7 Fapte uimitoare despre simțul mirosului câinelui

Fapte uimitoare despre un simț de câini de miros

Cu toții știm că câinii sunt excelenți de măcinare, dar nasul lor poate face mai mult decât mirosul fețele și buzunarele noastre.

Ați experimentat vreodată entuziasmul unui nas de câine curios? Probabil un câine nou a investigat odată mâinile și a decis că ai fost imediat prietenul său. Sau poate că câinele tău se blochează nasul rece pe fața ta în fiecare dimineață. Nosele câinelui nostru fac o mulțime de lucruri fantastice atunci când vor să ne comunice ceva sau să înțeleagă lumea. Iată câteva fapte distractive despre simțurile câinelui de miros și cum lucrează nasul lor.

1. Câinii spun timp cu mirosul

Te întrebi vreodată cum știe animalul tău că este timpul să pleci de lucru? De unde să-l găsești mereu la ușă care te așteaptă? Deși este parțial din cauza rutinei, câinii pot spune timp prin simțul mirosului.

Ați realizat vreodată că vă puteți spune când este după-amiaza pur și simplu prin modul de vedere la domiciliu (lumina aprofundată)? La fel ca și cum lumina trece prin ferestrele noastre pentru a ne alerta de timp, așa că miroase. Miroase se mișcă cu curenții de aer în casele noastre, iar câinii noștri captează aceste mirosuri. Când mirosul din casa ta se schimbă într-un anumit moment al zilei, câinele dvs. poate spune că se va întâmpla ceva; ca și cum vii de la serviciu. Frumos unul, dreapta? Deci, data viitoare când câinele dvs. vine la tine cu lesa ei, poate doriți să ascultați - șansele sunt că este timpul să plecați.

Ați putea dori, de asemenea: Câini leagă

Câini simțul mirosului

2. Câinii pot ridica lucruri invizibile

Ați auzit vreodată că câinii ar putea să miște cancer? Ei pot. Câinii pot spune când sunt însărcinați. Toate acestea se datorează simțului incredibil al câinelui. Câinele dvs. are un receptor secundar în nasul său cunoscut sub numele de organ Vomeronasal. Acest receptor este responsabil pentru sniffing lucruri care nu sunt vizibile pentru ochiul uman. Organul poate simți hormoni și feromoni, lucruri care permit câinilor să spună multe lucruri.

Câinii pot spune când un alt câine este prietenos sau ostil prin receptor. De aceea, câinii, cum ar fi mirosul anumitor zone în interiorul cartierului. Dacă le-ați văzut făcând acest lucru, ați putea întreba de ce fac acest lucru. Când câinele tău miroase aceste pete, el va ști totul despre alți câini care au fost în cartier. Ei pot spune dacă câinii din acea zonă sunt sănătoși, nepotriviți sau chiar stresați. De asemenea, nu vă puteți păcăli niciodată animalul de companie când sunteți stresat; ele pot mirosi hormonul pe tine care sunt produse atunci când simți emoții speciale.

3. Lungimea nasului unui câine

Știți că câinii care au boturi mai lungi au simțuri mai puternice de miros decât cele cu muzule mai scurte? De exemplu, a ciobănesc german are peste 300 de milioane de receptori mirosi în interiorul nasului. De aceea, rasa este utilizată în urmărirea și detectarea drogurilor. Pe de altă parte, a Chihuahua are un nas mai scurt, ceea ce înseamnă că are câțiva receptori de miros în nas, deoarece nu există suficientă cameră în buzzele lor mici pentru multe celule.

Acesta este motivul pentru care doar câteva rase selectate pot fi folosite ca câini de service și de salvare. S-ar putea să fi observat, de asemenea, asta Câini mai mici ca Malteză iar pekinese au ochi mult mai rotunzi că rasele mari. Acest lucru se datorează faptului că depind de sentimentul lor de vedere mai mult decât sentimentul lor de miros pentru că au puțini receptori.

4. Un nas uscat nu este un semn de boală

Este o convingere comună că atunci când Câinii au nasul uscat, fierbinte, ei nu sunt rău. Acest lucru ar putea fi adevărat, dar nu întotdeauna. Un nas uscat nu este o indicație automată că un câine este bolnav. Umiditatea pe nasul câinelui depinde de mediul înconjurător, vremea și timpul zilei. Câinii bolnavi ar putea avea și un nas umed.

Câinii au nasuri umede din diverse motive. Unul dintre ei este că își curăță nasul adesea pentru a scăpa de alimente sau de praf, care ar putea bloca capacitatea lor de a mirosi alte lucruri. Un alt motiv este că mucous că câinii secretă ajută la alegerea mirosurilor mai bine. De asemenea, nasul lor primește WT atunci când în zilele fierbinți, deoarece îi ajută să se răcească.

5. Există o distincție între urmărire și tragere

Când vă imaginați cât de fantastic este nasul unui câine, vizualizați imediat un boot al câinelui, mi-ați strecurat pământul sau urmând un miros pentru a găsi un element lipsă sau o persoană. Probabil ați văzut cum câini de serviciu li se dă o bucată de pânză pentru a mirosi și apoi încep imediat după un traseu de miros pentru a găsi persoana care purta hainele. Ceea ce aveți în minte este cunoscut sub numele de trasare. Acesta este atunci când un câine urmează un miros special. În timpul traficului, câinele urmează un traseu de miros existent.

