Schipperke: profil de rasa de caine

Câine fericit schipperke caută în sus cu gura deschisă

Schipperke este pur și simplu adorabil cu ochii strălucitori, fețe de aspect și personalitate curioasă. Aceste mici rascaluri mici sunt foarte ocupate, dorind întotdeauna să facă parte din acțiune. Schipperke sunt plini de energie și o mulțime de distracție pentru a fi în jur. Schipperke-ul curios, aventuros este un artist de evacuare cunoscut și nu ar trebui să fie niciodată de încredere în lesa. O curte împrejmuită este o necesitate, iar gardurile ar trebui să fie bine păstrate fără găuri mici pentru a scăpa.

Schipperkes s-ar putea să se alăture cu alte animale de companie familiale dacă sunt ridicate cu ei, dar unii ar putea să nu vrea să fie prieteni cu animale de companie ciudate. Schipperkes se nasc în Chase, așa că nu sunt în siguranță în jurul animalelor mici, cum ar fi hamsterii, iepurii și păsările, iar unii ar putea deranja pisica de familie. Excelente ceasuri de supraveghere, Schipperke sunt naturale suspecte de străini și de protecție a teritoriului lor de origine. Din păcate, ei au tendința de a lătra la fiecare sunet mic, atât de excesiv de latrare poate fi o problemă.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Non-sportiv

Greutate: 10 până la 16 kilograme

Înălţime: 10 până la 13 inci în umăr

Coat și culoare: Abundent, drept și ușor dur la atingere. Mai scurtă pe fața și fronturile picioarelor, lungimea medie pe corp și mai mult în jurul gâtului și spatelui picioarelor. Coat negru solid

Speranța de viață: 12 până la 14 ani

Caracteristicile Schipperke

Nivelul de afecțiuneMediu
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaÎnalt
Cantitatea de vărsareMediu

Istoria Schipperke

Feisty și distracție Schipperke a fost cunoscută în Belgia, deoarece timpul medieval. Câinele cu barca Quintessential, Schipperke au lucrat la și în jurul navelor și barjelor, păstrând populațiile de șobolani în jos și acționând ca vegheri. De fapt, numele lor, "Schipperke", înseamnă "căpitan mic" în flamandă. Astăzi, Schipperke sunt încă cunoscuți pentru dragostea lor de bărci și apă. Deși pronunția corectă a numelui de la rasă este "Sheep-Er-Ker", ați putea auzi mai frecvent, pronunțat "Skip-Er-Kee", mai ales în Statele Unite ale Americii.

Schipperke este unul dintre cei mai mici membri ai grupului american Kennel Club non-sportiv, un grup de catchal pentru multe rase diverse care nu se potrivesc destul de în celelalte șase grupuri (Herding, Hound, Sport, Terrier, jucărie și de lucru). Schipperkes a venit mai întâi în Statele Unite la sfârșitul anilor 1800. Clubul național reprezentând rasa în Statele Unite, Clubul Schipperke din America, a fost înființat în 1929.

Schipperke Care

Blaconul negru lucios al lui Schipperke este ușor de îngrijit, necesitând doar periaj săptămânal pentru a elimina părul liber. Haina nu mată, dar Schipperke aruncă o sumă corectă. S-ar putea să observați mai greu vărsarea sezonieră. În aceste vremuri, periajul mai frecvent va ajuta la reducerea cantității de păr pe care o găsiți în casă și pe haine. Haina Schipperke nu necesită tăiere - doar să-l îmbraci cu un șampon de animale hidratant blând, apoi prosopul uscat sau uscați stratul și schipperke-ul tău va străluci. Periați dinții lui Schipperke zilnic cu periuță de dinți moale și pastă de dinți de companie. Nu folosiți niciodată pastă de dinți umană pentru o pastă de dinți pentru animale de casă este concepută pentru a fi înghițită și vine în arome aprobate de câini, cum ar fi păsările de curte și carnea de vită. Îndepărtați-vă săptămânalul Schipperke`snils și priviți în interiorul urechilor, curățându-le după cum este necesar, cu un curățător de urechi pentru animale de companie și bile de bumbac sau pătrate de tifon.

