Studiu arată că împărtășim gene similare cu câini care influențează abilitățile noastre sociale

Oamenii de știință nu au găsit doar 5 gene la câinii care influențează capacitatea lor socială de a interacționa cu oamenii, dar au descoperit, de asemenea, că 4 dintre ele arată și asemănări cu condițiile umane.

Câinele nu este doar cel mai bun prieten al omului, dar cel mai vechi prieten al omului. De mii de ani, Caninii au fost tovarășii noștri, evoluând alături de noi pe măsură ce avansăm și ne adaptăm.

În acest timp, câinii au dezvoltat abilități unice de a coopera și de a comunica cu oamenii pentru a supraviețui în lume.

Potrivit unui studiu realizat de la Universitatea Linköping din Suedia, cercetătorii au găsit o relație între 5 gene cheie la câini, modelând capacitatea lor de a interacționa cu oamenii. 4 dintre aceste 5 gene arată asemănări cu condițiile umane, de asemenea.

Cercetătorul principal și profesorul de etologie Pe jensen spune că aceste constatări sunt primele care dezvăluie genele care ar fi putut provoca schimbări extreme în comportamentul social canin, care sa întâmplat la câini de la domesticirea lor.

Având în vedere lor lor Abilități evoluate pentru comunicare și cooperarea cu oamenii, câinii domesticiți sunt considerați foarte superioară strămoșilor lor, lupi sălbatici. Când se confruntă cu o sarcină, majoritatea câinilor caută contact uman și sunt susceptibile de a-și primi ajutorul.

Studiu arată că împărtășim gene similare cu câini care influențează abilitățile noastre socialeÎn situații similare, lupii a evitat contactul uman și au încercat să rezolve problema în sine.

În acest studiu, cercetătorii au căutat să studieze comportamentul câinilor, prezentându-le cu probleme care au fost dezvăluite; Sarcina a fost aceea de a deschide un capac bine închis pentru a obține un tratament de câine.

LEGATE DE: Cum studiul ADN-ului câinelui îmbunătățește înțelegerea noastră a oamenilor

Aproximativ 500 de beagles care au avut experiențe similare cu interacțiunea umană au participat la aceste studii. Oamenii de știință au folosit înregistrarea video pentru a cuantifica dorința câinilor de a încerca contactul fizic cu un om în cameră, când problema sa dovedit a fi prea dificilă pentru ca câinii să se rezolve singuri.

Mai mult de 200 de câini au primit, de asemenea, testarea ADN-ului. Folosind Metoda GWAS (Studiu de asociere la nivel de genom), cercetătorii au analizat un număr mare de variante genetice în genomul.

GWAS este folosit pentru a afla dacă variantele genetice specifice au fost mai frecvente în rândul persoanelor de contact; Rezultatele au arătat că câinii de contact care caută câini transportă mai des variante genetice decât colegii lor care nu au căutat prea mult contact de la oameni.

Omul de știință a găsit o puternică asociere de ADN-regiuni care conțin aceste 5 gene "interesante". Dacă aceste asociații pot fi confirmate în alte rase de câini, este foarte posibil ca comportamentul câinilor să ne ajute să înțelegem mai bine tulburările sociale umane cândva în viitorul apropiat.

Citiți următorul: Top 5 cele mai bune teste ADN-uri pentru câini

Referinţă:

  1. Persson, M.E., Wright, D., Roth, L.S.V., Batakis, P. și Jensen, P. Regiunile genomice asociate cu comunicarea interculpsă la câini conțin gene legate de tulburările sociale umane. Rapoarte științifice, septembrie 2016 DOI: 10.1038 / srep33439
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Studiu arată că împărtășim gene similare cu câini care influențează abilitățile noastre sociale