Studiu: cum câinii au dezvoltat un simț bun de miros

Oamenii de știință au descoperit mai multe indicii cu privire la motivul pentru care câinii au nasuri semnificativ mai sensibile decât oamenii și cum sa dezvoltat simțul mirosului lor.

Din perspectiva mamiferei, câinii și oamenii au o fiziologie aproape identică. Dar când vine vorba de sistemul olfactiv, câinii atrăgau peste oameni cu nasul lor puternic și simțul substanțial mai puternic de miros - ceva ce sunt cunoscuți. Nasul lor sunt atât de puternici încât câinii pot chiar să simtă forme și dimensiuni de obiecte.

Putem folosi acest lucru pentru a ajuta la înțelegerea de ce câinii, de exemplu, au un astfel de simț al mirosului. Ei au structuri de turbinare extrem de complexe, iar acum știm câteva detalii despre modul în care se dezvoltă aceste structuri.& # 8221;

A Studiu nou De la cercetătorii de la Universitatea din Washington, Școala de Medicină poate arunca mai multă lumină asupra motivului pentru care câinii au acele nasuri atât de sensibile în comparație cu omul. Pe scurt, este o celulă stem care poate fi cheia înțelegerii modului în care o lucrare a nasului câinelui. Constatările lor au fost publicate în jurnal Celula de dezvoltare.

Un epiteliu olfactiv complex

Mamiferele posedă o foaie de țesut găsită în cavitatea nazală care ajută la diferența nasului. Numit epiteliul olfactiv, aceasta trimite semnale care ajută creierul să identifice diferite mirosuri. Epiteliul olfactiv la om are o structură simplă. Ultimul studiu a dus totuși la descoperirea structurii complexe și mai mari a epiteliului olfactiv la câini.

Cercetătorii au aflat că această foaie de țesut se întinde în sistemele de turbinare situate în cavitatea nazală a câinelui. Experții au găsit, de asemenea, o celulă stem care poate avea o legătură cu creșterea turbinelor și dezvoltarea epiteliului olfactiv. Ei au numit această celulă stem ca FEP.

Cercetător Lu M. Yang exprimat în Comunicarea de presă că nu știau că este posibil ca un epiteliu mic să se extindă și să se sincronizeze cu turbinele până la studiul lor. Acest lucru a explicat probabil modul în care nasul unui câine este capabil să aibă cantități mai mari de neuroni care pot prinde și procesa mai multe molecule.

Studiul câinilor Sentimentul mirosului

Experții speră să afle mai multe despre mecanismele acestei foi de țesut în studii ulterioare cu șoareci. Ei intenționează să lucreze la șoareci normali și șoareci îmbunătățiți genetic cu FEP blocat. Yang speră că următoarea fază a studiului lor ar trebui să arunce mai multă lumină de ce câinii au un mare simț al mirosului.

Și în timp ce putem invidia câinilor lor simțul lor puternic de miros, putem găsi confort cel puțin într-un singur lucru - faptul că câinii au mirosul lor preferat și este Mirosul proprietarului lor.

Rase cu nasuri mai mari

În timp ce toți câinii au un mare simț al mirosului, există o serie de rase de câini care au fost testate și găsite că au cel mai bun simț al mirosului. Primele trei sunt:

1. Bloodhounds

Sentimentul de sânge al mirosuluiPrintre rasele de câini cu nas ascuțite, este sângele care aruncă lista. Potrivit experților, aceste animale au 40 de ori Mai multe celule olfactive decât oamenii și dimensiunea reală a epiteliului lor olfactiv ar putea fi cea mai mare dintre alte canini.

Timp de secole, autoritățile au folosit sânge ca câini de lucru de lucru pentru a ajuta la identificarea traseelor ​​de mirosuri. Deci, sunt puternic nasul lor ca expertii spun ca acesti caini pot urma un traseu care se întinde până la 130 de mile. Bloodhounds sunt detectivii lumii de câine și Nick Carter este cel mai bine cunoscut detectiv de câine pentru a existat vreodată. Cu peste 650 de urmărire cu succes, Nick Carter a ajutat la a pune 126 de criminali în închisoare.

2. Beagles

Beagles urmează sângele când vine vorba de adevăratul lor simț al mirosului. Deoarece acești câini sunt construiți mai mici și trimmer decât sângele, sunt mult mai ușor să lucrezi. Ei sunt, de asemenea, Tidier, deoarece sângele pot fi slobte.

O Beagle`s floppy urechi, de asemenea, de ajutor cu privire la urmărirea mirosuri, împreună cu nasul lor discriminatorii. Când urmează un traseu, acești câini își aruncă urechile pentru a aduce moleculele mirosului mai aproape de nas.

3. Basset Hounds

Lângă beagles sunt verișorii de sânge, câinii de la Basset. Aristocrații francezi au folosit Hounds Basset pentru iepuri de vânătoare cu multe secole în urmă. La fel ca copoi, acesti caini folosesc, de asemenea, urechile lor de a lucra cu nasul lor pentru mirosuri de urmărire.

Cu toate acestea, Hounds Basset sunt mai puțin determinate și mai încăpățânați despre munca lor decât beagles. Din cauza lor scăzut construit și picioare Stubby, aceasta rasa preia mai mult murdăria de pe teren, astfel încât acestea trebuie să aibă băi frecvente. Se crede că sângele au 300 de milioane de receptori de miros în nasul lor, în timp ce Beagles au 225 de milioane. Basset Hounds, pe de altă parte, au 220 de milioane.

Citiți următorul: 13 lucruri câinii pot simți despre tine

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Studiu: cum câinii au dezvoltat un simț bun de miros