Un alt truc pe bază de nas pe care câinii o fac este cunoscut sub numele de urmărire, care este diferit de trailing. Câinii de urmărire nu respectă mirosul după ce a fost introdus într-o bucată de îmbrăcăminte. Dimpotrivă, ei caută o pistă proaspătă, care include atât indiciile vizuale, cât și mirosul. Este la fel ca vânătoarea. De exemplu, un câine care a fost instruit să urmărească narcoticele va căuta doar dovezile medicamentului atunci când vi se solicită. Odată ce sunt siguri de prezența narcoticului, ei urmează piesele. Un câine care utilizează logica în plus față de informațiile de miros este probabil să localizeze cu ușurință animalul, persoana sau substanța.

Fapte despre un sentiment de miros de câini

6. Imprimarea nasului câinelui este la fel ca o amprentă digitală

Știați că la fel ca amprentele digitale, nasul unui câine este în mod excepțional în formă? Fiecare câine singur peste tot universul are o imprimare exclusivă a nasului. Unele companii au început să înregistreze amprentele nasului astfel încât să vă poată găsi câinele dacă se pierde. Unele companii de producție a kennelului folosesc acest aspect pentru a oferi o securitate suplimentară pentru câini.

Dacă sunteți un fan al artei, iată o idee rece a unui proiect pe care îl puteți face. Cumpărați o colorare de grad de alimente și aplicați pe nasul câinelui dvs. și apoi apăsați-l pe carton sau pe hârtie, pe care le puteți încadra. Dacă dețineți mulți câini, piesa dvs. de artă va arăta chiar mai bine din cauza sortimentului de amprente din nas. Atâta timp cât culoarea este gradul alimentar, câinele tău poate linge tot ce vrea. Dacă puteți face artă avansată, puteți transforma imprimarea într-un pandantiv sau un colier metalic și să îl utilizați pentru a vă oferi prietenii și familia.

7. Unii câini își folosesc urechile pentru a mirosi

Amintiți-vă punctul de semnificație a lungimilor nasului? Majoritatea câinilor care au nasuri mai scurte trebuie să-și despăgubească simțul mirosului prin alte organe cum ar fi urechile și ochii. Urechile joacă un rol critic în detectarea mirosurilor pentru câțiva câini, cum ar fi Houndul clasic și Hound Basset. Aceste rase au urechi lungi, droopie care trag terenul.

Abilitatea de a folosi urechile pentru miros este o trăsătură dorită atunci când selectați a caine de vanatoare. Urechii aleg aroma de la sol și în sus nasul în detaliu excelent; Astfel, permițând nasul să colecteze mai multe informații. Nu este acest cool? Doar asigurați-vă că dvs Curățați urechile câinelui pentru că tragându-le pe pământ poate face o mulțime de murdărie pentru a intra în pliurile urechii, ceea ce ar putea provoca o infecție.

Ați putea dori, de asemenea: Câini de curățare a urechilor

Cum funcționează nasul câinelui?

În primul rând, câinii mirosc mirosurile de mai multe ori. Ați realizat vreodată că câinii au fante pe partea exterioară a nărilor lor? Aici expiră. Prin urmare, ei inspiră prin nări și expirați prin fante. Aceasta înseamnă că există un fel de circulație a moleculelor de miros. Mirosi mirosurile pe măsură ce inspiră și le simt din nou în timp ce expiră.

În al doilea rând, nările lor lucrează separat. Fiecare nară miroase ceva diferit tot timpul, iar un câine poate înțelege simultan ambele intrări senzoriale. Aceasta implică faptul că câinii nu spun doar ceea ce este mirosul, dar pot urmări de unde vine de la.

În legătură cu o postare: Cele mai bune purificatoare de aer pentru animale de companie

Dacă vă permiteți câinelui să miroase drumul în jurul lor?

În timp ce primul lucru pe care oamenii o fac atunci când se întâlnesc este să aibă un chit chat, câinii vă place să mergeți direct la informațiile "bune". Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna un lucru bun pentru proprietarii de câini. Uman, gura, pantofii și armpiturile sunt cele mai bune locuri pentru a obține informații despre un individ. Acestea sunt locurile în care avem cel mai mare miros din cauza modului în care funcționează biologia noastră. Ca proprietar de câine, s-ar putea să vă simțiți puțin jenat când vizitați un prieten și câinele dvs. începe mirosind prietenul în aceste zone.

Când un câine începe mirosind armpiturile sau cele ale unui prieten, încercați să distrageți câinele. Dați-i un miros nou, cum ar fi puloverul sau mâncarea. El va lăsa armpiturile și va merge pentru mirosul proaspăt. Evitați să vă trageți câinele departe de mirosurile bune încât par a fi dornici să verifice, cum ar fi flori; S-ar putea să-i facă să-și piardă abilitatea de a mirosi. Încurajați și permiteți-vă animalului dvs. să continue mirosul astfel încât să mențină simțurile ascuțite de miros.

Surse:

  1. Dr. Jennifer Bates, 8 fapte de nas pe care probabil nu știam, Petmd
  2. Mallory T. Defânt, M.S., Când nasul nu știe: funcția olfactivă canină asociată cu sănătatea, gestionarea și legăturile potențiale cu microbiota, Frontiere
Skicka ett socialt nätverk:

Springa
» » 7 Fapte uimitoare despre simțul mirosului câinelui