Bichon frize: profil de rasa de caini

Un Bichon Frisé

Friza Bichon este un câine mic, robust, cu o personalitate vibrantă, veselă. Datorită părului său alb pufos și curbat, această rasă se spune că seamănă cu o minge de bumbac sau puțuri de pulbere. Mulți numesc-o un "animal plin de viață."Bichon este un câine energic, orientat spre oameni, deci este ideal pentru gospodăriile active care doresc un mic câine de companie să împărtășească aventurile cu. Comportamentul jucăuș și afectuos al acestei rase face o alegere excelentă pentru Familiile cu copii. Bichonul este un snuggler. Nu este o surpriză că acesta este unul dintre cele mai populare rasele mici de câine. Rasa este iubitoare și bucuroasă, făcându-l un partener minunat pentru aproape toată lumea.

Privire de ansamblu de rasă

Grup: Non-sportiv grup

Înălţime: 9 până la 12 inci

Greutate: 7 până la 12 kilograme

Coat și culoare: Curly strat în alb (poate avea urme de caise, buff sau crema)

Speranța de viață: 14 până la 15 ani

Caracteristicile frisei Bichon

Nivelul de afecțiuneÎnalt
PrietenieÎnalt
Copil prietenosÎnalt
Prietenos cu animalele de companieÎnalt
Nevoi de exercițiiMediu
JucăușăÎnalt
Nivel de energieMediu
TrainitateMediu
InteligențăÎnalt
Tendința de a blocaScăzut
Cantitatea de vărsareScăzut
1:51

Faceți clic pe Redare pentru a afla mai multe despre bucuria Bichon Frize

Istoria frisei Bichon

Bichon Frize a provenit din Marea Mediterană, unde a coborât din spanielul de apă și de Pudelul Standard. Este o rudă a Malteză, Coton de Tulear, și Havanese. Bichonii au călătorit odată cu marinarii spanioli, au fost folosiți în comerț și mai târziu adus la Tenerife, una dintre insulele Canare.

În anii 1300, Bichon a fost descoperit de marinari italieni și a devenit câinele nobililor italieni. În cele din urmă, rasa a câștigat o popularitate imensă în toată Franța. Este aici, în cazul în care numele său a evoluat probabil. Frize înseamnă "curly" în franceză și Bichon se crede că este diminutiv de BiChe (cățea).

Puteți vedea Bichon Frisde în portrete de nobilime spaniolă pictate de Francisco de Goya în secolul al XVIII-lea și al XIX-lea. Dar popularitatea lor a dispărut și au fost adesea văzuți ca câini de stradă în Europa și au fost efectuate cu mașini de măcinat cu organe și circuri.

Bichonul a venit la U.S. La mijlocul secolului al XX-lea și a devenit un club american de kennel (AKC) - rasă înregistrată în 1972.

Bichon Frize Care

Stratul moale, curbat al Bichonului crește continuu. Din cauza acestui tip de strat, Îngrijirea de rutină este o necesitate absolută sau va deveni mată și încurcată. Bichonii ar trebui să fie periat de două până la trei ori pe săptămână, iar tunsurile pot fi necesare la fiecare câteva săptămâni. De asemenea, trebuie să fie scăldate frecvent, deoarece câinii albi vor arăta murdăria. Ele sunt predispuse la dezvoltarea petelor lacrimi în jurul ochilor. Păstrați părul în jurul ochilor tăiat.

Unghiile ar trebui să fie tăiate în mod regulat pentru a păstra picioarele sănătoase și confortabile. Mențineți o igienă orală bună pentru a preveni boala parodontală prin perierea în mod regulat a dinților câinelui.

Friza Bichon este una din multe Hipoalergenic de rase de câine. Părul lor curat ajută la menținerea lui Dander să scape în aer în care poate declanșa reacții alergice la persoanele sensibile. Acest lucru nu înseamnă că câinele nu va provoca o reacție alergică, dar această rasă poate fi potrivită pentru cei care sunt ușor sau moderat alergici la câini. Asigurați-vă că petreceți timp cu o frisare Bichon înainte de a adopta unul pentru a vedea dacă alergiile dvs. sunt declanșate.

Nevoile Bichon pregătire adecvată și socializare Pentru a fi fericit și bine ajustat. Nu faceți greșeala de a sări peste antrenament doar pentru că Bichon este un câine mic. Această rasă tinde să învețe repede, deși unii simt că spargere poate dura ceva efort suplimentar.

