De ce are câinele meu un nas uscat? Tot ce trebuie să știți

De ce are câinele meu un nas uscat

Un nas rece și umed este o caracteristică pe care am venit toți să ne așteptăm într-o Câine sănătoasă. Deci, atunci când prietenul nostru cu patru picioare are un nas uscat, acesta poate duce la îngrijorare că nu este rău și că trebuie să facem ceva despre asta. Dar citim prea mult în acest indicator unic al sănătății sărace? Este întreaga problemă "nasul umed" nu mai mult decât un mit urban?

Să ne uităm la ceea ce un nas uscat vă spune cu adevărat despre sănătatea poochelor și despre cum puteți decide dacă aveți nevoie pentru a le ajuta.

câine umed nas

Cum își folosește un câine nasul?

Nasul unui câine este o parte extrem de importantă a corpului lor. Evident, ei o folosesc pentru respirație, dar se conectează și la conductele de lacrimă în ochi și se scurge umiditatea excesivă. glandele sudoripare în nas ajuta ei să se răcească în zilele fierbinți.

Acționează ca un punct de colectare pentru tot felul de informații din mediul înconjurător. Mesajele sub formă de substanțe chimice sunt prinse în umiditate pe nasul câinelui. Când își mișcă limbile peste nas, ei transferă substanțele chimice la glandele olfactive în acoperișul gurii și glandele interpretează ceea ce se întâmplă în lumea exterioară. Acesta este motivul pentru care vedeți rutina clasică "mirosul, mirosul, linge", încât pooch-ul dvs. iubește atât de mult când sunteți în afara unei plimbare. De asemenea, explică modul în care Câinii au un sentiment atât de fantastic de miros deoarece lins-ul îi ajută să miroasă foarte profund.

De ce este un nas al unui câine umed?

Umiditatea este un strat subțire de mucus amestecat cu saliva. Mucusul este secretat de nasul în sine și saliva este introdusă de Frecvența lins. Acest lucru poate părea un pic gros, dar îndeplinește o funcție vitală! Pe măsură ce umiditatea se evaporă, aceasta ajută câinii să se răcească în același mod ca și transpirația lucrărilor pe corpul uman. Umiditatea este, de asemenea, foarte utilă pentru simțul lor de miros.

Proprietarii se simt adesea foarte îngrijorați atunci când descoperă că nasul câinelui este uscat, dar mesajul clar de la experții în domeniul sănătății animalelor de companie este că există rareori nevoie de panică. Dacă câinele dvs. nu are alte simptome, abordarea sensibilă este să așteptați 24 de ore pentru a vedea dacă nasul lor devine din nou umed.

5 Cauzele nasului uscat la câini

Există mai multe motive pentru care un câine perfect sănătos ar putea avea un nas uscat.

1. Umiditatea nasului variază de rasă

Unele rase au în mod natural nasuri de uscare. Brachycefalii (care include buldogi și pugs) au adesea nasuri uscate și acest lucru poate fi pentru că forma feței îi face mai dificilă pentru a-și linge nasul. Mai puțin lins este egal cu un nas uscat!

2. Câinii mai în vârstă au nasuri de uscare

Puii au nasuri foarte umede! Probabil ați observat toate cele mici "tipărite de nas" pe suprafețele de sticlă din jurul casei când a sosit noul dvs. pup. Ca Câinele devine mai în vârstă, nasul lor devine uscător, dar aceasta este doar o schimbare naturală și nu indică neapărat că sunt bolnavi.

3. A dormit și aer cald

Un câine de dormit nu-și linge nasul și acest lucru explică de ce se poate usca. După un somn lung într-o cameră uscată caldă, nasul lor poate fi foarte uscat. În termen de o jumătate de oră, lucrurile ar trebui să se întoarcă la normal.

4. Arsuri solare

La fel ca oamenii, Câinii pot obține soare pe zonele expuse de piele și vârful nasului este foarte vulnerabil. Câinii cu piele roz sunt cel mai probabil să obțină un nas soare care se va simți uscat și poate coaja și se va sparge.

5. Alergii

Câinii pot fi alergici la polen, matrițe și chiar unele alimente. Reacția alergică provoacă roșeața nasului și umflarea nasului. Acesta este, de obicei, însoțit de frecare și zgâriere a zonei nasului. Unii câini reacționează, de asemenea, grav la hrănirea din plastic și boluri de apă, astfel încât să puteți încerca să le schimbați pentru oțeluri ceramice sau inoxidabile. Jucăriile de cauciuc le vor potrivi mai bine decât versiunile plastice. Alergiile canine pot fi tratate cu antihistaminice sau steroizi prescrise de un veterinar.

Câinele dvs. are nevoie de tratament veterinar?

Dacă ați exclus toate cauzele mai puțin grave ale unui nas uscat, ar putea fi timpul să solicitați sfaturi profesionale. Când animalul dvs. de companie are alte simptome, este întotdeauna cel mai bine să jucați în siguranță și să le verificați de un veterinar.

Deshidratarea este gravă la toate animalele și provoacă un nas uscat la câini. Dacă câinele dvs. nu bea, ar putea fi un semn de ceva serios și este mai bine să căutați sfaturi de la un veterinar imediat. Unele tulburări autoimune, cum ar fi lupus sau pemfigus, provoacă un nas uscat, precum și crăparea și sângerarea. VET-ul dvs. poate face un diagnostic folosind o combinație de testarea sângelui și urină și o biopsie a unor țesuturi pe nas.

Bulgări, lovituri, schimbări de culoare și sângerare a nasului sunt întotdeauna o preocupare și trebuie verificate rapid.

Tratamentul pentru un nas uscat

Odată ce Vet-ul dvs. a exclus probleme serioase de sănătate, vă puteți ajuta la pooch cu unele remedii uscate ale nasului. Ele pot fi prescrise o loțiune de hidratare care se va hidrata și va hrăni pielea pe nas și ușurează disconfortul.

Ca o notă de prudență, nu utilizați niciodată propriul hidratant (uman) sau produsele care sunt vândute peste tejghea. Este posibil ca ei să nu fie siguri ca câinii să ingerați și lins constant înseamnă că câinele dvs. va înghiți. Utilizați vreodată produsele furnizate sau recomandate de VET dvs.

Deci, există un ghid rapid pentru ceea ce se întâmplă cu nasul câinelui tău. Mesajul principal nu este de a panica dacă un nas uscat este singurul simptom și de a examina cauzele potențiale pe care le puteți rectifica. Cu toate acestea, dacă nasul uscat nu are nici o cauză evidentă sau este însoțită de alte simptome, este cu siguranță un timp pentru a obține un sfat profesional.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce are câinele meu un nas uscat? Tot ce trebuie să știți