Cercetătorii au descoperit că câinii pot detecta bolile care ucid copacii

Studiul nou demonstrează modul în care cel mai bun prieten al omului îi ajută pe oamenii de știință să miște ceea ce ucide copacii avocado în Florida.

"Este cel mai bun" Tehnologie "până în prezent, care poate detecta un copac bolnav înainte ca simptomele externe să fie vizibile.& # 8221;

Experții de la Universitatea Internațională din Florida solicită câinilor pentru ajutor într-o problemă agricolă care afectează copacii avocado în zonele sudice ale statului. Câinii, cu nasul lor extrem de sensibil, s-au strecurat problema care a ucis culturile și că există rezultate promițătoare la studii.

Studiul, Publicat în revista Horttehnology, a implicat formarea a trei câini pentru a detecta semne de boală Laurel Wilt în copaci. Din cele 229 de studii pe care le-au făcut acești canini de stagiar, doar 12 încercări au eșuat sau au atras alerte false. Câinii au avut o rată de succes de 95% în detecție.

Câinii, un malinois belgian și doi păstori olandezi au fost învățați să se miște și să identifice mirosul distinct al bolii în condiții dure și umede. Detecția lor a permis agricultorilor să prindă boala devreme, salvând astfel mii de culturi mai multe din ruină și moarte.

Experții au spus că numărul canininelor de încercări de succes a indicat rezultate încurajatoare. De asemenea, câinii ar putea fi, de asemenea, instruiți pentru a ajuta industria agricolă.

LEGATE DE: Noua bombă și dispozitivul de sniffing de droguri vor salva vieți ale câinilor sniffer

Nasul extrem de sensibil al caninului

Un câine instruit este
Un câine instruit este "Cercetarea și # 8221; un copac pentru a detecta boala. Fotografie: Deetta Mills

Câinii de diferite rase au fost instruiți să lucreze în domeniul aplicării legii și militarii de acum o sută de ani din cauza lor Sentimentul super-sensibil al mirosului, care poate detecta concentrații de mirosuri și mirosuri într-un minut la una sau două părți pe trilion, potrivit autorilor studiului.

În prezent, câinii ajută la detectarea bombe, minele de teren și arme în zonele de război din întreaga lume. Ei ajută, de asemenea, poliția să găsească persoane dispărute sau de droguri și alte elemente ilegale la imigrația aeroportului.

Nosele câinilor pot, de asemenea, să spună bolile de cancer și infecțiile tractului urinar la om. Ei simt atacuri diabetice și convulsii minute înainte de a se întâmpla. Nu este surprinzător să afli că unele spitale și clinici au canini care lucrează pentru ei.

Laurel Wilt Boala devastare

Din 2011, aproximativ 300 de milioane de copaci în u.S. au pierit de la boala Laurel Wilt. Un agent patogen atât de letal, care vine de la ciuperca Raffaeleea Lauricola, aceasta sa răspândit în principal pe copacii de laur și au afectat încet culturile înconjurătoare.

Problema este totuși că nu există nici un tratament pentru boala Laurel Wilt și ciuperca se răspândește atât de repede încât este imposibil să o continui. Este provocând un efect devastator la una dintre cele mai productive și fructuoase culturi Florida și # 8212; Avocado.

Avocado conduce economia statului cu aproximativ 24 de milioane de dolari pe an în câștiguri. Mai mare și mai verde decât soiul California produce, Avocado din Florida are calorii mai mici și sunt ușor mai mari decât Haas Avocado. Cultivatorii avocado rămași caută cu nerăbdare alternative pentru a salva copacii după ce unii fermieri au ars și au abandonat plantațiile, deoarece culturile nu mai sunt utile.

Pentru a dezvolta o semințe de avocado care sunt rezistente la ciuperci ar putea dura peste 10 ani. Cu nici un tratament în vedere, detectarea precoce este singura modalitate de a merge, ca industria Avocado din Florida să dispară în următorii 15 ani.

Ca întotdeauna, câinii sunt încântați să lucreze

Experții au spus că câinii, numiți bomboane, cobra și o betta, au fost instruiți pentru a detecta boala Laurel Wilt în copaci cu un an înainte de a fi aduse la Groves. Ei au fost mai mult decât bucuroși să ajungă la muncă și să fie încântați să viziteze groves de trei ori pe săptămână pentru a-și face sarcina.

Autorul de studiu Deetta Mills a mai spus că, în acest moment, câinii sunt cea mai bună tehnologie împotriva acestei probleme agricole. Ele sunt eficiente de când câinii pot vedea boala chiar înainte ca simptomele externe să devină vizibile în culturi.

Nu este prima dată când câinii au fost rugați să lucreze într-un mediu agricol. Câinii au fost, de asemenea, capabili să detecteze bolile citrice sau rulourile în culturi.

Citiți următorul: Câinele de detectare a zahărului din sânge salvează viața copilului

Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » Cercetătorii au descoperit că câinii pot detecta bolile care ucid copacii