Cum să ai grijă de un câine saluki

Câinele Saluki

Saluki este una dintre cele mai vechi din lume rase de câini. Timp de mii de ani, această rasă subțire, dar robustă, a servit ca vânătoare de vânătoare a regilor - și astăzi rămân rapide, sprinteri agili care iubesc o chase bună sau romp în aer liber, în timp ce făcând în același timp animale de companie blânde și loiale cu ochi calzi și credincioși și o devoțiune nedorită față de familiile lor.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Hound Group

Greutate: 40 la 65 de lire sterline

Înălţime: 23-28 inci (bărbați), femelele tind să fie mai mici

Palton: Cu pene sau netedă

Culori: Alb sau cremă, Fawn, Negru și Tan sau Grizzle și Tan, Golden

Speranța de viață: 10 până la 17 ani

Caracteristicile Saluki

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieMediu
Copil prietenosMediu
Prietenos cu animalele de companieMediu
Nevoi de exercițiiÎnalt
JucăușăÎnalt
Nivel de energieÎnalt
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut

Istorie

Aceste câini subțiri, dar musculare au fost crescuți pentru puterea, viteza și rezistența lor. Construit ca sportivii puternici, echilibrați, Salukis a fost mult timp venerat de-a lungul istoriei pentru harul și frumusețea lor. Din punct de vedere istoric, se numește Greyhound Persic sau Gazelle Hound, istoria lor veche poate fi dificil de urmărit. Cu toate acestea, experții cred că rădăcinile rasei Saluki s-ar putea extinde până la 7000 î.Hr.

Odată considerat câinele regal al Egiptului, unii istorici au sugerat că Saluki este de fapt cea mai veche rasă de câine - și că originile lor pot urmări până la 329 î.Hr. Când Alexandru cel Mare a invadat China. Există reprezentări ale câinilor care seamănă cu Salukis care apar pe mormintele egiptene care se întâlnesc cu 4000 de ani în urmă, iar sculpturile din Imperiul Sumerian care au și câini cu o asemănare puternică cu Saluki.

Saluki și alte Sighthounds au fost animalele preferate printre regii precum Faraonii egipteni, precum și alte figuri istorice notabile, cum ar fi Alexandru cel Mare și se credeau că au provenit din Orientul Mijlociu, Egiptul și Asia de mult înainte ca piramidele să fie construite. Deosebit de răspândită în întreaga Egipt, această rasă a fost venerată și prețuită - de fapt, corpurile lor erau adesea mumificate la fel ca cele ale lui Antic Faraonhs. Musulmanii nomazi, care, în general, considerați câini să fie animale necurate, considerate Salukis un cadou de la Allah. Unii istorici cred că rasa poate să-și ia numele din orașul antic Saluk din Yemen sau, eventual, din orașul Seleucia din Siria.

Datorită vitezei și agilității incredibile, Saluki a fost adesea invocată de arabii de a vâna Gazelle, cel mai rapid dintre antelopi. Ca Swthound, o rasă care vânează după vederea, mai degrabă decât mirosul, Saluki este, de asemenea, cunoscut pentru o viziune remarcabil de ascuțită și abilitatea de a-și rula cariera în jos pentru a-i ucide sau a le recupera. Spre deosebire de aspectul său grațios și elegant, Saluki este cunoscut ca să poată vâna gazelle și alte animale și de a avea o forță robustă, brută, care poate rezista chiar la cele mai dure condiții, cum ar fi nisipul adânc sau terenul montan.

Prima prezență cunoscută a Saluki din Anglia datează din 1840. Rasa nu a fost stabilită până după războiul mondial, când mulți ofițeri britanici s-au întors din Orientul Mijlociu cu acești câini. Saluki de astăzi rămâne adevărată strămoșilor săi străzi, de la fizicul său elegant și la ochii calzi la persona sa sofisticată și demnă.

Rasa Saluki a fost recunoscută oficial de Clubul American Kennel (AKC) în 1927.

Îngrijire

Cu o lungă istorie de funcționare și de urmărire a animalelor, Saluki va necesita exerciții zilnice și plimbări atât pentru bunăstarea fizică, cât și cea mintală. Un animal de companie ideal pentru alergători sau familii active, Salukis ar trebui să trăiască în mod ideal într-o casă cu o curte mare împrejmuită pentru siguranța lor. Fără exercițiul și stimularea corespunzătoare (o mulțime de timp de joc și o mulțime de siguranță jucării și oasele de a mesteca), Salukis sunt cunoscute a fi adept la scăparea, fie de a deveni distructive. Considerată o rasă independentă (și uneori aloof), multe Saluki se vor dovedi oarecum greu de antrenat - le place să se gândească pentru ei înșiși și pot avea nevoie de mai multă convingere decât alte rase. Cu toate acestea, ca majoritatea câinilor, majoritatea Salukis ar trebui să răspundă bine la întăriri pozitive cum ar fi tratamentele și lauda.