Schipperke au o mulțime de energie și sunt foarte jucăuș. Din fericire, rasa este mică, deci nu este dificil să oferim un exercițiu suficient pentru a păstra un Schipperke fericit. Două plimbări cu o zi de obicei sunt suficiente, deși Schipperke-ul tău ar putea fi mai mare de aventură. Schipperkes place să se joace cu jucării: jucării mici umplute vor pierde probabil shakekers-ul lor rapid, dar Schipperke va avea atât de mult distracție dispecerizare "Virmin."Jocurile de preluare în curte sau chiar în casă sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a distra și de a exercita schipperke iubitoare de distracție.

Schipperkes Smart, dar ele sunt, de asemenea, independente, astfel încât acestea pot fi provocatoare să se antreneze. Păstrați distracția de antrenament și pozitiv, folosind o mulțime de tratate gustoase. Cu motivația potrivită, Schipperkes poate învăța nu numai comenzi de ascultare de bază, ci și trucuri distractive, de asemenea. Ca toți puii, Schipperke beneficiază de o pregătire și socializare timpurie și frecventă. Grădinița de cățeluș și clasele de bază ale grupului de ascultare vă vor oferi Schipperke cu oportunități de socializare în timp ce vă învăț elementele de bază ale pregătirii câinilor.

Probleme comune de sănătate

Schipperke sunt, în general, destul de sănătoși și de lungă durată. Bineînțeles, cum ar fi cele mai multe câini de rasă pură, s-au cunoscut anumite condiții de sănătate ereditare în rasă, inclusiv boli oculare (în mod specific, retinopatia multifocală canină și atrofia retinei progresive, sau boala lui Von Willebrand (o tulburare de sângerare). Două tulburări neobișnuite văzute uneori în Schipperke includ paralizia și polineuropatia minunată, care determină ca câinele să experimenteze dificultatea respirației, lătratului și înghițirea atunci când este exercitată sau excitată și hipertermia malignă, pe care câinele să aibă contracții musculare extreme, un metabolism crescut, bătăi rapide ale inimii, temperatura ridicată a corpului și convulsii atunci când câinele este expus anumitor declanșatoare. Aceste declanșatoare pot fi anumite tipuri de anestezie inhalată, exerciții excesive sau ingerarea anumitor substanțe cum ar fi cofeină (găsite în cafea, ciocolată și alte alimente) și hamei (care sunt folosite pentru a face bere). Hipertermia malignă este numită și sindromul de stres canin.

Crescătorii responsabili testează Schipperkes adulți pentru condiții genetice înainte de a le reproduce pentru a evita trecerea la aceste probleme. Când cumpărați un catelus Schipperke de la un crescător, cereți să vedeți dovada că au fost efectuate testele adecvate pe părinții catelului.

Dieta și nutriția

Hrăniți-vă adultul Schipperke măsurat mese de două ori pe zi (puii ar trebui să mănânce trei sau patru mese mici pe zi). Utilizați întotdeauna o ceașcă sau o scară de măsurare pentru a vă asigura că hrăniți cantitățile corecte. Nu măsura meselor sau a părăsi alimentele pe toată ziua (hrănirea liberă) poate provoca creșterea în greutate, ceea ce poate contribui la problemele de sănătate cum ar fi diabetul zaharat. Deoarece Schipperke sunt mici, ar putea beneficia de a mânca o dietă mică de rasă, care este formulată pentru a satisface nevoile calorice unice ale raselor mai mici. Dacă nu sunteți sigur ce fel de mâncare să vă hrăniți sau cât de mult să vă alimentați Schipperke, discutați cu medicul veterinar sau cu crescătorul dvs.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Schipperke este un partener angajat și loial. Datorită dimensiunilor lor mici, Schipperkes face mari în spații mici, cum ar fi apartamentele sau condosurile și călătoresc bine. Majoritatea schipperkes pot zbura în cabină cu dvs. într-un purtător aprobat care se potrivește sub scaun în fața dvs. Dacă vă place Schipperke, ați putea, de asemenea, să vă placă aceste rase:

Finlandeză Spitz

Papillon

Pomeranian

În caz contrar, verificați tot celălalt Articole de rasă de câine Pentru a vă ajuta să găsiți câinele perfect pentru dvs. și pentru familia dvs.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Schipperke: profil de rasa de caine