Aflați totul despre spanielul de apă irlandeză

Irlandeză apă spaniel

De asemenea, cunoscut sub numele de coada de șobolan spaniol datorită coada sa distinctivă, netedă, spanielul de apă irlandeză este un câine de pistol mediu și mare folosit pentru a recupera păsările de apă ca rațele și gâștele, precum și spălarea și recuperarea jocului superior ca prepelițele și fazanul. Spanielurile de apă irlandeză iubesc să-și facă treaba originală - le puteți vedea învârtindu-i cozile cu bucurie atunci când sunt în câmp. Ele sunt construite solid, robust și atletic. Haina crisply curbată vine poate fi un ficat bogat (maro) la ficat întunecat, cu o nuanță purtătoare (o nuanță care uneori numită PUCE FORI).

Spanielii de apă irlandeză și iubitoare, devotate și afectuoase cu familiile lor, dar ele pot fi stagne cu oamenii pe care nu le cunosc. Ele sunt alerte și curioase, preferând să aibă dreptate în centrul acțiunii, mai degrabă decât lăsați singuri în curte. Cascada buclelor libere de la apa irlandeză a capului Spaniel se îndreaptă spre aspectul lor unic și fermecător.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Sportiv

Greutate: 45 la 68 de lire sterline

Înălţime: 21 până la 24 de centimetri înălțime la umăr

Palton: Densă, clară clară și strâns curbată pe fața și coada este scurtă și netedă

Culoare: Ficat (maro)

Speranța de viață: 10 până la 12 ani

Caracteristicile spanielului de apă irlandeză

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut

Istoria spanielului de apă irlandeză

După cum sugerează și numele său, spanielul de apă irlandeză a provenit din Irlanda. Strămoșii de apă irlandeză spaniel au fost cunoscuți cât mai departe ca epoca romană, dar Dubliner Justin McCarthy, un sportiv avid, este creditat cu solidificarea tipului de rasă irlandeză a apei Spaniel în anii 1860. Câinele lui "Boatswain" era bine cunoscut în spectacole de câini, iar rasa a plecat în Irlanda în acest moment. Deși rare în Statele Unite astăzi, apa irlandeză spaniel a fost un câine de vânătoare mai popular. Rasa a fost una dintre cele doar nouă rase recunoscute mai întâi de Clubul American Kennel când a fost fondat.

Royalty-Free / Getty Images "Data-Caption =" "Data-Expand =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-12 "Container de date =" Adevărat "/">
Matthew Eisman / Contributor / Getty Images "Data-Caption =" "Data-extinde =" 300 "ID =" MNTL-SC-Bloc-image_1-0-13 "Container de date =" Adevărat "/">

Irlandeză de apă spaniel îngrijire

Spanielul de apă irlandeză are o haină rezistentă la apă curbată, care este comparabilă cu cea a pudezii. Aceasta necesită o periere frecventă pentru ao menține neclintită, precum și tăierea regulată de la un groomer. Unele proprietari irlandezi de apă spaniol învață să-ți trimită haina, cu sfaturi de la crescător sau de groomer profesional. Scopul tăierii unei spanieluri irlandeze de apă ar trebui să fie de a fi neatenția de formă a stratului și să elimine capetele portocalii deteriorate la soare. Haina de rasă nu este destinată să fie prea stilizată. Părul de pe fața și coada este în mod natural scurt, dar este posibil să aveți nevoie să curățați mușchi și părul de păr tăiat.

Deși haina irlandeză a apei Spaniel necesită îngrijire frecventă, partea superioară a acestuia este rasa nu aruncă mult (dacă este deloc) și este considerată hipoalergenic, așa că ar putea fi o rasă bună pentru persoanele care suferă de alergie. Termenul "hipoalergenic" înseamnă că rasa tinde să provoace mai puține alergii decât alte rase. Nu înseamnă că rasa are o probabilitate zero de a provoca alergii. Oricine cu alergii de câini ar trebui să petreacă o perioadă bună de timp cu spanioli de apă irlandeză pentru adulți pentru a vedea cum reacționează înainte de a aduce acasă un catelus.

Spanii de apă irlandeză sunt câini de mare energie. Au nevoie de o mulțime de exerciții zilnice viguroase. Vânătoarea este o priză mare pentru a cheltui energia fizică și mentală a rasei, dar jogging, drumeții, înot, jocuri de preluare, umplute cu plimbări lungi, vor scurge, de asemenea, banca de energie. Multe spanieluri de apă irlandeză excelează la sporturi de câini competitivi, inclusiv studiile de teren, agilitatea, flyball, jumping-ul de andocare, urmărire și ascultare.

