Newfoundland (newfie): profil de rasa de caini

Câini nou-născuți

Newfoundland este a câine gigant cu un spirit de lucru greu și o dispoziție blândă. Rasa este inteligentă, nobilă și foarte loială. Deseori numiți noi New Fns sau Newri, Newfoundlands fac câini excelenți de lucru, dar sunt, de asemenea, însoțitori calmi și afectuosi.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Lucru

Înălţime: 26-28 inci înălțime la umăr

Greutate: 100 la 150 de lire sterline

Coat și culoare: Haina dublă groasă în maro, negru, gri sau alb-negru

Speranța de viață: 9 până la 10 ani

Caracteristicile Newfoundland

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateÎnalt
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaMediu
Cantitatea de vărsareÎnalt

Istoria Newfoundland

Newfoundland rasa de câine provine din provincia canadiană a Newfoundland, unde are o istorie bogată ca un câine de lucru ideal. Acești câini de apă superbă au asistat pescar, au salvat potențialul victimelor care se îneacă și căruțe trase. Se crede că strămoșii din Newripies au fost adusi la Newfoundland de către pescarul european. Deși linia lor exactă este dezbătută pe scară largă, cea mai populară teorie sugerează că Newfie a evoluat de la Mari Pyrenees Câini și rețineri negri.

Botanistul englez Sir Joseph Banks a adoptat mai multe în secolul al XVIII-lea. O Newfoundland numită Seaman a făcut parte din expediția Lewis și Clark, explorând teritoriile nou-achiziționate la începutul anilor 1800 cu proprietarul său, Meriwether Lewis. Alți proprietari celebri includ Emily Dickinson, Ulysses S. Grant, Lyndon B. Johnson, Robert F. Kennedy, compozitor Richard Wagner și John James Audubon.

Până în secolul al XIX-lea, noile noi au devenit populare în Anglia. Curând după aceea, rasa a sosit în u.S. și a fost recunoscut de Clubul American Kennel (AKC) în 1879. La fel ca multe rase mari, numerele lor au suferit în u.K. și Europa după războaiele mondiale, dar a început o renaștere în anii 1950. Există multe povești de Newfoundlands folosite ca câini de salvare a apei, precum și salvați impromptu efectuați de Newfoundlands atunci când câinele a observat o persoană aflată în primejdie.

Newfoundland Îngrijire

Newfie are o haină groasă, lungă, care servește ca izolație din apele reci. Acest strat are o rată de vărsare relativ mare (în special în primăvară și cădere) care necesită Îngrijirea regulată, În mod specific, periajul părului de două până la trei ori pe săptămână. Probabil că veți avea nevoie de îngrijire profesională, de asemenea, pentru a păstra câinele care arată bine. Acești câini sunt predispuși la urmărirea resturilor și noroiului pe hainele lor lungi, așa că fiți pregătiți să curățați după ce câinele dvs. se întoarce de la a juca afară.

Newfie poate purta în mod natural unghiile sale datorită dimensiunilor sale mari, dar asigurați-vă că verificați degetele de la picioare și Îndepărtați unghiile după cum este necesar. Această rasă poate fi un drooler, atât de mulți proprietari preferă să păstreze o "pânză de slobber" la îndemână. Când un Newfie își scutură capul, există o schimbare bună, scuipatul va zbura.

Newriile au o forță puternică de a lucra și de a proteja. Ei au nevoie de Exercițiul zilnic pentru a le menține în formă și fericită. Ei iubesc să înoate și pot fi un mare partener în Lacul, Streamul sau Piscina dreaptă. În plus, nou-născutele vor beneficia de un anumit tip de "loc de muncă", cum ar fi păstrarea concursurilor la domiciliu sau de ascultare. În general, acestea sunt de obicei foarte calme, loiale, și tovarăși iubiți.

Newriile sunt câini inteligenți care răspund foarte bine la instruire. În mod corespunzător socializare și Instruire sunt foarte importante pentru toți câinii. Dimensiunea gigantică a Newfie face instruire și socializare esențială pentru a vă menține controlul asupra câinelui dvs. Va trebui să antrenezi acest câine bine pentru a mers pe o lesa pentru că este atât de mare și puternică.

