pentru câinii de apă portugheză care petrec o mulțime de momente înotul, ar trebui să se acorde o atenție deosebită pentru a asigura pielea, stratul și urechile sunt curățate corespunzător pentru a preveni infecția sau inflamația de la sare sau substanțe chimice.

În ceea ce privește formarea, majoritatea câinilor de apă portugheză iubesc să învețe și să se adapteze rapid la noi competențe prin utilizarea armăturii pozitive. Portiurile de formare este o modalitate excelentă de a-și construi legătura cu oamenii lor și poate ajuta la atenuarea problemelor comportamentale cauzate de plictiseală. Pentru că sunt astfel de cursanți rapizi, câinii de apă portugheză fac ca câini de terapie și servicii excepționale și adesea excelează la concurențiale canine.

În ansamblu, acești câini sunt prietenoși și se bucură de aproape de proprietarii lor. Ei au o dungă independentă, dar cu cantități adecvate de exerciții și formare, multe portiene sunt câini perfect compuși care se străduiesc să vă placă. Cei care sunt interesați să aibă câinele lor de apă portugheză instruiți ca a Dog de terapie ar trebui să ia notă de trăsăturile individuale de personalitate ale câinelui și să lucreze îndeaproape cu o organizație de formare a câinilor de terapie, cum ar fi Parteneri de companie sau Terapie International Pentru a vă asigura că câinele este adecvat și instruit eficient pentru rolul.

Probleme comune de sănătate

Ca toți câinii de rasă pură, câinii de apă portugheză sunt susceptibili la anumite tipuri de leziuni și boli. Tulburările comune asociate cu rasa includ:

În cazul PRA, cardiomiopatia dilatată juvenilă și bolile de depozitare, prevenirea este, în general, realizată numai prin identificarea purtătorilor genelor relevante și fără a reproduce acei câini în continuare.

Dieta și nutriția

Similar cu majoritatea câinilor, câinii de apă portugheză fac cel mai bine o dietă de înaltă calitate, optimizată pentru a se potrivi nevoilor lor individuale. Datorită nivelurilor lor ridicate de activitate, multe portouri pot avea nevoie de un aport caloric mai mare decât alți câini, deși nevoile exacte calorice ar trebui determinate pe baza discuțiilor dintre proprietari și veterinarii lor. Hranește de două ori pe zi, în loc să părăsească alimentele pentru pășunat, pentru a stabili o rutină și descurajează supraalimentarea.

Top rase de câine pentru cei alergici la câini
PROS
  • Nu vărsați semnificativ

  • Se înțelege bine cu alte animale de companie

  • Câini inteligenți care răspund la formare

Contra
  • Nevoie de periaj regulat și îngrijire

  • Necesită mai mult exercițiu decât alte rase mai puțin atletice

  • Potențial distructiv atunci când nu este exercitat sau suficient de distractiv

Unde să adoptați sau să cumpărați un câine de apă portugheză

Pentru a găsi un câine de apă portugheză, verificați câinii locali de adăpost și grupurile de salvare. Clubul de apa portugheză de apă oferă, de asemenea, o listă de crescători autorizați, dar este rapid de remarcat faptul că nu supraveghează sau nu garantează niciun crescător specific.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Este întotdeauna inteligent să vă faceți cercetările înainte de a decide cu privire la tipul de câine potrivit pentru dvs. și pentru familia dvs. Puteți găsi o multitudine de resurse suplimentare despre câinii de apă portugheză prin intermediul Clubul de câini de apă portugheză din America (PWDCA), precum și prin a vorbi cu proprietarii actuali ai rasei. PWDCA oferă, de asemenea, servicii de salvare și adopție Portie.

Dacă sunteți interesat de rase similare, verificați:

Există o întreagă lume a potențialelor rase de câine acolo - cu o mică cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă!

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câine de apă portugheză (porties): profil de rasă de câine