De ce câinii mârâind și ce înseamnă câini?

de ce câinii mârâind și ce înseamnă câini

Există tot felul de sunete pe care le poate face câinele tău. Sniffling, lătrat, Yapping, Yelping, whining, plângând, și, desigur, mârâind, sunt toate indicii despre sentimentele lor. S-ar putea să credeți că știți ce înseamnă toate aceste sunete, dar nu este întotdeauna clar. Mârâind, de exemplu, poate suna înfricoșător și este ușor de presupus că este pur și simplu un negativ semn de agresiune care ar trebui să fie tratate. Cu toate acestea, face parte din sistemul complex de comunicare pe care câinele dvs. îl are la dispoziție.

Câinele scapă la un alt câine

Înțelegerea câinelui

Să știi că câinele tău poate fi dificil. La urma urmei, nu este ca câinii vorbesc engleza! Dar asta nu înseamnă că nu pot comunica. Învățarea de a înțelege câinele dvs. este o parte majoră de a fi proprietar de câine. Nu este suficient să-i păstrați în viață, doriți să știți ce îi face fericiți, ceea ce îi face trist și cum să le dea viața distractivă și fericită pe care o merită.

Mormirea este o parte crucială a acestui lucru. Mulți proprietari de câini văd că mârâul ca semn că câinele lor este supărat și agresiv. Ei ar putea chiar să-și facă griji că câinele lor va ataca pe cineva sau ceva. Cu toate acestea, poate fi mai complicată decât asta. Aceste sunete de cultivare a câinelui ar putea fi o serie de lucruri, inclusiv sunete fericite, sunete de avertizare și sunete furioase.

Practic, dacă câinele dvs. este mârâit, nu-i pedepsiți pur și simplu și treceți mai departe. Uită-te la mediul lor și limba corpului lor, dați seama ce cauzează-o și ascultă ceea ce încearcă să-ți spună. Din păcate, deoarece ar putea exista o serie de cauze, trebuie să mergeți mai departe dacă doriți să înțelegeți ce spun ei.

Motivele că câinele dvs. ar putea fi mârâit

Dacă doriți să înțelegeți un sunet sau un comportament, trebuie să înțelegeți mai întâi diferitele motive pe care le-ar putea face acest sunet. Câinele dvs. are diferite sunete și limbajul trupului indicii care vă pot spune ce se gândesc. De asemenea, ar trebui să vă uitați la ce altceva se întâmplă în viața lor și în mediul înconjurător. Există șase tipuri de case cheie:

1. Teritoriu

Dacă v-ați întrebat vreodată "de ce câinii se moară unul la celălalt?", O explicație comună este teritoriul. Poate fi la parcul dvs. local, unde ați plecat în fiecare zi timp de 5 ani, sau în casa dvs. când vine un prieten de doggie, dar dacă vă întâlniți cu un câine într-o locație pe care câinele dvs. îl consideră a fi teritoriul lor, s-ar putea lăuda, snarl și mormăi la ei. Chiar și prietenii vechi s-ar putea să se moară la. Este calea câinelui dvs. de a avertiza alți câini să fie atenți când își vor proteja lucrurile, ceea ce include oamenii lor.

2. Posesivitate

În mod similar, un câine ar putea mârni când proprietatea lor pare a fi amenințată. Acest lucru ar putea explica câinele tău să mârghia la frații și surorile lor sau la alți membri ai familiei. S-ar putea să profite cu cineva neobișnuit de atingere sau să se apropie de castron, jucăria lor preferată sau un os. S-ar putea să fie un alt membru de familie care îi hrănesc în timp ce sunteți bolnav, mârâit când aceștia au intrat pe os, sau orice altă atitudine defensivă. Dacă vor să vă spună că nu vor să împărtășească, o mârâie este o modalitate bună de a face acest lucru.

În legătură cu o postare: Cele mai bune jucării pentru câini

3. Durere

Mormirea poate fi, de asemenea, un simptom al unei preocupări medicale. Gândește-te la asta ca și cum ar putea să-i ducă defensiv atunci când sunt în durere. Un sentiment că ceva este greșit, senzație de vulnerabilă și groază din cauza durerii poate fi combinată pentru a vă face ca câinele să crească. Dacă nu există tăieturi evidente, lovituri sau vânătăi, câinele dvs. ar putea fi încă suferit dureri articulare, Probleme digestive și oricare dintre celelalte cauze ale durerii invizibile. Aveți grijă de alte semne de durere, cum ar fi

  • Whining
  • Curling și ascunde
  • Limping
  • Oboseală
  • Îngrijirea constantă pentru a calma
  • Gâfâind
  • Fiind mai puțin mobil

Dacă câinele dvs. prezintă oricare dintre aceste simptome, ar putea încerca să vă spună că sunt nemulțumiți și în durere.