Ca un câine mic activ, un Bichon ar trebui să obțină exerciții zilnice. Zilnic Plimbare și activități distractive cum ar fi Jocuri sunt importante pentru a vă menține biichon stimulate mental și fizic. Bichon Blitz este un fenomen binecunoscut atunci când câinele dvs. va bate brusc în jurul casei un minut sau două, apoi se așează în jos.

Bichonii se bucură de joc cu alți câini și se pot înțelege bine cu pisici și alte animale de companie. Ei fac bine cu copiii care sunt suficient de bătrâni ca să înțeleagă să nu se ocupe de un câine mic aproximativ. Ca câine mic, frisa Bichon poate fi rănită de jocul dur.

Dacă trebuie să fiți departe de casă pentru perioade lungi de timp, în cele mai multe zile, un Bichon poate dezvolta anxietate de separare și poate dezvolta obiceiuri distructive. Având un alt câine pentru a juca cu poate ajuta. Cutia de antrenament poate ajuta, de asemenea, reducerea comportamentului distructiv atunci când sunteți departe de casă.

Această rasă nu este, de obicei, un barcă problemă, dar câinele dvs. este probabil să vă avertizeze vizitatorilor. Formarea adecvată și socializarea pot ajuta un câine să nu fie prea prudent și să învețe să se întoarcă o dată ca semnal.

Probleme comune de sănătate

Crescători responsabili va face tot ce pot pentru a menține cea mai mare Standardele de rasă Așa cum a fost stabilit de cluburile de kennel cum ar fi AKC. Câinii crescuți de standardele bune sunt mai puțin susceptibile de a moșteni condițiile de sănătate. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de sănătate ereditare în rasă. Următoarele sunt unele aspecte de sănătate care să fie conștiente de Bichon Frize:

Dieta și nutriția

Hrăniți-vă Bichon Frize două mese pe zi de 1/4 până la 3/4 ceașcă de mâncare uscată. Suma va depinde de dimensiunea câinelui, nivelul de activitate, de vârstă și de alți factori. Rezistați nevoii de a vă alimenta hrana umană a câinelui ca tratamente. Această rasă este predispusă la pietrele de rinichi și de vezică și poate avea nevoie de o dietă specială și mai multă apă pentru a preveni aceste probleme.

Obezitatea poate scurta o durată de viață a câinelui și chiar 1 kilogram extra este semnificativă pentru un câine mic. Asigurați-vă că monitorizați greutatea câinelui dvs. și discutați intervențiile nutriționale adecvate cu medicul veterinar.

Cei mai buni câini pentru apartamente sau condos
PROS
  • Active, câine de companie de dimensiuni mici

  • Haina hipoalergenă, care poate fi tolerată de unii pacienți cu alergii câini

  • Nu este un Barker

Contra
  • Are nevoie de îngrijire de rutină, deoarece haina ei tinde să devină materii

  • Predispus la anxietate de separare

  • Are nevoie de formare și socializare consecventă

Unde să adoptați sau să cumpărați o frisare Bichon

Dacă sunteți gata să adoptați o frisare Bichon, atunci ați analizat nevoile de angajament, instruirea și îngrijirea cerințelor de îngrijire a acestei rase și ați determinat că nevoile de rasă sunt ceva ce vă puteți ocupa. Există multe resurse de la groomers la școlile de comportament câine care fac o companie de câini o propunere mai ușoară. Când vine vorba de a obține un câine, Go-to Resources va fi Clubul Bichon Frize din America.

Mai multe rase de câine și cercetări suplimentare

Dacă doriți un câine mic care este drăguț, fericit și distractiv, Bichon Frize ar putea fi o alegere excelentă pentru dvs. Ca și în cazul unei rase, dacă credeți că acesta este câinele pentru dvs., asigurați-vă că faceți mai multe cercetări înainte de a adopta unul. Discutați cu alți proprietari Bichon Frize, crescători de renume și grupuri de salvare pentru a afla mai multe.

Dacă sunteți interesat de rasele de câini similare, uitați-vă la acestea pentru a compara avantajele și Contra:

Sunt multi rase de câini acolo. Cu puțină cercetare, puteți găsi cea potrivită pentru a aduce acasă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Bichon frize: profil de rasa de caini