Newfoundland este o rasă de câine afectuoasă și blândă care face un însoțitor încântător. Acești câini versatili au un instinct natural pentru a proteja și ajuta oamenii, făcându-i minunat câini de serviciu și animale de companie de familie. De obicei, această rasă se înțelege foarte bine cu copiii Dar un Newfie nu poate să-și dea seama de dimensiunea sa. Utilizați prudență în jurul copiilor foarte mici.

Nu aveți nevoie neapărat de o casă uriașă și o curte mare pentru a avea un Newfie, dar o casă foarte mică poate face lucrurile dificile. Asigurați-vă că există suficientă cameră în casa dvs. pentru un câine care cântărește peste 100 de kilograme pentru a se apropia confortabil. De asemenea, asigurați-vă că aveți spațiu pentru paturi mari de câine și o mulțime de consumabile de câine.

În timp ce Newfoundlands se descurcă bine în vreme rece, ei vor avea nevoie de un loc răcoros pentru a ieși în vreme caldă, astfel încât să nu se supraîncălzească.

Probleme comune de sănătate

Crescători responsabili se străduiesc să mențină cel mai înalt Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de cluburile de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de aceste standarde sunt mai puțin susceptibili de a moșteni condițiile de sănătate, dar pot apărea unele probleme ereditare de sănătate în rasă. Ca și în cazul oricărei rase de câine, este important să vizitați medicul veterinar pentru verificări regulate. Veterinarul dvs. poate fi capabil să detecteze mai devreme problemele de sănătate. Următoarele sunt câteva condiții pentru a fi conștienți de:

Dieta și nutriția

O nouăfoundland ar trebui să fie hrănită de două ori pe zi cu până la 2.5 cești de alimente de câine uscate pe masă. Suma corespunzătoare va depinde de dimensiunea individuală a câinelui dvs., de nivelul activității, de vârstă și de condițiile de sănătate. Oferiți acces la apă proaspătă și curată.

Această rasă poate avea o furtună de balonare și stomac, care este o urgență medicală. Este mai bine să nu furnizați o singură masă, deoarece câinele poate să-l înghită și să crească riscul acestei probleme. Mulți veterici recomandă să nu vă exercitați câinele timp de o oră după ce ați mâncat.

Asigurați-vă că monitorizați greutatea animalelor de companie pentru a preveni obezitatea, care poate scurta o durată de viață a câinelui și poate contribui la alte condiții de sănătate. Discutați despre nevoile nutriționale ale câinelui cu medicul veterinar, deoarece se vor schimba în toată viața animalului. VET dvs. ar trebui să fie capabil să recomande alimente, suma și programul de hrănire adecvat.

10 rase de câine gigant care fac animale de companie excelente
PROS
  • Companion loial

  • Instinctele de protejare și asistență

  • În general, câini calm

Contra
  • Necesită o mulțime de cameră

  • Cantitate mare

  • Dog Dogry

Unde să adoptați sau să cumpărați o nouă

Există crescători din Newfoundland situat în jurul țării. Pentru a cumpăra un câine sănătos și bine crescut, contactați o sursă de reputație pentru a vă conecta cu crescătorii locali care au îndeplinit cerințe specifice, inclusiv sponsorizați, istoricul de reproducere și, mai mult, sau încercați o salvare.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă vă place să obțineți o nouă formă de proprietate proprie, asigurați-vă că faceți mai întâi cercetarea. Cereți veterinarilor, proprietarilor New Fie, crescătorilor de renume și grupurilor de salvare New Fie pentru mai multe informații despre rasă.

Dacă sunteți interesat de rase similare, uitați-vă la acestea pentru a compara argumentele pro și contra:

Explorați multe diferite Profiluri de rasă de câine Pentru a găsi partenerul potrivit pentru a aduce acasă.

Uita-te acum: 12 rase de câine gigant și ceea ce le face special

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Newfoundland (newfie): profil de rasa de caini