Noua bombă și dispozitivul de sniffing de droguri vor salva vieți ale câinilor sniffer

Câinii instrumente cele mai puternice au fost întotdeauna nasul lor. Timp de mulți ani, câinii Sniffer au făcut parte din Campanii de poliție și au fost utilizate ca o securitate utilă. Dar este posibil ca tehnologia să reproducă simțul incredibil de miros al câinilor sniffer? Aparent, acum este posibil atunci când utilizați nanoscrolii bazați pe grafen, în funcție de Noua cercetare Publicat în ACS Nano, o publicație de către societatea chimică americană.

Folosirea câinilor Sniffer în locuri de muncă periculoase, cum ar fi căile de bombe sau securitatea aeroportului este adesea privită din cauza pericolelor potențiale la siguranța animalelor. Dar acum, un grup de oameni de știință au încercat să reproducă simțul minunat de miros pe care câinii îl pot salva adesea vieți.

Oamenii de știință ar fi descoperit calea viitoare de a descoperi bombe sau droguri contrabandă la aeroporturi, fără a fi nevoie să în pericol viața câinilor.

Primele teste au fost destul de mari, iar echipa va căuta probabil să ruleze tehnologia cât mai curând posibil.

Există o mulțime de interes în acest sens de câine de tehnologie bazată pe miros, iar multe companii și non-profit au căutat să finanțeze această cercetare. De fapt, echipa a fost norocoasă să primească sprijinul de finanțare de la Fundația Națională de Științe Naturale din China, Programul de cercetare esențială cheie din China, Fundația de pornire din Universitatea Normală din China de Sud, Guangdong program de cercetare inovatoare inovatoare, Guangdong Provincial Laborator cheie de materiale și tehnologie de informare optică, Moe laborator internațional pentru tehnologii de informare optică si 111 Proiect.

LEGATE DE: Câinii cu bombe-sniffing tocmai a devenit chiar mai bună prin analiza vaporilor

Cum se lucrează în interiorul nasului unui câine?

Care sunt motivul pentru care câinii au un simț atât de remarcabil de miros (Unele rase sunt mai bune decât alții la sniffing lucrurile) și cum au reușit oamenii de știință să o reproducă? Are legătură cu modul în care un nas al unui câine este proiectat și cum funcționează, care este diferit de nasul uman.

Dispozitiv bazat pe nasul câinilor Sniffer
Credit: Societatea chimică americană

Interiorul nasului câinilor noștri este căptușit cu o mulțime de vase de sânge mici numite capilare. Din cauza creșterii fluxului sanguin, nasul câinilor sunt mult mai bine pregătiți să recunoască și să urmărească anumite mirosuri decât ale noastre. În plus, din cauza numărului de capilare de pe interiorul nasului unui câine, mirosurile mai slabe pe care le-am fi în mod normal în mod normal să le luăm, de asemenea, sunt detectate mai ușor de către prietenii noștri canini.

Tehnologia pe care această cercetare a venit cu utilizări mai mult sau mai puțin aceeași idee doar reprodusă cu tehnologia nouă. Oamenii de știință au produs un detector de gaz, care este aliniat cu grafena pe bază de grafen Nanoscrolls În același fel în același mod în care interiorul nasului unui câine este aliniat cu capilare.

Scopul tehnologiei este de a fi capabil să detecteze gazele care, în mod normal, ar fi în afara scopului de a mirosi. De asemenea, va Reduceți riscul ca câinii săniți și echipele de primire K9 care utilizează în mod activ canini în cazurile de substanțe toxice.

LEGATE DE: Labrador Retriever instruit de deținuții acum mirosi incendiile de incendii

Sunt rezistente la Nanoscrolls la căldură?

Câine de câine care caută droguri în aeroportNanoscrolele sunt rezistente la temperaturi și presiuni ridicate, ceea ce le face instrumentul de durabil perfect. Nanoscrolele pe bază de grafină sunt foi foarte mici de grafen (numite și nanosheets) care sunt lansate continuu pentru a forma o formă uniformă.

În timp ce nanoscrolele sunt extrem de eficiente, ele sunt, de asemenea, scumpe și dificil de fabricat. Asta de aceea cercetătorii au decis să modifice grafena cu un polimer special, astfel încât să poată obține rezultate mai bune.

Dacă nu se face bine, nanoscrolele ar putea fi ușor deteriorate și să nu servească scopul lor. Studiile anterioare care au utilizat grafene modificate sau brute au fost nereușite exact din acest motiv.

Yao Wang, Lei Jiang, Guofu Zhou și colegii lor care au lucrat la proiect au adăugat poli (sodiu-p-sulfonat sulfonat) la nanoscrolls pentru a crea o formă uniformă, unde toată grafena a fost rulată cu succes. Apoi, această formă a fost introdusă într-un senzor de gaz avansat, ceea ce a făcut-o foarte selectivă și sensibilă chiar și cea mai slabă de mirosuri.

Odată cu inspirația structurii nasului câinilor, oamenii de știință ar fi descoperit calea viitoare de a descoperi bombe sau droguri contrabandă la aeroporturi fără a fi nevoie să în pericol viața câinilor. Cercetatorii sunt, de asemenea, siguri ca metoda lor de tratare a grafenului va incuraja, de asemenea, productia de masura a produsului.

Citiți următorul: Cum să antrenezi un câine pentru a face o muncă nas și de ce ar trebui

Referința studiului:

  • Zhuo Chen, Jinrong Wang, Douxing Pan, Yao Wang, Richard Noetzel, Hao Li, Peng Xie, Wenle Pei, Ahmad Umar, Lei Jiang, Nan Li, Nicolas Frans de Rooij, Guofu Zhou. Imitarea nasului unui câine: defilarea nanosheeturilor grafice. ACS NANO, 2018; DOI: 10.1021 / ACSNANO.7B08294
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Noua bombă și dispozitivul de sniffing de droguri vor salva vieți ale câinilor sniffer