Cum câinii își folosesc nasul pentru a vedea și înțelege lumea

Acesta este modul în care câinii își folosesc nasul pentru a vedea și înțelege lumea

Vă întrebați dacă câinii știu de fapt sau au o imagine mentală a lucrurilor pe care le mirosesc? Oamenii de știință spun că probabil că fac.

A fost spus, a studiat și dovedit că câinii se bazează pe ei simtul mirosului mai mult decât sentimentul lor de vedere. Acesta este motivul pentru care sunt instruiți și angajați să lucreze alături de aplicarea legii și militarii pentru a snifui copiii dispăruți și criminali căi sau a detectat bombe și droguri în pachete ascunse.

Dar v-ați întrebat vreodată ce exact Dă câini și # 8220; când își folosesc nasul? Ceea ce se întâmplă în creierul lor când vizează un miros? Ei asociază acest lucru cu o recompensă sau sunt de fapt vizualizând ceva? Din fericire, știința are unele răspunsuri pentru iubitorii de câini curioși din SUA.

LEGATE DE: 25 de câini cu cel mai bun simț al mirosului

Experimentând pe 48 de câini

O echipă de oameni de știință a făcut un experiment cu 48 de câini pentru a afla întrebările de mai sus și alte întrebări. Din acest grup, 24 de câini au fost instruiți anterior pentru a lucra cu poliția sau o agenție de căutare și salvare, în timp ce alții sunt câini de familie fără experiență de muncă sau de formare. Câinii au fost supuși la două condiții diferite: un scenariu normal și un scenariu surpriză. Câinii au fost făcuți să urmărească ceva pe baza mirosului unei jucări.

Răspunsurile câinilor din aceste scenarii au fost urmărite și măsurate. Au publicat toate astea Constatări ale noilor studii în Jurnalul de Psihologie Comparativă.

Diagrama camerelor de testare din studiul câinilor
Diagrama camerelor de testare din studiul câinilor. © Juliane Braeuer și Julia Belger

Experții au anticipat că câinii ar afișa diferite comportamente în condițiile surpriză comparativ cu condițiile normale. Iar unii au arătat răspunsuri deosebite, cum ar fi ezitare, mai ales în prima rundă a experimentului. Această ezitare ia spus oamenilor de știință că câinii ar putea avea o imagine mentală a ceea ce mirosea.

Cu toate acestea, reacțiile câinilor normalizate după câteva runde în scenariul surpriză. Experții au remarcat că ar putea fi pentru că câinii au început să asocieze experimentele cu timpul de joc.

Interesant, atât câinii de lucru, cât și câinii de familie au avut scoruri similare pe teste. Acest lucru a presupus că formarea și educația nu au un impact exact cum câinii își folosesc simțul mirosului pentru a-și găsi țintele de miros.

Înțelegerea a ceea ce este ca și pentru câini

Pentru a înțelege în continuare modul în care aceste animale își folosesc nasul, încercați să vă acoperiți ochii și să purtați un căști de anulare a zgomotului pentru urechi. Încercați să luați un miros și să vedeți ce puteți detecta de la dvs. în jurul vostru. S-ar putea să fiți capabil să miroși ceva aromatic în bucătărie sau mirosul mucegai din aparatul de aer condiționat.

Dar simțul mirosului nu este nimic în comparație cu un câine, care are mai mulți receptori olfactivi în jurul nasului lor. Imaginați-vă acest lucru: oricare ar fi nasul dvs., este de fapt multiplicat cel puțin 60 de ori la câini și, uneori, chiar și de 100 de ori.

Înțelegerea a ceea ce esteDatorită formei nasului lor, câinii pot inspira și expira mai mult aer. Nasul lor funcționează ca un sifon, care explică de ce ei încearcă, de asemenea, să devină atât de aproape de ceea ce sunt înțepeni.

Curentul de aer eliberează molecule de miros încât nasul lor captează și absorbi. Din aceste molecule, câinii sunt capabili să descifreze ceea ce miroase, deoarece nasul lor conține și un organ de vaomeronazal. Acest lucru oferă informațiile de care au nevoie atunci când mirosesc intenționat ceva.

Dar câinii nu au câștigat, de asemenea, "să poată clasifica imediat un miros atât de bun sau rău. De exemplu, pâinea de coacere în bucătărie va mirosi foarte bine pentru oameni. Dar pentru câini, nasul lor îi vor spune creierului că ceea ce mirosesc este căldură, făină, zahăr, drojdie și apă. Practic, este totul în detalii.

În mod remarcabil, câinii nu numai că primesc detalii din ceea ce mirosesc în jurul lor. Nasul lor indică, de asemenea, ceea ce a fost odată acolo și ceea ce va fi probabil acolo când se întorc în același loc. În acest mod, nasul câinilor este mult mai dezvoltat și mai avansat deoarece poate călători și în timp.

Citiți următorul: 13 lucruri câinii pot simți despre tine

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cum câinii își folosesc nasul pentru a vedea și înțelege lumea