Sarcina falsă la câini

Vet și Labrador Retriever

Este câinele dvs. de sex feminin intact care prezintă semne de sarcină atunci când nu a fost împerecheată? Ar putea fi o sarcină falsă, o condiție care imită sarcina la câini.

Ce este sarcina falsă la câini?

Sarcina falsă, numită și pseudopregnactică, este o stare comună a sistemului de reproducere care afectează câinii de sex feminin intact (nu spulger). În timpul sarcinii false, un număr de câine intacte de sex feminin semne de sarcină când nu este de fapt însărcinată.

Pentru a înțelege sarcina falsă, trebuie să înțelegeți câteva lucruri despre sistemul de reproducere al câinelui feminin. ciclul de căldură a unui câine de sex feminin are patru etape:

  • Proestrus: Acesta este începutul ciclul de căldură Când corpul se pregătește să se împerecheze. Vulva se poate umfla și poate exista o descărcare sângeroasă. Modificările hormonale încep și bărbații vor fi atrași de femeie (dar femeia nu va fi încă receptivă la împerechere).
  • Estrus: Aceasta este scena de împerechere. Femeia emite feromoni care atrag bărbați și ea devine receptivă la împerechere. Fluxul de sânge din vulva scade sau se oprește. Ovulația are loc în această fază.
  • Diestrus: În această etapă, modificările hormonale pregătesc corpul pentru sarcină dacă a apărut împerecherea. Dacă nu există sarcină, hormonii reechilibră și semnele de estrus subside.
  • Anesterus: Aceasta este o fază de recuperare în care sistemul de reproducere este inactiv. Nu sunt afișate semne de căldură în acest moment.

Câinii de sex feminin experimentează în mod natural o stare hormonală de sarcină spre sfârșitul etapei diestrului. Aceste schimbări pregătesc corpul pentru sarcină dacă a împerecheat. Dacă nu este cu adevărat însărcinată, hormonii ar trebui să conștientizeze într-o săptămână sau două ca femeia intră în Anestrus.

În unele cazuri, schimbările hormonale ale diestrului determină simptome extreme sau durează prea mult timp. Corpul femeii acționează ca și cum există o sarcină reală atunci când nu există. Glandele mamare se umflă și ar putea începe lactația. Abdomenul poate chiar să apară. Femeia poate acționa ca și cum ar fi pe cale să Puii Whelp (sau ca și cum ar avea deja pui). Ea poate înceta să mănânce și să înceapă să prezinte comportamente de cuibărit, cum ar fi încercarea de a "mama" obiecte inanimate.

Cauza exactă a sarcinii false nu este cunoscută și nu există metode cunoscute pentru a împiedica apariția acestuia la câinii de sex feminin intacți.

Semne de sarcină falsă la câini

  • Umflarea glandelor mamare
  • Lactație (producția de lapte)
  • Abdomenul a dispărut
  • Comportamentul de cuibărit și "mamă" de obiecte
  • Nu mănânc
  • Anxietate

Sarcina falsă rezolvă adesea pe cont propriu în termen de una până la trei săptămâni, chiar și fără tratament. Medicul veterinar poate avea nevoie să intervină dacă semnele persistă sau sunt extreme.

Tratamentul pentru sarcină falsă la câini

Contactați medicul veterinar dacă câinele dvs. de sex feminin prezintă semne de sarcină falsă. VET dvs. va recomanda probabil ca să vă aduceți câinele pentru un examen pentru a vă asigura că nu este De fapt însărcinată. Teste pentru a confirma o sarcină se poate face în jur de două până la trei săptămâni după concepție. Dacă nu sunteți absolut sigur dacă câinele dvs. a fost sau nu cel mai bun, este cel mai bine să le aduceți la veterinar la aproximativ trei săptămâni de la semnele de estr.

Dacă câinele dvs. nu este însărcinat, veterinarul dvs. poate recomanda vizionarea și așteptarea a câteva săptămâni pentru a vedea dacă semnele pleacă pe cont propriu. Este important să nu manipulați glandele mamare în nici un fel în această perioadă de timp, deoarece poate stimula alăptarea ulterioară.

Dacă semnele de sarcină falsă sunt severe sau prelungite, veterinarul dvs. poate recomanda diferite tratamente. O opțiune este de a trata cu diuretica într-o încercare de a usca laptele pe care o produce. Sau, veterinarul dvs. poate administra un hormon care va încetini producția de lapte.

Tranquilizers pot fi recomandate dacă schimbările comportamentale sunt severe. Alți hormoni pot fi utilizați pentru a opri sarcina falsă, dar fiecare caz este unic. Tu și medicul veterinar vor lucra împreună pentru a decide care tratamente sunt cele mai bune pentru câinele dvs.

În cazul în care câinele dvs. va fi spayed?

Ovariohisterectomie este recomandat, în general, pentru câinii de sex feminin care nu sunt potriviți pentru reproducere. Cu toate acestea, spaying un câine în timpul sarcinii false nu este recomandat deoarece poate prelungi sarcina falsă. daca tu Decideți că doriți să aveți câinele spayed, Chirurgia ar trebui să aștepte până la rezolvarea semnelor de sarcină falsă.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Sarcina falsă la câini