Salukis poate avea fie o haină cu pene, fie netedă - va necesita o periaj săptămânal, cu o atenție deosebită acordată urechilor lungi și cozilor, - și ei au vărsat mai puțin decât alte rase. Rasa este cunoscută pentru a fi un câine curat, care este liber de cea mai tipică mirosuri de canine, și astfel necesită scăldat rar. Proprietarii Saluki ar trebui să fie atenți la încercarea de a menține urechea în afara bolurilor lor în timp ce mănâncă.

Acești câini frumoși sunt cunoscuți a fi atât rezervați, cât și afectuosi și oferă companionate devotate familiilor lor. În timp ce Saluki ca o rasă nu este prea demonstrativă, ei vor forma legături profunde cu oamenii lor și sunt susceptibile la anxietate de separare Când este lăsat singur pentru perioade lungi de timp.

Nivelul lor ridicat de activitate înseamnă că nu vor face bine într-un apartament și fără o mulțime de plimbări (sau runde) și timpul petrecut în aer liber. Datorită vitezei și înclinației naturale de a urmări și a vâna căprioare, veverițele sau orice altă faună sălbatică, o leșie puternică, un proprietar atent și locuri de siguranță, închise pentru a plasa în aer liber, trebuie să aibă pentru această rasă.

Acești câini liniștiți și sensibili pot deveni timizi și timizi fără socializare timpurie. Ei fac animale de companie excelente de familie, deoarece acestea pot fi neînfricate în timp ce vânătoarea ei sunt altfel blând și neagresiv. Ele sunt perfect fericite să se confrunte cu oamenii lor pe o canapea sau un pat supradimensionat (de fapt, suprafețele moi, plușuri sunt favorite pentru acești câini datorită lipsei lor de grăsime corporală și de "amortizare" extra).

Cu toate acestea, Saluki nu poate fi neapărat alegerea ideală pentru casele cu copii mici - în timp ce toleranți, uneori se pot dovedi prea activi pentru copiii mici. Ei preferă, de asemenea, compania altora Salukis, dar poate să se înțeleagă cu cele mai multe alte rase atâta timp cât nu au personalități deosebit de dominante.

Probleme comune de sănătate

Salukis sunt cunoscute ca fiind libere de multe boli genetice comune și, în general, se poate aștepta să se bucure de o viață sănătoasă și activă prin bătrânețea lor. Cu toate acestea, condițiile cardiace, cum ar fi aritmia sau inimile mărite sau alte defecte, precum și unele condiții autoimune și de sânge, au fost asociate cu rasa. Cancerul, inclusiv hemangiosarcomul sau osteosarcom, cancerele mamare (atunci când nu sunt spuse la viață timpurie) și limfomul au fost, de asemenea, văzute în Salukis.

Din cauza nivelurilor lor ridicate de activitate și tendința de a alerga viguros, proprietarii Saluki ar trebui să ia întotdeauna măsuri de precauție pentru a preveni torsiunea gastrică, cunoscută și ca Blotat. Cauzate de rularea și jocul prea repede după masă, condiția este o situație de urgență care pune viața în pericol, care necesită o intervenție veterinară imediată.

Dieta și nutriția

Saluki ar trebui să funcționeze bine pe oricare Comerț comercial de înaltă calitate sau dieta pregătită la domiciliu (cu supraveghere veterinar). Apetitul pentru această rasă este cunoscut pentru a varia foarte mult de la câine la câine, așa că proprietarii de saluki cu pofteri crescute ar trebui să fie atenți la supraîncălzire pentru a preveni creșterea în greutate și problemele conexe. Apa proaspătă trebuie să fie disponibilă în orice moment la această rasă mare, activă.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Când se determină dacă saluki este câinele drept pentru dvs., asigurați-vă că cercetați toate aspectele legate de rasă și consultați alți proprietari, crescători și grupuri de salvare Saluki pentru a afla mai multe. Verificați aceste alte rase de câini similare.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum să ai grijă de un câine saluki