Fapte uimitoare despre un simț al unui miros de câine

o fotografie aproape de un câine

Când vine vorba de simț al mirosului, câinii au cu siguranță un picior pe noi oameni. Deci, nu este o surpriză faptul că prietenii noștri cu patru picioare sunt adesea invocați să-și folosească nasul Completați o economie de viață importantă și chiar de viață prea jos.

Iată câteva fapte uimitoare despre simțul mirosului câinelui.

De ce ar trebui să vă lăsați să-și lasă câinele la plimbare

Ei pot mirosi emoțiile umane

Știm cu toții că câinii pot mirosi un tratament - sau cina de pui - din ceea ce pare a fi la o milă distanță, dar cercetările sugerează că simțul mirosului unui câine poate ridica mult mai mult decât alimentele (sau animalele sălbatice, gunoiul sau dvs. Sosete murdare).

Nosul unui câine poate, de asemenea, să detecteze frica sau chiar tristețea, deoarece omologii noștri canini pot ridica mirosul adrenalinei - cunoscut și sub numele de hormonul "Luptă-sau-Flight". Când vine vorba de a "mirosi frica", o frecvență cardiacă crescută și fluxul de sânge trimite substanțe chimice distincte de corp pe suprafața pielii noastre, pe care un câine îl poate simți aproape imediat.

Deci, de aceea, cel mai bun prieten al omului se bazează adesea ca animale de sprijin sau de sprijin emoțional, deoarece acestea pot fi instruite pentru a "miros" atacurile de anxietate sau alte evenimente adverse în omul lor. Câinii au fost, de asemenea, cunoscuți de "miros" bolile, inclusiv cancerul, deoarece părăsesc semnături specifice de miros în corpul omului și secrețiile corporale, cum ar fi transpirația, respirația sau urina.

Câinele tău te gândește la mirosul (și prietenii tăi)

Chiar dacă majoritatea oamenilor se duc în mod regulat și încearcă să acopere mirosurile corporale naturale cu produse cum ar fi deodorant și parfum, nu vă ascundeți mirosul unic de la un câine. Și, da, chiar de ce mulți câini vă vor saluta (sau, mai jenant, prietenii sau rudele) cu un nas direct în regiunea îngrozitoare, care este bogată în glandele de transpirație apocrină care produc feromoni care transmit informații importante pentru pooch-ul tău.

Există, de asemenea, un motiv bun câinii se mirosesc reciproc

De asemenea, poate fi o situație inconfortabilă atunci când vă plimbați pe câinele dvs. și se oprește să miște genitalele unui alt câine sau în spate. Dar pentru câinele tău, este complet acceptabil - și o fac pentru un motiv bun. Când câinii se miff reciproc, descoperă detalii importante despre noul lor prieten, deoarece un simț al mirosului câine poate determina de fapt informațiile variind de la ceea ce noul lor Companion Canine a mâncat chiar și la o estimare a cât de vechi sunt.

Și pe această notă, când câinii "marchează" în cartier, ei comunică de fapt cu alți câini. Astfel încât copacii săniți (și apoi părăsind prompt cardul lor de apelare) este de fapt un mod de capturare a câinelui pe bârfele cartierului.

Rasa câinelui dvs. poate determina cât de puternic este nasul lor

În timp ce toți câinii au milioane de receptori mirosi îngropați adânc în nas, nu toți câinii sunt egali atunci când vine vorba de simțul mirosului - și nu are întotdeauna de a face cu cât de mare rasa. De exemplu, Dachshunds au aproximativ 125 de milioane de receptori olfactivi, dar sângele au mai mult decât dublu această sumă cu aproximativ 300 de milioane de receptori de miros, motiv pentru care sunt deseori chemați în scopuri de urmărire. Rase precum Păstoriștii germani (Care sunt o alegere populară pentru animalele de serviciu) căzute undeva în mijloc cu aproximativ 225 milioane. Doar pentru a explica mai bine cât de impresionante sunt acele numere, prin comparație, nasul unui om conține doar cinci milioane de receptori de miros.

O nară a câinelui este o mașină complexă

Știm că câinii (și, de obicei, animalele, în general) au un sentiment mai puternic de miros decât oamenii, deoarece nasul lor sunt structurate diferit. Dar câinii au, de asemenea, diferite metode de respirație decât noi, de exemplu, fiecare dintre nările unui câine conține deschideri separate pentru respirație și ieșire și, de asemenea, operează independent (ceea ce înseamnă că pot ridica pe o gamă de mirosuri care sunt provenind din direcții diferite).

În plus, oamenii nu au tendința de a se plimba cu nasul lor la pământ, iar câinii vor investiga profund fiecare miros pe care îl întâlnesc cu numeroase sniuri - de fapt, un câine poate să miște cel puțin cinci până la șase ori pe secundă).

">
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Fapte uimitoare despre un simț al unui miros de câine