Spanielul de apă irlandeză este foarte inteligent, dar oarecum sensibil, deci trebuie să utilizați abordarea corectă atunci când instruiți. Forța și intimidarea vă vor duce nicăieri. Utilizați metode de formare pozitivă și evitați repetarea excesivă. Spanielul de apă irlandeză nu este un câine de apăsare care va face același lucru și supraviețuit peste sesiunile de antrenament (și o mulțime de tratamente, laudă și jucării). Spanii de apă irlandeză poate fi în mod natural precaut de străini și oarecum imprevizibilă cu alte animale, deci este foarte important să le socializați pe larg ca puii. Introduceți-le la mulți adulți prietenoși, copii și alți câini, menținând interacțiunile pozitive cu o mulțime de tratamente și laudă. Începeți cât mai curând posibil în catelus și continuați aceste eforturi în întreaga viață a câinelui.

Probleme comune de sănătate

Spanielul de apă irlandeză este de obicei o rasă sănătoasă. Crescătorii responsabili efectuează anumite teste pe câinii lor înainte de reproducere. Clubul irlandez de apă Spaniel din America, care este clubul părinte național pentru rasa în Statele Unite, recomandă ca toate spanii de apă irlandez să fie testate pentru şold și cot dispăsia, boala oculară, și sănătatea tiroidă. Convulsii au fost raportate în unele spanioli de apă irlandeză, iar pielea sau alergiile alimentare sunt oarecum comune în rasă.

În conformitate cu apa irlandeză, spanielul este sensibil la anumite medicamente, inclusiv "medicamente de sulf" (sulfonamidă), găsite în unele diuretice de antibiotice, medicamente pentru ochi, medicamente pentru inimă și medicamente anti-criză. Un medicament comun de sulfa utilizat pentru a trata infecția cu paraziți de coccida la pui este sulfadimetoxina. Spanii de apă irlandeză ar putea avea, de asemenea, o reacție adversă la medicația obișnuită a medicii de inimă Ivermectin, precum și anumite purici și bifați preventive.

Având în vedere aceste preocupări, întotdeauna discutați cu medicul veterinar cu privire la potențialul de sensibilitate înainte de a vă da spanielului de apă irlandeză orice medicament, indiferent dacă este prescripție sau peste contor (în cazul puricii și căpușe de prevenire). Faceți acest lucru de fiecare dată când câinele dvs. este prescris un medicament nou și de fiecare dată când comutați veterinari, pentru a vă asigura că câinele dvs. nu este dat ceva potențial periculos.

Dieta și nutriția

Unele spanioli irlandezi au o înclinație de a deveni supraponderali. Pentru a preveni acest lucru, alimentați spanielul de apă irlandeză măsurată, mese regulate utilizând cupă sau scară de măsurare pentru a cântări alimentele. Evitați hrănirea liberă (lăsând alimentația toată ziua), ceea ce poate duce la creșterea în greutate. Prea multă greutate exacerbează șoldul și dispezia cotului, pe care spanielul de apă irlandeză este predispus și contribuie și la alte condiții de sănătate, cum ar fi diabetul zaharat. Adresați-vă amelioratorului sau medicului veterinar pentru a recomanda o alimentație sănătoasă pentru spanielurile de apă irlandeză.

Top rase de câine pentru cei alergici la câini
PROS
  • Afectuos și ieșind cu familia

  • Nu scade / hipoalergenic

  • Companion activ

Contra
  • Are nevoie de o mulțime de exerciții fizice

  • Nu întotdeauna prietenos pentru câini

  • Poate fi precaut de străini

Unde să adoptați sau să cumpărați

Spanielul de apă irlandeză este o rasă oarecum rară. Unii adulți ar putea găsi drumul în salvare. Mai des, cei care doresc să achiziționeze o apă irlandeză de apă vor cumpăra un catelus de la un crescător de reputație. Clubul irlandez de apă Spaniel din America menține o listă de crescători pe site-ul său web. Fiți pregătiți să ajungeți pe o listă de așteptare.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă vă place spanielul de apă irlandeză, s-ar putea să vă placă și aceste rase:

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de câine Pentru a vă ajuta să găsiți câinele perfect pentru dvs. și pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Aflați totul despre spanielul de apă irlandeză