În legătură cu o postare: Cele mai bune suplimente comune de câine

Pomeranian câine se simt supărat când atingeți mâna

4. Frica de necunoscut

Frica ar putea fi, de asemenea, cauza mârâului câinelui tău. Amintiți-vă că simțurile câinilor sunt adesea mult mai sensibile decât ale noastre. Mârâile lor pot fi o reacție la ceva necunoscut pe care nu îl putem miros sau sens. Adesea, când câinele meu continuă să mărească nimic, se pare că un alt câine era la colț sau era un miros necunoscut care îl pune pe margine. Situațiile nefamiliare pot, de asemenea, le-au scos afară. Puii sunt mai susceptibili la acest tip de mârâire, deoarece au mai puțină experiență cu lucruri aparent normale, cum ar fi zăpada sau văzându-vă cu o eșarfă și pălărie, dar orice câine ar putea să se lupte când rutina este rupt sau schimbări de viață. Un câine mârâit poate încerca să vă spună că este speriat.

5. Anxietate sau frică de cunoscut

Câinii pot fi, de asemenea, destul de inteligenți și intuitivi. Acest lucru ar putea să le conducă să ghicească corect ce se întâmplă să se întâmple, ceea ce poate, la rândul său, provoca anxietate. Cel mai evident exemplu este dacă văd modelele care merg cu le-a luat în veterinar. Mergând în zona în care magazinul tău este de călătorie, obtinerea tastelor mașinii, precum și conducerea lor, sau poate chiar auzi cuvântul "vet", le-ar putea pune la mârâire la tine. Alte experiențe negative, cum ar fi pregătirea pentru a le lăsa atunci când mergeți în vacanță, ar putea crea și anxietate care duce la mârâie.

În legătură cu o postare: Cele mai bune purtători de cauciuc de câini

6. Se simt bine

Ultimul, dar nu în ultimul rând, nu ar trebui să presupunem că mârâul este întotdeauna negativ. Uneori câinii mârâsc când au un joc distractiv. În special, jocul cu jucării de remorcare poate induce mârâie și se joacă cu alți câini. Jocul Crăciun este în mare parte complet inofensiv și este doar un semn că ei se simt bine, ceea ce nu este ceva ce vrei să iei de la câinele tău. Cu toate acestea, monitorizați-o îndeaproape atunci când se joacă cu alți câini, deoarece jocul foarte dur se poate transforma la agresiune reală. În acest caz, ar trebui să separați cu atenție câinii dacă puteți face acest lucru fără a fi rănit.

Câine furios într-o cușcă de oțel

Opriți câinele de la mârâire

Primul și cel mai important lucru, de a vă aminti cu mârâul este că nu doriți să o opriți. Acest lucru ar putea părea contra-intuitiv, dar dacă vă antrenați nevoia de a mârâi, vă îndepărtați orice avertisment pe care îl vor mușca. Pedepsirea lor pentru mârâie este ca și cum ai spune unui copil pentru plâns. Există, de obicei, o altă cauză care este mai importantă pentru a face față.

Indiferent dacă vă întrebați cum să opriți un câine de la mârâie la străini sau să mârâi la frații și surorile lor, trebuie să găsiți cauza și să calmezi problema subiacentă. Dacă călătoriile auto reprezintă o problemă care provoacă anxietate, lucrați la îmbunătățirea asociațiilor cu mașinile. Acest lucru ar putea însemna petrecerea timpului cu jucăriile lor preferate în mașină, în timp ce este staționară și ușile sunt deschise și luându-le pe călătorii în locurile lor preferate, mai degrabă decât la VET.

În mod similar, pentru cultivarea cauzată de durere, luați-le la veterinar și pentru mârâirea cauzată de posesivitate, asigurați-vă că au suficiente resurse pentru a împărtăși între frații și surorile lor. Nu au câinii tăi să mănânce chiar lângă celălalt, să împărtășească jucării, sau orice altceva ar putea deveni posesiv. Socializarea este o metodă de prevenire crucială și o soluție, pentru cultivarea la alți câini. În mod ideal, ți-ai socializa catelul de la o vârstă fragedă. Lăsați-le să meargă pe data de jocuri cu alte cățeluși, experimentarea de partajare și distracție, astfel încât ceilalți câini să devină o sursă de bucurie, mai degrabă decât concurență.

De asemenea, este posibil să se prevină sau să rezolve problema mârâit la alți membri ai familiei. Dacă trebuie să știți cum să opriți un câine de la mârâirea la membrii familiei, cea mai bună soluție este să vă asigurați că toată lumea contribuie la îngrijirea lor. Aceasta înseamnă că toți vă întoarceți să le hrănești, luându-i pentru plimbări și jucând cu ei. Acest lucru face mai puțin probabil ca câinele dvs. să acționeze posesiv peste mâncarea lor sau să se simtă nerăbdător de ușoară modificări de rutină. Acest lucru merge, de asemenea, pentru introducerea unui nou membru al familiei, ca un iubit sau o prietena.

Dacă nu-ți dai seama sursa mârâit pentru a face față ei, s-ar putea să vrei să cauți ajutorul unui comportaist profesionist. De asemenea, vă pot ajuta să vă antrenați din cainele dvs. pentru declanșatoare specifice. De exemplu, dacă câinele dvs. se mârâște la trecerea mașinilor, pot lucra cu câinele dvs. pentru a recondiționa acest stimul de la negativ la pozitiv. Amintiți-vă că încercarea și lipsa de a găsi cauza ta, sau lupta pentru a le instrui pe tine însuți, ar putea spori anxietatea și ciment mai departe problema. Dacă vă aflați la o pierdere, mergeți la un profesionist mai curând decât mai târziu.

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » De ce câinii mârâind și ce înseamnă câini?