Pot câinii să-și recunoască rasa proprie?

Pot câinii să-și recunoască rasa proprie

Câinele tău îi place să-i faci prieteni. Fie pe o plimbare, Vet sau la o pensiune Doggie, cel mai mult Câinii se bucură de socializare și jucând cu alți câini. Dar, le-ați observat vreodată să graviteze spre propria lor rasă? Mulți proprietari, în special de rase pure, raportează că Dobermanul lor îi place să-și facă prieteni cu alți Dobermans sau că ei Chihuahua preferă alte Chihuahuas. Acest lucru face ca mulți proprietari să creadă că câinii pot recunoaște când își îndeplinesc propriile rase, dar este adevărat? Sau este altceva la joc?

Postări asemănatoare: Dog alimente pentru Dobermans și Mâncare pentru câini pentru Chihuahuas

Întâlnirea câinilor

Recunoscându-se reciproc

Inteligența este un lucru complicat de măsurat, astfel încât majoritatea oamenilor de știință de animale se concentrează asupra indicatorilor specifici, în loc să încerce testele formale IQ și examenele scrise. Exemple de tipuri de Inteligența câinilor că cercetătorii au încercat să studieze includ:

  • Cum câinii buni sunt instruiți
  • Amploarea lor Abilități de memorie
  • Cum înțeleg și urmează indiciile sociale și limbajul corpului
  • În ce măsură pot înțelege limba verbală

În general, câinii s-au dovedit a fi mult mai inteligenți încât ne așteptăm. Ele pot fi instruite destul de ușor, ele sunt foarte perceptive pentru emoțiile și limbajul corpului și pot învăța chiar până la 200 de cuvinte. Un câine a reușit chiar să memoreze un vocabular de aproximativ 1000 de cuvinte!

Recunoașterea ar putea fi considerată un alt aspect al inteligenței care poate fi studiat și, în această măsură, câinii au rezultate mixte. Cercetările au demonstrat că câinii se pot recunoaște reciproc ca o specie. Indiferent de dimensiunea, formele urechilor, straturile și cozile, un câine poate spune când se uită la o fotografie a altui câine.

O cercetare-cheie care a demonstrat că a folosit 3.000 de fotografii de câini și 3000 de fotografii ale altor animale și câini instruiți pentru a alege între 144 de perechi din aceste fotografii. Folosind recompense pentru alegerea fotografiilor câinilor, cercetătorii au demonstrat câinilor care au ales propria lor specie a fost preferabil. Câinii au demonstrat clar că pot spune diferența dintre câini și non-câini prin alegerea consecventă a fotografiilor câinilor.

Recunoașterea raselor de câine

Deci, în mod clar, câinii pot spune diferența dintre câini și alte animale, dar pot să meargă cu un pas mai departe și să-și recunoască propria rasă? Aceasta este, din păcate, unde se scurtează. Există aproximativ 400 sau 500 de rase de câine și nu există dovezi care să sugereze că câinii pot spune diferența dintre ele.

Are sens când vă gândiți la asta. La urma urmei, poate fi destul de greu pentru oameni să spună diferența dintre rase, în special dacă nu sunt rase pure. Ratele mixte și crossbrerii pot avea caracteristici de rase multiple. De asemenea, rasele noi sunt crescute sau descoperite tot timpul, motiv pentru care poate fi atât de dificil de a fixa exact câte rase există. În cele din urmă, nu este foarte probabil ca un câine să fie capabil să diferențieze rasele prin vedere dacă oamenii nu pot.

Să ne amintim să păstrăm această incapacitate în perspectivă, totuși. Chiar dacă câinii nu-și pot recunoaște rasa proprie, posibilitatea de a discerne speciile lor este extrem de impresionantă. Câinii variază atât de mult în caracteristicile lor fizice, este uimitor faptul că un pudel poate spune că sunt aceleași specii ca un buldog și un st. Bernard.

Adevărul este că proprietarii de câini au tind să-și prescrie în mod inexact câinii lor cu trăsături umane, cunoscute și ca antropomorfism. Mai degrabă decât să se concentreze asupra explicațiilor umane, proprietarii de câini ar trebui să încerce să se gândească ca un câine atunci când întâmpină un comportament interesant de la animalele de companie. Există o mulțime de motive ca câinele dvs. să fie prietenos cu un alt câine, și nu puteți face nici o ipoteză.

Acest lucru se poate simți ca o concluzie nesatisfăcătoare, dar cea mai bună putem spune luând în considerare dovezile actuale pe care le avem. Este demn de remarcat faptul că nu a existat atât de multe cercetări în modul în care câinii se diferențiază între rase și cum se pot recunoaște reciproc. Este posibil ca câinii să aibă mai multă înțelegere despre rasele lor decât în ​​prezent.

Rase și comunicare

Lipsa de cercetare despre recunoașterea rasei de câini face înțelegerea comportamentului câinilor Un pic dificil. Mulți proprietari jură că câinii lor preferă să facă prieteni alți câini de aceeași rasă. Din fericire, deși nu credem că este pentru că câinii au cu adevărat o preferință de rasă, oamenii de știință au găsit un răspuns.

Câinii sunt considerați că gravitează către alți câini cu comunicare similară și abilități sociale. Pe măsură ce abilitățile de comunicare ale unui câine se bazează pe fața lor, se crede că câinii cu forme asemănătoare similare gravitează unul față de celălalt.

Cercetătorii au sugerat că există o diferență între valoarea semnalelor sociale pe care le au rasele în fețele lor, iar acest lucru ar putea afecta și capacitatea lor de a comunica. Este posibil ca conflictul să apară și din aceste diferențe. Când un ciobănesc german încearcă să comunice cu un terrier de Boston, de exemplu, temperaturile pot fi fler atunci când se luptă să se înțeleagă reciproc.

Postări asemănatoare: Mâncare pentru câini pentru păstorii germani și Mâncare pentru câini pentru terrierii din Boston

Comparați Pugs, de exemplu, cu Labradors. Labradorii au nasuri lungi, blânde, în timp ce pugii sunt brahycefalici, care este termenul pentru că a fost cu fața în față. Se crede că, atunci când a dat alegerea, labradorul va merge la socializare cu un alt Labrador, mai degrabă decât un Pug, deoarece recunoaște comunicarea lor facială și abilitățile sociale. Un pug va deveni probabil la un alt pug sau un alt câine brahicalic ca un terrier Boston, înainte de a considera labrador.

Postări asemănatoare: Cele mai bune alimente pentru câini pentru laboratoare și Mâncare pentru câini pentru pugs

Câini joacă

Ultimul cuvânt

Câinii, probabil, nu-și recunosc propriile rase, sau poate orice rasă. Dar ele sunt cu siguranță animale foarte inteligente care își pot recunoaște propria specie și au abilități de comunicare. Acestea fiind spuse, există încă atât de mult încât nu înțelegem despre comportamentul câinilor.

În timp ce ar trebui să fim atenți să nu prescriem explicațiile noastre umane despre câinii noștri, au existat foarte puține cercetări asupra percepțiilor câinilor despre rasă. Mai multe cercetări se fac tot timpul cu privire la inteligența și comportamentul animalelor, deci, sperăm că cercetările ulterioare ne vor permite să oferim un răspuns mai bun în viitor.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Pot câinii să-și recunoască rasa proprie?