Câinii de sex feminin trec prin menopauză?

Câinii de sex feminin trec prin menopauză?

Menopauza este de obicei definită ca încetarea unei femei Ciclul de reproducere (Estrus pentru câini, lunar pentru femei) și sfârșitul perioadei fertilă a vieții feminine. Spre deosebire de oameni, câinii nu experimentează menopauza. Fertilitatea câinelui feminin va scădea cu vârsta, chiar brusc odată ce crește senior, dar sarcina este încă o posibilitate, chiar dacă poartă mai multe riscuri.

La om, femeia care intră în menopauză nu va putea niciodată să treacă prin sarcină din nou. Ovarele ei au încetat să producă hormonii de estrogen și progesteron, rezultând la sfârșitul ciclului menstrual de atunci.

Câinii de sex feminin nu au o menopauză

În canini, femeia este fertilă din punct de vedere tehnic pe tot parcursul vieții ei adulte și superioare, dar că fertilitatea va scădea. Cresterul de câine poate avea nevoie de mai multe încercări de a obține o sarcină de succes. Fiecare sarcină poate fi mai dificil să treacă pentru cățea, iar părul ei sunt la un a riscul mai mare de a fi răsturnat.

Singurul mod în care un câine de sex feminin nu poate intra în ciclul ei estrus și rămâne însărcinată este odată ce a trecut printr-un Ooforectomie - Îndepărtarea ovarelor ei - sau A histerectomie - Procedura de spay.

Ce se întâmplă cu câinii mai în vârstă de sex feminin, atunci?

Un câine de sex feminin va începe să fie fertil sexual de la primul sau al doilea an de vârstă, în funcție de mărimea și rasa ei. De atunci, un câine de sex feminin va fi în căldură aproximativ de două ori pe an, câte trei sau patru ori pentru rasele mai mici. Sarcina poate apărea la fiecare dintre aceste cicluri dacă ea este legată cu succes cu un bărbat în timpul fazei estrului de căldură.

Când câinii de sex feminin îmbătrânesc și ajung la o vârstă comparabilă cu femeile menopauzei, pot rămâne însărcinate. Cu toate acestea, ciclurile lor de estrus devin mai puțin frecvente și pot fi la fel de rare ca o dată pe an. Cicluri de căldură anormale sunt, de asemenea, foarte comune cu câinii seniori și includ cicluri silențioase și împărțite.

În ansamblu, un vechi ciclu de căldură al câinelui de sex feminin, în general, dau foarte mult Rata scăzută a sarcinilor de succes și sănătoase.

Când este un câine de sex feminin prea vechi pentru a fi crescut?

pentru că câinii de sex feminin nu prezintă menopauză, Ei își țin capacitatea de a purta o gunoi de pui până când vor muri. Cu toate acestea, mai în vârstă un câine de sex feminin devine, cea mai puțin fertilă ea devine, iar cel mai subțire șansele unei sarcini sănătoase sunt. Din păcate, nu există nici o vârstă și ca cele mai multe puncte legate de sexualitate cu câini, Ele se bazează foarte mult pe rasa și dimensiunea cățea.

Primul timp pentru reproducerea unui câine de sex feminin, când fertilitatea este la vârf, este între 18 luni și 7 ani. În medie, de la șapte ani, cățea începe să treacă prin mai multe cicluri de căldură mai anormale și rare, care își diminuează fertilitatea ca vârste de sex feminin.

Câinii de sex feminin nu trec prin menopauză, dar fertilitatea lor va scădea pe măsură ce variază
Câinii de sex feminin nu trec prin menopauza Dar fertilitatea lor va scădea pe măsură ce vârî cu vârsta.

În concluzie

Dacă ai fost leneș și nu te simți ca să citești articolul, aici sunt punctele de viață câini de sex feminin și menopauză:

  • Câinii de sex feminin nu experimentează menopauza
  • Câinii de sex feminin văd totuși scăderea fertilității de la vârsta de 6 sau 7 ani
  • Câinii de sex feminin nu au un ciclu menstrual, ci un ciclu estros numit căldură
  • Câinii de sex feminin se pot confrunta cu sarcini dificile și nereușite atunci când sunt mai în vârstă

Asigurați-vă că vă uitați la alte articole legate de câini de sex feminin, Cicluri de căldură, și Câini de reproducție.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Câinii de sex feminin trec prin menopauză?