Pot câinii să simtă sarcina umană?

pot câinii să simtă sarcina

Toți auzim povestiri remarcabile despre modul în care anumiți câini sunt capabili să "smulgă" prezența unei boli într-o persoană cu mult înainte ca aceeași stare de sănătate să poată fi detectată de testele moderne de laborator și de diagnosticare. Dar este posibil ca prietenii noștri cu patru picioare să detecteze sarcina cu mult înainte ca femeia să fie chiar conștientă de ea? Poate animalele simt sarcina înainte de ao ști? În acest post vom încerca să descifreze abilitățile remarcabile ale prietenilor cu patru picioare și abilitățile de detectare a stării de sănătate, în special în sarcina umană.

Femeia însărcinată cu un câine

Puterea mirosului

Chiar dacă câinele dvs. nu este un scenariu, miros receptorii în interiorul nasului său mult depășesc cele găsite în nasul uman cu până la 60 de ori. Câinii au capacitatea remarcabilă de a diferenția oriunde de la 30.000 la 100.000 de mirosuri diferite, arome, mirosuri și mirosuri. Aceasta înseamnă că creierul lor alocă o putere creier semnificativă în procesarea unor astfel de informații senzoriale. Ei spun că creierul unui câine poate dedica de 40 de ori puterea creierului doar pentru a descifra schimbările minime ale mirosurilor care sunt prezente în aer.

Cum se potrivește acest lucru în întrebarea noastră, ați putea cere? Ei bine, când o femeie este însărcinată, există o mulțime de schimbări care apar în organism care de obicei provine din vârfuri în anumiți hormoni. Acestea pot produce schimbări chimice care emit mirosuri aproape nerecunoscute. Putem mirosi cumva aceste schimbări corporale, dar creierul nostru nu este pur și simplu orientat pentru a procesa diferențele de câteva minute.

Creierul unui câine, totuși, poate detecta astfel de schimbări, indiferent cât de imperceptibili sunt pentru noi. Nimeni nu poate spune cât de devreme un câine poate "sniff" mirosul de sarcină umană. Punctul de aici este că scenarii vor fi mai atenți la detectarea chiar și cea mai mică schimbare a compoziției chimice a embrionului care se dezvoltă încet în interiorul uterului femeii.

Trebuie să înțelegeți până acum că nimic - și nu înseamnă cu adevărat nimic - poate ajunge prin nasul unui câine.

Citiți starea de spirit și comportamentul

Nu numai ca câinele tău să "miroase" că ești însărcinată, dar poate să-ți citească și starea de spirit și comportamentul. În primele 12 săptămâni de sarcină atunci când femeia nu poate fi chiar conștientă că este deja însărcinată, unele femei au raportat o anxietate sporită și sentimente de epuizare. Unii pot începe să se simtă mai obosiți sau chiar bolnavi. Când aceștia învață de sarcină, starea lor de spirit poate fi una de bucurie și derogare sau poate chiar de neîncredere. Indiferent de modul în care femeia reacționează la sarcina ei, acest lucru se poate manifesta prin comportamentul și starea de spirit.

Câinii au un mod foarte ciudat de a detecta dacă proprietarul lor uman este într-o stare bună sau nu. Dacă într-un fel simte că vă simțiți jos, ei vor veni la tine și vor încerca să vă înveselească. Ei pot încerca să Lingeți-vă fața sau mâinile tale și chiar s-ar prinde de tine. Este modul lor de a vă spune că puteți conta pe ele. Când simt că ești fericit, ei pot sărbători cu tine.

Descifrarea schimbărilor în corpul vostru

Toată lumea cunoaște schimbările corporale care apar cu sarcina. Burta devine mai mare și mai mare. Dar acest lucru are loc în mod obișnuit în jurul valorii de 5a Luna de sarcină, deși unii pot avea mai devreme sau chiar mai târziu. În afară de "creșterea" foarte evidentă a abdomenului, există și alte schimbări fizice care sunt atribuite sarcinii. Acestea pot include pigmentare mai întunecată în areola sânilor, sânii mai plini, șolduri mai largi și altele asemenea. De obicei, nu acordăm atenție acestor "schimbări", dar câinele dvs. face.

Fido este întotdeauna observator. Știe dacă sunteți deja afectată în mobilitatea dvs. din cauza fătului în creștere din uterul dvs. Poate simți chiar și cea mai mică schimbare a puterii tale. Câinele dvs. poate să nu știe cu adevărat că sunteți gravidă per se, dar știe că ceva sa schimbat în tine.

câine cu proprietar însărcinat

Cum vă permite un câine să știți că știe că sunteți însărcinată

Acum știm că un câine poate să "miroase" diferitele schimbări chimice care apar în corpul unei femei însărcinate și schimbările minime ale minutului de spirit în starea de spirit, comportamentul și limbajul trupului. Cu toate acestea, este de asemenea important să privim semnele pe care câinele tău știe că ești însărcinată.

Cum un câine reacționează la sarcina dvs. poate fi foarte variat, în funcție de câine. Există câini care devin foarte protejați proprietarii lor "însărcinați" că ei o urmăresc cumva fiecare mișcare. De exemplu, pot să nu vrea să meargă foarte departe sau foarte repede, deoarece știu că acest lucru poate "anvelop" proprietarul însărcinat.

Unii câini vor fi deosebit de vigilenți față de activitățile proprietarilor lor, venind instantaneu la salvarea lor dacă câinele simte cumva că ceva este greșit. De exemplu, a câinele poate merge cu tine la tocuri și îți vei urma fiecare comandă. Cu toate acestea, odată ce sunteți însărcinată, nu mai puteți să parcurgeți același câine în siguranță pentru că poate trageți pe lesa Dacă simte o amenințare pentru tine. Acest câine ar trebui să fie trecut de o altă persoană, pe cineva că are încredere și de încredere.

Există, de asemenea, câini care pot reacționa într-un mod mai degrabă negativ, probabil temându-se de sosirea inevitabilă a unui concurent în atenția proprietarului său uman. Unii câini pot fi agitați în mod special sau agresiv. Ei pot bloca sau mârâi și poate fi, de asemenea, necooperant. Acest tip de câine poate fi o problemă pentru femeia însărcinată, astfel că este mai bine ca câinele să fie manipulat de altcineva.

În legătură cu o postare: Cele mai bune aplicații pentru a opri câinii la lătrat

Dacă vă vedeți brusc câine urinare mai frecvent în jurul casei sau chiar mestecând pe elementele care sunt legate de copii, atunci veți ști că prietenul tău blând știe că ești însărcinată.

În legătură cu o postare: Curățitorii de covoare pentru urină de câine

Cu toate acestea, majoritatea câinilor vor fi capabili să se adapteze atât la schimbările fizice cât și emoționale ale sarcinii umane, încât în ​​cele din urmă vor reveni la comportamentul lor "normal". Vor fi cele care vor avea un timp mai dificil de ajustare, totuși. Instruirea câinelui dvs. și pregătirea acestuia în timp pentru sosirea copilului dvs. este esențială pentru menținerea păcii gospodăriei.

Câinii sunt animale foarte sensibile. Ei s-au îndrăgostit în mod deosebit de noi că ei chiar știu dacă proprietarul femeii vor fi o mamă în curând.

Ați putea, de asemenea, să vă placă articolul: Pot câinii să-și recunoască rasa proprie?

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să simtă sarcina umană?